Şimdi Ara

Soul Sacrifice- Stranded Hate

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllardır herkesin diline dolaşmış olan "neden Pentagram dışında bu ülkeden başka grup çıkıp patlayamıyor?" türküsünün sonu bu kez Soul Sacrifice ile gelecek sanırım. Grup; adını sıkça çıktığı konserlerindeki başarısıyla duyurmuştu ülkemizde zaten. Albüm için acele etmediler ama turnayı da gözünden vurdular. Her şeyden önce albüm kapağı kendi başına bir sanat eseri.

CD'yi elinize aldığınızda size bu albümün ne kadar ciddi, özenilerek hazırlanmış bir çalışma olduğunu anlatmaya yetiyor. Şimdiye dek gördüğüm yerli albümler içinde en kaliteli görsel tasarıma sahip olanın bu olduğunu düşünüyorum. Albümü dinlemeye başladığınızda kısa bir elektronik intro ile karşılanıyorsunuz ama bu "Hollow Cold"u daha da vurucu hale getiren 'fırtınadan önceki sesszilik' sadece. Bu parça kesinlikle Soul Sacrifice'ın dillere marş olacak parçalarından biri. Aslında bunu daha fazla anlatmak istemiyorum, Soul Sacrfice'ın ilk yumruğu herkes için bir sürpriz olsun. İkinci sıradaki "Blind" ise zaten albüm çıkmadan öncede bilinen, konserlerde çalsalarda tepinsek diye beklenen bir parçaydı. Böylesine güzel bir soundla birleştiğinde parçanın kalitesini daha iyi hissediyorsunuz. Parçanın taşıdığı Türk tınılarının ayrı bir tat veridiği tartışılamayacak bir nokta. Studio 74'te yapılan kayıtta öyle bir sonuca ulaşılmış ki parçayı dinlerken grup karışınızda çalıyormuş gibi hissediyorsunuz, yerinizde dumak imkansız hale geliyor. Özgür Özkan'ın özellikle bu parçadaki performansı takdire şayan, "brutal vokal yapayım böğüreyim gitsin" ya da "clean vokal yaparım ben, brutal sanat mı ki?" gibi düşünenlere sunduğu clean-brutal karışımının dar görüşlü insanlara ilaç gibi geleceği kesin.
    Dar görüş demişken üçüncü sıradaki "Çocuk Bahçesi" de ayrı bir noktaya parmak basıyor. Soul Scarifice'ın burda yaptığı şey yani; Türkçe bir parçayı grubun çizgisinin dışına çıkmadan icra etmek ve kullanılan vokal teknikleriyle Türkçe'yi geriye itmemek hiç de kolay olmasa gerek. Aslında her parça için söylenecek çok çok uzun şeyler var ama bu da bir kritik ve tadında bırakmak lazım :) Ama yine de "Vision Of Misery"e değinmeden geçemeyeceğim. Ağlayan gitar tınılarıyla dinlediğim en hisli parçalardan biri ve benim için albümde ayrı bir yer edindi kendine.

Albümde dikkati çeken farklı bir nokta grubun deneyselliği. Yer yer kullanılan bağlama, ney, darbuka gibi enstrümanlar, elektronik samplelar öylesine yerinde ve dozu ayarlanarak kullanılmış ki ağzınız açık kalıyor. Perdesiz bass bölümleri, "August"un başındaki piyano partisyonu da albümü mükemmele götüren diğer ayrıntılar. Sound'un kalitesini, orijinal fikirleri, parçaların güzelliğini geçsek bile sayın okur; albümün her saniyesinde gitarlardan çıkan her seste, davulun her vuruşunda, kulağınıza ulaşan her kelimede Soul Sacrifice elemanlarının bu iş için gerçekten ruhlarını feda ettiklerini ve albümün içlerine gizlediklerini anlıyorsunuz ya, bu bile yeter bu albümü almaya.

• yukarıdaki yazı alıntı mı bilemiyorum ama dayanamadım sonuna kadar.
    albüm de bence vasat. eskli halleri yani bildiğin death metal halleri daha iyiydi. bu doğu ezgileri zorlamalarından bıktım ben. sonuçta death metal dinleyen hoşlaşan kişiler almalı yine de. hiç beğenmeseler bile en azından türk extreme metal piyasasına bir katkı yapmanın dayanılmaz hafifliğini hissederler.
  • alıntı ama nerden hatırlamıorum.
    bn beğendim albümü,çocuk bahçesi baya ilginç olmuş. bir de blind in canlı versiyonunu beğendim ben.o hoşuma gitti.
    yerli gruplara destek çıkmamız gerekir diye düşünüyorum.
  • unirock da bariyerleri parçaladık be
  • quote:

Orjinalden alıntı: mus_efe

unirock da bariyerleri parçaladık be

geçen sene barışarockta pogo yaparken dudağımı yardık be!
  • unirockta 3.gün en çok çıldırtan gruptu Her şarkısına pogoyla başladılar

edit: dt dışında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crabeinmorn -- 24 Haziran 2008; 21:37:10 >
  • Son 4 gün
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya konuyu değiştirmeyim ama sormadan edemiycem.. uni rock ta definitive vardı o herifler benim baya hoşuma gittiydi(aslında frontman leri çok hoşuma gitti sadece çünkü gitara cidden hakimdi ve iyi gaza getiriyordu) onların albümünü falan nerden bulabilirim? orjinal yada netten fark etmez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.