Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (1114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
33.419
Cevap
472
Favori
1.645.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11121113111411151116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oup59 kullanıcısına yanıt

    Hocam HT A9 özellikle oyun için çok iyi olacağını düşünüyorum bu modelin. Ancak center olmadığı için sony tv yok ise biraz zayıf kalır endişem var. A7000 ile entegre olsa süper olurdu.

    A7000 + sub + surround ile ben fiyat araştırması yaptım 42.500 Tl idi eğer ki zam gelmediyse.

    HT A9 özelliği artırılabilir hoparlor eklenmesi. onu aldıkmı 8 tane hoparlor ile almak lazım. Yani center içinde ilave hoparlor olursa işe yarayacaktır diye düşünüyorum.

    Bu Rthings e baktığımızda sony ye de çok düşük puanlar veriyor. Bana mantıklı gelmiyor. Samsung ile Lg nin iki katından pahalı ürünler nasıl daha kötü olabilir. Üstelik saçma sapan bir firmada değil koca sony.

    SN11 ile samsung a950 kıyasında çok az bir farkla samsung önde galiba 0,2 puandı. Ama LG nin yeni çıkan 2022 modeli, SN11 den yani 2020 modelinden bile daha düşük puan almış.

    Ben LG ile Samsung arasında fark olduğunu düşünmüyorum ancak sony bi tık önde olmalı (2022 modellerini kastediyorum.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinyasar -- 16 Ağustos 2022; 9:46:37 >




  • Bu arada SN11 surround hoparlorler için ayaklık almak istiyorum. Nerden bulabiliriz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinyasar -- 16 Ağustos 2022; 9:48:43 >
  • yasinyasar Y kullanıcısına yanıt

    HT A9 kurulum açısından çok rahat geliyor bana. Sony TV ile kullanmayacağım. O yüzden işimiz şimdilik "Center Phantom Channel" kalıyor. Onun başarımını iyi bulan da var yetersiz kaldığını söyleyen de. Ses işi de biraz subjektif gerçekten. Yanına SW5 sub ekleyince o da 42-45K civarına geliyor.


    A7000 benim için seçenek değil. Çünkü üzeri kumaş olan yerleri var. 3 adet kedimiz var. Kumaş kısımlara takılan/tırmalama amaçlı kullanmak isteyen olabilir SOUNDBAR [ANA KONU] 


    Aslında kablo çekmek de pek sorun değil. Elbette biraz iş ama dekoratif kablo kanalları ile de oda içinde gerekli uyumu sağlayabilirim. Cihaz bağlantı imkanları açısından Denon X1700H AVR ile Klipsch, Polk Audio gibi markaların 5.1 setlerinden birisini de kurmak bir seçenek olabilir. İlave Atmos hoparlör ile 5.1.2 set olur. Bunların maliyeti de HT-A9+SW5 Sub veya A7000+Sub+Surround fiyatına geliyor.


    Samsung Q990B stoklara gelmeye başladı. Bayi fiyatları 20-21K olursa belki de başka hiç bir set/kablo/kablosuz seçenek ile ilgilenmeden ona geçerim. LG S95QR video incelemelerinde kullanıcılar oldukça memnun gözüküyor aslında. O yüzden onu da değerlendiriyorum.


    Bir noktadan sonra ürün almaktansa inceleyip değerlendirmek daha keyifli hale geldi ve bir türlü bir set alıp kurmadım SOUNDBAR [ANA KONU]  Ama 1-2 ay içinde artık bir sete karar verip kuracağım kısmetse. Açıkçası seçeneklerde bir taraf 20-22K ve diğer taraf ise 43-45K TL. O seviyeye ihtiyacım var mı diye düşününce sanki yok gibi. 2022 model soundbarlardan birisi işimi rahatlıkla görür aslında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 16 Ağustos 2022; 9:55:8 >




  • oup59 kullanıcısına yanıt

    Hocam sen HT A9 alda bi test edelim :) çok merak ediyorum oyun performansını. Bana çok yüksek ses lazım değil 3 boyut lazım. evdeki sn11 i zaten ses seviyesi 11 de kullanıyorum bazen 12. Yani amerikadaki gibi büyük evlerde yaşamadığımız için komşular rahatsız olmasın diye yüksek ses kullanımı yok. A9 un tamamen kablosuz olması hakikaten güzel. ama ürünü çıkartırken en azından 2 ilave hoparlör koysaydı. odanın orta sağ solda da olsa tam 3 boyut olur bence.

    birde incelemelerde gördün mü hoparlor baya büyük. Canlı test etmek gerek.

