Şimdi Ara

Sosyal zeka mı ? Matematiksel zeka mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git

Sosyal zeka mı ? Matematiksel zeka mı ?

(En Son Oy Tarihi: 27.3.2010)
Giriş

Orijinalden alıntı: Gabriel Gray

quote:

Orijinalden alıntı: Darkchild

Sosyal Zeka daha öncemli... tercih yapma şansınız yok... EQ yani sosyal zeka artık genel geçer zeka türü... geçen bi kitapta daha yeni bir zeka türünün olduğu ve daha bilinmediği yazıyodu...

Yaşamdan zevk isteyenler içindir Sosyal Zeka. Önceliğin bu sanırım.

Fakat benim önceliğim insan ırkını bir üste taşımak. Bu matematiksel zekayı gerektirir.

Bu tercih değil bu olması gereken... mat zeka olması sosyal zekan yok olması anlamına gelmez... ikisinden de bol olabilir...
  • Her ikisi de önemlidir ama matematiksel zeka herzaman daha önemlidir. Çünkü size para kazandırcak geleceğinizi etkilicek ve dolayısıyla sizi sosyalleştiricektir....
  • 78'e 79 oy
    Buradan şu sonuç çıkıyor her ikisi de önemli
  • Matematiksel zekam yaşıtlarımın çoğundan üstün,matematik-Fen de çok iyiyim.Ama tercih hakkım olsaydı Sosyal Zkayı tercih ederdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coder85

quote:

Orijinalden alıntı: MJ__

tartışmaya gerek yok matematiksel zeka (bknz ben)

dh silinebilir

Niye tartışmaya gerek yok. Bana görede önemli olan sosyal zeka. İnsanlar burda ikiye ayrılmış çoğuda sosyal zeka diyor. Bi akıllı sensin galiba direk tartışmaya gerek yok matematiksel zeka demişsin. Sanırım biraz sosyal zekaya ihtiyacın var

matematiksel zeka insanı ayrıcalıklı yapar,her olaya farklı açılardan bakabilirsin ,beyninde fırtınalar kopar bir şeyleri çözebilmek için ,bilimi kavrayabilmek için insanlar senin yanın da gezmek ister
    sosyal zekam da yeterince var merek etme

• sosyal zekasi daha yuksek olan daha cok ekmek yer bu dunyadan, olan zekanizi satabilmek, ne kdr fazla zekaya sahip oldugnzdan daha onemli..
  • Benim sosyal zekam çok daha baskın ama matematiksel zekam yok denecek kadar az matematiksel zekam keşke yüksek olsaydı, embesil olmaya razıydım
  • matematiksel zeka daha önemli asıl matematiksel zeka olmazsa teklonoji olmaz teklonoji olmazsa gelişemeyiz sora uzayllar bizi yer
  • Bence ikisi de eşit oranda olmalı bir insanda kafasında hesap makinesi taşıyıpta doğru dürüst konuşamayan bir insan başarılı olamaz yalnız kalır
  • kahrolsun sosyallik yaşasın ev hayatı yaşasın bilim yaşasın zeka yaşasın matematik
  • Dün oyumu matematiksel zeka olarak vermiştim ama tekrar düşününce Sosyal Zeka diyorum.Bu arada bazı arkadaşlar sosyal zekayı sosyal yaşam ile ilişkilendirmeye çalışmış onlara diyecek bir şey bulamıyorum.Matematiksel zeka bence de ÖSS'ye kadar işe yarar ondan sonraki hayatın büyük bölümünde sosyal zekaya ihtiyaç vardır.
  • normal bir insanda her ikisinden de olmalı..
    sadece birine sahip insan ottan farksızdır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: F0NDiP

normal bir insanda her ikisinden de olmalı..
    sadece birine sahip insan ottan farksızdır..

ortaya karışık alıyım limonu bol lütfen
  • Forumun her iki zekası da gayet yüksek bence, konunun gidişatına dikkatli bakılırsa.
  • Matematiksel zeka= Biliminsanı Sosyal zeka= Cumhurbaşkanı.. Helal aslanlar devam edin
  • Kesinlikle sosyal zeka...

Yurtdışında çok büyük fark olmaz belki, bu ikisinin önemi bakımından; ama özellikle Türkiye gibi bir ülkede sosyal zekanla matematiksel zekası yüksek birini devirirsin.
  • Çevrenizde gördüğünüz her şey matematikle ilişkilidir. ''Matematiksel zeka sadece öss ye kadar işe yarar'' kadar salakça bir başka cümle daha da duymadım sevgili arkadaşlar. Matematik herşeyden önce evrenin temelidir. Uzulerek belirtmek istediğim bir diğer nokta ise bir arkadaşımızın matematikten anlamayan ve sosyal zekalı arkadaşlarımıza yönelik yapmış olduğu açıklamanın büyük bir bölümüne katılıyor oluşum. İşin gerçeği şudur ki; sosyal zekaya sahip olduğunu idda eden arkadaşlarımızın bir çoğu aslında sadece matematik eğitimindeki yanlışlığın ve eksikliğin kurbanı olan matematiksel zeka potansiyeli yüksek olan arkadaşlarımızdır.Türkiye'de matematik ve fen bilimleri eğitiminde mevcut olan problemler dolayısı ile gözü korkan genç öğrenciler, ileriki yıllarda lisede sosyal bilimler veyahut türkçe-matematik bölümlerini seçerek kendilerine farklı bir yol çizmekteler. Özellikle lisede TM bölümünü seçen ve yırttığını düşünen arkadaşlarımız üniversitede seçtiği iktisat ve işletme gibi temeli yine matematiğe dayalı olan bölümlere girdiklerinde acı gerçekle karşılaşmakta, matematikle pek alakalı gibi görünmeyen diğer bölümlerden mezun arkadaşlarımız ise kendilerine benzeyen binlerce insanın arasından sıyrılmak ve işe girebilmek için bir taraflarını yırtmak zorunda kalmaktadırlar. Sadete geliyorum, Türkiye'de aslında muazzam bir matematiksel zeka potansiyeli olmasına rağmen, bunların çoğu yanlış eğitim sonucu telef olmakta.
    Son olarak sözlerim lütfen yalnış anlaşılmasın arkadaşlar, kimsenin kalbini kırmak istemem. Ben elbette ki sosyal bilimlerin ve hatta sanatın önemini bilmekteyim. Ancak bunların da matematik sayesinde doğduğu bir gerçek.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.