Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (195. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (7 Mobil) - 5 Masaüstü7 Mobil
5 sn
40.851
Cevap
607
Favori
2.014.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
53. Sırada  bugün en iyi #19
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşte bu, bende kablolu AVR' lerle işim olmasın istiyorum acaba hangi kaliteli soundbarı önerirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jybe -- 12 Mayıs 2018; 16:30:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir cihazda fiziki L / R /C /SW çıkışları yoksa Türkçesi Sol/Sağ/Center/Woofer.. ve o çıkışların girdiği birer haporlor yoksa... ve Cihaz sesleri bu kanallara Orjinal Hali ile yaymıyor ise (DTS,Dolby Digital....THX..Atmos...)

ise ise...... şartları sağlanmıyor ise arkaya ekleyeceğiniz 2 veya 4 haporlor o sistemi Surround yapar...

Haporlorün artması üstteki şartları sağlamaz?

**Tv nin , sounbarın Dolby Atmos 9 kanal desteklemesi başka bu sesi fiziken 9 kanaldan vermesi bambaşkadır..Surround sanal,3D, relim, yapay gerceklik vs olarak bunu üretmeye çalışır, kulak ta aldanabilir ama Sinema salonundaki dizilim gibi ses sağlanamaz..

AVR ler boşuna mı pahalı ve bu işi ancak görüyor..Haporlor AVR uyumundan bahsetmiyorum bile..O kadar pahalı sistemlerde bile 5.1 --7.1 şimdilerde 9.1 zor alınırken Sounbardan 5/6/7/..9 sesi alacağını iddia edenler neye göre bunu savunur anlamış değilim..

Sounbarlar fiziki 2+1 veya 3+1 olabilir..Arkalarında 5-6-7 kanal çıkışı yoksa yaptığı surround, sanal bir ses oluşturmaktır ki bunu da -resimlerimi yanlış yorumlayanlar tekrar baksın- duvardan-tavandan yansıtarak veya akustik olarak yapar..

Sony ZF9 için arka haporlorler eklenir tamam ama yine bir mesajımda dedim ki Pair özelliği varsa bu başka sesi cihazın ön,arka,sağ-sol,merkez olarak ayırması arka haporlorlere arkak sesleri yollaması başka?

Paralel olarak sesi dağıtıyor ise buna surround denir maalesef...

Soundbarlarda böyle 5 kanala 6-7-9 kanala sesi dağıtan bir sistem görmedim ben varsa ses çıkışı paylaşın öğrenelim..

Arkaya yanlara Bluetooth kablosuz haporlor eklemek sadece surround etkisini arttırır..

**Sounbarları küçümsemiyorum, elbette güzel kaliteli ürünler ama kalkıp ta Soundbarlar gercek 5.1 - 7.1 üretiyor demek, AVR ve Haporlorlere binlerce dolar harcama yapanlarla alay etmek gibi olur...

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 12 Mayıs 2018; 22:54:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jybe

Selamlar 500-600tl bandinda ne onerirsiniz.. arastirdigim kadariyla lg sj3 ve samsung k450 oneriliyor
    O fiyat aralığında alınacak modeller de LG/Samsung olabilir..

700 Tl ye Yamaha alt modeli alınabilir YAS 105

Orijinalden alıntı: donjuan008

millet istiyoki ben herhangi bir tv yayını müziği filmi oyunu açtığımda 7 kanaldanda ses gelsin ben buna boşunamı para verdim hacı modunda geziyolar kodec modec hak getire öyle bir home theater sistem olsa hepimiz alırız
    Soundbarlarin sagladigi en onemli avantaj kablosuz baglanti. 2.1, 3.1 olabilir dediginiz soundbar zaten subwoofera kablosuz baglaniyor ve bunu bir fiziksel baglanti olarak kabul ediyorsunuz da niye arkadaki hoparlorlere kablosuz baglanti ile ayriatirilmis rear seslerin gidebilecegini kabul etmiyorsunuz.

O kadar video ekledim, gosterdim dolby digital filmleri, marka antipatiniz nedeni ile dikkate almadan yaziyorsunuz ben fiziki ayristiran bir soundbar gormedim diye. Her soundbar bt ile iletisim kurmaz. Benim evimde tum soundbarlar wifi uzerinden birbirleri ile iletisimde.

