Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (194. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
44 Misafir (30 Mobil) - 14 Masaüstü30 Mobil
5 sn
40.853
Cevap
607
Favori
2.015.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
35. Sırada  bugün en iyi #19
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yani film seyretmiyecekseniz evde zaten gereksiz 5.1 7.1 aldıysanız hakkını vermeniz için iyi bir digital film bulmanız gerekiyor netflix üyeliği olanlar deneyebilirler

Şu arka hoparlör olarak kullanılan WAM serisi wireless hoparlörlerin ses gücü kalitesine güzel bir örnek video da buldum

Bitirim ama iyi bir örnek 02:13 den itibaren çoşturuyor eleman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 10 Mayıs 2018; 12:12:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Daha THX gibi bir formatı bile kullanamıyorken Dolby Atmos biraz hayal gibi..

Dolby Atmosun kalitesine birşey söylemiyorum..Ama Atmosa Rakip DTS X çıktı..

Bazı cihazlar Atmos bazıları X destekliyor..tercih yapınca rakip ses kodeği seçtiğiniz cihazla dinleyemezsiniz?

İkisini destekleyen Sony HT-ZF9 var

https://www.sony.com.tr/electronics/ses-cubuklari/ht-zf9

Formatlar yazılımsal gelisse de Donanım desteği ve Fiziki Ses Kanalılı SOunbarlar ile sağlamak biraz zor..Yani 7.1.2 kanal ses verdiğini iddia ediyor Sony bu ürünle?

Sanal surround olarak benim tahminim..

Özetle, DTS,Dolby Digital,,,haydi olsun bunlara ilave True HD vs formatları yeter artar bile..THX bile kullanmıyorken, Atmos/X biraz ticari satış politikası gibi

Alıntıları Göster
    Hocam sony 55xf9005 uhd tv için hangi saundbaarı tavsiye edebilirsiniz..

Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu Samsung swa 9000 tecrübeli kimse yokmu almaya değer mi? Yabancı sitelerde beğenenler kadar begenmeyenlerde var kafam iyice karıştı

Fiyat ve desteklenen Kodek olarak olarak Sony HTX790 veya HTC800

Diğer Hi Res modeller hem pahalı hem gereksiz..

HTC790,800 modellerinin bağlanabilirlik özellikleri çok..Özellikle müzik için Google Cast kullanıyor, radyolar, müzik kanalları, cepten bağlantı vs..

Biraz daha üst modeller Yamaha serilerine bakılabilir ama Soundbarda fiziki ses 5.1, 6.1,7.1 ses alınmayacağından çok fazla bütçeyi aşmamak lazım..

Sub Woofer ler biraz az gelebilir ama bu da kulak ve beklentiye göre değişir..Şimdiki sounbarlarda ilave Sub bağlama imkanı var..Çok gerekirse bağlanır ama apartmanda yaşıyorsanız tavsiye etmem..Çok fazla gürültü olur..

Bu atmos,x gibi çok yönlü, sizi kuşatan bir ses için Sinema salonu gibi özel dizayn edilmiş yerler gerekir..Ev ortamında işte biraz surround ses alınır..

Tv üzerinden Netflix gibi stream yapan kaynaklara aldanmayın..4k bile Netflix için çok kaliteli değil, düşürerek veriyor zira band genişliği vs etken..Ses te, çok yer kapladığından Üst Formatları aynen vereceklerini sanmam..

Ancak Blu Ray gibi materyallerde izlenen filimlerde, kayıt Atmos veya X olarak kaydedilmişse, bunu destekleyen fiziki haporlorler varsa bunu alırsınız..

işin işine Lisans vs de giriyor unutmamak gerek

Soundbar alacağım ve danışabileceğim en güvenli kaynak bu konu.

Samsung 55MU9000 televizyon aldım. Genellikle Netflix 4K diziler izliyorum. Netflix'teki 5.1 kanallı dizilerde daha iyi ses almak için 5.1 kanallı bir sistem almak istiyorum.

Soundbar tipinde 5.1 sistemler var mıdır?
    Çok yüksek sesle film izleyen birisi değilim. Zaten apartman dairesinde oturuyorum. Tek isteğim kaliteli ses ve kısık seslerde bile iyi bass verebilen bir subwoofer.

TV ünitemin derinliği çok geniş değil, TV'nin önünde çok fazla boşluğum yok. Ondan dolayı büyük bir model kullanamayacağım.

