Şimdi Ara

Sosyal fobi için psikologa giden var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Rahatsızlığımın farkındayım. OKB ve depresyon da var ayrıca.

Üstüne de gidiyorum ama bir yerden sonra benim çabalamam yetmiyor. İlaç şart heralde.Devlet hastanesinde psikologa görüneceğim.Belli başlı ilaçların adını biliyorum zaten.

Kaç günde bir görünmem gerekir? Bir de ilacı aldıktan sonra görünmesem nolur?Yatılı okula gidiyorum çünkü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sosyal fobi tam olarak ne oluyor , toplulugun içine karışamıyor musunuz ?
  • başkalarınala konuşmaya çalış diyor onlar da
  • ilaç nasıl etki edicek onu anlamadım? biraz açarmısınız merak ettim :)
  • @ no more sorrow
    İnsanlarla iletişimde diğer insanlara kolay gelen şeyler bana zor geliyor.Altında aşırı mükemmel olmka, hata yapmamaya çalışma gibi düşünceler yapıyor.Kişi bunlar için çabalarken yüzü kızarıyor eli titriyor ve istediğinin tam tersi oluyor.

@hærun
    Karışmaya çalışıyorum, gerekirse karışıyorum da ama yine de kaçınıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: No More Sorrow

ilaç nasıl etki edicek onu anlamadım? biraz açarmısınız merak ettim :)

Çoğunlukla beyindeki serotonin hormonunun eksikliğinden oluyor.İlaçlar salgılanan serotoninin geri alımını önlüyor.Böylece serotonin seviyesi düşmüyor.
    Bu hormon çikolota yiyince de salgılanıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: adamın feryadı

@ no more sorrow
    İnsanlarla iletişimde diğer insanlara kolay gelen şeyler bana zor geliyor.Altında aşırı mükemmel olmka, hata yapmamaya çalışma gibi düşünceler yapıyor.Kişi bunlar için çabalarken yüzü kızarıyor eli titriyor ve istediğinin tam tersi oluyor.

@hærun
    Karışmaya çalışıyorum, gerekirse karışıyorum da ama yine de kaçınıyorum

alla alla şimdi şaşırdım işte ben 3 sene önce aynen senin gibiydim. Hatta bu durum çok vahimdi , örnek verecek olursam yemek yerken bile toplum içinde rahat yiyemiyordum. Bigün değişmek laızm dedim ve asosyal bir insan olmaktan çıkıp daha çok gezmeye , arkadaslarla takılmaya vs basladım
    Artık öyle durumlar yasamıyorum. Herhalde alısklanlıkla alakalı , alışınca problem olmuyor , doktora gerek yok bence

Ama bundan kurtulmayı gerçekten istemelisin yani kesin karar vermelisin yoksa yapamazsın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben ağır sfliydim ne bir insanın gözlerinin içine bakabilir nede muhabbet edebilirdim sokağa çıkınca nasıl yürüneceğini unuturdum otobüse binemezdim inecek var diyemezdim Allaha binlerce kez şükürler olsun %100 atlattım nasıl atlatılacağı aslında herkesin dediği şey korkularının üstüne git pes etme inadına korktuğun şeyleri yap gökten şifa inmiyor çabalamak gerekiyor
  • ben de o vahimlikteyim. Bir kız tarafından aşağılanca(ilginç bakıyor diye) insanların gözünün içine bakamaz oldum.Artık istemsizce gözlerim kapanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamın feryadı

ben de o vahimlikteyim. Bir kız tarafından aşağılanca(ilginç bakıyor diye) insanların gözünün içine bakamaz oldum.Artık istemsizce gözlerim kapanıyor.

eskiden banada oluyordu.. Göz temasları kurmaya çalıs mutlaka birgün bu sorunu halledersin...
    Bu konuyu görmesem sosyal fobi diye bişeyin oldugunu bilmeyecektim.. Konuyu açan arkadasa teşekkürler
    Ben bile atlattıysam herkes atlatır.. Bende hafif pelteklik var ve bu durumda bile toplum önünde konusabiliyorum. Yani siz daha rahat yaparsınız
  • Kendimi daha fazla zorlayacağım

• Ağır derecede OKB ve major derecede depresyonum var. 7senedir ilaç kullanıyorum. Baya bir ilerleme katettim de malum zor bir hastalık geçmiyor. Arada hala daha bunalıma girdiğim oluyor ama genel durumum iyi. İlaçlarla toparladık işte. En son 60mg paxera alıyordum o derece kötüyüm yani
  • Benim durumum da çok vahim, söylenenleri birebir yaşıyorum. Kaynaşmaya, yeni tanıştığım birilerinin yanına giderken de aklımda hep "Beni çağırmadı, çağrılmadan yanına gidersem acaba rahatsız olur mu, git der mi?" gibi düşünceler oluyor. Psikolog deneyebilirim çünkü kurtulmak istiyorum bu durumdan.
  • ozguveni yukseltmeye bakin derim. spor yapin mesela(erkekler body). hem vucuda da faydali hem de kendinize guveniniz gelir. inanin birilerinin omuzlarin genis vs. demesi cok iyi geliyor insana bu illet bende de varmis sanirim. uzerine gidiyorum. yaparken cekindigim seyleri daha cok yapmaya calisiyorum. umarim kisa surede atlatirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.