Avr'nin kategorisi ayri, soundbarin ki ayni. Eger yolda 100m'de bir kasis varsa ve zaten 100km hiz size yeterli ise 200km hiz yapan araca gerek yoktur. Sesleri bir hoparlor uzerinden mid, tiz hatta sub yoksa basiyla alabilmek sinema icin cok da olmazsa olmaz degil. Bu nedenledir ki koc koca avr kullananlar avuc ici kadar kup seklinde bose alanlarla dalga gecmezler pek. Konu muzige geldiginde de 20.000tl'lik amfinin stereosundan memnun kalmamak da mumkun.

Bazi seyleri kabullenmek lazim. Ilk bilgisayar ucak buyuklugundeyken simdi avuc icinde. Soundbarlar da boyle bir teknolojik gelisimin eseri. Ilk cikia noktalari belki bir oazarlama taktigiydi. Tv hoparlorlerini kalitesiz yaparak ihtiyaci gidermekti. Tv ureticilerinaoundbar uatundeki minik tizleri tv'ye monte edip, subwooferi kutuya da koyabilirlerdi.

Ancaknsoundbar su anda avrlerin yerini alan bir secenek. Su anda mediamarkta eskiden yanina yaklasilmayan harman kardon amfi 5.1 hoparloru ile subwooferi olmayan soundbarlarla ayni fiyata satiliyor.

Sonuc olarak yayin, kaynak 5.1'e uygunsa ve soundbarin bu kabiliyeti varsa arkaya hoparlor takildiginda avrden farksiz. Yayin 5.1 degilse sanal surroundu soundbar yapar. Burada da avr ile farkli bir mantik yok zaten. Avrlerde de ayni sekildedir. Hatta avrler bazi sesleri isleyemediklerinde surroundlardan rahatsiz esici hisirti gelir, soundbarda bu yok.

Bunlari yazarken soundbardan memnun kaldigim icin Onkyo sr674E(ilk cikista almisimdir) amfimi satiliga cikarmis ve hic de pisman olmayan bir kullanicj olarak yaziyorum.

Bu da ilani;(reklam.amacli degil sadece sahte bir kullanici olmadigimiz anlasilin diye aktardim)

letgo'da ne sattığıma bak!
    letgo.onelink.me
    Buy and sell used stuff in the - letgo
    https://letgo.onelink.me/O2PG/d3cea4f7

Evde tek kullandigim amfim var o da piooner vs x921. Muzik aleti nedeni ile kullaniyorum.

Saygilarimla.

• quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

Soundbarlarin sagladigi en onemli avantaj kablosuz baglanti. 2.1, 3.1 olabilir dediginiz soundbar zaten subwoofera kablosuz baglaniyor ve bunu bir fiziksel baglanti olarak kabul ediyorsunuz da niye arkadaki hoparlorlere kablosuz baglanti ile ayriatirilmis rear seslerin gidebilecegini kabul etmiyorsunuz.

O kadar video ekledim, gosterdim dolby digital filmleri, marka antipatiniz nedeni ile dikkate almadan yaziyorsunuz ben fiziki ayristiran bir soundbar gormedim diye. Her soundbar bt ile iletisim kurmaz. Benim evimde tum soundbarlar wifi uzerinden birbirleri ile iletisimde.

Avr'nin kategorisi ayri, soundbarin ki ayni. Eger yolda 100m'de bir kasis varsa ve zaten 100km hiz size yeterli ise 200km hiz yapan araca gerek yoktur. Sesleri bir hoparlor uzerinden mid, tiz hatta sub yoksa basiyla alabilmek sinema icin cok da olmazsa olmaz degil. Bu nedenledir ki koc koca avr kullananlar avuc ici kadar kup seklinde bose alanlarla dalga gecmezler pek. Konu muzige geldiginde de 20.000tl'lik amfinin stereosundan memnun kalmamak da mumkun.

Bazi seyleri kabullenmek lazim. Ilk bilgisayar ucak buyuklugundeyken simdi avuc icinde. Soundbarlar da boyle bir teknolojik gelisimin eseri. Ilk cikia noktalari belki bir oazarlama taktigiydi. Tv hoparlorlerini kalitesiz yaparak ihtiyaci gidermekti. Tv ureticilerinaoundbar uatundeki minik tizleri tv'ye monte edip, subwooferi kutuya da koyabilirlerdi.

