Şimdi Ara

Sorun Çözüldü!Çok enteresan bir virüs bulaştı sistemime, lütfen yardımcı olurmusunuz?fake antivirüs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar çok enterasan bir virüs bulaştı pc me. Yardımcı olabilirseniz acayip makbule geçecek, çok kötü durumdayım. Şöyle anlatayım;
    Dün internette araştırma yapıyordum. Sonra bir siteyi açtım. Java güncellemesiyle ilgili bir mesaj aldım. Hayır dememe rağmen bir kaç kez daha çıktı. bende tarayıcıyı kapattım. sonra win 7 nin alttaki çubuğunun sağ kısmında (klavye dili gösteren ikonun yanındaki) bulunan pc sorunları bildiren simgeden bir baloncuk çıktı. İngilizce olarak (gerçi sistemim de ingilizce) bilgisayarınız risk altında hemen virüs programı yüklemeniz gerekiyor dedi. üzerindeki 'x' e basarak kapattım. sonra bir daha çıktı. onuda kapattım. sonra win7 ye ait olmayan bir pencerede içinde uzun bir açıklama metni bulunan bir şey çıktı. genel içeriği yüklemeniz lazım çünkü bilgisayarınız spyware saldırısı altındadır gibi bir şeydi. bu tarz şeylerin fake olduğunu bildiğim için kapadım hemen. bu sefer tarayıcımın arkasında başka bir pencere açıldı ve pc de tarama yapmaya başladı. hemen akabinde o an çalışmakta olan çeşitli programlarım kapandı. (msn,winamp, çeşitli download programları dahil) bir pencere içinde tarama devam ediyordu. ama fake olduğu o kadar bariz ki hemen durdurdum(işlem çok hızlı gerçekleşiyor çok kısa sürede hddin yüzde 20 sini felan tamamlamıştı.bir kaç sn içinde hemde) Bir sürü virüs bulduğunu iddia ediyordu. torjanmı ararsınız spyware mi batlardan mı. 10larca vardı. bu sırada tuzak olduğunu anladım ve hemen external hdd lerimi çıkarmak istedim. ama araç yöneticisinde hiç bir şey gözükmüyordu. bilgisayarıma girdim. orda hdd ler gözüküyordu ve içlerine girilebiliyordu. gözümü karartıp hepsini fişten çektim.(4ünü birden) ben o sırada fişlere eğilmiştim. monütöre tekrardan baktığımda masaüstü arkaplanımın değiştiğini gördüm. 010101 lerden zemin oluşturulmuş lacivert fonlu, içinde yazılar yazan bir duvar kağıdına dönüşmüştü. o fonun üstünde kırmızı ve beyaz yazılarla 'bilgisayarınız saldırı altındadır. tarama ekranını kapatır kapatmaz full screende bir pencere açıldı. satın alma ekranıydı. yani önce virüsü atıyor sonrada istiyorsan temizlerim kardeşim ama sana şu kadara mal olur diyor. sonra pc yi kapadım. d sürücüsünü söktüm. tekrar açtım. o baloncuklarda bu sefer 'application cannot be executed. the file dinotify.exe(RarExtLoader.exe vs) infected. please activate your anti virüs software' yazmaya başladı. bunun gibi değişik exelerin etkilendiğini yazıyor. ayrıca çeşitli balonlar çıkıp duruyor 'system tool has detected harmful software in your system. we strongly recommended you to register system tool to remove these threats immadiately.'
    hiç bir programı açamıyorum. görev yöneticisi vs. açılmıyor. hatta pcyi açınca açılan programlar bile açılmıyor. msn ses kartı programı vs.
    bu konulara yabancı sayılırım. bu karşılaştığım olay nedir ve bu zıkkımlardan nasıl kurtulabilirim? Ayrıca diğer harddisklerime bulaşmış olabilir mi?
    Lütfen acil yardım Fotoğraf ta ekledim. umarım iyi anlatabilmişimdir. Görüşlerini belirtecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

Sorun Çözüldü!Çok enteresan bir virüs bulaştı sistemime, lütfen yardımcı olurmusunuz?fake antivirüs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Sephia Tone -- 14 Şubat 2011; 22:28:40 >

• oncelikle gecmıs olsun ve guvenli kıpten bilgisayarı acıp temizlemeye calısınız
  • Antivirüs yazılımınız yok sanırım, bu durumdan sonra kurmanızada izin vermez, spyware bir yazılmla karşı karşıyasınız. SuperAntispyware kur diyeceğim onu da kuramayabilirsiniz.
    Temizlemek için : PC'nizi kapatıp açın, Windows logosu çıkmadan önce yani daha yeni yeni pc açılırken (bios ekranından sonra) F8'e bazı makinalarda F5'e basın (birkaç kez basmak gerekebilir). Ağ desteği ile Güvenli kipde açmayı seçin. Virüsü bu şekilde silmeyi deneyin.

