Şimdi Ara

Sosyal Fobi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 20 yaşında mezun ve üniversiteye hazırlanan bir öğrenciyim.Bu yıl 2. kez sınava girdim(1 yıl geç yazıldım okula).Birkaç arkadaş telefondan mesajla sınav sonucumu sordu.Kontörüm yoktu ve facebooktan mesaj atıyım dedim.Donmuş facebook hesabımı açıp facebook'a girdiğimde nedense bir kötü oldum.Kendime güvenim bir anda söndü.Lisede de asosyal biriydim.Kendime pek güvenmezdim arkadaşlık ilişkilerinde.O lise yıllarında sanki ben yokmuşum ve üniversiteyi kazandığımda da sanki olmayacakmışım gibi geldi.Bazen kardeşlerim de bana kızardı ''ruh gibisin'' veya ''niye boş boş oturuyorsun'' gibilerinden.

Fakat lise bittikten sonra kendime biraz daha dikkat etmeye başladım.Aileme daha fazla önem vermeye çalıştım.Kendimi nasıl geliştirebilirim bunu düşündüm.Önceden çok fazla özür dilerdim,sessiz konuşurdum ve bazı kötü alışkanlıklarım daha vardı.Onları düzeltmeye çalıştım.Bir yandan da sınavla uğraştım.Allah'a şükür iyi bir sonuç aldım.

Fakat bir yarım saat önce falan facebook'a girdiğimde bunların hiçbir önemi kalmadı.Sanki arkadaşlarım arasında hiç olmamışım gibi hissettim.Biraz da kıskandım açıkçası bazılarını.Bunda yaklaşık 6 aydır arkadaşlarımla doğru düzgün görüşmemiş olmam da olabilir, ergenlikten kalma bir kendini kanıtlama çabası da olabilir.Ama tam olarak neden böyle bilmiyorum.

Ve şu an düşündüm de, bizim sınıftan çok konuşmadığım birini görsem uzaktan muhtemelen şunları yapardım:Yürüyüşüm garipleşirdi,göz teması kurmamaya çalışırdım, özellikle bu çok olur; gözlerim dolardı hafiften.Eğer selamlaşmış ve konuşacaksak heyecanlanırdım sanki o çok özel biri ben çok basitmişim gibi.Bunların kötü şeyler olduğunu biliyorum ama nasıl kurtulabilirim bunlardan.

Daha yazacak birçok şey var aslında ama şu anlık bu kadar yeter.

ÖZET:Ben sınıf arkadaşlarımı görmediğim şu 6 ayda mutluydum.Ama facebook'a girdiğimde kötü hissettim kendimi ve asosyal olduğum zamanlar geldi aklıma.

Şimdi arkadaşlar bu konuyu biraz içimi dökmek, biraz da sizlerden yardım almak için girdim.Veya neden böyle olduğunu tahmin edebiliyorsanız bunu da söyleyebilirsiniz.Okuyan ve yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ederim.İyi forumlar...

(Biraz dağınık yazmış olabilirim kusura bakmayın ama bunu bile yazmak için bayağı bir vakit harcadım zaten.)

• Geçmişi unut. Kimin aklı yerinde oluyor ki o zaman. =) Yani öyle derler... Yeni okulunda eskiden yaptığın hataları yapma yeni bir ortam sonuçta hayatın da ilk defa gördüğün insanlar onlara olmak istediğin kişi gibi davran. Başta biraz zor olacaktır. Ama bir süre sonra alışacaksın yeni hayatına...
  • dostum o dediğin bana da olur bazen..mesela bazı arkadaşlarımın yanında çok konuşkanımdır hiç susmam ama başkalarının arasına giderim ağzımı açamam..bu galiba biraz özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor; karşımızdakini bazen kendimizden daha değerli görüyoruz...
    özellikle o gözlerin dolması olayı hayatımda yaşadığım en kötü anlardan biridir.. umarım bi şekilde senin sıkıntın geçer..
    ama madem iyi bir puan yapmışsın..eskiyi hiç düşünme.. üniversitede yeni insanlarla daha farklı ilişkiler kurabilirsin
  • Buradakiler bu isin uzmani mi ? Hayir. O yuzden kimseyi dinleme bir psikiyatri'ye git durumunu anlat tedavi ol. Bu sekilde pek cok arkadasim olumlu sonuc aldi.