Ancaknsoundbar su anda avrlerin yerini alan bir secenek. Su anda mediamarkta eskiden yanina yaklasilmayan harman kardon amfi 5.1 hoparloru ile subwooferi olmayan soundbarlarla ayni fiyata satiliyor.

Sonuc olarak yayin, kaynak 5.1'e uygunsa ve soundbarin bu kabiliyeti varsa arkaya hoparlor takildiginda avrden farksiz. Yayin 5.1 degilse sanal surroundu soundbar yapar. Burada da avr ile farkli bir mantik yok zaten. Avrlerde de ayni sekildedir. Hatta avrler bazi sesleri isleyemediklerinde surroundlardan rahatsiz esici hisirti gelir, soundbarda bu yok.

Bunlari yazarken soundbardan memnun kaldigim icin Onkyo sr674E(ilk cikista almisimdir) amfimi satiliga cikarmis ve hic de pisman olmayan bir kullanicj olarak yaziyorum.

Bu da ilani;(reklam.amacli degil sadece sahte bir kullanici olmadigimiz anlasilin diye aktardim)

letgo'da ne sattığıma bak!https://letgo.onelink.me/O2PG/d3cea4f7

Evde tek kullandigim amfim var o da piooner vs x921. Muzik aleti nedeni ile kullaniyorum.

Saygilarimla.
    Hocam Tartışmaya gerek yok, Arşimetin (Türkçe yazılışı) dediği gibi siz ne derseniz deyin "Dünya Dönüyor"

AVR ler ile Sounbarları aynı kefeye koymussunuz ya, bundan sonra tartışmaya gerek yok..

Soundbar kendi kategorisnde ses üretir, AVR kendi kategorisinde ses üretir, Logitech gibi Haporlor Sistemleri kendi kategorisinde ses üretir, Bose gibi PC speakerleri kendi kategorisinde ses üretir..

7.1 ses verdiğini söyleyen kulaklıklar da size göre gercel 7.1 üretiyor :)

Her ticari "Label" etiketi gercek manasına yormamak gerek...ingilizler "meaning " derler..Ticarette söylenen her kelime birer dolambaçlı ifadedir..

Aynen Surround=Çevresel ses gibi?? Ne demek se???

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 13 Mayıs 2018; 11:22:10 >

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    ...

Önyargılı mesajlar yazıyorsunuz :

Samsungu eleştirdim SOny Fanı dediniz

Sony XF90 sounbarı eleştirdim, Dolby Atmos,DTX X iddia ediyor..SANAL dedim Marka Fanı diyorsunuz hala?

Yamaha YAS 105 kullanıyorum 7.1 iddia ediyor, alakası yok, Yamaha Fanı-Marka fanı diyenler var?

Ne desem Marka Fanı deyip geçiyorsunuz??

Önyargılı mesajlar yazmayınız, mesajlarımı tamamen okumadan yorum yapmayınız ricam

Sounbarlar tamam güzel ama 7.1 ,5.1 hele Dolby Atmos gercek olarak veremez..Nokta

Buyrun benim Yamaha ki üst markadır, iddia ettiği 7.1 ses? sanal, yapay..

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 13 Mayıs 2018; 12:7:42 >

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Onyargili yazmiyorum. Hatta yazmadigim kelimeler uzerinden yorum yapiyorsunuz. Ikili polemigr girmeyi sevmiyorum. Cunki iddali olmadigim bir konuda yazmam. Hele ses begenisi gibi Polemik ihtimali varsa hic yazmam. Kullanicilarin yorumlarina itiraz edip hayir sizin dediginiz dogru degil, benim okuduklarim, gorduklerim dogru dediginiz icin bircok kisi sizi alintiliyor cevap yaziyor.

Mesela ben kulaklikla ilgi hicbir yorum yapmadadim. Cunki kullanmadigim bir cihaza kagit ustunden yorum yapmiyorum. Kulaklikla ilgili ortaya birsey soyleyip konuyu farkli yonlere saptiriyorsunuz.

Mesela size fanatiksiniz de demedim. Marka onyarginiz var dedim. Konuya eklwdigim videolari gormezden geldiginiz icin. Belki de seyretmediniz bilemem.

Neden kablosuz baglanti ile sizin deyiminiz ile "fiziksel" bir 5.1 kanal ses alinamaz sorumu kendim kullanip deneyimledigimden size soruyorum.

Evinize yatirim yapip 5.1 soundbar almadan teoride yorum yapinca kullananlar karsisinda tezinizi savunmak icin konuyu baska yonlere cekiyorsunuz.

