Şimdi Ara

Sosyal fobi ve hayatımı mahvedişi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
19
Favori
17.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dizilere sarılmamın nedeni belki de budur.
  • Uzman kişilere görünmeden atlatılması çok zor bunların.
  • quote:

Orijinalden alıntı: googleH

quote:

Orijinalden alıntı: Ninamarok

merhaba hocam güzel fikirlerin için teşekkür ederim.Sosyal fobi herkeste farklı biçimde ortaya çıkabılır muhakkak ama ben kendımde şu durumu gözlemledim,bozuk bi empati yapma anlayışım var,bozuktan kastım ise çok fazla empati yapıyorum ama bu benim elimde olmadan gerçekleşiyo,hatta kendimi uzaktan izlemeyi denedıgım zamanlar,cansız varlıklara bile duygusal anlamlar yükleyip empati yaptıgımı farkettım,empatinin normal düzeyi nasıl olmalıdır bilmiyorum ancak bazı şeylerın farkında olup önlerine geçilmeli aksi halde zarar vermeye devam ediyo olucak

Bu arada nabza göre şerbet verme konusunda ise,dedıgınızı daha önce bi çok kere denemişliğim oldu ancak kişinin bana davranışını gözlemleyıp kendısıne,kendısı gıbı davrandıgım zaman, kendimi sankı karakterım yokmuş gibi kötü hissediyorum,sankı karşıdakinin karakterını taklit edip ona o şekilde davranıyomuşum gibi kendimi kötü hissettiren bi durum oluşmuştu çünkü sağlıklı insanlara baktıgım zaman adam tek bi davranış tipi var herkesle o şekilde muhattap oluyo,herkeste onu o şekilde benimsiyo, insan bu şekilde karakterını başkasına göre anlık degıstırmeyen ınsanı,kendısıyle kıyaslamaya gidincede sosyal fobi kabarıyo kabardıkça,biraz karışık anlattım sanırım ama umarım açıklıyabılmısımdır bendeki etkisini bu durumun

karakter olayı önemli, kendine güveni sağlar. kendi karakterini oluşturmalısın, bundan emin olunca başkalarına nasıl davranırsan davran kendini bildiğin sürece sorun olmaz.

yukarıda yazmadım ama sosyal fobi'yi geçirecek en iyi ilaç kendinden emin olmak. yaptığın davranışların garip olmadığına inanmak. biri gülse dahi ne var diyebilmek. güldüğü şey hakkediyosa gülünmeyi, napıyım yaptık bir yanlış, gaf diyebilmek, kendine gülmek.

empati olayına sınır koymalısın. bu da şöyle olmalı bence durumu değerlendirecek sorular sormak, elimden birşey yapmak geliyor mu? başkası olsa ne yapardı? eğer birşey yapmazsam kendimi kötü hisseder miyim? bu soruların cevabı kendini kötü hissetmene, kendine düşman olmana sebep olucaksa gerekli işi yap bunu düşünerek. yapmayı tercih etmiyorsanda unut o işi.

her duyguyu değerlendir, analiz et. liste yap. açıkla kendine. başka biriyle konuşuyormuş gibi konuş kendi kendine. bu şekilde kafandaki bulanıklık gitmiş olucaktır.

burda yazdıklarım kendi tecrübelerim doğrultusundadır. kitap filan okumadım hiç nedense. aslında ufkunu genişletmek için tercih edilebilir. hakketen başkasının düşünceleri ayrı boyut kazandırıyor insana. örneğin imam gazali'nin bir kitabını okumuştum insanın bilinçaltındaki düşünceleri nedeniyle yaptığı davranışlar hakkında bölümleri vardı, tabi genel olarak din hakkındadıydı ben farklı notlar almıştım, ne kadar kıt düşünüyormuşuz demiştim.

• Ben de 20 yaşındayım.Ortaokulda neşeli-espriliydim derslerde vs herkesi güldürürdüm hatta hocalarla bile dalga geçerdim.

Liseye geldim ergenliğe henüz girmemiştim.Sınıfta hormonlu hormonlu adamlar oturuyor bense küçük gösteriyorum.Ortama ayak uyduramadım.Bir de bende '' Güvercin Göğüs '' rahatsızlıgı var.Bilmiyorsan googlea bakarsın göğüs kemiği dışarıya çıkık.İşte büyüdükçe vücudum geliştikçe o daha da belirginleşti.Bu belirginleşme beni iyice sosyal fobikleştirdi lise hayatım ot gibi geçti.Okuldan eve direk pc başına.

Şimdi üniversitedeyim.İlk gittiğimde sınıfa hoca herkese adını memleketini vs soruyordu.Herkes rahatça söyledi sıra bana geldi ben sıra bana gelmeden önce ben 100 defa kafamda kuruyorum şöyle diyeceğim vs..Kalbim güm güm atıyor.Sıra bana geldi sesim titreyerek yüzüm kızararak söyledim.Kendime küfrettim..

