Şimdi Ara

Sorumlu geçmek ve sorumsuz geçmek nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
27.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorumlu geçmek ve sorumsuz geçmek bunları bilen birisi var mı ?
    Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sorumlu Geçmenin Anlamı

Sorumlu geçmek, görev ve yükümlülüklerinizi eksiksiz ve özenle yerine getirmek anlamına gelir. Kendinize, başkalarına ve çevrenize karşı sorumluluk almayı içerir. Sorumlu geçerken, eylemlerinizin sonuçlarını dikkate alır ve ahlaki değerler doğrultusunda davranırsınız.

Sorumlu geçmenin bir birey olarak kişisel gelişiminiz ve başkalarıyla olan ilişkileriniz üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Toplumda güven ve saygı kazanmanıza yardımcı olur. Ayrıca, sorumlu davranışlar toplum düzenine ve uyumuna katkıda bulunur.

Sorumsuz Geçmenin Anlamı

Sorumsuz geçmek ise, görev ve yükümlülüklerinizi ihmal etmek veya yerine getirmemek anlamına gelir. Kendinize veya başkalarına karşı sorumluluk almayı reddedersiniz. Sorumsuz davranışlar, başkalarına zarar verebilir, güven kaybına yol açabilir ve toplumdaki uyumu bozabilir.

Özet

Sorumlu geçmek ve sorumsuz geçmek, kişinin davranışlarını ve eylemlerinin sonuçlarını nasıl algıladığıyla ilgili iki zıt kavramdır. Sorumlu geçmek, bireyler ve toplum için olumlu sonuçlar doğururken, sorumsuz geçmek olumsuz sonuçlar doğurur. Sorumlu bir birey olmak, görevlerinizi yerine getirmek, başkalarına karşı düşünceli olmak ve eylemlerinizin sonuçlarını dikkate almakla ilgilidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ortalama tutmadığında 2 tane zayıfın varsa sorumlu geçersin ortalama tutarsa sorumsuz dediğinden olur
  • Sorumsuz geçmek, ortalamanın 2.50 (düz lise) , 3.00 (Anadolu Lisesi) , 3.50 (Fen Lisesi) geçmesi ile olacak olay yani direk geçiyorsun, eğer başarısız dersin yoksa yine sorumsuz geçiyorsun.

Hangi sınıfta olursan ol, ve hangi alanda olursan ol Dil Anlatım dersin barajdır, bu dersten kaldığın zaman sorumlu geçersin bu dersi vermen gerekir.
    Birde yukarda verdiğim ortalama değerini tutturamayıp karnende 3 veya 4 tane (en fazla) kırık varsa bu derslerden sorumlu geçiyorsun.

Sorumluluk sınavları eylülde ve 2.dönemin başında olur. Okulla ilişiğin kesilinceye kadar bu sınavlara girme hakkın var.
  • BENİM KARNEDE YIL SONU ORTALAMASINDA 1 TANE 1 VAR VAR(BİYOLOJİ).
    2.DÖNEMDE 3 TANE 1 VAR KARNEDE ORTALAMAYLA GEÇTİ YAZIYOR.
    FAKAT OKUL YIL SONUNDA BİZE ORTALAMA YÜKSELTME SINAVINDA GİRECEĞİMİZ DERSLERİ VERDİ(İSTEK DIŞI VERİLDİ. 2.DÖNEM ZAYIFI OLAN HERKESE VERİLDİ). BU OLAYA SORUMLU GEÇMEKMİ DENİR.ORTALAMA YÜKSELTME SINAVIMI DENİR?.HANGİSİ DAHA KÖTÜDÜR?

OKULUN BANA VERDİĞİ KAĞITTA SINAV TARİHLERİ YAZMIYOR. SİZ BİLİYORMUSUNUZ.

NOT:9.SINIFA GİDİYORUM.
    10.SINIFA GEÇTİM.
  • ortalama ile geçti demiş işte sorun ney. sınava sokuyorlar çünkü zayıf olan notunu yükselt diye.
  • quote:

Orjinalden alıntı: essergokhan

ortalama ile geçti demiş işte sorun ney. sınava sokuyorlar çünkü zayıf olan notunu yükselt diye.

yükseltemezsem ne olur? yükseltemezsem eşit ağırlığa giremezmiyim. alan seçimleri yıl sonu not ortalamasına göremi yapılıyor, yoksa ortalama yükseltme ile yıl sonu karnedeki not ortalamasının aritmetik ortalaması alınarakmı alan seçiliyor.
    bu sınava giriş kaç defa girebilirim.
  • o dersten sorumlu degilsin vermen gerekmez.

ama yıl sonunda mesela matemetigini kaç olursa olsun yükseltmek için sınavlara girebilirsin.

mesela benim mat 4 tü yükseltme sınavlarına girdim yükselttim.

edebiyatım lise 2 de 1 di. sınava girdim yükseltemedim. sonraki dönem tekrar girdim yükselttim.

yani edebiyat matemetik ingilizce gibi önemli derslerden kalmamaya dikkat et. lise 1 de fizik kimya biyoloji hikaye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canis_Majoris_Vy -- 16 Haziran 2009; 16:08:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim ve arkadaşlarımın zayıfları dolayısıyla biliyorum. geriside beni ilgilendirmiyor.

ortalamayla geçti dedikten sonra geri boş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canis_Majoris_Vy -- 16 Haziran 2009; 17:39:06 >
  • quote:

benim ve arkadaşlarımın zayıfları dolayısıyla biliyorum. geriside beni ilgilendirmiyor.

ortalamayla geçti dedikten sonra geri boş.

sınıfı geçtim ama sözel bölümede gitmek isstemiyorum.eşit ağırlığa gitmek istiyorum.
  • bizde vardı belirli bir ortalamanın üstünde olanlar şu bölüme olmayanlar şuraya diye ama bizim sınıfta ortalaması çok düşük olanlarda vardı. hatta bölüm seçimi yaparken birinin babası benim çocugun notu hiçbirine yetmiyor biz ne yapacagız demişti
    istedigin bölüme gidersin diye düşünüyorum. yanlız sınıf fark eder tabi.
  • quote:

bizde vardı belirli bir ortalamanın üstünde olanlar şu bölüme olmayanlar şuraya diye ama bizim sınıfta ortalaması çok düşük olanlarda vardı. hatta bölüm seçimi yaparken birinin babası benim çocugun notu hiçbirine yetmiyor biz ne yapacagız demişti
    istedigin bölüme gidersin diye düşünüyorum. yanlız sınıf fark eder tabi.

benim ort.=3.20
    kuzenin ort.=2.85

ikimizde eşit ağırlığa geçebilirmiyiz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.