Sizin begenmediginiz ve gercek 5.1 veremedigini iddia ettiginiz markaya ben 5.000tl'ye yakin para vermisim, tum acilardan denemisim, kullanici deneyimi elde edip yaziyorum. Buraya gelip bilgi almak isteyen kisi kullanici deneyiminden yararlanacakken akillarda soru isareti yaratiyorsunuz. Ben atmos ile ilgili birsey yazmadim. Etrafa konan 5 hoparlorden bahsettim.

Atmosun ozelligi ise tepeden gelen sesi vermek. Fiziki olarak tavada hoparlor olmali diyorsaniz zaten bu ses formatini ureten bu sekilde formatin yayginlasmayacagini sizden daha iyi idrak etmistir. Tavana hoparloru sinema haric ya da bu is icin yuksek butce ayirmayan nasil yerlestirsin? Ancak evin sekli nasil olursa olsun herkesin bir tavani var. Mantik olarak tavan sesi carptirdigizda bir etkisi olur. Eger aurroundlarin da ust bolumunde hoparlor olursa tavanda ses boslugu kalmaz. Surrounda duvara vurdurma hesabi her ev ayni yapida olmadigi icin şaşar ama tavanda sonuc eger tavan sunger degilse cok degismez. Dolby lobaratuvari da ses formatinin bu sekilde uygun olacagina karar vermis ki cihazlara lisansini veriyor. Eger tavanda hoparlor tek cozum olsa o ses formati dogmadan olur. Eger fiziksel hoparlor olmadan ses alinmaz nokta yazinizi dolbynin avukati gorse sizi hakli bulmaz emin olabilirsiniz.

Verdiginiz her bilgi yanlis olmayabilir, yanlis verdiginiz bilgi varsa ve israrla dogru degil deniyorsa kabul etmek de bir erdemdir.

Cevresel ses philipsin incredible surround muzik setlerinde benim hayatima girdi.

Saygilarimla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiskent -- 13 Mayıs 2018; 13:20:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

Onyargili yazmiyorum. Hatta yazmadigim kelimeler uzerinden yorum yapiyorsunuz. Ikili polemigr girmeyi sevmiyorum. Cunki iddali olmadigim bir konuda yazmam. Hele ses begenisi gibi Polemik ihtimali varsa hic yazmam. Kullanicilarin yorumlarina itiraz edip hayir sizin dediginiz dogru degil, benim okuduklarim, gorduklerim dogru dediginiz icin bircok kisi sizi alintiliyor cevap yaziyor.

Mesela ben kulaklikla ilgi hicbir yorum yapmadadim. Cunki kullanmadigim bir cihaza kagit ustunden yorum yapmiyorum. Kulaklikla ilgili ortaya birsey soyleyip konuyu farkli yonlere saptiriyorsunuz.

Mesela size fanatiksiniz de demedim. Marka onyarginiz var dedim. Konuya eklwdigim videolari gormezden geldiginiz icin. Belki de seyretmediniz bilemem.

Neden kablosuz baglanti ile sizin deyiminiz ile "fiziksel" bir 5.1 kanal ses alinamaz sorumu kendim kullanip deneyimledigimden size soruyorum.

Evinize yatirim yapip 5.1 soundbar almadan teoride yorum yapinca kullananlar karsisinda tezinizi savunmak icin konuyu baska yonlere cekiyorsunuz.

Sizin begenmediginiz ve gercek 5.1 veremedigini iddia ettiginiz markaya ben 5.000tl'ye yakin para vermisim, tum acilardan denemisim, kullanici deneyimi elde edip yaziyorum. Buraya gelip bilgi almak isteyen kisi kullanici deneyiminden yararlanacakken akillarda soru isareti yaratiyorsunuz. Ben atmos ile ilgili birsey yazmadim. Etrafa konan 5 hoparlorden bahsettim.