Hazırlık okuyorum bu yüzden sürekli parmak vs kaldırmam lazım dersi bildiğim halde parmak kaldırmıyorum çünkü sesim titriyor konuşamıyorum söz alıp konuşursam kendimden geçiyorum.Belki derse katılsam hocaların notu bana yüksek olacak ama ortalama bir not vermişler bana düşün yani..

Şu an öyle bir durumdayım ki sürekli kendime sövüyorum.Az önce dışardaydım kitap alacaktım kitapçıları geziyorum.Afedersin sesim bir tarafıma kaçıyor adamlara şu kitap varmı derken sesim titriyor kendimden geçiyorum o kadar kötü durumdayım..

Bir de bende şöyle bir durum var.Yaşıtlarımı çok basit buluyorum ve muhabbetleri çekilmiyor.Ya futbol konuşuyorlar ya karı kız.Bir yandan sosyal fobi sayesinde böyle gereksiz muhabbetlerden uzak duruyorum ve sosyal fobimden vazgeçmek istemiyorum.İnsanların sosyalleşmek dedikleri şeyler bana tiksinç geliyor artık çoğu insandan tiksinir oldum.Bilmiyorum artık ne olur ne olmaz..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Benim Adım Jeodezi

quote:

quote:

quote:

quote:

ders çalışıyorum ama okuyacam kardeşim , bu arada yeni güncel bi konu açalım güncel olsun asosyalleri toplayalım :))

bu arada çok merak ediyorum asosyal kız varmıdır

hocam burdan senin vesilen ile okuyanlara ve okuyucak olanlara çok teşekkür ediyorum vakit verip okudukları için ve küçük bi ayrıntıyı düzeltmekte yarar var yanlış anlamazsan,sosyal fobili insanlar asosyal değillerdir,tam tersine sosyal ortamlarda bulundukları için ortaya çıkan piskolojik sorunlar aslında,insanlar sosyal fobi diyince nedense asosyallik geliyo aklına:) bu durumun üzerine 'hiç' gitmemek durumunda insanın kendini real dünyadan soyutlamasından dolayı olabilir belkide.

Bu arada kızlarda,erkeklerde insan sonuçta bi fark yok,eğer içini rahatlatıcaksa evden çıkmayan bi kız arkadaşım vardı,karakter olarak asosyeldi ama ruhsal bi bozukluk değildi onunkisi,ruhsal olarak bozukluklar tedavi ile iyileşmesi mümkün ama ana karakter hatlarını törpülemek daha zor oluyo:)

erkeklerde sosyal fobinin kızlara göre daha çok olduğunu okumuştum bi yerde.

tanışalım senle

memnun olurum hocam:) sınavın var heralde,başarılar diliyorum şimdiden,sınavı atlat gel konuya bekliyorum mutlaka:)

kafam şişti epeydir çalışıyorum yeter ..

ben başlayayım kendimi anlatmaya;

arkadaşlar bn baya baya bi asosyalım;

evimin önünden geçen şehiriçi dolmuşları durdurmak yerine ,ters istikamette 2.5 km gidip. otogardan biniyorum otobüslere

Hiç denemedinizmi hocam normal biçimde dolmuşa binmeye?sonradan mı oldu sizde bu ruhsal bozukluk?

otobüse binme ihtiyacım olduğu zaman fark ettim ..

okul yakın neyse yürüyerek gidiyordum gidiyorum hep . il merkezine gitmem gerekiyor o zman durduramıyorum

• bence arkadaşlarınla ayrı eve çık ailenin yanında olduğundandır diye düşünüyorum
  • benim hikayem gibi diyebilrim ama ben kendi kendime kara vemriştim böyle olacam diye.çocukluk ilerisini düşünemiyorsun.giridğin çıkığın arkadaş çevresi ailenin baskısı bunlara hep tetikleyici.
  • bu kendi kendine geçecek durumu geçmiş yapman gereken iyi bir psikolog ile görüşüp terapi şeklinde bunu halletmen gerekli görürse ilaçta verirler ancak kesinlikle sadece ilaçla geçecek bir sorun değil. psikologlarda farklı alanlarda uzmanlaşmıştır gittiğin psikoloğun bu dalda iyi bir psikolog olduğundan emin ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: vmaskesi

quote:

quote:

quote:

quote:

ben de antisosyalim kanka gel sarılalım. bu arada yazını okudum.

