Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (1280. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
39.497
Cevap
579
Favori
1.917.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
23. Sırada  bugün en iyi #23
Sayfa: önceki 12781279128012811282
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgilendirme için teşekkürler. Q990B cihazı test etmek için birkaç film edindim ama True HD ses formatını TV USB den desteklemediği için kullandırmadı.

Hafta sonu bilgisayar üzerinden deneyeceğim.

• CeLTiK kullanıcısına yanıt

Sorun yaşarsanız, geçmiş sayfalardaki mesajlarımda detaylı açıkladım.

TV niz desteklemiyorsa laptobu soundbar HDMI girişine bağlayıp, soundbarı da HDMI ARC çıkışından TV ye HDMI ile bağlamanız gerek.

• Merhaba arkadaşlar. Ikinci el olarak bir soundbar bakiyorum. Iki secenek arasinda kaldim, birini alacagim. Lg sn7y ve samsung q800a. Televizyonum lg marka. Sn7y arka hop destegi oldugundan biraz agir basacak gibi ama sizlere danismak istedim.. selamlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar yeni nesil soundbarlardan truehd dtsma ses alabilmek için medya player ı soundbar a bağlamak yetiyor mu? Örneğin bende z9x var bunu soundbar a bağlasam hem dv hemde truehd ses alabilir miyim?

• tylan kullanıcısına yanıt
    Evet, aynen o şekilde bağlamalısınız.

• ozandr kullanıcısına yanıt
    Her ikisininde arka hoparlör desteği mevcut mesele arka hoparlörleri bulabilmekte. O sebebten ikinci el bakarken arka hoparlörü yanında olarak satılan varsa tercih ediniz. Diğer yandan TV'nin LG olması soundbarda marka tercihinizi etkilemesin, her soundbar her TV'de sorunsuz kullanılabiliyor. Soundbarlarda her markanın kendine özgü ses rengi var; burada bayağı bahsedildi. Her ne kadar kurulum şartları tüm ses detaylarını anlamaya uygun olmada da elektromarketlerdeki teşhir ürünleri deneyerek kendi kulağınıza uygun olanı tercih edebilirsiniz Örneğin Samsung'un diyalogları iyi şekilde ön plana çıkardığı yazıldı burada...

• ozandr kullanıcısına yanıt

Bence Q800a almak daha mantıklı. LG kağıt üstünde iyi görünüyor ama kullanımda Samsung daha problemsiz ve kaliteli. Tek dezavantaj SWA-9500s kablosuz arka hoparlörleri bulmak zor. Samsung soundbar TV uyumu da gayet iyi. LG ve Sony Tv de 3 çeşit soundbarda da sorun yaşamadım.

• geçenlerde bahsettiğim 1011.1 yazılım sürümünü samsung resmi olarak duyurdu

q950a sahipleri güncelleyebilir avforumsda filan ne yaptığını bilen yok sadece bir kişi arka hoparlörlerden çıtırtı gelirdi amazondayken mi disneydeyken mi o ortadan kalktı yazmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 3 Şubat 2023; 15:28:30 >

almaya karar verince sorun şu an için mevcut modeller lg tarafında s95qr samsung tarafında q990b hdr dolby vision ve true hd atmos desteğine sahip (samsungun resmi dv desteği yok ama yurtdışı forumlarda ve bizim topicte dv alan oldu)

muhtemelen yeni gelen amiral gemileri de destekleyecektir allahtan z9x gibi media player tarafında sorunsuz bir aletiniz var genelde soundbarlar çok iyi playerlar vasat olur gelen sorularda 

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Peki hocam bende Dolby atmos avr li bir sistem var. Soundbar a geçmek mantıklı mı? Çünkü evim ufak ve kule hoparlörler sub avr çok yer kaybına neden oluyor

• kardeş sistemin ayrıntısını bilmeden bir şey denemez ki hangi avr hangi front hangi center hangi atmos hoparlörler kaç metrekare

Avr denonx1500h
    Kuleler Yamaha ns f51
    Sub focal cub2
    Center ns c55
    Surround ns e55
    Atmos Sony ss-cse

• hanım laf etmiyorsa elleme gerçi yer sorunum var demişsin o zaman geçebilirsin açıkçası avr ve hoparlör gücü olarak alakası yok ama atmos hissiyatı verdiğinden hanımla daha fazla papaz olmamak adına geçtim ben eiskent de yorum yapar onda hala sistem de duruyor galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 3 Şubat 2023; 16:40:14 >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt
    Hocam destegnz icin tesekkurler. Tercihimi samsungdan yana kullandim. Arka hoparlor bulmak zor olacak sanirim ama takip edecegim artık...

• CeLTiK kullanıcısına yanıt
    Tşk hocam samsungu aldım.. haftaya gelecek..

Kulelerde kardesi nsf 150'yi kullandim. Atmoslarimiz da ayni. Ben kucuk bir odada q990b'nin daha iyi sonuc gerecegini dusunuyorum. Atmoslar hoparlor ustundeyse sonuc 990b lwhine daha da doner. Yamaha kuleler giris seviyesi. 89hz alti muhtemelen suba ayarlidir. Ilk baslarda ses biraz degisik gelir amacsonra memnun eder q990b. Tabi burada asil mesele bu sisteme yeninyatirim yapildiysa uzerine 20.000tl verip yeni sisteme gecmek gereksiz olabilir. Avr biraz daha ust seviye olsa farkli bir hoparlor setine gecerek upgrade etmenixzi onerirdim.

Saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    inanır mısınız bilmiyorum ama ben bu sistemi 5 k ya topladım atmoslar hariç. Ama şimdi fiyatları delirmiş hepsinin. Atmoslar kulelerin üstünde dediğiniz gibi aslında ses iyi fena değil ama çok dağınıklık yani. Toz olayı ayrı bir dert, hele perdeler fena toz topluyor.

Yamahalari bir ara 1500tl, atmoslar.1300tl idi. Ancak o gunler geride kaldi maalesef. Toz kablo, daginiklik haklisiniz. Ben soundbara gectim ama avr ve kuleler ve subwoofer stereo olarak duruyor. Cok nadir acma ihtiyaci duyuyorum Avr'yi. Oturma odasini calisma odasi yapma hayalimi hersene erteledigim icin tekrar sistemi kurma sansim da olamayacak gibi duruyor. Eger sebep buysa q990b sizi mutlu ederz merak etmeyin.

Saygilarimla.

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim bilgi ve aktarımlarınız için. Ben sistemi satmaya çalışayım o halde.

Ben gidemeyeceğim ikea bu haftasonu, siz ugrayabildiniz mi hocam ikea ya, uygun mu kablo? İnternetten sipariş verecem.

• 
Sayfa: önceki 12781279128012811282
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.