Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (1532. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
40.953
Cevap
612
Favori
2.048.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15301531153215331534
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tavanda atmos olan sistemle karşılaştırdınız mı?

bana hala gerçekçi gelimiyor fiziki atmos a gore iyi olması ya da aynı olması. yoksa alıp deneyeyim mi, aklımı çeliyosunuz :)

bahsettiğiniz modelde pahalı, daha uygun atmoslu soundbar onerınız var mıdır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Karşılaştırma imkânım yok maalesef, ama yukarıdan gelmesi gereken sesleri tavandan yansıtarak veriyor. Tabiî sonuçta bu bir soundbar bunu unutmamak gerek. :)

Sadays üstadın dediği gibi bu başlıkta "soundbarlar" açısından paylaşımlar ve yorumlar yapılıyor. Pro sistemler başka bir boyut, bir de audiophile bir insan için belki de kıyas bile kabul etmez bir fark vardır.

Önceki 5.1 sistemle kıyaslamam gerekirse belirttiğim gibi çok başarılı. Benim açımdan fiyat performans olarak bekleneni veriyor. Daha geniş bir bütçe ve evinizde yerleşim için uygun yer

varsa fiziksel sürücülü sistemler elbette çok daha başarılı olabilir. Sözün özü, sizi yanıltmak istemem, ses konusu kişiden kişiye ve beklentiye göre değişiyor, deneyip almanızı öneririm. SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) 

Eğriye eğri doğruya doğru demek lazım, yoksa satın aldım diye gözü kulağı kapalı marka ve model savunusu yapmak çocukluk olur. :)

Genellikle aldığı üründen memnun olmayan ve sorun yaşayan insanlar forumlarda yazarlar, memnun olanlarsa sorun yaşamadıkça yazma eğiliminde değillerdir.

Şu an Q990C'nin rakibi yok gibi, tüm incelemeler ve kullanıcı yorumları önde gösteriyor. Arka hoparlörleri de olsun deyince tüm markalarda fiyatlar birden artıyor.

Önceki mesajlarda arkadaşlar değinmişlerdi, ülkemizde bir tür lokalizasyonla "ucuza" bile satılıyor. Seneye fiyatlar ne olur bilinmez...

• mare_nostrum kullanıcısına yanıt

Z5500 ne diyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kullanım kılavuzunda şöyle diyor:

• Hole size : 1/4 - 20 UNC threaded insert
    • ‒ Standard Screw : 6.35 mm ø,
    • 1.27mm Pitch
    • ‒ Length : 18 mm long

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 6.500 TL. son fiyatım. Sadece ekranın mavi ışığı biraz az yanıyor. Başka bir problem yok.

• Selamlar Elimde Sony DH 790 5.2.2 atmos avr Sony MS serisi serisi 5.1 hoparlör artı Sony atmos hoparlör. Samsung 990b ve LG sn11 r elimde mevcut üçünü de aynı şartlarda aynı odada kullanmış biri olarak kendi görüşlerimi paylaşmak istiyorum.
    Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın
    öncelikle soundbar mı avr mi konusunu fiyata göre değerlendirmek gerekli en önemli kriter bu bence. şu an ikinci el de dahil olmak üzere 15 ile 25.000 TL arasına 5.1.2/ 7.1.4 /11.1.4 bir soundbar alınabiliyor kurulu hazır paket sistem.
    Ama giriş seviyesi 5.1.2 bir avr bile 20 25.000 arasında Ve bu sadece avr fiyatı buna hoparlörler ve kabloları da ekledin mi maliyette daha fazla oluyor.
    Farklı görüşler olsa da bana göre atmos avr varsa atmos lisansı hoparlörlerinde olmalı. 5bin TL den aşağıda görmedim. Yani kabaca 30-35.000 arasına giriş seviyesi 5.1.2 avr'li atmos sistem toplayabiliriz. İkinci elde şanslıysak veya çok iyi kovalarsak maliyeti biraz daha aşağı çekebiliriz yada daha iyi bi sistem yakalayabiliriz
    Buraya kadar hemfikirsek gelelim atmos performansına. (5.1.2 avr'nin aynı kurulumda soundbardan daha iyi olduğunu söylemeye gerek yok ama o sounbarıda da 15.000 TL'ye kadar bulabiliyoruz)
    1) bu maliyetler çerçevesinde bana göre 7.1.4 ve üstü soundbarlar atmos efekti olsun o ses balonu etkisi oluşturma olsun, üst efektlerin geçişi olsun elimdeki avr li bir sistemden daha iyi performans veriyor ve sizi filmin içine daha iyi alıyor. Sesi başınızın üstünde, ön üstte veya arka üstde farklı konumlarda hissettiriyor.
    2)Avr sistemin avantajı ise hoparlörlere göre değişmekle beraber ses netliği veya sesteki detaylarda daha başarılı olması.
    3) Soundbarın dezavantajı ise; sesi yansıtma teknolojisini kullandığı için eğer oda çok doluysa, bar ile duvarlar arasında fazla malzeme varsa yada nebileyim tavana olan yükseklik ya da tavan kaplamaları sesi yansıtmya çok müsait değilse performansı etkileniyor. (Zaten tanıtımlarda veya resimlerde dikkat etmişsinizdir odada televizyon soundbar ve koltuktan başka neredeyse hiçbir şey yok)
    Atmos destekli hoparlör mü düz surround hoparlör mü sorusuna bu maliyetlerde kendi açımdan yanıtım kesinlikle atmos destekli hoparlör düz hoparlörlere göre çok daha iyi balon efekti denilen (5.1.2 de arka üstler eksik olarak) atmos performansını sağlıyor düz hoparlörler sadece hoparlörün bulunduğu yerden ses verirken atmos destekli olanlar sesi biraz daha farklı konumlarda verebiliyor. Sadece atmos performansı olarak İster tavanda ister duvarda ister ön kulelerin üstünde olsun her türlü sonuç bana göre atmos lisanslı hoparlörler daha başarılı buluyorum.
    Bunlar tamamen kendi görüşlerim ve deneyimlerimdir. Amacım kesinlikle avr mi soundbar mı tartışmasını başlatmak değildir.
    NOT: Fiyatlarla ilgili sıkıntım olmasa avr li sistem toplamayı tercih ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srknzr -- 7 Aralık 2023; 14:56:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Böyle bakınca çok uzun göründü vaktinizi aldıysam kusura bakmayın :)