  • yasinyasar Y kullanıcısına yanıt

    HT A9 ile çekincem eksik fiziksel kanal ve bir de sub fiyatı zorunlu gibi. Bir de bizde yeni elektronik eşya alınca hanıma da denk kolye küpe yüzük vs alıyorum 🤣


    Şaka bir yana HT A9 renk de uymuyor. 2023 belki siyah da çıkartırlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 16 Ağustos 2022; 11:40:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sub olmadan kesinlikle olmaz. Hanım konusunda benim gibi 3 te 1 kuralını uygulacaksın. Ne alırsan 3 te 1 fiyatını diyeceksin. Baktın olayı anlıyor inandırıcı gelmedi mi tamam tamam gerçek fiyatı şu derken yarı fiyatını söyleyeceksin :)

  • Selamlar dostlar. 65" yeni tv için eski Yamaha sinema avr ve kule tipi 5.1 hoperlor setimi bozup soundbar almayı planlıyorum. Konudan uzağım ve sizlere birkaç sorum olacak dilediğinizi kendinizce yanıtlarsanız sevinirim.

    - Samsung tv için LG soundbar alırsam ne gibi uyumsuzluk olabilir.

    - Kristal gibi ses istiyorum ama 10k dan fazla vermek istemiyorum (bu oyuncaklara) çünkü çok dayanıklı şeyler olmadıklarını düşünüyorum.

    - Ses formatları ile ilgili bir takıntım yok bundan 20 sene önce DTS-THX sistemim vardı yani ev ortamında mucize beklemiyorum zaten medya da yok.

    - Aklımdakiler HW-Q700-Q800 veya LG SK8Y veya SK9Y gibi gibi Yamaha YSP5100 bile olur.. başka fikri olan da öneri bekliyorum.

    Bu Rtings sitesi de biraz Samsung yanlı yayın yapıyor sanki LG SK9Y vs Samsung HW-Q800A karşılaştırmasında Samsung nasıl çok daha yüksek puan alır LG her yönden üstün görünüyor.







  • yasinyasar Y kullanıcısına yanıt

    Sürekli elektronik cihaz değiştirmemden dolayı o da fiyatlara hakim SOUNDBAR [ANA KONU] 


    Sony HT-A9'u deneysel ürün olarak düşündü sanırım. Kirli beyaz da yap ama en azından siyah seçenek olsun. Sub ve kontrol kutusu siyah ama hoparlörler kirli beyaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 16 Ağustos 2022; 14:40:40 >
  • ufukman kullanıcısına yanıt

    Hocam bende Rthingsin yanlı olduğunu düşünüyorum.

    Bu arada arka surround istemediğiniz için 4 k fiyatı ile aşağıdaki ürünü öneriyorum. Bi magazaya gidip sesini test edin.







  • ufukman kullanıcısına yanıt

    Bazen elektronik siteleri yanlı yayın yapabilirler ama q800 gerçekten iyi bir cihaz. Sk9y kullandım,.mümkünse sk10y tercih edilmeli.


    Berrak ses istiyorsanız bu sesi samsungda bulursunuz. Lg biraz daha mid seslere kayar. Soundbarlar filmlerde sesi açma şansınız olursa başarılı sonuçlar verir ama arka hoparlör olmak kaydı ile. Arkaya hoparlör almayacaksaniz avr sistemi bozmayın derim.


    Saygılarımla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasinyasar Y kullanıcısına yanıt

    Timurdan beri böyle zulüm görmedikSOUNDBAR [ANA KONU] 

  • eski nesil avrde olsa tavsiyem soundbara geçme zaten saçma sapan şişirme fiyatlara satıyorlar bunları boşa para harcamış olursun kristal gibi ses zaten bu soundbarlarda yok birseyler düşünüyorsan elindeki seti geliştir yeni nesil avr alabilirsin subwoofer yada hoparlörlerini geliştirebilirsin seçenekler bol yani

  • JBL SB170 Soundbar alınır mı? Deneyim eden var mı?

  • Ben bugün media markt ten sony g700 aldım 5100 TL ye. Umarım 3.1 kanal atmos var. Umarım iyi yapmışımdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Halihazırda elimde philips'in 5.1 avr systemi var. Geçenlerde Amazon Prime Dayden Samsung Hw q700a modelini almış bulundum (4.900). Sırf Dolby Atmos işi ve 5.1 kablo dağınıklığını ortadan kaldırmak için. Paketi henüz açmadım ola ki cayma kozumu kullanıp iade etme planı (24 Temmuz son). Sorum şu. Malum bu fiyata bu model iyi denk geldi fakat Dolby Atmos'u tam olarak 5.1 sistemde alabiliyoruz (performans olayı). Şu halde aklım SONY'in Strdh790 Av Alıcısına gidiyor. Eldeki Philips in hoparlör setini ve sub'ı buna bağlayayım diyorum. Ya da (sonu yok) Samsung hw q800b olayı. İşin içinden çıkamadım vesselam. Eldekini uyguna almışsın kullan geç derseniz amenna... Sony AVR deck'i al arkana yaslan derseniz ona da amenna. Soundbar modeli revize et derseniz ona şimdilik (bütçe sıkıntısı) sıcak bakamam. 24 Temmuz da gelip çatıyor az kaldı. Akıl akıldan üstündür yol gösterin bu şaşkına ;)

    Saygılarımla...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AXIM X51V -- 18 Ağustos 2022; 18:7:44 >




  • AXIM X51V kullanıcısına yanıt

    Sony avr 5.1 hangi model? Sony avr 790 çok özel bir model değil. Hatta wifisi, İnterneti olmayan bir model sanırım. Bence çok yönelmeye gerek yok bu avr'ye. Soundbarin atkada hoparlörü yoksa çevreleyen sarmalayan efektleri olmayacaktır. Bu ozellikleri olan soundbarlara bakmanızı tavsiye ederim.