Sinavdan iyi sonuc aldim diyorsun. Sosyal fobisi olan insanlar genelde kapasitesinin altinda basari saglarlar. Gecen sene tedavi olsaydin aldigin puandan daha fazlasini alirdin mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan Görünümlü Şakirt

dostum o dediğin bana da olur bazen..mesela bazı arkadaşlarımın yanında çok konuşkanımdır hiç susmam ama başkalarının arasına giderim ağzımı açamam..bu galiba biraz özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor; karşımızdakini bazen kendimizden daha değerli görüyoruz...
    özellikle o gözlerin dolması olayı hayatımda yaşadığım en kötü anlardan biridir.. umarım bi şekilde senin sıkıntın geçer..
    ama madem iyi bir puan yapmışsın..eskiyi hiç düşünme.. üniversitede yeni insanlarla daha farklı ilişkiler kurabilirsin

Aynen var ya.Ben de samimi arkadaşlarımın yanında iyi konuşurum ama başkalarının yanında hep kötü hissederim kendimi.Bir de şöyle bir durum da var:

Bazı kişilere bakıyorum.İstesem onlar gibi olabileceğimi düşünüyorum.Ama bana ters geliyor.Mesela içmek bana ters geliyor.Gidip bir kızla geyik muhabbeti yapmak ters geliyor bana.Espri yaparken başkalarını kullanmak bana ters geliyor.Biri konuşurken araya dalıp kendim konuşmak bana ters geliyor.Ama olumlu yanlarını da almaya çalışıyorum onların tabii ki.Mesela dik durmaya güçlü görünmeye çalışırım.Elimden geldiğince gülümserim.Ama işte olumsuz özelliklerini düşünüp yine de kendimi onlardan çok düşükmüşüm gibi hissediyorum.

Yukarıda bahsettiğim içmek,kızlarla muhabbet,kimseyi takmadan espri yapıp çok boş konuşma,başkalarını dinlememe gibi bunları istersem yapabileceğimi ve daha sosyal bir insan olabileceğimi düşünüyorum.Ama bunların kişiliğime çok ters olduğunu düşünüyorum.Nasıl bir çelişkidir bu yaa.

Kimyasal denge tepkimelerindeki min. enerji ve maks. düzensizlik eğilimi gibi, bende de min değişim maks. sosyallik isteği var.Ama ikisi de zıt yönlerde.Birinden taviz vermeden diğeri artmıyor.
    Acaba sosyal olmanın daha sağlam bir yolu yok mu?

Teşekkürler cevabın için.

• benim gibisin birebir kopya.bak liseden felan sadece güzwel kızları ekle gerisini salla.ben öyle yaptım.nazar değmesin manken gibi kızlar.yine özgüven eksikliği ama o yılları pek hatırlamıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Buradakiler bu isin uzmani mi ? Hayir. O yuzden kimseyi dinleme bir psikiyatri'ye git durumunu anlat tedavi ol. Bu sekilde pek cok arkadasim olumlu sonuc aldi.

Sinavdan iyi sonuc aldim diyorsun. Sosyal fobisi olan insanlar genelde kapasitesinin altinda basari saglarlar. Gecen sene tedavi olsaydin aldigin puandan daha fazlasini alirdin mesela.

Yaa tabiiki de haklısın.Burda bu işin uzmanı pek yoktur.Ama konuyu biraz da içimi dökmek için açtım.Bilinçsizce başkasının önerisini direkt kabul etmem.Ama farklı bir açıdan bakabilmek adına tavsiyeler yararlı olabilir.

Ders konusunda güvensizliğim yok.Sene başında hedefim bayağı bir uçuktu ayrıca Kendime güvenirim bu konuda.Hatta sınıfta fizik sınavları öncesi çoğu kişiye yardımcı olmaya çalışırken hiç de kötü hissetmezdim kendimi.Asıl sorunum arkadaşlık için yaklaşmakta.

Psikolog önerini belki ileride uygulayabilirim.Şu an hem para hem de zaman açısından bu pek uygun değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sosyal fobi iç dökümü
    2 yıl önce açıldı
    Sosyal fobi nasıl yenilir?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametyildiz

Geçmişi unut. Kimin aklı yerinde oluyor ki o zaman. =) Yani öyle derler... Yeni okulunda eskiden yaptığın hataları yapma yeni bir ortam sonuçta hayatın da ilk defa gördüğün insanlar onlara olmak istediğin kişi gibi davran. Başta biraz zor olacaktır. Ama bir süre sonra alışacaksın yeni hayatına...

İnşallah yeni okulumda tabiiki dikkat etmeye çalışacağım.Ama korkuyorum işte yine aynısı olursa diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uchiha69

quote:

Buradakiler bu isin uzmani mi ? Hayir. O yuzden kimseyi dinleme bir psikiyatri'ye git durumunu anlat tedavi ol. Bu sekilde pek cok arkadasim olumlu sonuc aldi.

