Şimdi Ara

Sosyal medya hesaplarını bulut depolama olarak kullanmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sosyal medya hesaplarını bulut depolama olarak kullanmak ne kadar mantıklı sizce ? Facebookta vs kendi kendine mesaj olarak fotoğraf atabiliyorsun ve bunun bir sınırı yok.Herhangi bir bulut depolama servisini kullanmaktansa her an elimin altında kolayca kullanabileceğim hesabımı depo olarak kullanmak bana daha cazip geliyor.Güvenlik açısından şifreyi sıkı tuttuğum sürece bir sorun olacağını da düşünmüyorum.Olay sanırım bu facebook vb sitelerin ömrünün ne kadar süreceğinde bitiyor.Site kapandımı fotolar da gidecek diyebiliriz.Yorumlarınızı bekliyorum.Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 15 Ocak 2020; 17:47:51 >

• tam emin değilim ama whatsapp gibi yerlerde mesela fotoğraf gönderince, fotoğrafın kalitesi vs düşüyor.
  • Mega 50GB ücretsiz depolama veriyordu.1-2 hesap açarak onları kullanabilirsiniz.
  • Emin olmamakla beraber söyleyeyim; bir süre sonra fotoğrafa ulaşılamıyor gibi bir hata alabilirsin, belli bir süreden sonra mesajdaki fotolar vs. bellekten kaldırılıyor olabilir, mesaj ile göndermek yerine gizli bir hesap açıp paylaşım şeklinde yüklemek daha mantıklı. Yine de ben harddisk'ten yanayım

Edit: Fotoğrafları falan bulut sürücüsüne yüklemenin avantajı nedir, hiç kullanmadım bu bulut sürücüsü işini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlooDWinD -- 15 Ocak 2020; 17:58:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreiunddreißig

tam emin değilim ama whatsapp gibi yerlerde mesela fotoğraf gönderince, fotoğrafın kalitesi vs düşüyor.
    Facebook kaliteyi çok düşürmüyor.2048x1536 gibi bir çözünürlük ve yeterli bir sıkıştırma oranıyla saklıyor.Baskı alınmayacaksa o kalite saklamak için gayet yeterli olur.Wp dediğiniz gibi kaliteyi biraz daha fazla düşürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaOtzi

Mega 50GB ücretsiz depolama veriyordu.1-2 hesap açarak onları kullanabilirsiniz.
    100gb fotoğraf var arşivimde.100gb ilerde olacak sana 150gb.Ücretsiz diye de birden fazla hesapla uğraşmak istemiyorum açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlooDWinD

Emin olmamakla beraber söyleyeyim; bir süre sonra fotoğrafa ulaşılamıyor gibi bir hata alabilirsin, belli bir süreden sonra mesajdaki fotolar vs. bellekten kaldırılıyor olabilir, mesaj ile göndermek yerine gizli bir hesap açıp paylaşım şeklinde yüklemek daha mantıklı. Yine de ben harddisk'ten yanayım

Edit: Fotoğrafları falan bulut sürücüsüne yüklemenin avantajı nedir, hiç kullanmadım bu bulut sürücüsü işini
    Paylaşım olarak onbinlerce fotoyu yükleme riskine giremem.Olur da ilerde facebook herkesin fotolarını gizliden herkese açığa çevirir bize sormadan o zaman napacağım ? Büyük sıkıntı.Arşivim 2 harddiske ve bir laptopa kayıtlı fakat hddlere de güven olmuyor.Arşivimin olduğu disklerden biri bozulmuştu.Yedeği olmasaydı gitmişti hepsi.Şimdi daha temkinli davranıyorum.

Buluta yüklemenin avantajı bu tarz disk bozulmalarına karşı vs bir önlem sanırım.Bozulmayacak bir disk olsa atarsın arşiv için ayırdığın bi diske tüm fotolarını videolarını ömür boyu durur.Malesef ki disklerin ömrü çok uzun olmuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Haklısınız siz de, ne de olsa sitelere de güven olmuyor tabiki. Ben de tam bugün telefondaki fotoğrafları laptopa ve HDD ye yedekliyordum korkuttunuz valla cevap için de teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlooDWinD

Haklısınız siz de, ne de olsa sitelere de güven olmuyor tabiki. Ben de tam bugün telefondaki fotoğrafları laptopa ve HDD ye yedekliyordum korkuttunuz valla cevap için de teşekkürler.
    Rica ederim Ben şimdiden başladım fotoları yüklemeye.Baya uzun sürecek.

