Şimdi Ara

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği için Sıfırdan Sınava Hazırlanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, şu anda Arkeoloji bölümü son sınıftayım. Bölümden iş bulamayacağımı gördükten sonra (ki zaten bu bölümü okumamın nedeni iş değil, bölüme duyduğum ilgi idi.) yeniden üniversite okumaya karar verdim. Fakat bu karar ne yazık ki ani oldu. Geç kaldığımın farkındayım. Tanıdık vasıtasıyla iş bulabileceğim sosyal bilgiler öğretmenliğini okumaya karar verdim. Bölüm sözelden alıyor. Bir yandan bitirme teziyle uğraşırken sınava hazırlanmak zorundayım. Bu nedenle günde 2-3 saatimi ayırabilirim gibi görünüyor. Konulara baktığımda sanki 3 ayda yetiştirip 2 ayda da soru bankası, deneme çözebilirim diye düşünüyorum. Bu mümkün mü, ben mi yanlış düşünüyorum? Çıkmaza girdim. Biliyorum, artık çok geç mi gibi konular çok açılıyor. Ama benim kazanmak istediğim bölüm itibarıyla bu soruyu yineledim. (Gitmek istediğim Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği geçen sene 354, ondan önceki sene 373 sözel puanıyla almış.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Titanik Bar

Forumda bu konu üzerine danışabileceğim birisi yok mudur?

Merhaba ben Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunuyum. Alımlar arkeoloji kadar kötü değil ama çok çalışmak gerekiyor. Ben 2013'te 20 bin ile yerleştim. Şu an mezun olduğum üniversite 80 binden öğrenci alıyor. Benim girdiğim yıl bölüm revaçtaydı ancak şansımıza sonraki yıllarda çok az alım yapıldı. O kadar çok pişmanım ki anlatamam size. Bölümü yazmayın diyemem çünkü dört yıl içinde bölümün geleceği ne olur bilinmez.

Bölümde yetişmiş hocalar çok az. Üniversite hayatım boyunca 25 civarı hoca girdi dersimize. Ancak sadece 2-3 tanesi kendini yetiştirmiş diyebilirim. Çoğunun lisedeki hocalardan farkı yoktu. Bizim atanıp atanmayacağımız umurlarında bile değildi. Sadece derslerini anlatıp maaşını alırlardı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• #Ramazan kullanıcısına yanıt
    eğitim fakültesinin genel hali bu. öğretmenlik okumak cidden saçmalık artık. bende okuyorum fakat bırakacağım.

Orijinalden alıntı: Titanik Bar

Özelde çok yakın tanıdığım var. Bu nedenle iş bulma ihtimalim yüksek görünüyor. Ben de şimdi baktım. Anadolu üniversitesi bu sene 82 bin ile almış. Siz hangi okulda okudunuz, acaba? Arkeolojiyi de Anadolu'da okuyorum. Hocalar yönünden gerçekten şanslıyım, ama eğitimin nasıl bilemiyorum.

Bu dönemde sözel bölümler içerisinde iş garanti denebilecek bir bölüm yok. Bu şartlar altında sosyal okumak mantıklı görünüyor. Benim için en büyük sıkıntı bu sene kazanabilmek, sanırım. Yukarıdaki puan ve sıralamalar ve de benim çalışma sürelerimi baz aldığında bölümü kazanmak mümkün müdür, sizce?

Özelde iş imkanınız varsa tercih edebilirsiniz. Yeni sistem hakkında pek bilgim yok ancak bilgi ağırlıklı çalışmanız lazım. Yani eski LYS dediğimiz kısım. Tarih Coğrafya Felsefe ve Edebiyatı derinlemesine bir defa bitirmeniz gerekiyor. Bunun dışında bol soru çözümü yaparsınız. Yani yüksek bir puan değil sonuçta. Bu arada Cumhuriyet üni mezunuyum. Anadolu üniversitesinde akademisyen kalitesi tabiki de daha iyidir. Ancak önemli olan de iş bulmak, atanmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

eğitim fakültesinin genel hali bu. öğretmenlik okumak cidden saçmalık artık. bende okuyorum fakat bırakacağım.

Sizin bölüm neydi hocam?

Orijinalden alıntı: #Ramazan

quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

Sizin bölüm neydi hocam?

bilgisayar öğretmenliği

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.