Şimdi Ara

Sorular (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.036
Cevap
380
Favori
183.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
89 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Orijinalden alıntı: bahadır_şad

merhaba arkadaşlar ve rat.planet bir sorum olcak eylül için YDS çalışmayı düşünüyorum.
    etkili ve verimli bir şekilde nasıl bir program izlemeliyim. seviyem intermediate. ingilizce geçmişim
    var. kendim planlı programlı çalışmak istiyorum. önerilerini bekliyorum. yardımcı olursan memnun olurum.
    teşekkürler...

Sırasıyla şunları söylemek istiyorum.
    1.Eylül YDS için biraz geç kalmışsınız.Çünkü bu kısıtlı zamanda hem seviyenizi ilerletmeniz hem de sınav odaklı olarak test soruları çözmeniz,sürekli kelime öğrenmeniz(özellikle geçmiş sınavlarda sorulan kelimeleri öğrenmek)fazlasıyla vakit alan uğraşlar.Bu iki işi birden eylül ayına kadar halletmek biraz zor görünüyor.
    2.Seviyenizin intermediate.Özellikle ingilizce'de elementary ve intermediate seviyesinde olanlar upper-intermediate seviyesine çıkmakta çok zorlanırlar.Zaten o dili öğrendim demek için upper-intermediate olmak lazım.Beginner seviyesinden başlayıp intermediate seviyesine gelmek daha kolaylar.Zahmeti azdır.Daha az kelime öğrenirsiniz.Kompleks konular yoktur.Ama seviye ilerledikçe bunların tam tersi olur.Daha fazla kelime,daha fazla konu,detaylar vs.O nedenle vaktiniz kısıtlı diyorum.
    3.Benim önerim hem seviyenizi geliştirmek hem de sınav odaklı çalışmanız.Geçmiş yıllara ait testlerin hepsini çözün.Geçmiş yıllarda YDS'de çıkan kelimeleri öğrenin.Bu kelimeleri google aramasıyla rahatlıkla bulabilirsiniz. Başarılar.

öncelikle teşekkür ederim kardeş. evet biraz geç kaldım askerlik ve ALES KPSS durumu yüzünden oldu aslında seviye konusu biraz sıkıntılı benim için çünkü bir iki konuda
    sıkıntım var onu halledersem. sıkıntı olacağını sanmam. ama nasıl bir sistematik bir yol izlemeliyim ki bu kısa süreyi en verimli şekilde değerlendirebilirim.
    öncelik ne olmalı onu yaparsam gerisi gelecektir. çok vasat durumda değilim sürekli dille haşır neşir olmaya çalışıyorum. ilerleyen dönemde, senin anlattığın konudaki gibi
    bir program yapacağım. ama işte sınavda ne kadar yüksek olursa benim için o kadar kar olacak. çok önceden başlayabilseydim zaten bir sıkıntı olmadan hem
    seviye hem de sınav için daha iyi olurdu. ama kısmet böyleymiş. bir sorum daha olacak ben daha önce TELL ME MORE ingilizce programı kullandım faydası olmuştu.
    daha sonra bırakmak durumunda kaldım. ne söyleyebilirsin bu programla ilgili çünkü konuda böyle bir program görmedim kimse bahsetmemiş
    galiba yada benim dikkatimden kaçtı. bu konuda da bir değerlendirme yapabilirsen kardeşim memnun olurum. teşekkürler...

• quote:

quote:

quote:

merhaba arkadaşlar ve rat.planet bir sorum olcak eylül için YDS çalışmayı düşünüyorum.
    etkili ve verimli bir şekilde nasıl bir program izlemeliyim. seviyem intermediate. ingilizce geçmişim
    var. kendim planlı programlı çalışmak istiyorum. önerilerini bekliyorum. yardımcı olursan memnun olurum.
    teşekkürler...

