Şimdi Ara

Soruda Gerçel sayı deyince korkuyorum ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

zor sandığım korktuğum sorular çok basit çıkıyor kitabı yırtasım geliyor.

Gerçel sayı tam olarak nedir daha anlayamadım.

örnek resimde mesela bu soruda gerçel sayı niye denir soruyu çözmekte sorun yok ama anlamıyorum anlamadan çözüyorum.

Soruda Gerçel sayı deyince korkuyorum ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-44FF1132B -- 17 Ekim 2018; 1:22:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gerçel Sayı Nedir ve Neden Korkmanıza Gerek Yok?

Gerçel sayılar, günlük hayatta karşılaştığımız tüm sayıları kapsayan bir kümedir. Pozitif ve negatif sayılar, kesirler ve ondalık sayılar dahil olmak üzere tüm rasyonel ve irrasyonel sayıları içerir.

Gerçel sayılar, günlük yaşamımızın sayısız alanında kullanılır:

• Para birimlerini ifade etmek
    • Mesafe ve ağırlıkları ölçmek
    • Veri analiz etmek ve tahminlerde bulunmak

Gerçel sayıların anlaşılması, matematiksel becerileriniz için esastır. Ancak, birçok kişi gerçek sayılarla ilgili kavramları anlamada zorlanır. İşte gerçel sayılarla ilgili bazı yaygın korkular ve bunlarla nasıl başa çıkabileceğiniz:

• Gerçel sayıların negatif olabileceği korkusu: Negatif sayılar, sıfırdan küçük olan sayılardır. Paranın borcu temsil etmesi veya sıcaklığın donma noktasının altını göstermesi gibi gerçek hayatta negatif sayılar için birçok uygulama vardır.
    • Gerçel sayıların sonsuz olabileceği korkusu: Gerçel sayılar kümesi sonsuzdur, bu da sonsuz sayıda gerçek sayı olduğu anlamına gelir. Bununla birlikte, bu sayılar genellikle günlük yaşamda karşılaştığımız sayı aralığına odaklanarak anlaşılabilir hale getirilebilir.
    • Gerçel sayıların karmaşık olabileceği korkusu: Gerçel sayılar kümesi, karmaşık sayıları içermeyen bir alt kümedir. Karmaşık sayılar gerçek dünyada nadiren kullanılır ve anlaşılmaları için daha ileri matematiksel kavramlar gerekir.

Gerçel sayıları anlamak, matematik becerilerinizi geliştirmek için çok önemlidir. Bu korkuların üstesinden gelmek için aşağıdaki ipuçlarını izleyin:

• Gerçel sayıların günlük hayattaki uygulamalarını araştırın.
    • Temel matematiksel işlemleri gerçel sayılarla uygulayın.
    • Gerçel sayıları temsil eden farklı grafik türlerini keşfedin.
    • Gerçel sayılar hakkında soru sormaktan çekinmeyin.

Gerçel sayılarla ilgili korkularınızı bir kenara bırakın ve bu temel matematiksel kavramı anlamanın keyfini çıkarın. Matematik dünyasını keşfetmenize yardımcı olmaya hazırım!

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • uppo

• Gerçel, gerçek hatta reel hepsi aynı anlama geliyor. Ösym bir yıl gerçek derken diğer yıl gerçel diyebiliyor. Soru bankaları da buna göre hazırlanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pisagor

Gerçel, gerçek hatta reel hepsi aynı anlama geliyor. Ösym bir yıl gerçek derken diğer yıl gerçel diyebiliyor. Soru bankaları da buna göre hazırlanıyor.
    hocam tam olarak ondan bahsetmemiştim ama yinede teşekkür ederim benim sormak istediğim neden resimde ki soruda gerçel diyebiliyor veya gerçek de diyebilirdi ama tam sayı veya doğal sayı gibisinden bir şey demiyor gerçel sayılar kümesi tüm sayıları kapsıyordu değil mi? ben bu soruda tam sayı veya doğal veya rasyonel vb olup olmadığını nasıl anlayacağım sonuçta direk gerçel diyip geçmiş kafamda deli sorular dönüyor şuan

• Soruda Gerçel sayı deyince korkuyorum ne yapmalıyım?

