Şimdi Ara

Sosyal Medya Nedir? Ne İşe Yarar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sosyal Medya Nedir? Ne İşe Yarar?
    Sosyal Medya Nedir?
    Sosyal Medya Nedir? - Sosyal Medya; insanların çevrimiçi iletişim kurmalarını ve etkileşimde bulunmalarını sağlayan bir dünyadır. Bu kısa cevap sanırım sosyal medya nedir kullanım amaçları nelerdir sorusunun cevabını özet olarak sunmakta fakat pek de yeterli değil sanırım.
    İnternetin keşfinden bu yana, özellikle son on yılda bu sitelerinin sayısı ve popülaritesi inanılmaz bir yükselişe sahne oldu.
    Sosyal denmesinin nedeni; kullanıcıların gerçek hayatta değil, sosyal mecralarda etkileşime girmesidir.
    Özellikle son birkaç yıldır kullanıcıların ve paylaşımların katlanarak artması, sosyal medyanın kullanımını hızlandırmıştır. Bir web sitesi ( ya da blog ) sahibi olmadan; kendileri veya dünya görüşleri hakkındaki düşüncelerini hızlı bir şekilde paylaşabiliyor olmaları, bu sosyal dünyayı büyütmüştür.
    Kişisel kullanıcılar için olmasa da; işletmeler için web tüketimciliğindeki değişimle birlikte artan sosyal medya kullanımı hem fırsat hem de sorumluluk getiriyor. Bu da bize Sosyal Medya Nedir sorusunu araştırmamız gerektiğini gösteriyor.
    Müşterilerin bu kanallar aracılığı ile işletmelere sundukları veriler on yıllardır çeşitli metotlarla toplamaya çalıştıkları verilerdir. Şahsi bilgiler, firma ve ürün hakkındaki anlık yorumlar vs.
    Bundan çok daha önemli olan ise; sosyal medya kanalları aracılığıyla işletmenin müşterileri ile ölçeklenebilir ilişkiler kurma fırsatıdır.
    Kurumunuz hakkında olumlu ya da olumsuz konuşmalar dahi olsa; sizce de uzaktan okuyucusu olmak yerine bizzat bu sohbetin içinde yer almak daha iyi değil midir? Sosyal medya nedir ne işe yarar sanırım biraz anlamaya başladık bu girişle.
    Hadi gelin sosyal medya nedir maddeler halinde bakalım. Ayrıca sosyal medya nedir kullanım amaçları nelerdir kısaca bir göz atmış olacağız.
    Sosyal Medya Geçici Bir Heves Mi?
    Sosyal Medya Nedir? Geçici bir heves mi ?
    Son birkaç yılda Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, YouTube, Pinterest ve diğer pek çok popüler bu medya platformunda bir büyüme patlaması yaşandı.
    Sosyal medyanın gelişiminin yeni başladığını ve iş dünyasının, sosyal medyaya duyduğu ihtiyacın zamanla daha da güçleneceğini söylemek gayet yerinde bir tespit.
    Şirketim Neden Sosyal Medyaya İhtiyaç Duyuyor?
    İster küçük yerel bir işletme olun isterseniz dünya çapında çapta bir holding, hiç fark etmez. Şu bir gerçek ki; artık neredeyse tüm müşterileriniz sosyal dünyada. Bu kanallarda arkadaşları ile meslektaşları ile yakınları ile bilgi ve tavsiye alışverişine giriyor.
    Şöyle düşünün; tüm bu konuşmaların yapıldığı bir ortamda siz olmazsanız, rakipleriniz olursa, sizce de çok şey kaybetmez misiniz? Müşterilerini dinleyen, onlarla her an birebir iletişim halinde olan rakibiniz, emin olun büyük ihtimalle onları elinizden alacaktır.
    Müşteri deneyiminin çoğunluğu artık internette yaşanıyor ve sosyal medya kanallarındaki ‘fan’ larınız artık sizin birer gerçek müşterileriniz. Fan’larınızı oluşturmak para ile satın alınamayacak bir şeydir.