Sırasıyla şunları söylemek istiyorum.
    1.Eylül YDS için biraz geç kalmışsınız.Çünkü bu kısıtlı zamanda hem seviyenizi ilerletmeniz hem de sınav odaklı olarak test soruları çözmeniz,sürekli kelime öğrenmeniz(özellikle geçmiş sınavlarda sorulan kelimeleri öğrenmek)fazlasıyla vakit alan uğraşlar.Bu iki işi birden eylül ayına kadar halletmek biraz zor görünüyor.
    2.Seviyenizin intermediate.Özellikle ingilizce'de elementary ve intermediate seviyesinde olanlar upper-intermediate seviyesine çıkmakta çok zorlanırlar.Zaten o dili öğrendim demek için upper-intermediate olmak lazım.Beginner seviyesinden başlayıp intermediate seviyesine gelmek daha kolaylar.Zahmeti azdır.Daha az kelime öğrenirsiniz.Kompleks konular yoktur.Ama seviye ilerledikçe bunların tam tersi olur.Daha fazla kelime,daha fazla konu,detaylar vs.O nedenle vaktiniz kısıtlı diyorum.
    3.Benim önerim hem seviyenizi geliştirmek hem de sınav odaklı çalışmanız.Geçmiş yıllara ait testlerin hepsini çözün.Geçmiş yıllarda YDS'de çıkan kelimeleri öğrenin.Bu kelimeleri google aramasıyla rahatlıkla bulabilirsiniz. Başarılar.

öncelikle teşekkür ederim kardeş. evet biraz geç kaldım askerlik ve ALES KPSS durumu yüzünden oldu aslında seviye konusu biraz sıkıntılı benim için çünkü bir iki konuda
    sıkıntım var onu halledersem. sıkıntı olacağını sanmam. ama nasıl bir sistematik bir yol izlemeliyim ki bu kısa süreyi en verimli şekilde değerlendirebilirim.
    öncelik ne olmalı onu yaparsam gerisi gelecektir. çok vasat durumda değilim sürekli dille haşır neşir olmaya çalışıyorum. ilerleyen dönemde, senin anlattığın konudaki gibi
    bir program yapacağım. ama işte sınavda ne kadar yüksek olursa benim için o kadar kar olacak. çok önceden başlayabilseydim zaten bir sıkıntı olmadan hem
    seviye hem de sınav için daha iyi olurdu. ama kısmet böyleymiş. bir sorum daha olacak ben daha önce TELL ME MORE ingilizce programı kullandım faydası olmuştu.
    daha sonra bırakmak durumunda kaldım. ne söyleyebilirsin bu programla ilgili çünkü konuda böyle bir program görmedim kimse bahsetmemiş
    galiba yada benim dikkatimden kaçtı. bu konuda da bir değerlendirme yapabilirsen kardeşim memnun olurum. teşekkürler...

Sınav konusunda yapılacaklar belli.Test çözmek,kelime ezberlemek,geçmiş soruları çok dikkatli incelemek,geçmiş soruları birkaç kez çözmek,sorular üzerinde düşünmek gerek.Yds için bunlar gerekli.Diğer sınavlar daha da farklı tabiki.

Tell Me More konusunda ben eski konularda birçok mesaj yazmıştım.Onları konu içinde arama yaparak bulabilirsiniz.Ben orjinal tell me more kullandım.Ttnet kampanyası vardı.Programın yöntemine,kaynaklara,anlatımlara diyecek hiçbir şeyim yok.Çok iyi hazırlanmış.Ama ben çalışırken belli süre sonra sıkılıp bıraktım.Birçok kişide öyle olmuş.Size verebileceğim tek öneri dil öğrenirken sizi pc başına hapseden yöntemlerden biraz kaçınmanızı öneriyorum.Podcast bu nedenle çok faydalı.Her yerde çalışma imkanı var.

• Merhaba arkadaşlar bana elemantary ve Pre Intermediate için hikayeler bulabileceğim bir kaynak gösterebilir misiniz? Yazıcıdan çıktısını alıp okuyacağım hepsini. Word ve pdf dosyası şeklinde. Hazır kitaplardan almak istemiyorum istediğim şekilde not alamıyorum çünkü.

Orijinalden alıntı: pcko1

Merhaba arkadaşlar bana elemantary ve Pre Intermediate için hikayeler bulabileceğim bir kaynak gösterebilir misiniz? Yazıcıdan çıktısını alıp okuyacağım hepsini. Word ve pdf dosyası şeklinde. Hazır kitaplardan almak istemiyorum istediğim şekilde not alamıyorum çünkü.

Ana sayfada hangi dilde seviyelendirilmiş metinler istiyorsanız hepsi var.Hatta beginner seviyesinden başlayıp advanced seviyesine kadar.

