Sorunum Hakkında '' LÜTFEN '' Bu İşlerle Uğraşmış Ve İşi Bilen Kişiler Yorum Yaparsa Minnettar Kalırım.
Cihazı Garantiye Gönder,Garantilik İş Elini Sürme,Servise Gönder Gibi Yorumlar Yapmayınız Lütfen.Az Sonra Yazacaklarımı Okuyunca Hak Vereceksiniz.
Logitech Z-5500 Ses Sistemine Sahip Biriyim Ve Cihaz 3 Aylık Havaların Soğuması İle Sorunum Oluşmaya Başladı.
Sorunuma Gelirsek;
Cihazı Kullandığım Oda Baya Soğuk Cihazın Decoder Dediğimiz Kısmında Sorunum Başlamakta Nasıl Diyeceksiniz Bir Gün Eve Geldim Ve Ekranın Gidip Geldiğini Gördüm Dedim Bozuldu Garantisi Var Nasıl Olsa Gönderim Dedim Cihaz 1 Saat Ekran Olmadan Açık Kaldı Sonrasında Pat Diye Isındıktan Sonra Geldi Geriye Bende Şaşırdım Motormu Bu Dedim Arabaya Benzettim O Anda Cihazı Sonrasında Elektrikten Kesmeyip Hep Stand By Konumunda Beklettim Cihazı Havalar Biraz Daha Soğudu Ve Dün Tekrar Aynı Şeyi Yaptı Bende Gidip Kurutma Makinesini Alıp Sıcak Hava Bastım Çalıştı Şuan Canavar Gibi Çalışmakta Cihaz Size Sorun;
Cihazda Soğuk Lehim'Mi Var.
Cihazlar Soğuk Sebebinden Bu Tür Şeyler Yapabilirmi.
Cihaz Gerçekten Sorunlumu.
Değerli Yorumlarınızı Bekliyorum.SAYGILAR.
Tek sorun LCD ekranda mı? Eğer öyleyse LCD'ler soğuğu sevmez , 5C altında saklamak bile önerilmez.Ekranda sigorta sistemi olabilir , sıcaklık normal seviyeye gelinceye kadar çalışmıyordur.Ancak oda bu kadar soğuk mu?
Yazılarınızı okumakta zorlandığım için yarıya kadar zor sabrettim.
quote:
Orijinalden alıntı: pea.
Tek sorun LCD ekranda mı? Eğer öyleyse LCD'ler soğuğu sevmez , 5C altında saklamak bile önerilmez.Ekranda sigorta sistemi olabilir , sıcaklık normal seviyeye gelinceye kadar çalışmıyordur.Ancak oda bu kadar soğuk mu?
ekran dedıgım sekılde olup cıhaz acamıyor kıtlenıp kalıyor ne ses ne goruntu ısınınca kendıne gelıyo oda baya soguk yanı dondurma koysan erımeyebılır saatlerce :)
quote:
Orijinalden alıntı: maytere
Yazılarınızı okumakta zorlandığım için yarıya kadar zor sabrettim.
ıyı yapmıssın kardesım :)
Kondanstör ısıdan etkileniyor gibi gözüküyor.
5800 da da soğukta ekran cıvıtıyordu.Bazı lcd ler soğuğa pek dayanamıyor galiba.Bi resistans koyun isterseniz çalışırtırınca ısıtsın
Evet bunu dusundum sicagi yiyince calismaya basliyolar degistirsem bisi degismicek yaz gelene kadar anlasilan bu sikinti surucek soguk lehim konusunada takilmadim degil garanti olmasa halledicem 2 dk surmucekte dediginiz gibi kondansator sorunu.
quote:
Orijinalden alıntı: dualwarior
5800 da da soğukta ekran cıvıtıyordu.Bazı lcd ler soğuğa pek dayanamıyor galiba.Bi resistans koyun isterseniz çalışırtırınca ısıtsın
Sogugun ekranla orantili sorunu yok decoderin verdigi tepki bu sekilde lcd sorunu yok saygilar
LCD ekranlar soğuğu pek sevmiyorlar. Gerek Z5500 gibi küçük ekranlar gerekse de bildiğimiz LCD monitörler soğuk alanlarda problem çıkarıyor. eski çalıştığım şirkette 3 tane dokunmatik LCD monitöre sahip CNC tezgah vardı. Kışın ustalar makineyi açmadan önce elektrik sobasını monitörün karşısına getirip 4-5 dakika kadar ısıtıyorlardı ki bu bahsettiğim monitörler endüstriyel tarzda ürünlerdi.
Not: bu arada odanız bir hayli soğukmuş.
Kondansatör o kadar soğuktan etkilenmez ama LCD büyük ölçüde etkilenir. Elektrolitik kondansatörlerin en düşük çalışma sıcaklığı -10 ile -30 derece arasındadır. LCD ise 5 derece altında sorun çıkarır.
quote:
Orijinalden alıntı: aeronics
LCD ekranlar soğuğu pek sevmiyorlar. Gerek Z5500 gibi küçük ekranlar gerekse de bildiğimiz LCD monitörler soğuk alanlarda problem çıkarıyor. eski çalıştığım şirkette 3 tane dokunmatik LCD monitöre sahip CNC tezgah vardı. Kışın ustalar makineyi açmadan önce elektrik sobasını monitörün karşısına getirip 4-5 dakika kadar ısıtıyorlardı ki bu bahsettiğim monitörler endüstriyel tarzda ürünlerdi.
Not: bu arada odanız bir hayli soğukmuş.
Oda Baya Soğuk Yani Hasta Olmak An Meselesi.
quote:
Orijinalden alıntı: pea.
Kondansatör o kadar soğuktan etkilenmez ama LCD büyük ölçüde etkilenir. Elektrolitik kondansatörlerin en düşük çalışma sıcaklığı -10 ile -30 derece arasındadır. LCD ise 5 derece altında sorun çıkarır.
Az Evel Yeni Geldim Yine Aynı Şeyi Yaptı Kurutma Makinesi İle Açar Oldum Cihazı Artık Kapatmassan Sorun Yok Soğumuyo O Zaman Sorun Olmuyo Yaz Ayında Hiç Sorun Olması Kış Bir Başladı Böyle Oldu Kapatmasam Boşa Elektrik Yiyo Boşta Bile Cihaz 30-35W Çekiyomuş Düşünün.
Rehber Olabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme