Bildirim
Sosyalden 35+ yapanlar bir gelebilir mi ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
sosyalden konu eksiğin mi var yoksa soru pratiğimi? -
Hocam hangi denemeden bahsediyoruz mesela? Benim Zaman denemelerinde Türkçe 35+ Sosyal 35+ oluyor genelde, ama Zaman denemesinde 25-35 net Sosyal yeni başladıysan aşırı kötü değil hani. YGSdeki sözel branşların sorularının %80'i yoruma dayalı oluyor mâlum. Hatta girdiğim son denemelerdeki Coğrafya sorularında bile bilgi verip yorum sormaya başladıklarını gördüm. Coğrafya ise mesele konu çalışmaktan başka yapabilecek bir şey yok zaten. Bana sorarsan Coğrafya da mantık işi aslında, şu konum ve meridyen soruları dışındaki tüm soruları mantığına oturtursan çok zorlanmazsın. Felsefeye ve Din'e değinmiyorum, yapıyorsundur zaten. Tam olarak hangi branşta sorun var söylersen daha detaylı yardımcı oluruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Primarch -- 25 Ocak 2014; 20:02:26 > -
quote:
Orijinalden alıntı: MustafaOnaylar
sosyalden konu eksiğin mi var yoksa soru pratiğimi?
Konu eksiği yok tarih ve coğorafya için ama hep ince bir ayrıntıyı kaçırıyorum konuyu çalıştıktan sonra çözdüğüm testte yanlış sayısı 1-2 anca oluyor ama sınavda benzeri gelince unutuyorum gibi enteresan oluyor. -
Bende de bu sıkıntı var, testlerde 1-2 yanlışken denemede coğrafya batırıyor beni.
En baştan konuları kavrıyorum testler çözüp, femset 5 hamle bir de fem yarıyıla bakınıyorum, coğrafya soru bankası tavsiye eden olursa süper olur :D utanıyorum burdaki netleri görünce
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Pearl Jam
quote:
Orijinalden alıntı: MustafaOnaylar
sosyalden konu eksiğin mi var yoksa soru pratiğimi?
Konu eksiği yok tarih ve coğorafya için ama hep ince bir ayrıntıyı kaçırıyorum konuyu çalıştıktan sonra çözdüğüm testte yanlış sayısı 1-2 anca oluyor ama sınavda benzeri gelince unutuyorum gibi enteresan oluyor.
+948573899776161748589938758483994858. Yan yatmış sekiz
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
27-35 matematik neti...Çok dalgalı olması iyi değil.Bence buna da çözüm bulmalısın.35 yaptığım denemelerde oluyordu ama sınavda niye 27 yaptım dememek için. -
Benim de tarih çok değişken. bi sınav full gelip bi sınav 8 yanlış geldiği oluyor. Mesela zaman11 1y zaman12 8y. Nasıl beceriyorum anlamış değilim.
Takip... -
quote:
Orijinalden alıntı: BringMeToLifeX
27-35 matematik neti...Çok dalgalı olması iyi değil.Bence buna da çözüm bulmalısın.35 yaptığım denemelerde oluyordu ama sınavda niye 27 yaptım dememek için.
Hocam geometri sıkıntı işte o sebepten dalgalı oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ozn.
Hocam hangi denemeden bahsediyoruz mesela? Benim Zaman denemelerinde Türkçe 35+ Sosyal 35+ oluyor genelde, ama Zaman denemesinde 25-35 net Sosyal yeni başladıysan aşırı kötü değil hani. YGSdeki sözel branşların sorularının %80'i yoruma dayalı oluyor mâlum. Hatta girdiğim son denemelerdeki Coğrafya sorularında bile bilgi verip yorum sormaya başladıklarını gördüm. Coğrafya ise mesele konu çalışmaktan başka yapabilecek bir şey yok zaten. Bana sorarsan Coğrafya da mantık işi aslında, şu konum ve meridyen soruları dışındaki tüm soruları mantığına oturtursan çok zorlanmazsın. Felsefeye ve Din'e değinmiyorum, yapıyorsundur zaten. Tam olarak hangi branşta sorun var söylersen daha detaylı yardımcı oluruz
Evet zaman denemesi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Zaman denemeleri zor bir kere, bunu kabul etmek lazım. Her denemede özellikle bir branş seçip o branşı aşırı kazık yapıyorlar, genelde Matematik, Geometri veya Fizik oluyor bunlar, Kimya ve Biyoloji yine nispeten kolay oluyor YGSde sözel baskın olduğundan.
Sosyal'de 30 netin aşağısına düşme anca Coğrafya'nın grafikten başka bilgi vermeden sorulan sorularıyla ve Tarih'in baskıcı yorum sorularıyla mümkün olabilir ki yine de 30 netin aşağısına düşülmesi zor bu şekilde. Konu eksiğin olduğu mutlak hocam, bence konu eksiklerine odaklan derhal. Benim de Coğrafya eksiklerim var misal hâlâ, şu FEM'in Coğrafya YGS&LYS birleşik olan kitabını alıp bitirmeyi düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Primarch -- 26 Ocak 2014; 0:51:12 > -
benimde tarih aynı durumda bazen full cektıgım bıle oluyor ama bazende 5-6 yanlıs gelıyor dalgalı sosyal netlerım hep bı cozum bulamadım 2 haftadır kafamı kaldırmada sozel cozuyorum bakalım ıse yarıcakmı -
quote:
Orijinalden alıntı: ozn.
Zaman denemeleri zor bir kere, bunu kabul etmek lazım. Her denemede özellikle bir branş seçip o branşı aşırı kazık yapıyorlar, genelde Matematik, Geometri veya Fizik oluyor bunlar, Kimya ve Biyoloji yine nispeten kolay oluyor YGSde sözel baskın olduğundan.
Sosyal'de 30 netin aşağısına düşme anca Coğrafya'nın grafikten başka bilgi vermeden sorulan sorularıyla ve Tarih'in baskıcı yorum sorularıyla mümkün olabilir ki yine de 30 netin aşağısına düşülmesi zor bu şekilde. Konu eksiğin olduğu mutlak hocam, bence konu eksiklerine odaklan derhal. Benim de Coğrafya eksiklerim var misal hâlâ, şu FEM'in Coğrafya YGS&LYS birleşik olan kitabını alıp bitirmeyi düşünüyorum.
Hocam bütün konuları bitirdim ama olmuyor çok değişiyor netler ikinci kez tekrar ediyorum bu 15 tatilde coğ tarih
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Zaman denemelerindeki yanlışları kontrol et abi, doğru cevabı bul ve yaptığın yanlışı idrak etmeye çalış yani başka yapacak bir şey yok. Belki de okuyup kavrama ve yorumlama ile ilgili bir sıkıntın vardır... Mesela ben şu son 1-2 yıla kadar kitap okumuyordum ve liseye ilk başladığımda yapılan sınıf denemelerinde Türkçe Sosyal paragraflarını sürekli yanlış yapıyordum. Felsefe'ye olan merakımla birlikte gelen öz güven beni okumaya sevk etti ve şu an gerçekten okuduğum kitapların yaptığım netlerde çok büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. -
Ben de dün yaptım nasıl yaptım anlamadım biri yardımcı olursa sevinirim
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X