Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (1654. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
40.608
Cevap
596
Favori
1.968.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16521653165416551656
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ses sistemi geldi televizyonum tcl 65c745 ses sistemi samsung q990c hdmi arc baglantisini yaptim hersey guzel ancak tv nin kumandasi ses acip kapatmıyor, arc seceneklerinden icinden gecir i secmistim acaba bunu degistirmemmi lazim yoksa tv de samsung olmadigi icin bu sekildemi kullanmam lazim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rizacan67 R kullanıcısına yanıt
    Ben hep mpc yada mpc-be kullanıyordum.

Yıllar önce linkteki başlığın ilk mesajında mpc ile bitstream ayarlarının nasıl yapıldığını paylaşmıştım.

https://forum.donanimhaber.com/giris-seviye-avr-ses-sistemleri-tavsiye-ve-ekipmanlari--87054142

Ama uzun zamandır film seyretmek için pc kullanmadığım için hdr ayarları nasıl yapılır onu hatırlamıyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Rizacan67 R kullanıcısına yanıt
    Christopher Nolan filmlerinde Dolby Atmos kullanmıyor, DTS'cidir (Klasik İngiliz inatçılığı 😃). Bu yüzden Nolan'ın Oppenheimer, Interstaller, Tenet, The Dark Knight (Kara Şövalye), Inception gibi şaheserlerini Atmos'lu bulamazsınız:
    techradar
    Oppenheimer is coming to streaming at the end of November, but here's why I'm buying it on 4K Blu-ray instead
    https://www.techradar.com/streaming/entertainment/oppenheimer-is-coming-to-streaming-at-the-end-of-november-but-heres-why-im-buying-it-on-4k-blu-ray-instead

Tenet demiş iken Moskova'daki saldırı ile özdeşleştirilen Tenet'in girişindeki konser baskın sahnesinde ses ve efektler çok etkili kullanılmış. Sırf bu sahne için arşivimde tutyordum. İzlememiş olan varsa mutlaka izlemeli (Film bilim-kurgu olup çok ilgi duyduğum zamanın evrilmesi ile ilgili, beyin yakmalık 😃)

Ek bilgi:
    İndirmelerinizi filmin MediaInfo bilgilerininde konulduğu sitelerden yapmanızı tavsiye ederim. Çoğunlukla filmler çift ses dosyalı olup biri DTS ise diğeri Dolby olmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 26 Mart 2024; 18:40:50 >

• Samsung Q700C satin aldim. Bu gun geldi. Kurulum icin Samsung teknik servisi cagirmama gerek var mi yoksa kendim kurulum yapabilir miyim? Kendim kurdugumda garantiyi etkileyen bir sey oluyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakin kendin kurma

• Yok bulamiyorum yolunu bu sekilde ses kismak icin surekli samsung un kumandasini kullanmam lazim bu kötü oldu yokmudur bir yolu hdmi arc böyle birşey mi sesi direk veri olarakmi aktarir

• lostangel kullanıcısına yanıt
    Hem tv’den hem de soundbardan hdmi cec ayarlarını aktif ederseniz, iki cihaz birbiri ile tanışır ve tv’nin kumandası ile ses açıp kısabilirsiniz.

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Bugün gün içinde biraz bakma şansım oldu.
    Bazı dizilerde atmos varken, bazılarında yok.

Misal önceden boys ve carnival row dizilerinde atmos ses varken şu an yok.
    Reacher’a daha önce bakmamıştım ama onda da atmos yok.
    Ama rings of power ve wheel of time dizilerinde atmos var.

Ayrıca atmos olmayanlarda avr, giriş sinyalini (input signal) pcm olarak görüyor.
    Halbuki dizi içinde Dolby digital ses seçili ve firestick ana ses ayarında best available seçili.

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 26 Mart 2024; 19:29:22 >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Televizyonum daha cok yeni ama hdmi cec diye birsey bulamadim Tcl 65c745 , tcl in ortalama üstü sayilabilecek modellerinden biri ama yinede hdmi cec koymamis olabilirlermi acaba

• yunusi07 kullanıcısına yanıt

Bende 700c aldım servis aradı anlıyorsanız siz kurabilirsiniz garantisini ben başlatırım soundbar üstünde ki etiketi bana göndermeniz yeterli dedi, gönderdim işlemleri başlattı. Sende servis kurulum için talepte bulun servis evde misin ya da hangi tarihte gelecekse seni arıyor orda söylersin ben kurulum yapayım siz onaylar mısınız diye bir problem yok

HDMI-CEC eski bir standart, mutlaka sizin TV'de de vardır. Ayarlarda, Kanallar ve Girişler kısımına bakın:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 26 Mart 2024; 20:38:12 >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

Apple tv uzerinden prime kullaniyorum: Az once denedim reacher yabanci dilde atmos veriyor.. Bende bir problem yok. Amazon stick bana hic kullanisli gelmedi.. Hatta nvidia shield'i dahi verimli kullnamadigimi dusundugumden apple tv'ye gectim.

• tayaydin kullanıcısına yanıt
    Hdmi cec i buldum sonunda, acik olmasi gereken hersey acik ama yinede televizyonun kumandasi soundbar i kontrol edemiyor demekki tcl ve samsung birbiri ile uyumsuz yapacak birsey yok uzulmedim desem yalan olur sinir olurum böyle şeylere, en iyisi olsun dedim q990c aldim beni buldu gene aksilik, bu arada samsung smartthings te hdmi cec ile ilgili birsey bulamadim

• Su sekide bir ayar var mi?

Cec demek zaten uyum demek. Siz simdi tvden butun baglatilari cikarin. Tv kapali iken tekrar arc 1'e soundbari baglayin. Baglanti kurulduktan sonra diger cihazlariin baglantisini yapin. Uyumsuz ilmasi mumkun degil.

• eiskent üstadın üstteki mesajını dikkate almanızı tavsiye ederim. Burada da paylaşanlar olmuştu: diğer HDMI'a bağlı cihazlar CEC özelliğini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Belli seri Dijitürk kutuları bunlardan biriydi diye hatırlıyorum...

• tayaydin kullanıcısına yanıt
    TV ye PS5 bagli sadece, kumandanin ses acma tusuna basinca tv de sembol cikiyir ama etki etmiyor cildircam, acaba soundbar in arkasindaki diger hdmi girisleri ne acaba oraya ne baglaniyor SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)

Ps5'in baglantisini cikardiniz mi? soundbarin arkasindaki diger girislerle su an isiniz yok. Arc baglantisi olani kullanacaksiniz.

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Cikarmadim onu cikarip herseyi kapatip hdmi arc i baglayip tv yi acip soundbar la eslestirip ondan sonra mi ps5 i takayim

Tv niz 120hz değilse ps5 ide soundbar hdmi ına bağlayın

• 
Sayfa: önceki 16521653165416551656
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.