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bütçe olarak 1500 liraya kadar yolu var. Ama 500-600 liralık güzel sistem önerirseniz paramın cebimde kalmasını yeğlerim :)

Sanırım Fİlim + Müzik amaçlı soruyorsunuz..

Fiyat ve desteklenen Kodek olarak olarak Sony HTX790 veya HTC800

Diğer Hi Res modeller hem pahalı hem gereksiz..

HTC790,800 modellerinin bağlanabilirlik özellikleri çok..Özellikle müzik için Google Cast kullanıyor, radyolar, müzik kanalları, cepten bağlantı vs..

Biraz daha üst modeller Yamaha serilerine bakılabilir ama Soundbarda fiziki ses 5.1, 6.1,7.1 ses alınmayacağından çok fazla bütçeyi aşmamak lazım..

Sub Woofer ler biraz az gelebilir ama bu da kulak ve beklentiye göre değişir..Şimdiki sounbarlarda ilave Sub bağlama imkanı var..Çok gerekirse bağlanır ama apartmanda yaşıyorsanız tavsiye etmem..Çok fazla gürültü olur..

790 veya 800 için kablosuz arka hop var mı? Surround yapabiliyor muyuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• slayer90 S kullanıcısına yanıt
    CT800 için kablosuz haporlor var diyor linkte..
    CT790 için de Gruplama yapılır, çok alanlı dinleme özelliği diyor
    Sony
    Sony Wi-Fi/Bluetooth® Teknolojisi ile 2.1 Kanal Sound Bar
    https://www.sony.com.tr/electronics/ses-cubuklari/ht-ct800/specifications#features

Sony
    Sony Wi-Fi/Bluetooth® Teknolojisi ile 2.1 Kanal Sound Bar
    https://www.sony.com.tr/electronics/ses-cubuklari/ht-ct790/specifications#features

Sony nin ilave haporlorleri var ama çok pahalı adedi..

ZF9 için de Kablosuz haporlor seti var

Tüm soundbarlar için incelemek lazım..Teknik veriler ile gerçek kullanım değişebilir
    www.sony.com.tr
    Home Cinema | Sound Bar Ev Sinema Ses Sistemleri | Fiyatları | Sony TR
    https://www.sony.com.tr/electronics/ev-sinemasi/t/sound-bar

**Pair,eşleştirme özelliği varsa olur ama cihaz ve haporlor desteğini görmek gerek..Bu kablosuz haporlorler genelde Bluetooth destekli..Sounbar ile Bluetooth eşleşmesi yapıyorsa surround olarak kullanılabilir, ama cihaz ile uyumuna bakmak lazım..teoride olması gerek A2dp veya başka protokol destekleri gereği
    www.sony.com.tr
    En İyi Kablosuz Wireless Hoparlör | Bluetooth Ses Sistemi | Sony TR
    https://www.sony.com.tr/electronics/kablosuz-hoparlorler-istasyonlar/t/kablosuz-hoparlorler

SRS X99
    SRS ZR9
    HT ZF9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 11 Mayıs 2018; 0:32:58 >

• Hala soundbarlarda ki 5.1 olsa olsa sanal surround diye eksik bilgiye dayalı yorumlar geliyor bu tamamen yanlıştır, 5.1 kanal yazıyorsa o 5.1 kanaldır özet geçmem gerekirse kanal sayısı her sürücüye atanmış bir kanalı ifade eder bu du dizlilimin nasıl olduğu ile bir ilgisi yoktur, ister yan yana ister üst üste ister çarprazlama bir soundbar olsun 5.1 ise 6 kanal ses vermektedir çünkü her kanal için bir sürücü/amfi ses ses işleme atanmış demektir, surround etkisini değiştiren, azaltan artıran ise sürücülerin fiziksel yerleşimidir mesela soundbar düz front yerleşimlidir( bu yüzden adı bardır) bu arka hoparlör olunca kablolu avr ile benzer bir performans verir siz front dizilim 5.1 ch bar ile film izlediğinizde tabi ki rear speaker içeren 5.1 gibi surround alamazsınız bu onun sanal olduğundan değil fiziksel sürücü dizilimiyle ilgilidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalform -- 11 Mayıs 2018; 9:13:50 >