    Saygılarımla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 700a ya arka hoparlör alana kadar 950b almak daha mantıklı o zaman... Özetle zaten eskisi gibi son ses hifi vs olayı yok (ev zaten müstakil değil). 700a yı o fiyata aldı isen kullan gitsin derseniz o da uygundur. Ya da biraz zorla 950 yi al kafanda bitir derseniz o yola bakacağım.


    Teşekkür ediyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AXIM X51V -- 18 Ağustos 2022; 19:4:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AXIM X51V kullanıcısına yanıt

    950'yi piyasada bulmanız zor. 700a yerine 800a daha çok önerilen bir model ama kullanmadığım için birsey diyemiyorum. Ancak 5.1.sistem kullanan biri için arkada hoparlör olmayan cihaz eksik kalır.


    Saygılarımla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AXIM X51V kullanıcısına yanıt

    Benim nacizane tavsiyem birkaç haftadır araştırıyorum eski bir HomeTheater delisiyim Dolby Athmos olayına çok takılmayın bunlar biraz piyasa şişirmesi geliyor bana, yani 20 yıl önceki 7.1 sinema sistemleri ile aynı mantıkta hatta daha dummy çalışıyorlar. 5.1 surround bir ses alanı arıyorsanız arka hoperlor imkanı olan bir set bakın derim. Hali hazırda Sony 790 cihazınız Dolby Atmos ve DTS:X destekliyor incelediğim kadarıyla ne Q700 ne Q800a da ne Sony g700 de Atmos yok.. ama varmış gibi pazarlıyorlar iki tane ok işaretiyle üstünde hoperlor olmayan yerinden ses çıktığını iddia ediyorlar. Q8000B de bu üst hoperlolar var sesi 3D Atmos yapması gereken. Siz de benim gibi eski AVR den salonun her köşesindeki kule hoperlorlar ve kablolarından kurtulup kompakt birşey alayım peşindeyseniz bütçeyi zorlayıp Q800B alın ama Surround larını da bulmak lazım. 5.1 ses alanı yarattığınız zaman daha az ses ile komşular bile rahatsız olmadan müzik sinema keyfi yaşamak mümkün surround olmayınca ses dağılıyor.


    muhabbeti uzatmam gerekirse bunca yıl DTS olsun THX olsun diye burda tırmalarken şunu anladım THX medya yoktu ki ben o sesi nerde dinleyecektim keza DTS de.. sonra 3D tv ler çıktı ama izleyecek medya çok azdı (gerçek 3D filmlerden bahsediyorum) topun suratınıza uçtuğu 0,5ms lik sahnesi olan 3 saatlik filmler için mi almıştım ben o televizyonu.. yada Er Ryan filminde Normandiya sahnesinde arkamdan 3 tane mermi sesi duyacağım diye mi parke süpürgelikleri altına metrelerce yüksek kaliteli surround kablosu çekmiştim.. Surround bile bir b*ka yaramıyordu film izlerken.

    Velhassıl.. güzel tınlayan birşey alın gitsin ben öyle yapacağım :D





  • Tam da aradığım cevap...
    Hali hazırda elimde olan Avr deck Sony değil Philips (2002 ler de almıştım yanlış hatırlamıyor isem) Hatta SACD codec desteği vardı lakin media bulmak zor, hadi media buldun oynatacak player yok (sonraki yıllar Philips 720Sa nın rs 232 cable ile modification yapılması ile buna da ermiştik). Ben bu sistemi aldığımda ev müstakil idi ve arka odayı (tam buna göre çizilmiş idi oda planı sanki ) oraya kurduğumda ve hoparlör yakınlık uzaklık calibre ayarlarını yaptığımda Gladiator filmini açtım. İlk savaş sahnesindeki okların arkamdan vızıldayarak öne doğru gitmesi beni mest etmişti (hala hafızam da o ses altyapısı)
    Sony Avr deck e temas etmemin sebebi Dolby Atmos çözümleyicisi olması. Velhasıl listeden sildim.
    Netice itibari ile 2 gündür Samsung 800b yi inceliyorum. Geriye bir de canlı incelemem kalacak (media markt). Geçen Ctesi 9350 idi ne güzel 10k altına düştü tekrar zıpladı fiyat. Sağlık olsun.
    Verilen cevaplar için zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum tekrar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 11121113111411151116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.