    Fan'ların Önemi
    Bu grubu oluşturmak da müşteri tabanınızla sürekli ve olumlu etkileşim yolu ile olur. Aynı zamanda bir vakit de gerektirir. Eğer her şeyi doğru yaparsanız sahip olacağınız sosyal medya ağı sizin pazarlama amacınızın zirvesi olabilir.
    Düşünün, ürününüz hakkında hiçbir ücret ödemeden reklamını yapan bir gruptan bahsediyoruz. Olumlu yorumları, tavsiyeleri ve paylaşımları ile sizin için ölçülebilir bir reklam ağı oluşuyor. Sanırım bu durum her markanın isteyebileceği en iyi pazarlamanın kendisidir. Sosyal medya pazarlaması da tam olarak bu oluyor.
    Potansiyel takipçilerinizi bulmak, yapabileceğiniz ilk ve en doğru adımdır. Bunun için faydalanabileceğiniz araçları bu rehberin ilerleyen bölümlerinde bulacaksınız.
    Site verileri, müşteri bilgileri, gözlemleri ve paylaşımları, aradıkları ve bulamadıkları. Bunların hepsi sizin onlarca yıldır reklam ve pazarlama sektöründe ulaşmak istediğiniz veriler. Şimdi hepsi önünüzdeki bu dünyada duruyor.

    Pasif bir web'den interaktif bir ağa geçiş, bireylerin birbirleriyle nasıl bağlantı kurduklarını ve işletmelerin nasıl işlediğini belirleyen birçok değişikliği beraberinde getirmiştir. Oyunun bu aşamasında, bir sosyal medya varlığının işletmenin başarısı için kritik olduğunu söylemek doğru olur.
    Daha fazla kişiye gerçek ve birebir şekilde ulaşın, daha kaliteli sosyal medya takibi sağlayın, markanızın otoritesini artırın, müşterilerinizin davranışlarını etkileyen kişileri işe alın ve verileri elde edin.
    Belki de yukarıdaki sorudan daha iyi bir soru şu; işletmeniz sosyal medyayı neden kullanmıyor? Sanırım şimdi neden sosyal medya sorusu cevabını buldu değil mi? Hem böylece Sosyal Medya Nedir sorusunun cevabı da daha netleşiyor sanırım.
    Sosyal Medya Nasıl Bir Sıçrama Tahtası Olabilir?
    Günümüz dünyasında artık markanızın Twitter, Facebook veya blogunuzla başladığını unutmayın. Sosyal medya, mevcut markanızı alıp sağlamlaştırmalı ve güçlendirmelidir. Sosyal medyadaki varlığınız, şirketinizin tüm bölümlerinde yaptığınız işlemlerin bir uzantısı olmalıdır. Bu nedenle sosyal medya nedir nasıl kullanılır gerçekten profesyonel biçimde öğrenmeniz gerekmekte. Aynı zamanda sosyal medya araçları nelerdir bunlara da ilerleyen zamanlarda detaylı olarak değineceğim.
    İşletmenizin sesini sosyal medya aracılığıyla dünya ile paylaşmak, SEO, markalaşma, halkla ilişkiler, satış ve daha fazlası. Pazarlama kanallarınızda benzersiz fırsatlar yaratacaktır. Özellikler müşterilerinizle birebir iletişim içinde olacağınız bir blog sayfasının size çok yardımı dokunur. Bunun için Sosyal Medya Nedir yazımızın ardından kesinlikle Neden Blog Açmalısınız adlı yazımı okumanızı öneririm.
    İlişkiler
    Sosyal medyadan en iyi şekilde yararlanmak için, oluşturduğunuz ilişkileri nihai hedefiniz haline getirin. Daha geleneksel, somut iş ölçümü ve metriklerine dayanan herkes için biraz hayalî görünebilir. Ancak bir dakikalığına büyük resme bakmak için bir adım geri çekilin.