Atmosun ozelligi ise tepeden gelen sesi vermek. Fiziki olarak tavada hoparlor olmali diyorsaniz zaten bu ses formatini ureten bu sekilde formatin yayginlasmayacagini sizden daha iyi idrak etmistir. Tavana hoparloru sinema haric ya da bu is icin yuksek butce ayirmayan nasil yerlestirsin? Ancak evin sekli nasil olursa olsun herkesin bir tavani var. Mantik olarak tavan sesi carptirdigizda bir etkisi olur. Eger aurroundlarin da ust bolumunde hoparlor olursa tavanda ses boslugu kalmaz. Surrounda duvara vurdurma hesabi her ev ayni yapida olmadigi icin şaşar ama tavanda sonuc eger tavan sunger degilse cok degismez. Dolby lobaratuvari da ses formatinin bu sekilde uygun olacagina karar vermis ki cihazlara lisansini veriyor. Eger tavanda hoparlor tek cozum olsa o ses formati dogmadan olur. Eger fiziksel hoparlor olmadan ses alinmaz nokta yazinizi dolbynin avukati gorse sizi hakli bulmaz emin olabilirsiniz.

Verdiginiz her bilgi yanlis olmayabilir, yanlis verdiginiz bilgi varsa ve israrla dogru degil deniyorsa kabul etmek de bir erdemdir.

Cevresel ses philipsin incredible surround muzik setlerinde benim hayatima girdi.

Saygilarimla.
    Hocam hala önyargılısınız? Tartışmanın başlangıcı Soundbarların Surround ses üretmesi bunun da fiziki 5.1 veya 6/7/9.1 olmaması demek..

Israrla Surroundun gercek fiziki ses olduğunu savunuyorsunuz..

Surround çevresel ses vs vs ne olursa olsun en az 2 kanaldan sesi çoğalmaktır..Buna kısaca Virtual-Sanal diyebilirsiniz, 3D diyebilirsiniz, Effect diyebilirsiniz..

**Tekrar yazıyorum Ses işinde, Sinema sisteminde Evet Haporlor konumlandırılması önemlidir..Atmosta Tavanda, bazı seslerde taban-yerde haporlor olması gerekiyor ise bunu sağlamanız lazım..Aksi halde her uygulama benzer, gibi, sanal olur

Fiziki 5.1 en temel bu anlaşılır..Sesi surround 5.1 gibi vermek tamamen ayrı konu..

Bu o kadar ciddi bir konu ki, oturduğunuza ön haporlorlerin size atıyorum 45 derece açı ile bakması, yerden atıyorum 60 cm yüksekte olması..Arka haporllorlerin TAM KULAK hizasında olması, Wooferin iyi konumlandırılması gerek..

Öyle sounbarı koydum versin 7.1 olmuyor..

O kadar para harcıyor insanlar milimetrik hesap, bazı AVR lerde otomatik mesafe haporlor mesafesi ölçümleri var..

Sesin haporlore gidip gelmesi arasındaki mesafe, senkron, eşleşme..Mühendislik işi bu ses işi..

Fiziki olarak bunu sağlamak çok farklı bir durum..

Soundbarlar Atmos desteği varmış tamam sesi çevresel algılıyorusunuz tamam ama hepsi bir yere kadar..gibi..gibi..sanki..olarak adlandırılır

Haporlor yerleşimi diye bir tabir var..

ONKYO - Dolby Atmos Speaker Placement
    ONKYO USAyoutube
    ONKYO - Dolby Atmos Speaker Placement
    https://www.youtube.com/watch?v=orkz0nplRoM

Dolby Atmos & Surround Sound Setup | Equipment Needed
    Techno Dadyoutube
    Dolby Atmos Setup & Surround Sound | Speaker Code Explained 5.1.2, 5.1.4, 7.1.4
    https://www.youtube.com/watch?v=AsrTwq-zvmQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 13 Mayıs 2018; 16:11:40 >

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Arkada hoparloru olan bir cihaz niye fiziki veremiyor, bunu nereden cikariyorsunuz? Tek soundbar uzerindeki hoparlorlerden bahsetmiyor kimse. Onun ustundeki hoparlor dizilimi zaten tek sira iken tabi ki cevreleyen bir ses vermez.

Ben konunun basindan bu yana Arkada fiziki bir hoparlor var diye belirtiyorum. Videoyu da zaten bunun icin ekliyorum. Cihaz dolby digital cozuyor. Niye sanal versin, niye yapay versin. Hoparlor dizilimi sesi verememekle degil sesi dogru almakla ilgili bir durum. Ancak bunlar abartili durumlar. Siz sinema resmi vermissiniz. Sinemada en onde oturanla en arkada oturana ozel ses mi uretiliyor? Konumuna gore mikrofonla ayar yapan cihazlat var. Hep ayni konumda oturmayabilirsin. Bunlar kahvenin köpüğu.