Yaa tabiiki de haklısın.Burda bu işin uzmanı pek yoktur.Ama konuyu biraz da içimi dökmek için açtım.Bilinçsizce başkasının önerisini direkt kabul etmem.Ama farklı bir açıdan bakabilmek adına tavsiyeler yararlı olabilir.

Ders konusunda güvensizliğim yok.Sene başında hedefim bayağı bir uçuktu ayrıca Kendime güvenirim bu konuda.Hatta sınıfta fizik sınavları öncesi çoğu kişiye yardımcı olmaya çalışırken hiç de kötü hissetmezdim kendimi.Asıl sorunum arkadaşlık için yaklaşmakta.

Psikolog önerini belki ileride uygulayabilirim.Şu an hem para hem de zaman açısından bu pek uygun değil.

Psikolog degil psikiyatri. Psikolog pahali oluyor ve sadece anlatip duruyorsun, en az 5-10 seans gidiyorsun.

Ozelde muayeneler 20-35 lira arasiydi sanirim. Ve giden arkadaslar surekli gitmiyordu. Bir sefer gidip ilac alip konusmuslardi sonra kendileri de cabaladi ve sosyal fobiyi atlattilar. 30 lira mi yoksa gelecegin mi ?

Atlatinca soyle bir sey de oluyor. Gecmise bakip neleri kacirdigini gorunce vicdan azabi cekiyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kendine en uygun hobiyi bul. gerisi gelir bence.
  • quote:

quote:

Boyun kaç?

Saç traşın bu zamana kadar nasıldı?

Kilolu muydun? Hala öyle misin?

Bana bu üçünün cevabını verirsen sevinirim.

• Saçlar FAIL.

Boy 180+
    kilo 55 civarı

Saçlar uzatınca biskime benzemiyor.Ama kısa olunca da çok çük kafalı gibi gözüküyorum uzaktan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GokBarAy

kendine en uygun hobiyi bul. gerisi gelir bence.

Satrancı severim.Bir ara sağlam satranç kitapları almıştım çalışmak için.Ama sonra düşündüm.Çalışsam ne işime yarayacak,hem sınav var dedim.Bıraktım şu an.Fakat üniversiteye başladığımda çalışmalara başlayacağım.

Tavsiyen aslında çok yararlı olabilir.Daha önce de düşünüyodum kendimi bişeye veriyim diye ama sınav olduğu için pek çalışasım gelmiyordu.Lys'den sonra ortam çok müsait olabilir bunun için.Teşekkürler tavsiyen için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RageshotQQ

quote:

quote:

Boyun kaç?

Saçlar FAIL.

Boy 180+
    kilo 55 civarı

Saçlar uzatınca biskime benzemiyor.Ama kısa olunca da çok çük kafalı gibi gözüküyorum uzaktan.

• quote:

quote:

dostum o dediğin bana da olur bazen..mesela bazı arkadaşlarımın yanında çok konuşkanımdır hiç susmam ama başkalarının arasına giderim ağzımı açamam..bu galiba biraz özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor; karşımızdakini bazen kendimizden daha değerli görüyoruz...

Aynen var ya.Ben de samimi arkadaşlarımın yanında iyi konuşurum ama başkalarının yanında hep kötü hissederim kendimi.Bir de şöyle bir durum da var:

Bazı kişilere bakıyorum.İstesem onlar gibi olabileceğimi düşünüyorum.Ama bana ters geliyor.Mesela içmek bana ters geliyor.Gidip bir kızla geyik muhabbeti yapmak ters geliyor bana.Espri yaparken başkalarını kullanmak bana ters geliyor.Biri konuşurken araya dalıp kendim konuşmak bana ters geliyor.Ama olumlu yanlarını da almaya çalışıyorum onların tabii ki.Mesela dik durmaya güçlü görünmeye çalışırım.Elimden geldiğince gülümserim.Ama işte olumsuz özelliklerini düşünüp yine de kendimi onlardan çok düşükmüşüm gibi hissediyorum.

Yukarıda bahsettiğim içmek,kızlarla muhabbet,kimseyi takmadan espri yapıp çok boş konuşma,başkalarını dinlememe gibi bunları istersem yapabileceğimi ve daha sosyal bir insan olabileceğimi düşünüyorum.Ama bunların kişiliğime çok ters olduğunu düşünüyorum.Nasıl bir çelişkidir bu yaa.