İNGİLİZCE READİNG ALIŞTIRMASI YAPARKEN SIKILIYORUM DİYENLER İÇİN MUHTEŞEM BİR SİTE !!!!
    İngilizce öğrenenler reading alıştırmaları yaparken sıkılıp çoğu kez yarım bırakıyorlar.
    Okuduğunuz metin ilginizi çekmiyorsa devam etmek güçleşir.Herkesin sabır düzeyi aynı olmadığı için birçok insan yarım bırakır.
    İşte bu soruna bir çözüm bulundu.
    Çok güzel bir reading alıştırma sitesi buldum.
    Okuduğunuz metinler resimli ve seslendirmeli.Gayet keyifli.
    Beginner-low intermediate arası metinler var.İyi bir başlangıç olabilir.
    http://advancededucation.alberta.ca/englishexpress/

• Yine güzel bir alıştırma sitesi:
    media.norquest.ca
    Centre for Excellence in Intercultural Education :: Language Study Tables
    https://media.norquest.ca/mds/owls/languageStudyTable.htm

media.norquest.ca
    Centre for Excellence in Intercultural Education :: Something’s Up! Cycle
    https://media.norquest.ca/mds/owls/somethings_up_cycle.htm

media.norquest.ca
    Centre for Excellence in Intercultural Education :: Something’s Up! Cycle
    https://media.norquest.ca/mds/owls/videos.htm

Daha önce eklenmemiş linkler.ilk defa ekleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 28 Mayıs 2016; 23:49:10 >

• Teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: yucili

Ferhat Yılıdızın dil kitaplarını inceleme fırsatı buldunuz mu

Seti satın alıp kullanmadığım için bir doğru bir değerlendirme yapmam uygun olmaz.Seti satın alıp kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını yazabilirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Seti satın alıp kullanmadığım için bir doğru bir değerlendirme yapmam uygun olmaz.Seti satın alıp kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını yazabilirler.

Englishclass101 satın alsam mı hocam?

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

https://www.ferhatyildizdilkitaplari.com/?pnum=9&pt=%C3%9CCRETS%C4%B0Z+K%C4%B0TAPLAR

Önerirmisin hocam Ferhat Yıldızı. Seninde görüşlerini almak isterim
  • Daha önce ki mesajları okuduysanız gramer kitabı almanıza gerek yok diyor. Gerçektende dersimizingilizce.com ve ekremuzbay.com gramer olarak çok iyi. Egzersizleri de zaten verdiği linklerden yapabilirsiniz. Ben Murat Kurt'un kitabını almıştım. Çok iyi bir kitaptı. Zaten en çok o satılıyor.

Orijinalden alıntı: SevgilisiOlanMan

quote:

quote:

Cbc İngilizce dersleri varken para harcamanıza gerek yok.Hatta englishclass'daki derslerden içerik olarak daha kaliteli.Daha fazla kelime ve yapı öğrenirsiniz.Artık başlayın öğrenmeye.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Cbc İngilizce dersleri varken para harcamanıza gerek yok.Hatta englishclass'daki derslerden içerik olarak daha kaliteli.Daha fazla kelime ve yapı öğrenirsiniz.Artık başlayın öğrenmeye.

toefl için hazırlanmak istiyorum hocam önümde 3 sene var kaynak ve yol haritası tavsiye edermisiniz

• * @rat.planet şu linki de bir incele istersen. Yararlı videolar var.
    https://www.learner.org/series/cwe/

* Bu sitede de harika videolar var. Bundan iyisi zor bulunur.
    http://www.engvid.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalperest44 -- 7 Haziran 2016; 16:46:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ninoİnfeliz

quote:

quote:

quote:

quote:

toefl için hazırlanmak istiyorum hocam önümde 3 sene var kaynak ve yol haritası tavsiye edermisiniz

3 sene çoook uzun bir süre. Eğer advanced levelinde isen, bence amazon'dan bol bol kitap sipariş et ve onları oku, kesinlikle her gün radyo dinle, film dizi izle. Ben 2 saat ingilizce kitap okuma - 2 saat bir şeyler dinleme olarak ayırıyorum süremi. Dinleyeceğim materyaller de çeşitli. Bir belgesel olur, radyo olur, ilgini çeken youtube videoları, ted konuşmaları olur, tarihsel podcastler olur.

Seçeceğin kitabı bence iyi seç, ben Mark Twain gibi yazarları okuyorum şu an.
    www.amazon.com
    Amazon.com: Mark Twain: Five Novels (Leather-bound Classics) (9781607103165): Twain, Mark, Machlan PhD, Elizabeth Boyle: Books
    http://www.amazon.com/Mark-Twain-Five-Novels/dp/1607103168?ie=UTF8&redirect=true&ref_=ya_st_dp_summary

Bu kitabı okuyorum. Bu şekilde kitaplar alabilirsin. Dile alıştıkça yelpazeni genişletebilirsin. Fakat tavsiyem edebi kitaplardan şu aşamada uzak dur. Özellikle çok tasvir yapan yazarların kitapları ağır olur. Jack London zorlar mesela.

