ati radeon x800gto ekran kartım var 128 mb-256 bit.bazen bilgisayar donuyor.genellikle oyundayken karşılaşıyorum bununla.ses ve görüntü bi süreliğine donup kalıyor.Daha sonra ekran kararıyor ve monitörün yeşil ışığı sarıya dönüyor yani bağlantı kesiliyor sanırım pc ile ve birkaç saniye böyle kaldıktan sonra tekrar kendien geliyor.vpu recover hatası veriyor genellikle bu sorunda.ekran kartımı aldığım yere yolladığımda sorun yok demişlerdi.sistem uyuşmuyor diye düşünüyorum.msi p965neo-f anakartım var.d820 işlemci ve 512*2 pc533 ddr2 ram.tesadüf mü bilmiyorum ama 2 ram kullandığımda sorun sanki daha sık oluyor.tek 512 kullandığımda 10-20 dakikada bir yaşıyorum sorunu.2 ram kullanırken daha sık ard arda oluyor gibi geldi bana.
mesajını okudum ama galiba ramleri tek tek denememişsin gibi 512 yi tak diğer 512 yi çıkar öyle dene sonra diğerini değişik slotlara da tak
ekran kartının driv erini kaldırıp baştan kur düzelmezse format at devam ediyorsa sorun donanımsal demektir
söylemeyı unuttum.ramleri o şekildede denedim sorun iki ram takıldıında daha sık gibi.ayrıca bu pc 9 aydır elimde.çok kez format attım.3 sürüm yükledim driver.şuan son sürüm 7.9 kullanıyorum faydası olmadı.Ekran kartınıda sorun olabilir diye aldığım yere yollamıştım fakat test edilmiş soruna rastlanmamıştı.acaba sistemim uyuşmuyor mu?sorun bu olabilri mi