Bu şekilde açarak virüs, casus yazılım, reklam, kötü amaçlı yazılım için tarama veya sistem bileşeni tamir gibi herhangi bir eylem gerçekleştirebilirsiniz, elle virüsü temilemek için; Başlat => Çalıştır => msconfig yaz. Sistem Yapılandırma Yardımcı Programı açılacak. Açılan pencereden "Başlangıç"a gel. Başlangıçta çalışmasını istemediğin programların karşısından tiki kaldır. Orada olabilir. Başlat > çalıştır > regedit yazın ve enter e basın. "Kayıt Defteri Düzenleyicisi" açılır. F3 e basın ve ilgili spyware ismini yazın, enter e basın. Bulduğunu dosyaları silin vs.. bu işlerden anlamıyorsanız aşağıdaki yöntem size daha uygun olacaktır.

Ağ desteği ile Güvenli modda iken belki antivirüs yazılımlarıda kurabilirsiniz, deneyin olmazsa; Online olarak bilgisayarını tarattırarak problemi çözebilirsin. Ücretsiz PC güvenlik taraması Windows Live OneCare güvenlik tarayıcısı, bilgisayarınızın sağlığını güvence altına almaya yardımcı olacak şekilde tasarlanmış ücretsiz bir hizmettir. Virüsleri tarayın ve silin. Sabit diskinizdeki çöplerden kurtulun. Bilgisayarınızın performansını artırın. "Windows Live OneCare güvenlik tarayıcısı" inceleyin. Windows 7 için ilgili seçenekte olacak onlara dikkat edin, biraz uzun sürer ama probleminizi çözer. Kolay gelsin.

• yorumlarınız için çok teşekkür ederim sabah pcden benden daha iyi anlayan bir arkadaşla deniycem. onun haricinde sizce o an takılı olan diğer hddlerime de bulaşmış olabilir mi bu virüs?
  • bu spysheriff adında bi spywaredir bunu spybot yada combofix ile temizleyebilirsin ama spybot kesin temizler yada tarihi geri almanda 1 kaç gün öncesine sorunu çözer geçmiş olsun.
  • neonselo yorumun için çok teşekkür ederim. sistemi geri yükleme acayip mantıklı geliyor kulağa. bunu win7 64 bit te nasıl yapabilirm? rica etsem kısaca anlatabilirmisin zahmet olmazsa?
    Diğer hddlerime bulaşmış olma ihtimali varmıdır peki sizce? Bir arkadaşım sadece C ile sınırlı kalır diyor. inşallah öyle kalır yaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Sephia Tone -- 14 Şubat 2011; 4:23:33 >
  • bu spyware virüs deil bildiğim kadarıyla crack sitelerinden bulaşıyo o yüzden spybot bile temizliyor eğer sistem geri yükleme başarılı olmazsa, ama kesin olduğunu biliyorum çünkü bende öyle kurtardım birkaç kez. başlatta "sistem geri yükleme" yada "system restore" yaz istersen ordan 2 yada 3 gün öncesine yüklediğinde düzeliyo sorun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yardımlarınız için teşekkür ederim. şuan birşeyletr yapmaya başladım. yalnız virüs programı
    c/programfiles/common files/ ta alg.exe diye bir şeyide virüs olarak görüyor. araştırdım nette ve bunun bir windows dosyası olduğunu söyleyenlere rastladım silmeyin diyorlar. Sizce silmelimiyim? Eğer silersem ne gibi sorunlarla karşılaşırım?
  • neyse alg.exe yide sildim. ve sistemi olağan şekilde başlattım. virüs gitmişti. şimdi tek tek hdd lerimi taratıyorum biraz uzun sürüyor ama olsun. hiç değilse sistemin normale döndü. Kullandığım program Malwarebytes. Bu programı yazan adamların elleri dert görmesin, Allah razı olsun. Free versiyonu bile çözdü olayı. Her programda olduğu gibi bu programda da kürekleri ve kygenleri virüs olarak algıla sıkıntısı var. o yüzden sileceğiniz dosyaları bakarak siliniz.
    Yardımcı olan arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.