TOEFL'a sınava çalışır gibi de çalışabilirsin, hatta öyle belki daha iyi bir sonuç alırsın fakat bence İngilizce'yi öğrenemedikten sonra bir değeri olmaz. Dil kullanılarak öğrenilir text booklardan vesaire değil. Kullana kullana, ilgini çeken şeyleri o dilde araştıra araştıra, okuya okuya gelişir. En azından bende öyle oldu.

Umarım istediğin sonuca ulaşırsın başarılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkwoods My Betrothed

quote:

Orijinalden alıntı: Ninoİnfeliz

quote:

quote:

quote:

quote:

3 sene çoook uzun bir süre. Eğer advanced levelinde isen, bence amazon'dan bol bol kitap sipariş et ve onları oku, kesinlikle her gün radyo dinle, film dizi izle. Ben 2 saat ingilizce kitap okuma - 2 saat bir şeyler dinleme olarak ayırıyorum süremi. Dinleyeceğim materyaller de çeşitli. Bir belgesel olur, radyo olur, ilgini çeken youtube videoları, ted konuşmaları olur, tarihsel podcastler olur.

Seçeceğin kitabı bence iyi seç, ben Mark Twain gibi yazarları okuyorum şu an.http://www.amazon.com/Mark-Twain-Five-Novels/dp/1607103168?ie=UTF8&redirect=true&ref_=ya_st_dp_summary

Bu kitabı okuyorum. Bu şekilde kitaplar alabilirsin. Dile alıştıkça yelpazeni genişletebilirsin. Fakat tavsiyem edebi kitaplardan şu aşamada uzak dur. Özellikle çok tasvir yapan yazarların kitapları ağır olur. Jack London zorlar mesela.

TOEFL'a sınava çalışır gibi de çalışabilirsin, hatta öyle belki daha iyi bir sonuç alırsın fakat bence İngilizce'yi öğrenemedikten sonra bir değeri olmaz. Dil kullanılarak öğrenilir text booklardan vesaire değil. Kullana kullana, ilgini çeken şeyleri o dilde araştıra araştıra, okuya okuya gelişir. En azından bende öyle oldu.

Umarım istediğin sonuca ulaşırsın başarılar

upper intermadite hocam test yapmadım ama bu seviyede hangi kaynakgı dinlersem dinlim neredeyse sözlügüe bakmıyorum ,şuan kelime haznemi geliştirmeye çalışıyorum halen advanced 6 ay içinde olursam güzel olur

• Merhabalar. Hocam size özelden mesaj atmıştım cevap vermiştiniz şimdi ise özel mesajı kapattığınız için geri dönüş yapamadım. gramer kitabı olarak elimde Essential Grammer in Use kitabını kullandığımı söylemiştim. Sizde türkçe hazırlanmış bir gramer kitabı önermiştiniz internette Fono gramer kitabının pdfini buldum. Pc üzerinden bi konu gidiyorum çözüyorum. Arkasına bazen Essential Grammer in Use kitabını bazen de netten alıştırmalar çözüyorum. Birde rosetta eğitim setini kullanmaya başladım. 1. level bitti amerikan aksanı 3 level kaldı baya uzun ve öğretici geldi ama kelimeler çok basit ilk ünite olduğu içindir diğer üniitelerde zorlaşma nasıl oluyor bilmiyorum ama baya öğretici bi set olduğunu söylüyebilirim. Acaba Rosetta setini bitiren biri kaçıncı seviyede olur ? Birde günlük BBC radiosu dinlemeye özen gösteriyorum. Daha öncede dediğim gibi başka bir şeyle uğraşsam da kafam başka bi yerde olsa da bildiğim kelimeyi duyunca ben bunu biliyorum diyip Türkçe'ye çeviriyorum ama bilmediğim kelimelerde hiç bir şey çağrışmıyor aklımda. En yakın zamanda kulağım gelişir umarım. Ramazan ayınız mübarek olsun. Kendinize iyi bakın. Hoşçakalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pokemon210 -- 9 Haziran 2016; 14:24:36 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.