Şimdi Ara

Sorunsuz diye aldığımız 2.el aracımızın motor ömrü bitik çıktı EKSPERTiz - Otonubil (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
5.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Büyük ihtimalle motor bakımsızlıktan bitti. Forumda da çok var 100 TL'ye bakımını yaptırdım,200 TL ye tüm filtreleri değiştirdim diyenler. Bizim insanımız kadar bakımdan kaçan başka halk yoktur.

Avukata danışmakta fayda var haklarınız var diye biliyorum, geçmiş olsun.
  • egzoz dan ekspertiz yapınca duman atmıştır illaki çünkü benzinli araç sadece yağ yaktığı zaman mavi ateşleme sorunu olduğu zaman siyah duman atar .
    Burada ekspertiz yapan kişilerinde suçu var .
    bence başka ustayada gösterin bir kompresyon testi yapsın bakalım sorun silindirlerdemi sübaplardamı .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı olay benim başıma gelse bırak mahkemeye vermeyi, eski sahibini bile arayamam herhalde. Otomobil firmaları bile sıfır aracına 2-3 sene garanti verebiliyor. 15-20 yaşında 150bin km deki araca kim garanti verebilir. Kim böyle bir araç için sahibinden garanti bekleyebilir! Arkadaşlar her malın bir miadı vardır. İnsaf yahu! Şimdi diyecelsiniz ki sahibi hiç bir sorunu yok demiş. Ya adam sorunu yok dese de araç 15-20 yaşında. Alan kişi bu riskleri bilerek almalı. Hani desen ki 0,1,2 hadi 3 yaşındaki araçta böyle bir arıza çıksa tamam hakkkımı soruna kadar ararım.
    Ha adam kilometresini düşürdüyse, o zaman başka. Bu durumda da hakkınızı sonuna kadar arayın. Ama o yaştaki her araç arıza açabilir.

• Km de oynama varsa netice alırsınız. Yoksa bir şey çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morenno -- 30 Nisan 2020; 0:38:51 >
  • Arkadaşım uzun senelerden beri sanayide olan birisi olarak sana tavsiyem forumlarda bu tür başlıklar açma. 3 sayfayı da okudum. O kadar boş ve seni yanlış yönlendiren yorum var ki. Birisi demiş motor masrafı nasıl o kadar çıkıyor ya hu senin piston segman fiyatlarından işçilikten rektefiyeden haberin var mı? Foruma yazmayacaksam ne yapacağım diye soracaksın yoksa bu işi bilen eşin dostun sanayiye büyük bir dükkana böyle böyle bir olay geldi başıma ne yapabilirim de kendi ustana danış avukatlara danış. Motorundan birşey çıkmaz o arabanın kilometre üzerinden gidersin ancak uğraştığın vakte kaybetiğin zamana değmez. senin için tecrübe olur ve masrafını edip yoluna devam edersin. uğraşırsan haklı çıkabilirsin karşılığını alabilirsin ancak harcadığın zaman ve emeğe değer mi inan bilemiyorum.
  • Km düşürme varsa belki hak iddia edebilirsiniz, diğer türlü ben eski sahibini aramazdım bile. Bu yaşta bu km de araç her an herşeyi yapabilir, alan kişi bu riskleri bilerek aracı alır. Eksper bakmış, siz bakmışsınız, imzayı atmışsınız, iş bitmiştir. Sıfır araç için bile firma arızayı kullanıcıya yıkabiliyor.
    Km düşürme olsa bile ben mahkeme falan uğraşmazdım, sonraki aracımı alırken daha dikkatli olurdum.
  • 17 yıllık araca kompressör testi yaptırmadınız mı?
  • Gatullah2k kullanıcısına yanıt
    Benim anlatmak istediğim

Aracın önce motoruna baktırmak lazım, motoruna düzgün periyotta yağını koymayan ya da bakımını aksatan, çin malı dandik yağ kullanan adam motora zarar verir.

En başta arabanın motoruna, şanzumanına, elektronik sistemine bakılır.

Motor ömrünü de dyno'dan çok kompresör testi ortaya koyar.

