Şimdi Ara

Sorunlu Raspberryi Pi 3B

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 06.12.2017 tarihinde Robotistan.com'dan 177 Türk Lirasına Raspberry Pi Modeş 3B Almıştım. Abartmıyorum maksimum 10 kere kullanmışımdır. 2 gün önce Retropie yüklemek için paketinden(!) çıkarttım. Yükledim ve açıldı oyunlarımı oynamaya başladım burada sıkıntı yok. Birkaç kere kapat aç(Aynı anda değil 2 gün içerisinde 3-4 kere) yaptıktan sonra sorunlu çalışmaya hata vermeye başladı (ki hiçbir zaman hiçbir cihazımı kapanmadan fişten çekmem-bataryasını çıkartmam).

Hafıza kartını okumamaya başladı. Normalde disk okuması anlamına gelen yeşil ışık hiç yanmıyordu, sadece güç ışığı olan kırmızı ışık stabil olarak yanıyordu. Hafıza kartımın bozulduğunu düşünerek (SanDisk Ultra 16 GB Class 10), yaklaşık 50 lira masrafa girerek Samsung Evo Plus 32 GB Class 10 modelini aldım ve aynı sonuç .

Şimdi, 6 ay geçmiş olmasına rağmen ben bu ürünü değiştirmek istiyorum amacım art niyetlilik yaparak paramı geri almak değil. İnternette derin bir araştırma yaptım Türkçe olarak benim sorunumla karşılaşan olmadığını gördüm. Yabancı kaynaklarda bu sorunla karşılaşanlar olmuş ama onlarda Raspberry Pi'ın 1. versiyonunda.

Sorun şöyle çözülüyor ama cihaz böyle kullanılamaz:
    Cihazı fişe takmadan önce hafıza kartı yuvasına sürekli olarak üstten hafif bir baskı yapmanız gerekiyor ki böyle kullanım yapılamaz.

Cihazı doğru dürüst kullanmadan böyle birşey olması beni çok üzdü, hem öğrenci olarak 250 lira gibi bir masrafa girdim, Hem de paramın çöpe gitmesini istemiyorum.

Robotistan'a mail attım, dün henüz dönüş yapılmadı. Robotistan'dan olumsuz sonuç alırsam nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

NOT: Kullandığım süre boyunca kesinlikle kutusuz kullanmadım, açıkta bırakmadım, düşme-darbe olmadı, işim bittiğinde kargodan geldiği gibi paketledim ve işim olduğunda kutuya takıp kullandım, kullandığım adaptörler kesinlikle markasız adaptörler değildir.

Kargo Bilgisi: Yurtiçi, "170991454404".

Şimdiden zaman ayırıp okuyanlara cevap verenlere teşekkür ediyorum.

• Peki o baskı ne için gerekli soğuk lehim falan varsa halledilebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: symbolcu

Peki o baskı ne için gerekli soğuk lehim falan varsa halledilebilir.
    Sorunlu Raspberryi Pi 3B

Baskı dediğim, tam olarak okla gösterdiğim yerden parmağımla basılı tutarak açınca açılıyor. Lehimlik değil yani, ama böyle gerçekten kullanılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk1937 -- 27 Mayıs 2018; 2:50:0 >

• Anladığım kadarıyla temassızlık var. Sd card yuvasını pense ile hafiften sıkıp daraltsan olabilir gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bende de vardı SD kart yuvasını söküp tekrar taktılar sorun çözüldü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ka.dir18 kullanıcısına yanıt
    Robotistan'dan mı almıştınız acaba siz de? Yarın kargoya vereceğim bakalım ne diyecekler. İnşallah param çöpe gitmez.
  • Uzun inceleme sonrası, Robotistan.com paramı iade etti. Buradan ilgileri için teşşekkür ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Raspberry Pi Sahipleri
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Raspberry Pi 3B modelin sdkart yuvası sıkıntılı, kartın yuvaya oturup oturmadığı belli olmuyor, bu nedenle fazla güç uygulanabiliyor. Halbuki 2 modelinde çıtçıtlı kademeli sistem vardı.
  • Şu Raspberryi Pi'ların SD kart yuvasına bir çözüm getirilememesi gerçekten üzücü. Bende de 2 vardı ve SD kart'ın tam oturmadığını anlamıştım. Bir süre sonra da kırıldı zaten. İngiltereden soket getirip yeni soket lehimlemek zorunda kalmıştım.
  • Çok az kullanmama rağmen ben bile sorun yaşadıysam, gerçekten sorun var demektir. Yuvaya bir çözüm getirmedikleri sürece yeni modellerini almayı düşünmüyorum ki, şu zamanlarda almak mantıksız. Fiyatı çok yüksek.35$ olan ürünü 300 küsür liraya satıyorlar, neredeyse 10 kat fiyat farkı var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.