Orijinalden alıntı: mentalform

Hala soundbarlarda ki 5.1 olsa olsa sanal surround diye eksik bilgiye dayalı yorumlar geliyor bu tamamen yanlıştır, 5.1 kanal yazıyorsa o 5.1 kanaldır özet geçmem gerekirse kanal sayısı her sürücüye atanmış bir kanalı ifade eder bu du dizlilimin nasıl olduğu ile bir ilgisi yoktur, ister yan yana ister üst üste ister çarprazlama bir soundbar olsun 5.1 ise 6 kanal ses vermektedir çünkü her kanal için bir sürücü/amfi ses ses işleme atanmış demektir, surround etkisini değiştiren, azaltan artıran ise sürücülerin fiziksel yerleşimidir mesela soundbar düz front yerleşimlidir( bu yüzden adı bardır) bu arka hoparlör olunca kablolu avr ile benzer bir performans verir siz front dizilim 5.1 ch bar ile film izlediğinizde tabi ki rear speaker içeren 5.1 gibi surround alamazsınız bu onun sanal olduğundan değil fiziksel sürücü dizilimiyle ilgilidir.
    5.1 soundbar önerisinde bulunur musun

• :::Banner::: : kullanıcısına yanıt
    Bütçeniz nedir bilmiyorum ben fideli b5 kullanıyorum jbl bar 5.1 sinema için iyi olsa da bence fiyatını haketmiyor güçlü bir sese sahip ama ses berraklığı ve mid kalitesi fidelio b5 in çok gerisinde ancak fiyatı 3000 tl altı olursa bence çok iyi bir seçenek güçlü sesi iyi bir sinematik ses işleme kabiliyeti ve ayrılabilir uyduları ile hakkı yenemeyecek bir bar 3500 üzeri bütçelere sony ht st5000 alınmalı şu durumda kendi beğeni ölçütlerime göre 2500 tl ye kadar tek seçenek philips zenit olmalı 3000 ler üzeri olacaksa fidelio b5-b8 alınmayacaksa sony st5000 zorlanmalı ancak 2.1 ch bar alınacaksa bence 2. el jbl sb serisi ile philips htl serisi ile samsung un swa surround kit takılan tüm barları bence çok iyi seçenekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalform -- 11 Mayıs 2018; 11:14:47 >

Elbette fiziki bir

Ön sağ sol
    Merkez
    Arka/Yan sağ Sol haporlor gerek..

5.1 den kasıt kaydın 5 kanal olması değil?

Sağ taraftan satılan bir oku sağ kulağınız, soldan gelen bir şeyi sol kulak ile duymanız, varsa arka haporlorlerden arkadan gelen sesleri duymanız demektir?

Fiziki bir yerleşim ve insan kulağınının fiziki bir konumu olmadan 5.1 ve üstünü alamazsınız soundbar ile?

Aynı şeyi söyleyip sanki benim yazdığım yanlış gibi imalar oluyor..

Fiziki konumlandırma olmadan da Atmos, X vs sesleri gercek olarak alamazsınız..Bu kadar basit..

?? Bir kaydın 5 kanal 6,7 kanal kaydedilmesi, o sesi aynen duyacağınız anlamına gelmiyor?

Elbette fiziki bir

Ön sağ sol
    Merkez
    Arka/Yan sağ Sol haporlor gerek..

5.1 den kasıt kaydın 5 kanal olması değil?

Sağ taraftan satılan bir oku sağ kulağınız, soldan gelen bir şeyi sol kulak ile duymanız, varsa arka haporlorlerden arkadan gelen sesleri duymanız demektir?

Fiziki bir yerleşim ve insan kulağınının fiziki bir konumu olmadan 5.1 ve üstünü alamazsınız soundbar ile?

Aynı şeyi söyleyip sanki benim yazdığım yanlış gibi imalar oluyor..

Fiziki konumlandırma olmadan da Atmos, X vs sesleri gercek olarak alamazsınız..Bu kadar basit..
    Formatlar yazılımsal gelisse de Donanım desteği ve Fiziki Ses Kanalılı SOunbarlar ile sağlamak biraz zor..Yani 7.1.2 kanal ses verdiğini iddia ediyor Sony bu ürünle?

Sanal surround olarak benim tahminim..

Şu üstteki sizin yorumunuz 7.1.2 denilmişse spec de o sesi verir ve sanal değildir gerçektir eğer kanaldan kastınız surround başarımı idiyse o zaman kanalla surroundu karıştırmayınız sorun ortadan kalkar son olarak üstteki mesajınızda bahsi geçen bar 7.1.2 kanalda zaten çevresel sorroundu verir 7.1.2 dizilimine bakın cihazın anlarsınız incelememişsiniz cihazı tipine bakıp bu sanal demişsiniz bizde düzeltme gereği duymuşuz yazacağız tabi ki kimse alınsın diye yazmıyorum, niteleme ve kavramları yerli yerinde kullandık mı sorun kalmıyor. İyi forumlar...