Motor arabanın kalbi olduğu için en başta ona baktıracaktı ve expertizde bunları vurgulayacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 30 Nisan 2020; 15:25:8 >
  • Gatullah2k kullanıcısına yanıt
    Senin şive ara ara değişiyor bu arada. Neredeyse Türkçe öğretmeni gibi benden iyi yazıyorsun.
  • 4 sene önce 2010 308 aracımı sattım 2010 model ve 40000 km iken aldım lpg taktırdım 58000 km otomatik araç almak için satmaya karar verdim alıcı il dışından geldi bende ilcede idim 100 km yol yaptım sırf kafasında soru işareti kalmasın diye eksper öncesi aracı kullandırdım ekspertiz sonrası fiyatı konuşup tekrar test sürüşünü çıkmasını istedim ve çıkardım notere geçtik kafanızda soru işareti varmı dedim yok dedi 308 lpg sorunlu bir araçtır geçişleri ve rölantide sorunları vardır iyi usta ve iyi işçilik ister devri yaptım ayrıldım 3 ay sonra telefon abi araçta sorun var 5000 tl civarı masraf edilecek sorduğum tek soru lpg nin ayarlarınla oynattın mı evet dedi kusuru bakma ben satarken üstüne basa basa size bu aracın lpg sistemini her adama ellettirmeyin dedim evet dedi kolay gelsin deyip telefonu kapattım 1 sene sonra tesadüfen gördüm 99000 km iken ilandaydı
    işin özü ikinci el araç alıyorsanız mutlaka masrafları göz önüne alacaksınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_kucukaksoy -- 30 Nisan 2020; 15:56:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Geçmiş olsun.
    Sorunsuz kelimesini ilanda görsem kapatıyorum o derece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gatullah2k

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    reyiz neden 'g' değil de 'q' ?
  • Ekspertiz yapılmış üstüne 1000 km kullanılmış davadan pek bir şey çıkacağını zannetmiyorum. Avukat her türlü parasını alır yinede işi bilen bir hukukçuya danışmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kortekes

Alıcı masrafın yarısına ortak olsun , teklif edin

Eğer olmazsa avukata icra talebinde bulunun.
    Alici konuyu acan arkadas oluyor :)

Belli ki satici yazacaktiniz, ama bu onerdiginiz sey, forumda bayagi kabul goren, gercekte ise son derece sacma bir beklenti. Galeri vs. degil de sahsi saticilarin arabaya garanti vermesi, kefil olmasi, tum arizalarini da bilmesi beklenemez. Bunun icin sahistan alinan araclar "oldugu gibi" alinir, kabul edilir. Oncesinde riski azaltmak icin ekspertize sokulur vs. Ben son kullanici olarak alip kullandigim, teknik hic bir detayina hakim olmak zorunda olmadigim 17 yasindaki bir aracin ekspertizde cikmayan, sattiktan bir sure sonra ortaya cikan bir sorununu neden ustleneyim? Abuk-subuk bir beklenti!

Bu arada konu sahibine gecmis olsun. Avukat, davayi kaybederse hic ucret almama kosuluyla kabul ediyorsa, bu ise girisilebilir, ekspertizden belki bir sey cikar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabaci_takimi -- 30 Nisan 2020; 18:33:19 >

• Arkadaşlar yine ben şu güzel günlerde tavrımı değiştirmeden sizlerin kıymetli yorumlarına teşekkür edeceğim ama bazı arkadaşları tenzih ederek söyleyebilirim ki bir çok kişi sanayi ustası gibi kulaktan dolma bilgiler ile burada yazıp çizmiş. Ben daha faydalı yorumlar beklemekle fazla iyimsermişim.

Öncelikle ayıp kavramı sadece arabanın km geri çekilmesinden oluşmamakta olup geniş bir tanımı varmış. Mesela herkesin söylediği km ile oynanmış olması, pert yada boyanmış olması, yağ yakıyor olması, şanzımanda ve motorda farklı sorunlar olması gibi gibi.

konuyu çok uzatmayacağım ve kimseyle tartışma içerisine girmek de değil amacım ama bu süreçte araştırmalarım ve görüşmelerim neticesinde kesin yargı kararlarıyla desteklenen durum şu şekildedir ki aracın satış öncesinde belirtilmeyen, tespit edilemeyen, satıcı tarafından bilinsin yada bilinmesin, ekspere sokulsun yada sokulmasın aracın ayıbının ortaya çıkması ile oluşacak durum ve masraflardan satıcı da sorumludur. Demiyorum ki aldın deli gibi kullandın sen alıcı olarak sebep olduğun tüm kusurlardan satıcı sorumludur. Bu ayıbın ve kusurun öğrenildiği zaman dilimi yıllar yıllar sonra bile olsa iyi niyet kuralları dışında hareket edildiğinden zamanaşımı da işlemiyormuş. Aracı ucuz almanız bile bu sorumluluğu ortadan kaldırmıyormuş.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.