Tekrar aciklamak gerekirse, tv de dolby digital bir kayit var. Karsinizdaki soundbarin ustunde sag sol merkez hoparlor zaten medyadan gelen ayristirilmis sesi veriyor. Zatrn soundbarlar kucuknsuruculer kullandigindan alcak frekansin ust esigi yuksekte kalir ve lfe olarak subwoofera gonderilir. Buradaki hz ayarlari avrlerde ayarlanabilirken soundbarda ayarlanmaz. Nedeni zaten cihaza uygun bir subwoofer kullaniliyor ve hz yada khz degerleri optimum hesaplanarak piyasaya sunulmus. Sonucta suba da ses gonderilincr 3 kanal gonderilmis oldu. Geriye kaldi 2 frekans. Surround sag ve sol hoparlor. Yine yayindan bu kanallara gelen.ses kablosuz wifi veya bt uzerinden bu kanallara gidiyor. Wifi ses tasiyamaz diye bir kural yok. Samsung multi channel baglantisinda hdmi uzerinden degil wifi uzerinden bu islemi yapiyor. Tv uzerinden dolby digital yerine pcm'e gecildiginde ses farki zaten anlasiliyor. Bu islemi lg tam yapamiyordu ama yapilmaz anlamina gelmiyor. Bu yuzden cihazlari kullanmadan pesin hukumlu olmamak gerekiyor.

Sizin soundbarinizin anladigim kadari ile kablosuz bir subi yok. Wifi ozelliginde yok. Kanal sayisi da 3. Bu sekilde bir soundbar ozellik olarak isterse 10.1 yazsin zaten boyle bir sey mumkun olamaz.

Benim killandigim modelin bar ustunde 4 yolu ve her yolda 2 hoparloru var. 8.1 diye geciyor. Diger lg 'nin direk bar ustunde 7 hoparloru var. Eger gelen yayin 5 kanal ise bu kanallara sesi.dagitir. surround olarak gelen sesleri ise yuklenen surucu yazilim ile geciktirerek ya da duvara yansitarak cevre efekti yapmaya calisir. Ancak arkadaki hoparlor gibi cevrelemz ses.

Iste bu nokta da Size cevap yazan kimse bunu idda etmedi de. Siz herkesi yazdiklarinizi okumaya davet ediyorsunuz.ama yazilanlari okumadiginizi anliyorum.

Saygilarimla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiskent -- 13 Mayıs 2018; 20:47:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

7.1 veya 5.1 deyince Kulağın fiziki olarak Önler, Arkalar, Merkez (Varsa Üstlerden) sesi duyması anlaşılır..

Fiziki olarak 7.1 tam gercek olarak duyamazsınız sounbarda çünkü Surroundtur, çevresel...miş gibi, yapay..

Buyrun Sony Dolby ATmos, 7.1.2 sistemin çalışma şekli ve Firmanın Resim altındaki sözleri (Çizgili kelimelere dikkat)
    LG 7.1 sistem çalışma şekli, surround, sanal
    Samsung 7.1 Dolby Atmos (realisim=Gerceklik yani sanal)

Bunlar surround, sanal ses üretir..

Virtual Surround -Sanal Surround, yapay
    Emulate-Taklit etme,
    Realism =gercekli
    3D space =3 Boyutlu

Sounbarlar Duvara yansıtma ile çalışır, teoride ses yansıyacak, kulak arkasında size ulaşacak?

Sesi A noktasından B noktasına aktarıp direk B noktasında çalma sistemi gelişti ise başka..

2nci resim LG 7.1 modeli daha komik, ses kavis çiziyor.. :)

Sony HT-ST5000 7.1.2 Dolby Atmos Soundbar

LG HS9 LAS950M 7.1 700W SOUNDBAR

Samsung HW-K950 Soundbar

Gercek 7.1

Arkadaşım niye laf salatası yapıyorsun ? Seninki yamaha ses çıbığı sadece front dizilim heralde tam surround veremez. Düz ses çıbığı almışsın diye kızıp ne hakla rear front hoparlörlü cihazları sanal filan diye yanlış kasıtlı yorum yapıyorsun ? Avr bir 5.1 ses veriyorda sayın eiskentin arka wireles wam içeren 5.1 xen ya da fidelio 5.1 neden veremez ne eksiktir ? Şuradan yazar mısın teknik olarak ?

not: Bence 5.1 alacaksın biliyorsun neyin ne olduğunh ama kendini bize ikna ettiriyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mühendis266 -- 13 Mayıs 2018; 20:32:33 >

• Simdi videoda ne kadar anlasilir bilemiyorum ama sirf gosterebilmek icin trt4k'da dolby digital yayin sirasinda sesi pc'e alarak ses farkini gostermeye calistim.

