Şimdi Ara

(Soru) Kurutmalı Çamaşır Makinesi’nin Elektrik ile İmtihanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Şu an yaşamakta olduğum ve her kime anlatırsam anlatayım ilginç bir durum olarak karşıladığı ve maalesef çözümünü bulamadığım bir elektrik problemim konusunda sizden yardım bekliyorum.

    Kullandığım kurutmalı çamaşır makinesi, yeni taşındığım evde 1 hafta çalıştıktan sonra bir anda gitti. Servis geldi aldı makineyi ve 3-4 gün sonra “hiç bir şeyi yok” diyerek geri getirdi. Bu sorun bir kaç kez tekrarlandı, her seferinde servis makineyi aldı ve olduğu gibi geri getirdi. Önemli nokta şu: servis tek bir parça değiştirmediğini belirtmesine rağmen makine her geri geldiğinde çalışıyordu.

    Bir gün tekrar makine çalışmadığında, bu sefer önce elektrikçiyi çağırdım. Voltajı ölçtü, baktı etti derken bir şey bulamadı ve bir de şunu deneyelim diye sigortadaki (3 faz) kabloların yerlerini değiştirdiğini söyledi. (Terimlere ve sigorta kutusuna hakim olmadığım için burayı sizlere ancak böyle anlatabiliyorum)

    O gün bu gündür makine 1-2 hafta çalışıyor sonra duruyor. Ben elektrikçiyi çağırıyorum, o kabloların yerini değiştiriyor ve makine çalışıyor. Durumu da “bedaşta sorun var” olarak özetlediği için ne yapacağımı da bilemiyorum. Sizce ne yapabilirim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Bu tarz ilginç bir sorunla karşılaşan arkadaşları bilgilendirmek adına yazıyorum.

    Sorun en sonunda çözüme ulaştı. Sorun dokunmatik ekrana sahip bu modelin panelinden kaynaklanıyormuş. Sıkma ve kurutma sırasında titreşim ve sıcaklık panonun işlevini kaybetmesine ve makinenin kapanmasına neden oluyormuş. Sorun ne elektrikte ne de makinenin iç aksamındaymış. Son olarak servisle konuşmamızda, atölyelerindeki bakım işleminin bilgisayarlar ile gerçekleştiğini söyledi ve bu nedenle pano kısmını kontrol etmemiş olabileceklerini söyledi. Sizin de başınıza bu tarz çözülemez bir hata gelirse siz de lütfen önce panoyu kontrol etmeleri gerektiğini onlara iletin.

    Not: Elektrikçi ile sorunu çözdüğümüzü sandığımız anlar için ise tahminim, makineyi oynatarak ve panoya nispeten sert basarak bir şekilde makineyi çalıştırdığımız yönünde.(Tam olarak onu da nasıl başardık bilemiyorum ama)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.