Şimdi Ara

Sorunumu çözene hemen 10 tl gönderiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi forumlar arkadaşlar... garip bir sorunum var, ilk defa böyle birşeyler karşılaşıyorum, internet ortamında böyle bir sorunla karşılaşanı görmedim. asus k555ln laptop kullanıcısıyım, win 10 yüklü. yeni bluetooth kulaklık aldım, vestel desibel 500 markası. 16 mbit internet hızım var. Sorunum şöyle laptopta bluetooth'u açınca internet hızım 6-7 mbit'e iniyor, kulaklıkla bağlantı kurduğumda ise sabit 3 mbit'e düşüyor. Ben işin içinden çıkamadım arkadaşlar, bluetoot'u driver'i falan kaldırdım tekrar yükledim falan nafile, ne yapacağımıda bilemedim, yardımınızı istiyorum... Sorunumu çözen arkadaşa'da helalinden 10 tl göndereceğim yardımından dolayı...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: mcgoktug

Modem arayüzünden kablosuz kanalını değiştirin. Aynı frekansta çok fazla yayın yapan kaynak varsa sinyalin zayıflaması normal.

yaparım da bluetooth'la ne bağlantısı var ki bunun...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 17 Mayıs 2016; 0:27:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Netspeed isp Referans Kodu : JZKQCJ
    12 boyunca indirim için.
  • Wifi ve Bluetooth 2,4Ghz bandında çalışır. Bu bant üzerinde kablosuzun kullanabileceği 13 kanal mevcuttur. Bu yüzden en kolay çözüm 5Ghz bandına geçmektir. Eğer 5Ghz destekli bir modem yada router sahibi değilseniz ve kanal değiştirmek istiyorsanız önce Acrylic Wi-Fi Home ve yada inSSDDer gibi programlar kullanarak bulunduğunuz yerde en çok kullanılan kanal hangisi onu tespit edip en az kullanılan kanalı kullanın.

Daha basit bir çözüm olarak dahili bluetooth'u kapatıp, usb bluetooth adaptör satın alıp sorunu çözebilirsiniz.

Örnek vermek gerekirse; Evde bende kablosuz bağlantı hızının düşmesinden ve kanal değişikliği çözüm olmadığından 5Ghz Kablosuz Router aldım. Hattım 24mbit'e kadar VDSL. Sizin için bendeki BEATS MIXR ile kablosuz bağlantı testi yaptım.
    Kablosuz ağ kartım Intel® Dual Band Wireless-AC 7265

Bluetooth açık - Kulaklık bağlantısı yok.
    5Ghz 260-390mb/s arası çift kanal bağlantı
    22,3 mbit
    1,9 mbit

Bluetooth açık - Kulaklık bağlı
    22,5 mbit
    1,9 mbit

2,4Ghz 144mb/s tek kanal bağlantı

Bluetooth açık - Kulaklık bağlantısı yok.
    20,4 mbit
    1,9 mbit

Bluetooth açık - Kulaklık bağlı
    1,9 mbit
    1,9 mbit

Başka bir örnek;

Intel Kablosuz görüntü aktarıcı ile projeksiyona görüntü aktardığımda Microsoft kablosuz fare herhangi bir sorun çıkartmazken, kullandığım oyuncu farem Bloody R8( bir sürü frekans koruma patenti var, kanal değiştirilebiliyor) gecikmeli çalışıyor ve kullanılmaz hale geliyor.

Birtanesi Wifi diğeri FM sinyali ama her ikisi de 2.4Ghz bandında.

Umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 17 Mayıs 2016; 9:29:25 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.