< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (1654. sayfa)

-
-
Ben hep mpc yada mpc-be kullanıyordum.
Yıllar önce linkteki başlığın ilk mesajında mpc ile bitstream ayarlarının nasıl yapıldığını paylaşmıştım.
https://forum.donanimhaber.com/giris-seviye-avr-ses-sistemleri-tavsiye-ve-ekipmanlari--87054142
Ama uzun zamandır film seyretmek için pc kullanmadığım için hdr ayarları nasıl yapılır onu hatırlamıyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Christopher Nolan filmlerinde Dolby Atmos kullanmıyor, DTS'cidir (Klasik İngiliz inatçılığı 😃). Bu yüzden Nolan'ın Oppenheimer, Interstaller, Tenet, The Dark Knight (Kara Şövalye), Inception gibi şaheserlerini Atmos'lu bulamazsınız: techradar
Oppenheimer is coming to streaming at the end of November, but here's why I'm buying it on 4K Blu-ray insteadhttps://www.techradar.com/streaming/entertainment/oppenheimer-is-coming-to-streaming-at-the-end-of-november-but-heres-why-im-buying-it-on-4k-blu-ray-instead
Tenet demiş iken Moskova'daki saldırı ile özdeşleştirilen Tenet'in girişindeki konser baskın sahnesinde ses ve efektler çok etkili kullanılmış. Sırf bu sahne için arşivimde tutyordum. İzlememiş olan varsa mutlaka izlemeli (Film bilim-kurgu olup çok ilgi duyduğum zamanın evrilmesi ile ilgili, beyin yakmalık 😃)
Ek bilgi:
İndirmelerinizi filmin MediaInfo bilgilerininde konulduğu sitelerden yapmanızı tavsiye ederim. Çoğunlukla filmler çift ses dosyalı olup biri DTS ise diğeri Dolby olmaktadır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 26 Mart 2024; 18:40:50 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Samsung Q700C satin aldim. Bu gun geldi. Kurulum icin Samsung teknik servisi cagirmama gerek var mi yoksa kendim kurulum yapabilir miyim? Kendim kurdugumda garantiyi etkileyen bir sey oluyor mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sakin kendin kurma
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yok bulamiyorum yolunu bu sekilde ses kismak icin surekli samsung un kumandasini kullanmam lazim bu kötü oldu yokmudur bir yolu hdmi arc böyle birşey mi sesi direk veri olarakmi aktarir
Hem tv’den hem de soundbardan hdmi cec ayarlarını aktif ederseniz, iki cihaz birbiri ile tanışır ve tv’nin kumandası ile ses açıp kısabilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Televizyonum daha cok yeni ama hdmi cec diye birsey bulamadim Tcl 65c745 , tcl in ortalama üstü sayilabilecek modellerinden biri ama yinede hdmi cec koymamis olabilirlermi acaba
Bende 700c aldım servis aradı anlıyorsanız siz kurabilirsiniz garantisini ben başlatırım soundbar üstünde ki etiketi bana göndermeniz yeterli dedi, gönderdim işlemleri başlattı. Sende servis kurulum için talepte bulun servis evde misin ya da hangi tarihte gelecekse seni arıyor orda söylersin ben kurulum yapayım siz onaylar mısınız diye bir problem yok
-
Apple tv uzerinden prime kullaniyorum: Az once denedim reacher yabanci dilde atmos veriyor.. Bende bir problem yok. Amazon stick bana hic kullanisli gelmedi.. Hatta nvidia shield'i dahi verimli kullnamadigimi dusundugumden apple tv'ye gectim.
Hdmi cec i buldum sonunda, acik olmasi gereken hersey acik ama yinede televizyonun kumandasi soundbar i kontrol edemiyor demekki tcl ve samsung birbiri ile uyumsuz yapacak birsey yok uzulmedim desem yalan olur sinir olurum böyle şeylere, en iyisi olsun dedim q990c aldim beni buldu gene aksilik, bu arada samsung smartthings te hdmi cec ile ilgili birsey bulamadim
-
Cec demek zaten uyum demek. Siz simdi tvden butun baglatilari cikarin. Tv kapali iken tekrar arc 1'e soundbari baglayin. Baglanti kurulduktan sonra diger cihazlariin baglantisini yapin. Uyumsuz ilmasi mumkun degil.
eiskent üstadın üstteki mesajını dikkate almanızı tavsiye ederim. Burada da paylaşanlar olmuştu: diğer HDMI'a bağlı cihazlar CEC özelliğini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Belli seri Dijitürk kutuları bunlardan biriydi diye hatırlıyorum...
-
Ps5'in baglantisini cikardiniz mi? soundbarin arkasindaki diger girislerle su an isiniz yok. Arc baglantisi olani kullanacaksiniz.
Cikarmadim onu cikarip herseyi kapatip hdmi arc i baglayip tv yi acip soundbar la eslestirip ondan sonra mi ps5 i takayim
Tv niz 120hz değilse ps5 ide soundbar hdmi ına bağlayın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X