Eğer antisosyallikten rahatsız değilsen,bu bi hastalık olmuyo bildiğim kadarıyla hocam:) okuduğun için teşekkür ederim gerçekten,bu konuda fikrin veya bi düşüncen varsa dinlemek isterim

ben de asosyallik değil de antisosyallik rahatsızlık diye biliyordum. aga şimdi bundan kurtulmak istiyorsun anladım ki zaten iş hayatında kurtulacağını düşünüyorum. ama sen gençliğinin gittiğini söylemişsin, o zaman "ölmek için yaşadığımızı " kendine tekrar tekrar hatırlatıp rezil olmaktan korkmadan milletle konuşmanı isteyebilirim. ya da kendine ödev verebilirsin ya da başkasından bunu isteyebilirsin. mesela bir ödev sana. bunu kendin için değil benim için yapacaksın. pazartesi günü sokakta gördüğün genç bir kıza saati soracaksın.

Hocam söyledıgın sey çok mantıklı geldi kulagıma aslında gerçekten yapabilirim böyle bişeyi,içimi umutla doldurdun akşam akşam bu ödev olayını detaylıca düşünücem bugün,ödevin dışarıdan gelmeside ayrı bi istek uyandırıyo insanda,çünkü bazen insan kendi kendine aşamıyo bazı şeyleri,

edit:hatta sağlıklı kafayla forumda toplanıp 1'den 50'ye kadar seviye seviye görev yapabiliriz,

ödevini yaptıktan sonra yine bu konuya gelip neler yaşadığını anlatacaksın, anlatmazsan ya da yapmazsan peşindeyim. kendine diyeceksin ki ben istemiyorum vmaskesi istiyor sormamı. ve bir kıza saati soracaksın bu kadar basit. pazartesi buradayım.

ödevini yaptın mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• la olm bişey yazın la muhabbet edek
  • Acaba içine kapanıklığımızın nedeni Aile baskılar vs mi
    Yoksa PC mi ? İnternet mi ?

Neden 1980 lere kadar Stres kelimesi dilimizde yokken birde hayatımızın bir parçası oldu ?
    EFT teknikleri vardır belki bilirsiniz.Bu sorunun köküne inmemiz gerekiyor.Asıl sebep neyden oluştu.Ne yaptınızda o saatten sonra bu hastalık size bulaştı öyle ya bir sebebi olmalı ?
  • hemen hemen aynı sorunlar bende de var.

şuan biraz gözlerim kısılıyor yarın daha detaylı bir şeyler yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeehee.

Acaba içine kapanıklığımızın nedeni Aile baskılar vs mi

Neden 1980 lere kadar Stres kelimesi dilimizde yokken birde hayatımızın bir parçası oldu ?
    EFT teknikleri vardır belki bilirsiniz.Bu sorunun köküne inmemiz gerekiyor.Asıl sebep neyden oluştu.Ne yaptınızda o saatten sonra bu hastalık size bulaştı öyle ya bir sebebi olmalı ?

+1 Sorunumun ne olduğunu biliyorum ama anlatacak cesareti bulamıyorum ne zaman anlatmaya çalışsam moralim bozuluyor anlatmaktan vazgeçiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

+1 Sorunumun ne olduğunu biliyorum ama anlatacak cesareti bulamıyorum ne zaman anlatmaya çalışsam moralim bozuluyor anlatmaktan vazgeçiyorum.

Özelden derdinizi anlatın hocam belki bir derman bulabiliriz.Kul kula vesile diye bir söz vardır bilirsiniz.
    HEPİNİZİN DERTLERİNİ DİNLERİM
    Çünkü benimde başımda dünyada nadir yakalanılacak bir hastalık var.Herkesin halinden anlarım.

• quote:

quote:

quote:

Özelden derdinizi anlatın hocam belki bir derman bulabiliriz.Kul kula vesile diye bir söz vardır bilirsiniz.
    Çünkü benimde başımda dünyada nadir yakalanılacak bir hastalık var.Herkesin halinden anlarım.

şu eft teknikleirnden bahseder misniz?bende deneyeyim kendime

• http://www.youtube.com/watch?v=RuhRqND5JzY

http://www.youtube.com/watch?v=UlsxYUnV66k&feature=relmfu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeehee. -- 27 Kasım 2012; 17:01:48 >
  • quote:

quote:

quote:

Müsait olduğumda pm ile anlatırım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Müsait olduğumda pm ile anlatırım.

her zaman hocam

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashez -- 29 Kasım 2012; 22:24:59 >
  • quote:

quote:

quote:

merhaba hocam güzel fikirlerin için teşekkür ederim.Sosyal fobi herkeste farklı biçimde ortaya çıkabılır muhakkak ama ben kendımde şu durumu gözlemledim,bozuk bi empati yapma anlayışım var,bozuktan kastım ise çok fazla empati yapıyorum ama bu benim elimde olmadan gerçekleşiyo,hatta kendimi uzaktan izlemeyi denedıgım zamanlar,cansız varlıklara bile duygusal anlamlar yükleyip empati yaptıgımı farkettım,empatinin normal düzeyi nasıl olmalıdır bilmiyorum ancak bazı şeylerın farkında olup önlerine geçilmeli aksi halde zarar vermeye devam ediyo olucak