Kimyasal denge tepkimelerindeki min. enerji ve maks. düzensizlik eğilimi gibi, bende de min değişim maks. sosyallik isteği var.Ama ikisi de zıt yönlerde.Birinden taviz vermeden diğeri artmıyor.

vallah dostum mesajını okudum sanki biri beni anlatmış gibi hissettim...
    gerçekten söylediğin her şey bende de oluyor...

• quote:

quote:

quote:

vallah dostum mesajını okudum sanki biri beni anlatmış gibi hissettim...
    gerçekten söylediğin her şey bende de oluyor...

Bir şekilde değişmemiz lazım abi.Ama değişirken benliğimizi kaybetmemeliyiz.İnşallah ileride şu anki halimizi hatırlar ve güleriz, ne sik.m şeyleri takıyomuşuz diye...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Boyun kaç?

Saçlar FAIL.

Boy 180+
    kilo 55 civarı

1.80 boy ve 55 kiloyla ben neler yapardım bee. En başta hep istediğim yüzme ve basketbol sporlarında ustalaşmaya çalışırdım. Beni tutan fiziğim oldu hep. Benim boy 1.71 (ama zıplayınca 2.5 oluyor )ve lise 3'e kadar 1.60 falandım bir anda boy attım bu kadar oldu, hala kısayım ula.

Bir de hep şişmandım. Ama senden iyi ortamım vardı yine. Aralarına girdim pek çok ortamın. Ama benim o yerlerde gözüm yoktu ilgim başka taraflaraydı. Bir de çok insan seçerdim. Birinin tek hareketinde ona olan bakışım değişirdi. Samimi bir ortam bulamadığım için çağırdıkları hiçbir yere ve etkinliğe gitmedim. 2-3 kişi hariç hiçbirini arayıp sormadım. 1 tanesiyle yollarımız ayrıldı üniversiteye gidince. Diğeri de beni sattı. Diğeri ise adam değilmiş onu anladım ve çizdim. İnsanlara güvenimi de kaybettim böyle.

Duruşun bozuktur belki. Eğri büğrü duruyorsan o boyla komik görünürsün. Spor yapmadıysan cılızsındır da. Kimse cılız insanı ciddiye almaz. Ama umudunu yitirme cılız adamlar gördüm bilek güreşinde ne maharetleri var. Gerçi güç tek yere odaklanmamalı tabii ki. İyi yüzen bir insan ağırlık kaldıramaz mesela. Çok iyi bir koşucu atlet, uzağa gülle atamaz ya da barfiks çekemez. Öyle düşün yani. (edit akbayram: bunlar misal olarak verilmiş olup gerçeği yansıtmamaktadır. Lütfen sporcu ve kaslı ve 1.90 sarışın mavi gözlü dh sakinleri hemen atlamasın )

Spor yaparsan (çok yönlü) çok faydasını görürsün. Kesinlikle body buildingden ve bilinçsizce "evde-spor-yap-zayıfla-yağı-kasa-çevir-yaza-hazırsın" tarzı şeylerden uzak dur. (Fitness + yüzme öneririm) Hem vücudun şekil alır hem sağlıklı olursun ve geç yaşlanırsın. Dinç olmak insanın kendine güvenini artırıyor. Hani derler ya güne bomba gibi başlamak. Hayatımda ilk defa spora gittikten 2 ay sonra bu hissi yaşadım. Şahsen ben tekrar spora başlayıp hiç bırakmamayı düşünüyorum. Okulum varken zordu artık aradan çıktı.

Kız konusuna gelirsek. Onu başkasına sorsan iyi edersin zira o konuda ben de sınıfta kaldım

Saç konusuna gelince: benzer hisleri paylaşıyoruz. Ben boktan olduğunu düşünsem de çevrem aksini söylüyor. Ya ben idrak edemiyorum ya da çevremdeki herkes yalan söylüyor. (Saçlarım kıvırcık-dalgalı, şu Game of Thrones'taki Jon Snow gibi düşün aynısı)

İyi kesen bir kuaför de yok o yüzden uzatınca mağara adamlarına benziyorum. Ben de saldım öyle 3 aydır uzuyorlar 10-14 santim oldular.

ha bir de sakal bıyık ne alemde? Terzi bıyığı, dolmuşçu bıyığı, simitçi bıyığı, osmanlı bıyığı vs. cart curt yok di mi? Çünkü yaşa göre öyle bıyık bırakmak büyük kumar. Her yüze gitmez. Küçük ibo gibi görünmekte var işin ucunda Sakalın yoksa sıkıntı yaratabilir. Ben 19 yaşındayım beni sakallı halimle 25 zanneden oldu daha bugün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanKosto -- 3 Nisan 2013; 3:12:50 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Boyun kaç?

