Şimdi Ara

Soru: PhysX in NvidiA ya Ne gibi bi getirisi Var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PhysX in NvidiA ya Ne gibi bi getirisi Var?Bu Sürücüyü Nvidia Lı bi sistem e Kurunca Performans artışı sağLarmı , MeseLa 8800Gt ?

• Ben de merak ediyorum, bazı oyunlar Physx olmadan çalışmıyor, kurdum ama ne gibi bir etkisi var?
  • PhysX fizik motoru ile alakalı sanırm Performansa etkisi varmı bende bilmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: paramparca

Ben de merak ediyorum, bazı oyunlar Physx olmadan çalışmıyor, kurdum ama ne gibi bir etkisi var?

Hangi oyunlarmış onlar ki. Sen yanlışlıkla kurmuşsundur bence. O oyunlarda ageia physx kart desteği var demek anlamına gelir o. Sende kart varsa devreye girer yoksa öyle bir donanım yok der çalışmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

quote:

Ben de merak ediyorum, bazı oyunlar Physx olmadan çalışmıyor, kurdum ama ne gibi bir etkisi var?

Hangi oyunlarmış onlar ki. Sen yanlışlıkla kurmuşsundur bence. O oyunlarda ageia physx kart desteği var demek anlamına gelir o. Sende kart varsa devreye girer yoksa öyle bir donanım yok der çalışmaz.

Örnek olarak : moh airborn calısmıyor onsuz.
  • Aslında bu physx efektleri daha bir orjinal hale getiriyor. Bende merak ettiğimden biraz videolarını inceledim başka bir fikrim yok. Nvidia ya olan getirisinin ise sadece maddi olduğunu düşünüyorum.

İşin özü, Nvidia Physx'i kendine rakip gördüğünden bünyesine kattı, tıpkı voodoo gibi. Yakında onu da sindirir ne sürücüsü kalır ne de adı.
  •  Soru: PhysX in NvidiA ya Ne gibi bi getirisi Var?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: zargana_11

Aslında bu physx efektleri daha bir orjinal hale getiriyor. Bende merak ettiğimden biraz videolarını inceledim başka bir fikrim yok. Nvidia ya olan getirisinin ise sadece maddi olduğunu düşünüyorum.

İşin özü, Nvidia Physx'i kendine rakip gördüğünden bünyesine kattı, tıpkı voodoo gibi. Yakında onu da sindirir ne sürücüsü kalır ne de adı.

Aslında bu physx efektleri daha bir orjinal hale getiriyor

böyLe bi etkisi var demekki , iyiymiş valla başka ? bilen varsa sölesin aydınLanalım şu physX konusunda
  • quote:

Orjinalden alıntı: tiCCky

quote:

Orjinalden alıntı: zargana_11

Aslında bu physx efektleri daha bir orjinal hale getiriyor. Bende merak ettiğimden biraz videolarını inceledim başka bir fikrim yok. Nvidia ya olan getirisinin ise sadece maddi olduğunu düşünüyorum.

Aslında bu physx efektleri daha bir orjinal hale getiriyor

böyLe bi etkisi var demekki , iyiymiş valla başka ? bilen varsa sölesin aydınLanalım şu physX konusunda

O değil de. I ile L yi mi karıştırıyorsun L harfine büyük basıyorsun? Bu ne modadır yahu herkeste çıktı özenti gibi? Tüylerim ürperiyor, kusura bamya.

• aLışkanLık kardeş :D Normalde k leride q yapıyorum ama Sadece MSnde Burda yapmıyorum Sora türkçe katiLimisn diyoLar :D 8 senedir boLe :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: tiCCky

aLışkanLık kardeş :D Normalde k leride q yapıyorum ama Sadece MSnde Burda yapmıyorum Sora türkçe katiLimisn diyoLar :D 8 senedir boLe :D

Okuldaki türkçe kompozisyon sınavlarında da yap bence,uygun olur
  • PhysX bir fizik motorudur. İşlemciyi kullanan yazılımsal desteğin yanında kendi yongasını kullanan donanımsal desteği de vardır. nVidia'nın amacı kendi grafik kartlarını da donanımsal olarak desteklemektir. Bu gerçekleştirildiğinde PhysX fizik motorunu kullanan oyunların fiziksel hesaplamaları grafik kartında veya kartlarında gerçekleştirilecektir. Kayan nokta hesaplamaları gibi işlemleri merkezi işlemciden çok daha hızlı yapan grafik kartları, hem daha gerçekçi fiziksel olayları simüle edebilecek, hem de merkezi işlemciyi fiziksel işlemler için kullanmaya gerek bırakmayacaktır.
  • Şimdi bu physx, şu an elimizde olan 8-9 serisi kartlarda hemen devreye girecekmi yoksa yeni kartlar ile birlikte mi etkisi olucak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

quote:

Oyunun hangi programı isteyeceğini bilecek kadar bilgisayar bilgimiz var hocam, ne yaptın

quote:

Orjinalden alıntı: optln
    PhysX bir fizik motorudur. İşlemciyi kullanan yazılımsal desteğin yanında kendi yongasını kullanan donanımsal desteği de vardır. nVidia'nın amacı kendi grafik kartlarını da donanımsal olarak desteklemektir. Bu gerçekleştirildiğinde PhysX fizik motorunu kullanan oyunların fiziksel hesaplamaları grafik kartında veya kartlarında gerçekleştirilecektir. Kayan nokta hesaplamaları gibi işlemleri merkezi işlemciden çok daha hızlı yapan grafik kartları, hem daha gerçekçi fiziksel olayları simüle edebilecek, hem de merkezi işlemciyi fiziksel işlemler için kullanmaya gerek bırakmayacaktır.

Güzel bir açıklama, teşekkürler, yani physx oyunlar sırasında işlemci yükünü azaltan bir yazılım dersek yanlış olmaz herhalde.

• quote:

Orjinalden alıntı: Philipppp

Şimdi bu physx, şu an elimizde olan 8-9 serisi kartlarda hemen devreye girecekmi yoksa yeni kartlar ile birlikte mi etkisi olucak?

sitesinde 8800 ve 9* serilerinde kullanılabileciği yazılıyordu tabi ileriye dönük
  • gtx280 de war bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guardian_cj -- 12 Haziran 2008; 17:31:33 >
  • Oyunlarda gerçekçi hareket ve patlamalar, saçların ve otların rüzgarda ahenkle dalgalanması, ayrıca cpu nun daha az kullanılması gibi faydaları olacaktır.
    Bekleyelim ve görelim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.