    Müşterilerle kurduğumuz ilişkiler, işinizin diğer yönlerinin gelişebileceği ve büyüyeceği temeller olabilir.
    İlişkiler geliştikçe gelişir ve başka hiçbir alan bunu sosyal medya kadar hızlı ve kalıcı şekilde yapamaz. Sosyal kanallar, bireyler arasındaki duvarları daha önce görülmemiş bir oranda yıktı. Artık dünyanın her yerinden insanlar birbirleri ile iletişim ve etkileşim halinde.
    Müşterilerinizle kurduğunuz ilişkiler, hem iyi hem de kötü zamanlarda markanızı destekleyecektir. Takipçileriniz ve onların sadakati, neredeyse her platformda ve her koşulda güçlü kalacak bir yatırımı temsil eder.
    Geri Dönüşüm
    Bilgi, hızlı bir şekilde bu medya araçlarıyla paylaşılır. Kullanıcılar, bilgileri gerçek zamanlı olarak paylaşmak için sosyal mecralara giderek daha fazla paylaşır. Bu bilgiler de zamanla görüş şeklini alır. Bu nedenle, kitlenizden doğru ipuçlarını dinliyorsanız, inanın paha biçilmez bir analiz ve geri bildirim kaynağı olabilir. Bu yüzden sosyal medya yönetimi çok önemli.
    Sosyal dinlemeyi ürün geliştirme çalışmalarına dahil etmek, erken uyarı sistemi olarak kullanılabilir. Müşteri hizmetleri maliyetlerinden tasarruf edebilir, değerli geliştirme geri bildirimleri sağlayabilir ve hatta fazla harcama yapmadan ideal beta testlerini tamamlamaya yardımcı olabilir. Sosyal Medya Nedir araştırırken bunları sakın aklınızdan çıkarmayın.
    Bütünleşme
    Sosyal Medya Nedir? Sosyal medya; pazarlama, markalaşma, halkla ilişkiler ve reklam gibi klasik kanallarınızın peşine "takılabilir" bir şey değildir! Karışımın tamamen bütünleşmiş bir parçası olması gerekiyor. Bunu yaparken, müşterileriniz için tutarlı ve ölçeklenebilir bir deneyim yaratabilirsiniz. Bunu; yukarıda saydıklarımızın son halkası gibi değil de içlerinden bir unsur olarak görün ve uygulayın. Ayrıca, göründüğü kadar da zor değil, bundan emin olun.
    Sosyal medyayı, tüm reklam ve diğer süreç çalışmalarınızı güçlendirmek ve sağlamlaştırmak için mümkün olduğunca erken entegre ettiğinizden emin olun.
    Sosyal seçenekleri keşfetmek için bir planlama döngüsünün sonuna kadar beklemek hiç akıllıca değil. Bir sosyal
    varlığınızın, başlangıçtan bu yana var olması durumunda, markanız ek müşteri temas noktalarından faydalanacak. Müşteri hizmetleri proaktif bir şekilde kullanıcılarınızı dinleyebilecek ve olası bir kaybı ya da yanlışı çok öncesinde almış olduğu sinyallerle sizlere iletebilecek.
    Gördüğünüz gibi; bir sosyal varlığınız, doğru zamanda, doğru yerlerde, doğru kanallarla yürütüldüğünde işletmeniz için inanılmaz geniş kapsamlı etkisi olabilir.
    Bu yazımızda sosyal medya nedir maddeler halinde kısa bir giriş yaptık. İlerleyen zamanlarda sosyal medya nedir kullanım amaçları nelerdir gibi çok daha detaylı konulara yine bu bölümümüzde değineceğiz.
    Sosyal medya nedir ne işe yarar sorusunun cevabını artık öğrendiniz. Sizce de sosyal bağımlılığın gücünü kullanmak akıllıca olmaz mı?
    Kaynak :

    https://bloghocaniz.com/sosyal-medya-nedir/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.