Şimdi Ara

Sorunlu komşudan aidat alma yolları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar size başımdan geçen bir olayı anlatıp fikirlerinizi almak istiyorum.4 daireli bir apartman dairesinde yaşıyorum.Apartman yöneticisi benim.Apartmanın 11 aydır hertürlü masrafına ben katlanıyordum temizliğinden , asansör elektriğine , asansör bakımına , apartman elektriği aklınıza gelen apartmanla alakalı herşey ile ben ilgileniyordum.Apartmanda herkez birbirinden farklı telde.Apartmanda bir aile belçikada senede bir defa geliyorlar.sorunumuz şu şekilde geçenlerde toplam masraflarımı hesaplayım daire başına böldüm 2 daire sorunsuz tahsis ettim.Fakat 1. kat ödemeyeceğim ben diyerek kısaca kestirip attı.1. katta oturdukları için asansöre binmediklerini , arabaları olmadığı için garajı kullanmadığını gerekçe sürerek hiçbişeye katılmıyorlar.Ama asansörede biniyolar ,sonuçta evlerine misafir geliyor zile basılıyor , evin kapısını açtıklarında sensörlü ışığı yanıyor garajın içine ışığı yakıp çamaşırlarını seriyorlar.Herşeyi tüm şeffaflığıyla anlattım şimdi bu 1. kata karşı nasıl hukuki bir yol izlenebilir lütfen konu hakkında bilgi sahibi kişilerden yardım bekliyorum.Yüklü miktarda alınacak hesabım var.

• ulan ne dangalak gerizekalı adamlar var arkadaş...
  • vallahi hiç sormayın adamı katil edecek cinsten.Çoluğumuz çocuğumuz olmasa vurcan kırcan kafasını bitirecen işi.
  • Birikmiş borcu ne kadar?

Adamın işi gücü var mı?
  • Ver icraya ilamsız takiple yine tahsil edemezsen dava acarsin pasa pasa vermek zorunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aléister Crowley -- 2 Ekim 2018; 14:35:51 >
  • Öncelikle naçizane tavsiyem, bu tarz durumlarda aidat toplamadan bilgilendirmekte fayda var. Böyle tipler maalesef her apartmanda var.

Apartman yönetimi resmiyette var mı hocam ? Resmiyette apartman yönetiminiz varsa hukuki yollardan mevzuyu çözersiniz. Resmiyette bir şey yok, hukuki yollar nasıl hallediliyor bilemiyorum.

Benim oturduğum sitede resmi bir yönetim var, katın birisi ayda yılda bir geliyormuş sanırım onlarda yurtdışında yaşıyor. Dava yoluyla olayı çözmüşlerdi.

Son olarak tartışarak kavga dövüş olayıyla halletmeye çalışmayın, aynı apartmanda yaşıyorsunuz ve böyle durumlar uzun vadede can sıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moswantedfun

vallahi hiç sormayın adamı katil edecek cinsten.Çoluğumuz çocuğumuz olmasa vurcan kırcan kafasını bitirecen işi.
    İŞTE ADAMIN kendisi 25 kuruş etmez ölüsü 25 yıl eder arkadaş....
  • Garajım yok , asansörü kullanmıyorum. Bu tabirleri kullanarak borçlarından kaçamazlar.

KMK Madde 20. madde

1 c) Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamaz.

2 Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından, yönetim planına, bu Kanuna ve genel hükümlere göre dava açılabilir, icra takibi yapılabilir. Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için aylık yüzde beş hesabıyla gecikme tazminatı ödemekle yükümlüdür.

Yapacağın iş basit giderleri ve ödenmesi gerektiği tarihi ilanen yazdırıp bu maddeleri yaptırım olarak ekle , bunu merkezi girişteki ilan panosuna koy ve bunları belgele KMK 32 ye uygun noter tasdikli desterine vs yaz. Dava veya icra ile al,

KMK 40. maddede bir imkan daha var. Eğer kat malikleri borçlarını ödemezse yöneticilikten ayrılıp uğradığı zararı kat maliklerinden tazmin ettirebilir...

Avukat tutman gerekebilir masraflar yüksekse vs avukatla takip ettir, eksik veya yanlış bir talepte bulunmayın...

• quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

Birikmiş borcu ne kadar?

Adamın işi gücü var mı?
    birikmiş borcu 300 küsür civarı şuan tam net bişey söyleyemiyorum 310-320 tl gibi bi birikmişi var ama her ay artıyor 11 aydır ben ödüyordum kimsenin bu apartman neyle yürüyor dediği yok en son tüm herşeyi biriktirdim verdim ellerine ama dediğim gibi 1. kat itiraz ediyor ödemicem ben diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

Öncelikle naçizane tavsiyem, bu tarz durumlarda aidat toplamadan bilgilendirmekte fayda var. Böyle tipler maalesef her apartmanda var.

