Şimdi Ara

Soruyu yapamayınca direk çözüme bakmak kötümü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soruya bakıyorum yapamadım 30 sn icinde mantık yürütemedim vb yanlış buldum. Direk çözümünü açıyorum. Şu son yaptığım 2-3 testte 7 dakika uğraşıp izlemeden kendin bulduğum sorular oldu. Sizce böyle yapmak daha mı mantıklı? hemen cözümü izleyince ezberlemiş gibi hissediyorum bi soru icin 10 dk ugrasmak vb mantıklımı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kardeş uyu

• Gereği kadar uğraşmadıkça, zorlamadıkça, denemedikçe nasıl gelişeceksin ki?
  • Aynen hocam,deniyorum bi yol olmszsa şöyle yapayım bide felan diye bu geliştirir umarım beni. Eskidencözümü izleyip haa böleymiş deyip unutuyordum.

• Bana kalırsa bir soruya biraz uğraştın cozemediysen, onu boş bırak teste devam et. Sonra tekrar bir bak, yine olmadıysa testi bitirip doğru yanlış kontrolü yap. Yapamadığın soruya bir de sonucu bilerek bak. Yine olmadıysa çözüme bak.

Senin de dediğin gibi, direkt olarak cevaba bakınca çok fazla akılda kalıcı olmaz, her ne kadar o an için "Tamam öğrendim." desen de. Tabii iyi bildiğin konuda, bildiğin soru tipindeki bir sorunun çözümüne direkt olarak bakarsan gözünden kaçan basit hatayı görürsen, o aklında kalır; ama çok iyi bilmediğin bir konudaki bir soruysa, uğraşıp bakmana göre daha az aklında kalır.

Bir soruya uğraşırken o konuyla veya diğer bağlantılı konularla ilgili tüm bilgilerini de test edersin aslında. Tüm bildiklerini birlikte kullanmaya çalışırsın, beynin farklı düşünme şekillerini uygulamaya alışır, farklı çözüm yolları bulabilirsin. Çözdüğün sorunun konusuyla ilgili başlıklardan aklına gelen her şeyi denemeye çalışacağın için, bir yandan da konu tekrarı yapmış olursun ve nihayetinde çözüme baktığında neyi nerede kullanman gerektiğini daha iyi anlarsın.

Ama bu söylediklerim, o konuyla ilgili az çok belli bir sayıda soru cozduysen gecerli biraz da. O konuya az cok hakimsen ve ona rağmen soruda zorlandiysan, demek ko güzel ve zor bir sorudur ve ugrasman yukarıda söylediğim faydaları sağlar. Fakat henüz yeni başladığın bir konuysa, genelde kolay sorulardan baslamani tavsiye ederim, ama karışık bir testte yeni basladigin konuyla ilgili zor bir soru ciktiysa ve ne yapsan olmaz bir durumdaysa, cunku konuyu yeterince bilmedigini dusunuyorsan, çözüme bak. Fakat dikkatli bir şekilde bak, iyice özümse nasil çözüldüğünü. Hatta bunun ezber gibi olmaması için, böyle ancak çözümüne bakarak cozebildigin soruları ayır, isaretle, sayfalarini kıvır vs. ve haftada bir bunlarin arasindan güzel ve zor olduğunu dusunup isaretlediklerini tekrar cozmeye çalış. Yine olmazsa yine çözüme bak ve ayni islemi böyle tekrarla. Böylece ezberden ziyade çözüm yolunu özümseme yöntemiyle öğrenmiş olursun.

• Opri kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler bu yorumunuz için baya şey kattı bana :)

• Bir kere uğraşırsın. Yapamazsan siler bir daha uğraşırsın. Ciddi anlamda uğraşırsın ama. 2 dakikadan fazla uğraşmaya gerek yok. Üçüncüye çözümüne bakarsın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok fazla zaman kaybetmeye gerek yok sanki 3 ay var topu topu

• Eğer uzun süre cözememisseniz pekde yapcsk bisey kalmiuo

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.