Biraz zor. Öyle kolay bulamadım ben yanımda hoparlör ile gezmeme rağmen.

Bildiğiniz üzere 3.2.1 sistem cihaz.dolby atmosu stereo ya indirgeyip veriyor.
    Ayarlarlarda standart,surround ve adaptif ses ayarları var.bunların herbiri sesi değiştiriyor.sanırım bu ayar üst serilerde de var.sizler cihazları hangi modda kullanıyorsunuz.normalde standart olmalı ama ses stereoya indirgendiği için orjinal olması gereken sese en yakın mod hangisi bilmiyorum

Sony forumuna yazdım ama buraya yazılasının daha uygun olacağı iletilince buraya da eklemek istedim.

Kullandığım televizyon ve ses sistemi ile ilgili bir sorun yaşıyorum, bilgisi olan varsa çok sevinirim.

Bundan 1 yıl önce XR-65A80K TV ve HT-S40R ses sistemi almıştım. Bir süre sorunsuz kullanmama rağmen artık TV ve ses sisteminin iletişiminde sorun yaşamaya başladım.

TV'yi açtığımda ses sistemi açılıyor ama bazen iletişim hatası vererek ses gelmiyor. Bu sürekli tekrarlamadığından ses sistemini gönderdiğim teknik servis sorun yok diye ürünü iade etti. Sorunu video ile çektim ancak test ortamında tekrarlamadan işlem yapamacağını ilettiler.

TV ve ses sistemi Paugge 2 metre HDMI 2.1 destekli kablo ile eARC portuna bağlı. TV açıldığında açılıyor ancak ara sıra iletişim sorunu olup ses gelmediğinde ses sisteminin elektriğini çekip tekrar takıyorum ve sonradan ses gelmeye başlıyor.

Ses sistemi ve TV son yazılım yüklü, her ikisini de fabrika ayarlarına döndürüp denedim ama sonuç değişmedi.

Bu sorun ile ilgili çözüm önerisi olan varsa çok sevinirim.

Sorun çıkmasın diye her iki (hatta 3, PS5 de var) ürünü de Sony aldım ama 1 yıl olmadan sürekli sorun çıkartmaya başladı.

Teşekkürler.

• Vida konusuna açıklık getireyim, evet yanıma hoparlör de almıştım ama JUNE8O nickli arkadaşın attığı ölçülerden biraz google araştırması yaparak, biraz da esnaf gezerek aradığımız vida aslında vida değil, "CİVATA.

ve yine ölçülerini de yazayım; 6,35 çapında ki piyasada ki esnaf tarafından anlaşılabilecek hali 1/4", uzunluk ta 18mm.

bir diğer önemli nokta da aradığımız civata kalın diş yani HUNE8O arkadaşın tamda tazdığı gibi (UNC).

Herkesin hoparlör almadan rahatça bulabilmesi için hemen esnafa demeniz gerekeni söyliyim : 1/4" 18mm uzunlukta kalın diş vida. (muhtemelen 18mm uzunlukta bulamayacaksınız, 20mm alın geçin.)

iyi günler.

Benim kullandığım soundbar tahmin edebileceğiniz gibi Samsung 990c, Tv ile her ne kadar Earc portundan, hdmi ile bağlı olsa da; soundbar modem bağlantısını kaybettiğinde, uygulaması olan smarthings ve tv ses ayarlarında değişik hatalar verebiliyordu. Bende soundbara modem üzerinden soundbarın MAC adresini baz alarak sabit İp verdim. ve bir daha herhangi bir şekilde "modeme bağlanmama sorunu" sebebiyle tv ses ayarlarında veyahut kullanımda herhangi bir sorun yaşamadım. Kullandığınız soundbarı bilmiyorum, smartthings gibi bir uygulaması var mı bilmiyorum. Probleminizin çözümünde belki ışık tutar diye yazdım.

iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SawasHH -- 7 Aralık 2023; 15:59:7 >

3.2.1 değil, 3.1.2. Atmosu stereo ya indirgemez. Atmos hoparlörlerinden tavana yansıtır. Orijinal ses standard modudur.

rtings ürün incelemesinde , q800a yı q800c ile karşılaştırırken sesin stereoya indirgendiğini yazmış.

cihazda ki standart surround ve adaptif ses modlarınn hangisinin aslına daha sağdık olduğunu öğrenmeye çalışıyorum

• 
Sayfa: önceki 15301531153215331534
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.