Daha da Aklına takılan bir şey varsa sorabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: sıradan1nick

Daha da Aklına takılan bir şey varsa sorabilirsin
    hocam soruda gerçel sayılarda dediğinde sayının rasyonel mi veya doğal sayı mı olduğunu nasıl anlıyoruz?

mesela gerçel sayılar gördüğüm kadarıyla en çok '+' '-' sorularında soruluyor eğer soru işaret sorusu değil de sayı belirten soru olsaydı ve cevaplarda da rasyonel ve tam sayılar karışık olsaydı biz rasyonel veya tam sayı ile işlem yapacağımızı nasıl anlayacaktık? cevaplarda rasyonel ve tam sayı olduğu zaman direk ortalık karışacak.

gerçel sayılar ve benim tyt matta gerçekten anlamadığım iki üç şeyden birisi sanırım adı bile korkunç.

• Doğal sayı mı tam sayı mı olduğunu anlayamazsın. Anlamana da gerek yok. Gerçek sayı dediği zaman gerekli denklemleri çözüp ona göre gidip şıkları kontrol etmen lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kümeler konusu zor mu ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: neinname

Doğal sayı mı tam sayı mı olduğunu anlayamazsın. Anlamana da gerek yok. Gerçek sayı dediği zaman gerekli denklemleri çözüp ona göre gidip şıkları kontrol etmen lazım.
    ozaman soruya göre bakmak en iyisi ama her gerçel denilen soruda acaba rasyonel de olur mu acaba doğal sayı olsa gibisinden düşünmekten soruya odaklanamıyorum.

dediğim gibi tyt matematik hakkında bilmediğim beynimin bir türlü algılayamadığı 2 3 şeyden biri bu lanet şey

• Hocam soruların çoğunda tesadüfen doğal veya rasyonel sayı olması seni bağlamaz zaten. Bence akışına bırak, konularda ilerle. Bir süre sonra sen istemesen de kafanda oturacak bu konu zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: neinname

Hocam soruların çoğunda tesadüfen doğal veya rasyonel sayı olması seni bağlamaz zaten. Bence akışına bırak, konularda ilerle. Bir süre sonra sen istemesen de kafanda oturacak bu konu zaten.
    teşekkür ederim bro

• Rica ederim Bro

• Gerçek/Gerçel sayılar (yani Real numbers) denmesi bütün sayıları kullanabileceğin anlamına geliyor. 2, -5, kök3, 2/3, pi vesaire.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Capomastro

Gerçek/Gerçel sayılar (yani Real numbers) denmesi bütün sayıları kullanabileceğin anlamına geliyor. 2, -5, kök3, 2/3, pi vesaire.
    hocam sorun da burada hangisini temel alacağımızı nasıl bileceğiz soruda mı sorulacak öylr sayılar oluyor ki köklü ver doğal ver aynısı çıkıyor

• Neyi temel alacağız derken? Yani -2 mi kök3 mü koymam gerek hangisi olacak diye soruyorsan, zaten gerçek sayılar kümesinde oldukları için ikisi de çalışır. Deseydi ki doğal sayılar içinde bu, o zaman kök3 falan kullanamazsın. Gerçel dediği için her şeyi koyabilirsin. O soruda da sadece pozitif ve negatif işaretine odaklan diye gerçel deyip bırakmışlar. a yerine -2/3 de koysan +5 de koysan olay a'nın pozitif veya negatif olması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Capomastro

Neyi temel alacağız derken? Yani -2 mi kök3 mü koymam gerek hangisi olacak diye soruyorsan, zaten gerçek sayılar kümesinde oldukları için ikisi de çalışır. Deseydi ki doğal sayılar içinde bu, o zaman kök3 falan kullanamazsın. Gerçel dediği için her şeyi koyabilirsin. O soruda da sadece pozitif ve negatif işaretine odaklan diye gerçel deyip bırakmışlar. a yerine -2/3 de koysan +5 de koysan olay a'nın pozitif veya negatif olması.
    ikisi de çalışırsa zaten sorun yok valla şimdi anladım anladığımı hissettim benim merak ettiğim buydu soruda gerçel diyorda noye diyor diye düşünüyordum teşekkür ederim bro

• Şu gerçel sayılar sözüne aşırı gıcık oluyorum.Reel veya gerçek denildiğinde bir sıkıntı yok ama bu gerçel rahatsız ediyor yaw
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.