Bu da wam 3500 hizasina telefonu koyarak dolbu digital sesin sol sag gecisleri. Umarim anlasilir.

Saygilarimla.

Kuşların cıvıltısı gayet güzel ve derinden geliyor hissi veriyor. Benim THX sertifikalı 2.1 yılların logitech'inde bile örneğin şu aşağıdaki videoyu dinlediğimde nerdeyse çevresel ses alabiliyorum diyebilirim Q acoustics BT3 daha stereo. HT ST5000 veya sizin ki gibi arka hoparlörlü soundbarlarda bu çok daha inandırıcı olacaktır. Zaten birebir hiç bir sistem gerçek sesi veremez ve hiçbirimiz de eşit duyma kabiliyetine sahip olamayız. HT ST5000 arka hoparlörlü bir soundbara kıyasla ne kadar başarılıdır işte bu gibi soruların merakını giderebileceğimiz bir mağazada imkan yokki bu ürünleri deneyimleyelim whathifi ya güvenmek gerekecek sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 15 Mayıs 2018; 1:34:24 >

Burda pcm daha iyi gibi geldi bana yanlismi aldım acaba sesleri?

Birde bende MS 650 var ses modunu akillida kullanıyorum sizce surround dahami iyi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRST -- 15 Mayıs 2018; 1:57:52 >

Orijinalden alıntı: FIRST

Burda pcm daha iyi gibi geldi bana yanlismi aldım acaba sesleri?

Birde bende MS 650 var ses modunu akillida kullanıyorum sizce surround dahami iyi?
    Oturduğunuz yer ile Sounbar arasındaki eşyalar, duvarın durumu vs sese etki eder..Dinleyip size uygun gelen ses modunu tercih edebilirsiniz..

Zira kimi insan Stero 2kanal severken kimisi surround, sesin dağıldığı bir sesi tercih ediyor..

Otomatik ayarlardan ziyade manuel ayar yapmak şahsi dinleme zevkinize daha iyi uygundur..

Sizin model sanırım dahili wooferli, bunda bile Bass seviyesi sesi etkiler..

Harici Sub Wooferli modellerde Bass sesinin Geniş veya Kısa Tok olması da (Duvara yakın, uzak olması vs durumları) tercih sebebidir, herkesin kulak zevki aynı olmuyor

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 15 Mayıs 2018; 10:51:10 >

• Bu ürün nasıl arkadaşlar, kendi sitesinde bile 1499 tl.. diğer sitelere baktım aralarında uçurum var.. en ucuzu yukarıda verdiğim link.. Önerir misiniz?

• FineArts MR 8000 WiFi Soundbar Hakkinda bilgisi olan varmi arkadaslar ?

Pcm de arkada hoparlorlere daha farkli ses dagilimi oluyor ve sesi muhtemelen isleyip alttan biraz da bas veriyor soundbar. Tabi mi internet ve tv yayinindan gelen cok kanalli sesler icin ayrilamayan genis bantlar biraz sesi de torouluyor olabilir. Trt4k dolby digital plus yayin yapiyor gibi gozukuyor ama dogru mu bilemiyoruz.

Bendeki surround arka hoparlorle oldugundan soundbar uzerindeki surround dsp'sine gore cok daha farkli. Hw j7501 egik bir tasaim ve surround saglayacak suruculer koselerde. Sanal bir etkisi oluyor.

Diger soundbarim Ms751 ise barin ust kismindaki hoparlorleri surround olarak kullandigi icin daha basarili sonuclar veriyor ama ben de sizin gibi smart modda kullaniyorum. Nasil oluyorsa en dogru ses sanki bu modda. Belki de psikolojik.

Saygilarimla.

Bu cihaz 1.499 olmadi hic online sitelerde. Eger butce ayirabiliyorsaniz bir ust modeli ms650'yi tercih edin. Onda 1 kanal daha fazla ses icin..eger yok bu kadar derseniz, fiyatina gire mutlu eder.

Saygilarimla.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.