Bu arada nabza göre şerbet verme konusunda ise,dedıgınızı daha önce bi çok kere denemişliğim oldu ancak kişinin bana davranışını gözlemleyıp kendısıne,kendısı gıbı davrandıgım zaman, kendimi sankı karakterım yokmuş gibi kötü hissediyorum,sankı karşıdakinin karakterını taklit edip ona o şekilde davranıyomuşum gibi kendimi kötü hissettiren bi durum oluşmuştu çünkü sağlıklı insanlara baktıgım zaman adam tek bi davranış tipi var herkesle o şekilde muhattap oluyo,herkeste onu o şekilde benimsiyo, insan bu şekilde karakterını başkasına göre anlık degıstırmeyen ınsanı,kendısıyle kıyaslamaya gidincede sosyal fobi kabarıyo kabardıkça,biraz karışık anlattım sanırım ama umarım açıklıyabılmısımdır bendeki etkisini bu durumun

karakter olayı önemli, kendine güveni sağlar. kendi karakterini oluşturmalısın, bundan emin olunca başkalarına nasıl davranırsan davran kendini bildiğin sürece sorun olmaz.

yukarıda yazmadım ama sosyal fobi'yi geçirecek en iyi ilaç kendinden emin olmak. yaptığın davranışların garip olmadığına inanmak. biri gülse dahi ne var diyebilmek. güldüğü şey hakkediyosa gülünmeyi, napıyım yaptık bir yanlış, gaf diyebilmek, kendine gülmek.

empati olayına sınır koymalısın. bu da şöyle olmalı bence durumu değerlendirecek sorular sormak, elimden birşey yapmak geliyor mu? başkası olsa ne yapardı? eğer birşey yapmazsam kendimi kötü hisseder miyim? bu soruların cevabı kendini kötü hissetmene, kendine düşman olmana sebep olucaksa gerekli işi yap bunu düşünerek. yapmayı tercih etmiyorsanda unut o işi.

her duyguyu değerlendir, analiz et. liste yap. açıkla kendine. başka biriyle konuşuyormuş gibi konuş kendi kendine. bu şekilde kafandaki bulanıklık gitmiş olucaktır.

burda yazdıklarım kendi tecrübelerim doğrultusundadır. kitap filan okumadım hiç nedense. aslında ufkunu genişletmek için tercih edilebilir. hakketen başkasının düşünceleri ayrı boyut kazandırıyor insana. örneğin imam gazali'nin bir kitabını okumuştum insanın bilinçaltındaki düşünceleri nedeniyle yaptığı davranışlar hakkında bölümleri vardı, tabi genel olarak din hakkındadıydı ben farklı notlar almıştım, ne kadar kıt düşünüyormuşuz demiştim.

Çok haklısınız,olay insanın kendisinde bitiyo aslında.

Karakter olayında ise şunu söylicem.Yaşım 21 ve hak verirsiniz ki bu yaşlar giderek insanın oturaklı bi kişilıge büründügü yıllar.Tam ergenlık ve sonrasında boyle bi hastalıga sahip olmaya basladıgım için,kişiligi direk olarak etkiliyo ve bu hastalıgın etkisiyle bazen karakterli davranıslar sergılıyemıyosunuz mesela,bi kız benden bişey rica etse,onca işim varsa bile bırakıp yapmaya çalışırım,veya kasada sırada beklerken,biri onume geçti mesela,bakarım arkama,o olayı gören kimse yoksa,ses çıkarmam,kendime böyle olayları hemen meşrulaştırırım'ya zaten elindeki şeyler azmış geçsin nolcak' falan gibi.Şimdi sosyal fobinin etkisiyle bu olayları yaşarken,kişilik konusunda emin olmak çokta mümkün olmuyo,hatta bazen kişiligimi sorguluyorum,bu konu yüzünden kendimi sorguladıgım çok oldu,ama kendimi cogu zaman bosuna hırpaladıgımı farkettım çünkü hepsi sosyal fobi yüzünden oluyo,sosyal fobi olmadan uyandıgım günlerde,insanlarla rahatca tartısıp,fikirlerimi soylıyebılırken,sosyal fobili olarak uyandıgım günlerde,biri laf atsa'o apachı gıbı sac ne la' diye duymamazlıktan gelıp,duymamıs süsü vermeye calısırım,bu benım ıcın en buyuk sorunlardan biri,çok güzel bi konuya deyinmişsin hocam,bazen şu sosyal fobi olmasada herkes gerçek yüzümü görebilse diyorum.

Bu güzel konuyu açmışken başka bişeyle bölmek istemem,soylıceklerınızı dinlemek isterim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.