• 7.1 veya 5.1 deyince Kulağın fiziki olarak Önler, Arkalar, Merkez (Varsa Üstlerden) sesi duyması anlaşılır..

Fiziki olarak 7.1 tam gercek olarak duyamazsınız sounbarda çünkü Surroundtur, çevresel...miş gibi, yapay..

Buyrun Sony Dolby ATmos, 7.1.2 sistemin çalışma şekli ve Firmanın Resim altındaki sözleri (Çizgili kelimelere dikkat)
    LG 7.1 sistem çalışma şekli, surround, sanal
    Samsung 7.1 Dolby Atmos (realisim=Gerceklik yani sanal)

Bunlar surround, sanal ses üretir..

Virtual Surround -Sanal Surround, yapay
    Emulate-Taklit etme,
    Realism =gercekli
    3D space =3 Boyutlu

Sounbarlar Duvara yansıtma ile çalışır, teoride ses yansıyacak, kulak arkasında size ulaşacak?

Sesi A noktasından B noktasına aktarıp direk B noktasında çalma sistemi gelişti ise başka..

2nci resim LG 7.1 modeli daha komik, ses kavis çiziyor.. :)

Sony HT-ST5000 7.1.2 Dolby Atmos Soundbar

LG HS9 LAS950M 7.1 700W SOUNDBAR

Samsung HW-K950 Soundbar

Gercek 7.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 11 Mayıs 2018; 15:52:26 >

• quote:

7.1 veya 5.1 deyince Kulağın fiziki olarak Önler, Arkalar, Merkez (Varsa Üstlerden) sesi duyması anlaşılır..

Fiziki olarak 7.1 tam gercek olarak duyamazsınız sounbarda çünkü Surroundtur, çevresel...miş gibi, yapay..

Buyrun Sony Dolby ATmos, 7.1.2 sistemin çalışma şekli ve Firmanın Resim altındaki sözleri (Çizgili kelimelere dikkat)
    LG 7.1 sistem çalışma şekli, surround, sanal
    Samsung 7.1 Dolby Atmos (realisim=Gerceklik yani sanal)

Bunlar surround, sanal ses üretir..

Virtual Surround -Sanal Surround, yapay
    Emulate-Taklit etme,
    Realism =gercekli
    3D space =3 Boyutlu

Sounbarlar Duvara yansıtma ile çalışır, teoride ses yansıyacak, kulak arkasında size ulaşacak?

Sesi A noktasından B noktasına aktarıp direk B noktasında çalma sistemi gelişti ise başka..

2nci resim LG 7.1 modeli daha komik, ses kavis çiziyor.. :)

Sony HT-ST5000 7.1.2 Dolby Atmos Soundbar

LG HS9 LAS950M 7.1 700W SOUNDBAR

Samsung HW-K950 Soundbar

Gercek 7.1

Broşür copy pasteler için teşekkür ederiz 7.1 ch ya da 5.1 demek éönden arkadan ortadan yandan ses vericek yoksa yok yalandıré değildir :) tüm kanallar gerçek olarak duyulur yine kanal ile surroundu karıştırmışsınız kavramlar oturunca düzelecek herşey :) şimdi tüm kanallar duyulur ancak surround başarısı yeterlidir ya da yetersizdir ön ve arkalar konum olarak 4 yapıyor sizin son vardığınız görüşe göre 7 tarafa dizilmesi gerekiyor 7 tarafta da kanal dizilmemişse yine eksik sizin görüşe göre nerede sub ile birlikte 8 yöne kurulmuş bir dizilim ?? Sizin algınız bu anladığım kadarı ile yani kanal ve kanala özel bir yer :)) Neyse üstte sony zf9 modeli için sanaldır demişsiniz ben de düzelttim çünkü cihaz 3.1 ch ve rear uydu speakerlar ile 7.1oluyor yani sizin son ulaştığınız görüşe (her kanal için bir yer) uygun sayılır (4 açı) sanal filan değil yani kanal ayrı bir şeydir surround ayrı bir şeydir front dizilimde tabi ki surround rear dizilimli barlar gibi olmaz bunu zaten herkes biliyor 😄

Edit : İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalform -- 11 Mayıs 2018; 16:59:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mentalform