Arşiv yapacak olan arkadaşlara tavsiyem büyük boyutta tek bir disk almak yerine iki adet küçük boyutta disk alın.Atıyorum 2tb tek disk yerine 1tb + 1tb iki disk tercih edin.Benim 2tb disk birden bire gidince bu sisteme döndüm.Sıradan bir kullanıcının tüm fotoları videoları vs 1tba sığacaktır zaten.En azından yedekli çalışmış olursunuz.Diskin biri giderse diğeriyle yola devam edersiniz.Bozulan disk yerine de yeni bir disk alıp sağlam diskten ona tekrar kopya alıp yola yine yedekli gitmeye devam edersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

Paylaşım olarak onbinlerce fotoyu yükleme riskine giremem.Olur da ilerde facebook herkesin fotolarını gizliden herkese açığa çevirir bize sormadan o zaman napacağım ? Büyük sıkıntı.Arşivim 2 harddiske ve bir laptopa kayıtlı fakat hddlere de güven olmuyor.Arşivimin olduğu disklerden biri bozulmuştu.Yedeği olmasaydı gitmişti hepsi.Şimdi daha temkinli davranıyorum.

Buluta yüklemenin avantajı bu tarz disk bozulmalarına karşı vs bir önlem sanırım.Bozulmayacak bir disk olsa atarsın arşiv için ayırdığın bi diske tüm fotolarını videolarını ömür boyu durur.Malesef ki disklerin ömrü çok uzun olmuyor.

Alıntıları Göster
    Nasıl bir diskte sakladın ? Kolay kolay bozulmaz diskler. Eğer kasa içerisinde tutuyorsan elektriğe bağlı ise bozulma ihtimali yüksek. Çünkü ara ara çalışıyor ve elektriğe bağlı olduğundan eğer iyi bir psu ve ups'in yoksa voltaj dalgalanmalarında gitme riski var. Benim film arşivimin olduğu disk öyle gümledi.

Harici hdd kullan bozulması çok düşük ihtimal.

• quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Nasıl bir diskte sakladın ? Kolay kolay bozulmaz diskler. Eğer kasa içerisinde tutuyorsan elektriğe bağlı ise bozulma ihtimali yüksek. Çünkü ara ara çalışıyor ve elektriğe bağlı olduğundan eğer iyi bir psu ve ups'in yoksa voltaj dalgalanmalarında gitme riski var. Benim film arşivimin olduğu disk öyle gümledi.

Harici hdd kullan bozulması çok düşük ihtimal.

Alıntıları Göster
    Pcye bağlı aktif olarak kullandığım 2tb mekanik harddisk artı 1tb harici hardisk vardı.Pcye takılı olan voltajdan mıdır bilmem bi şekilde arıza verdi.Kafa atıyordu yanlış hatırlamıyorsam.Harici olanlar darbe almadığı sürece baya gider tabi ama ona da yatırım yapılacaksa yine iki adet alınmalı ve saklanmalı da baya bütçe demek.

• quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

Pcye bağlı aktif olarak kullandığım 2tb mekanik harddisk artı 1tb harici hardisk vardı.Pcye takılı olan voltajdan mıdır bilmem bi şekilde arıza verdi.Kafa atıyordu yanlış hatırlamıyorsam.Harici olanlar darbe almadığı sürece baya gider tabi ama ona da yatırım yapılacaksa yine iki adet alınmalı ve saklanmalı da baya bütçe demek.

Alıntıları Göster
    Kart bozuluyor voltaj dalgalanmasından. Kart bozulduğundan kafa saçma sapan çalışıyor okumuyor. Valla benim film arşivim 4tb lık hddde şu an. 2 yılı geçti 750 civarı film var. Şimdilik taş gibi birşey yok. Ne gibi bozulabilir ki ? Darbe yese bile bad sector oluşur en fazla o da oluştuğu yerdeki veriler gider. Sabit bir yerde duruyor zaten darbe yemesi veya düşmesi de imkansıza yakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Kart bozuluyor voltaj dalgalanmasından. Kart bozulduğundan kafa saçma sapan çalışıyor okumuyor. Valla benim film arşivim 4tb lık hddde şu an. 2 yılı geçti 750 civarı film var. Şimdilik taş gibi birşey yok. Ne gibi bozulabilir ki ? Darbe yese bile bad sector oluşur en fazla o da oluştuğu yerdeki veriler gider. Sabit bir yerde duruyor zaten darbe yemesi veya düşmesi de imkansıza yakın.

Alıntıları Göster
    İyi korunuyorsa birşey olmaz kolay kolay ya korkmayın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.