Apartman yönetimi resmiyette var mı hocam ? Resmiyette apartman yönetiminiz varsa hukuki yollardan mevzuyu çözersiniz. Resmiyette bir şey yok, hukuki yollar nasıl hallediliyor bilemiyorum.

Benim oturduğum sitede resmi bir yönetim var, katın birisi ayda yılda bir geliyormuş sanırım onlarda yurtdışında yaşıyor. Dava yoluyla olayı çözmüşlerdi.

Son olarak tartışarak kavga dövüş olayıyla halletmeye çalışmayın, aynı apartmanda yaşıyorsunuz ve böyle durumlar uzun vadede can sıkar.
    biraz araştırmama göre 8 daireli apartmanlarda zorunluymuş apartman yönetimi ama bizim apartmanda böyle bi durum yok kimse elini taşın altına koymuyor. Ben 4. kattayım ve anneannem evde yatalak biz bakıyoruz mecbur illaki asansörü kullanıyoruz biz.Ben üstlendim gibi bişey oldu apartmanın yöneticiliğini kimsenin umru deil.Ama 2ve 3. kattaki malikler sorunsuz paramı verdiler.birinci kat sıkıntı yaratıyor bu sorunu yakın zamanda bir avukata danışacağım ev sahibiyiz sonuçta uzun yıllar oturacağız burada.birinci katta ev sahibi bu düzen böyle gitmez.Avukata danışıcam ama avukattan önce genel bilgi topluyorum kendi çabamla eğer yöneticilik , karar defteri vesaire ile olucak işse verir icraya geçeerim.ama karar defteri vesaire oluşturmak yönetici seçimi yapmak içinde herkezin toplu onayı gerekiyormuş birinci kattakiler yine itiraz etçeği için bir toplu birlik kuracağımızı sanmıyorum.daha önce birileri belki bbenim yaşadığım durumu yaşamıştır bilgi bekliyorum şuan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Garajım yok , asansörü kullanmıyorum. Bu tabirleri kullanarak borçlarından kaçamazlar.

KMK Madde 20. madde

1 c) Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamaz.

2 Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından, yönetim planına, bu Kanuna ve genel hükümlere göre dava açılabilir, icra takibi yapılabilir. Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için aylık yüzde beş hesabıyla gecikme tazminatı ödemekle yükümlüdür.

Yapacağın iş basit giderleri ve ödenmesi gerektiği tarihi ilanen yazdırıp bu maddeleri yaptırım olarak ekle , bunu merkezi girişteki ilan panosuna koy ve bunları belgele KMK 32 ye uygun noter tasdikli desterine vs yaz. Dava veya icra ile al,

KMK 40. maddede bir imkan daha var. Eğer kat malikleri borçlarını ödemezse yöneticilikten ayrılıp uğradığı zararı kat maliklerinden tazmin ettirebilir...

Avukat tutman gerekebilir masraflar yüksekse vs avukatla takip ettir, eksik veya yanlış bir talepte bulunmayın...
    Elimde apartmana alınan ampülünden , asansör giderine kadar herşeyin faturası var bankada otomatik ödemem var saten.Apartman elektriği filan hepsi benim üstüme.Herşeyin ispatı var fakat tek sorun yönetim kurulunun olmayışı yönetim kurulu olsa 5000TL den sonra evi satıyormuş mahkeme kararıyla icra.şuan 300 tl civarı birikmişi var bu senelerce biriikir adam açık ve net ödemiyeceğim diyor.işi yokuşa sürüyor evde ailesi olmasa yapacağımı biliyorum zil eelektronik zil kesecem zil bağlantısını zili çalmayacak , çanak benim evimin üstünde çatıya asma kilit vurup çanaktaki bağlantısını kesicem ne televizyon izleyebilcek nede zili çalacak ama insan acıyor ailesine ailesinin suçu yok sonuçta sorun dallamada.

• gidip evde kim oturuyorsa ona söyleyeceksin. Sizin hatanız resmi kararlar alıp defter tutmamak muhtemelen. Bir avukatla görüşün. En azından bu aydan itibaren işleri olması gerektiği gibi resmi kayıtlarla defter tutarak çözerseniz ilerdeki borçlarını faizi ile icra edersiniz. Başka çözümü yok. Garaja kapı takıp adama anahtar vermemek, asansöre anahtarlı switch koymak da diğer seçenekler fakat astarı yüzünden pahalıya gelir.
  • 1. kattaki asansörü nasıl kullanıyor? madem 1. katta , asansörcüyle konuşun 1. katın düğmesini iptal etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 3 Ekim 2018; 1:14:2 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.