Broşür copy pasteler için teşekkür ederiz 7.1 ch ya da 5.1 demek éönden arkadan ortadan yandan ses vericek yoksa yok yalandıré değildir :) tüm kanallar gerçek olarak duyulur yine kanal ile surroundu karıştırmışsınız kavramlar oturunca düzelecek herşey :) şimdi tüm kanallar duyulur ancak surround başarısı yeterlidir ya da yetersizdir ön ve arkalar konum olarak 4 yapıyor sizin son vardığınız görüşe göre 7 tarafa dizilmesi gerekiyor 7 tarafta da kanal dizilmemişse yine eksik sizin görüşe göre nerede sub ile birlikte 8 yöne kurulmuş bir dizilim ?? Sizin algınız bu anladığım kadarı ile yani kanal ve kanala özel bir yer :)) Neyse üstte sony zf9 modeli için sanaldır demişsiniz ben de düzelttim çünkü cihaz 3.1 ch ve rear uydu speakerlar ile 7.1oluyor yani sizin son ulaştığınız görüşe (her kanal için bir yer) uygun sayılır (4 açı) sanal filan değil yani kanal ayrı bir şeydir surround ayrı bir şeydir front dizilimde tabi ki surround rear dizilimli barlar gibi olmaz bunu zaten herkes biliyor 😄

Edit : İmla

Alıntıları Göster

Soundbardan sanal surround ses alırsınız, üstteki mesajda firmaların beyanları da böyledir..(Tekrar altı çizgili satırları okuyunuz)
    Siz yok gercek ses geliyor diyorsanız üretici demek yanlış biliyor ürettiği ürünü..

7 haporlorü karsınıza dizip dinlerseniz yine 7.1 ses almış olmazsınız...

AVR üreticileri ve hapörlör üreticileri boşuna üretim yapıyorlar demekki, soundbar herşeyi yapıyor ise..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 11 Mayıs 2018; 21:11:58 >

• quote:

Soundbardan sanal surround ses alırsınız, üstteki mesajda firmaların beyanları da böyledir..(Tekrar altı çizgili satırları okuyunuz)
    Siz yok gercek ses geliyor diyorsanız üretici demek yanlış biliyor ürettiği ürünü..

AVR üreticileri ve hapörlör üreticileri boşuna üretim yapıyorlar demekki, soundbar herşeyi yapıyor ise..

Alıntıları Göster
    İngilizce bilmiyorsunuz translate ile çevirdiniz sanırım ondandır size bir şey anlatabileceğimi sanmıyorum amacım konuya girenleri dilim döndükçe bilgilendirmek, surround zaten sanal olarak çevresel ses üretmektir şayet filmde oynamıyorsanız :) üstte gerçeğe yakınlığa dem vurulmuş hiç bir üretici sanal 5.1-7.1 ch demez sanal surroud front dizilim cihazlarda çevresel sesi artırma çabasıdır üstte front rear dizilimli cihazı sanal diye koymuşsunuz ki tam surroundu verir :) dolby atmosun tavan hoparlörü yok sadece neyse zaten sanal bunlar bizde sanalız biz yokuz kimse varolmadı dünya yalan :)

Not : ön arka dizilimli soundbara sanal surround diyip biz şerh koyduktan sonra sadece bar dizaynlı cihazları örnek göstermekde nasıl bir zihin karmaşası anlamış değilim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalform -- 12 Mayıs 2018; 8:44:7 >

• millet istiyoki ben herhangi bir tv yayını müziği filmi oyunu açtığımda 7 kanaldanda ses gelsin ben buna boşunamı para verdim hacı modunda geziyolar kodec modec hak getire öyle bir home theater sistem olsa hepimiz alırız

Alıntıları Göster
    Üstte verdiğiniz zf9 7.1 arka uyduları var bu cihaza nasıl sanal diyorsunuz ? koyduğunuz resimlerde arka hoparlörler var görmüyor musunuz ? Avr nedir ? soundbar nedir ? Avr daha fazla işlem menü içeren daha müdahaleye açık kablolu sistemlerdir avr gerçek surround barlar yalan surround diye bir şey yoktur. Düz barlar tamam arka hoparlör olmadan surroundu tam olarak veremezler ama arka hoparlörü çıkarın avr de veremez surroundu avr ve barla ne ilgisi var ? Surround kanal ve hoparlör sayısı ile ilgilidir yoksa gidin bir kaliteli bir kaç soundbar dinleyin bir daha kablolu avr ile işiniz olacak mı ?

• 
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.