Saçlar FAIL.

Boy 180+
    kilo 55 civarı

1.80 boy ve 55 kiloyla ben neler yapardım bee. En başta hep istediğim yüzme ve basketbol sporlarında ustalaşmaya çalışırdım. Beni tutan fiziğim oldu hep. Benim boy 1.71 (ama zıplayınca 2.5 oluyor )ve lise 3'e kadar 1.60 falandım bir anda boy attım bu kadar oldu, hala kısayım ula.

Bir de hep şişmandım. Ama senden iyi ortamım vardı yine. Aralarına girdim pek çok ortamın. Ama benim o yerlerde gözüm yoktu ilgim başka taraflaraydı. Bir de çok insan seçerdim. Birinin tek hareketinde ona olan bakışım değişirdi. Samimi bir ortam bulamadığım için çağırdıkları hiçbir yere ve etkinliğe gitmedim. 2-3 kişi hariç hiçbirini arayıp sormadım. 1 tanesiyle yollarımız ayrıldı üniversiteye gidince. Diğeri de beni sattı. Diğeri ise adam değilmiş onu anladım ve çizdim. İnsanlara güvenimi de kaybettim böyle.

Duruşun bozuktur belki. Eğri büğrü duruyorsan o boyla komik görünürsün. Spor yapmadıysan cılızsındır da. Kimse cılız insanı ciddiye almaz. Ama umudunu yitirme cılız adamlar gördüm bilek güreşinde ne maharetleri var. Gerçi güç tek yere odaklanmamalı tabii ki. İyi yüzen bir insan ağırlık kaldıramaz mesela. Çok iyi bir koşucu atlet, uzağa gülle atamaz ya da barfiks çekemez. Öyle düşün yani. (edit akbayram: bunlar misal olarak verilmiş olup gerçeği yansıtmamaktadır. Lütfen sporcu ve kaslı ve 1.90 sarışın mavi gözlü dh sakinleri hemen atlamasın )

Spor yaparsan (çok yönlü) çok faydasını görürsün. Kesinlikle body buildingden ve bilinçsizce "evde-spor-yap-zayıfla-yağı-kasa-çevir-yaza-hazırsın" tarzı şeylerden uzak dur. (Fitness + yüzme öneririm) Hem vücudun şekil alır hem sağlıklı olursun ve geç yaşlanırsın. Dinç olmak insanın kendine güvenini artırıyor. Hani derler ya güne bomba gibi başlamak. Hayatımda ilk defa spora gittikten 2 ay sonra bu hissi yaşadım. Şahsen ben tekrar spora başlayıp hiç bırakmamayı düşünüyorum. Okulum varken zordu artık aradan çıktı.

Kız konusuna gelirsek. Onu başkasına sorsan iyi edersin zira o konuda ben de sınıfta kaldım

Saç konusuna gelince: benzer hisleri paylaşıyoruz. Ben boktan olduğunu düşünsem de çevrem aksini söylüyor. Ya ben idrak edemiyorum ya da çevremdeki herkes yalan söylüyor. (Saçlarım kıvırcık-dalgalı, şu Game of Thrones'taki Jon Snow gibi düşün aynısı)

İyi kesen bir kuaför de yok o yüzden uzatınca mağara adamlarına benziyorum. Ben de saldım öyle 3 aydır uzuyorlar 10-14 santim oldular.

ha bir de sakal bıyık ne alemde? Terzi bıyığı, dolmuşçu bıyığı, simitçi bıyığı, osmanlı bıyığı vs. cart curt yok di mi? Çünkü yaşa göre öyle bıyık bırakmak büyük kumar. Her yüze gitmez. Küçük ibo gibi görünmekte var işin ucunda Sakalın yoksa sıkıntı yaratabilir. Ben 19 yaşındayım beni sakallı halimle 25 zanneden oldu daha bugün.

Son 3 gündür ağırlık kaldırıyorum,mekik çekiyorum ve son 1 aydır da düzenli olarak koşmaya çalışıyorum sabahları.Tabii bu saydıkların spora girer mi bilmemAma üniversiteye başladığımda bir fitness salonuna yazılıp sağlam bir şekilde ilgilenecem İnşallah.Bir de okulda olduğum zamanlar futbol maçları çok zevkli geçerdi.Çok çirkef defans yapardım pek iyi oynamasam da

Google'a yazdım jon snow diye.Adamın saçı süper yaa.Sen bunun nesine kötü dersin
    Google'a ''bu böcek güney afrikadan'' yaz.O videodaki adamın saçı aynı benim saç oluyo uzatınca.Ama halimize şükür yine de.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.