Şimdi Ara

Soru bankalarının PDF'lerini kullanmak hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
4.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkese merhabalar. kararsız kaldığım ve sizlerin de fikrini merak ettiğim bir konu var. malum, internette bir çok kaynak kitabın PDF'si var, kitapçıdan indirimle 45 liraya alabildiğimiz kitapları çıktı yöntemiyle 20 liraya getirebiliyoruz. sizce bunu yapmak doğru mudur yanlış mıdır, düşünceleriniz neler?

• hayırdır sen kimi hangi işlevle suçluyorsun? adam burda bir soru sormuş bi şerefsizlik yapmadığı kalmış. madem çok biliyorsun her şeyi o zaman anayasa denilen büyük bir kanun kitabı var aç onu e tabi senin en büyük işlevin bakkaldan süt almak olunca bilmezsin pek. kanun maddesinde eğitim materyallerini eğitim amaçlı kullanmak suç değildir bu dünyadaki bütün ülkelerde beğenmediğin 3. dünya ülkelerinde bile böyledir. arkadaş çoğaltıp satmaktan veyahut pdflerini satmaktan bahsetmediğine göre kullanması tamamen yasal ve kanuna uygundur. burada millete paran yoksa git çalış diyeceğine lütfen önce git karakterini düzeltmeye çabala.
    Üzerinde fotokopi çekilmesi yasaktır,kul hakki falan yaziyor butun kitaplarin ama neredeyse hepsi sağdan soldan soru caliyor.O haram olmuyor.Sonra bu çalinti sorularla olusturduklari kitaplari 50-60 tl ye almaya mecbur olan öğrencilere satiyorlar bunda da sıkıntı yok ama biz imkanimiz yetmedigi icin gidip fotokopi çekince sıkıntı oluyor.Yok öyle yağma.Sırf bunlara para yedirmemek icin para toplayip eve yazici aldim.İhtiyacim olan kitabi basip işime bakiyorum.Herkes boyle yapsa super olacak.
    Hocam bence tartışılacak bir konu bile değil. Emek hırsızlığıdır pdf çıktısı almak. Yurtdışı kaynaklı bi kitap vardır türkiyede bulamıyorsundur falan anlarım belki ama her yerde satılan kitabın 15-20 tl ucuza alcam diye çıktısını almak benim ahlak ve vicdan anlayışıma uymuyor. Kendinin bi şey ürettiğini düşün, bir sürü emek verdiğini belki birkaç yıl uğraştığını, sonra insanların onu bir şekilde senin hakkını vermeden elde ettiklerini düşün. Empati yapan kişi etik olarak bunun yanlış olduğunu anlar. Ekonomik durumunuz kötü gerçekten bu yüzden iyi araştırıp iyi kitapları almak lazım. Çoğu kişi aldığı kitapların yarısını bile çözmüyor. Tavsiyem sadece kullanacağından emin olduğun kitapları al.
  • Eğitim amaçlı kullandığın için bir sıkıntı yok diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenlyBlue -- 21 Eylül 2019; 16:32:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasal olarak mı soruyorsun toplumsal ahlak açısından mı dini açıdan mı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cebin hangi şekilde rahat ediyorsa öyle yap cebini düşün

• toplumsal ahlak açısından zira dinlere inanmıyorum.
  • Klementinn kullanıcısına yanıt
    ben de öyle düşünüyorum ama emeğe yazık olmuyor da değil. şahsen ben eğitim amaçlı bir kitap yazsaydım umrumda olmazdı çoğaltılması..
  • seilicious kullanıcısına yanıt
    Toplumsal ahlak değişken o toplumdaki inançlar ve toplumun yaşam biçimine göre oluşuyor bence eylemlerimizi yaparken referansımız bu olmamalı illa bunu referans alacağım diyorsan kullandığın içeriği üreteni dinlemen en doğrusu adam izin veriyorsa toplumsal ahlak açısından dogrudur vermiyorsa yanlıştır tabii bu içeriği üreten toplumsal ahlak kurallarına bu açıdan uyuyor veya uymuyor olabilir ama bu bizim eylemimizin ahlakiliğini etkilemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 21 Eylül 2019; 17:9:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elbette kitabın belli bir üretim masrafı vb var fakat o kitap 20-30 kere satılan birşey değil binlerce öğrenciye satıyorsun, hatta sadık uygun gibi biriysen kapağı değiştirip yıllarca aynı kitabı satarsın. Fiyatlar fahiş seviyede uygun değil kesinlikle fiyatlar. Ve eğitimin bir ticaret dalına hızlı bir şekilde dönüştüğünü düşünürsek bence bu konuda kendini yıpratma. Bu arada bana maliyet 100 sayfa =1 lira oluyor tanklı yazıcımda, bir kitaba 20 baya fazla geldi pdf e göre

• ben vicdanıma bakarım ama bu konudaki vicdanım ve mantığım beni sıkıntıya soktu, fikirleriniz için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ajgiel

Elbette kitabın belli bir üretim masrafı vb var fakat o kitap 20-30 kere satılan birşey değil binlerce öğrenciye satıyorsun, hatta sadık uygun gibi biriysen kapağı değiştirip yıllarca aynı kitabı satarsın. Fiyatlar fahiş seviyede uygun değil kesinlikle fiyatlar. Ve eğitimin bir ticaret dalına hızlı bir şekilde dönüştüğünü düşünürsek bence bu konuda kendini yıpratma. Bu arada bana maliyet 100 sayfa =1 lira oluyor tanklı yazıcımda, bir kitaba 20 baya fazla geldi pdf e göre
    üniversite fotokopicilerinde çıkarttırıyorum ben, evdeki o kadar fonksiyonlu değil yani çok yavaş. kabaca bi fiyat belirmek istemiştim ama sanırım 250 sayfalık kitap 12.50 ediyor. baya ucuz piyasaya göre, baya...
  • Bence etik değil sonuçta o kitaba bir emek veriliyor.

• Üzerinde fotokopi çekilmesi yasaktır,kul hakki falan yaziyor butun kitaplarin ama neredeyse hepsi sağdan soldan soru caliyor.O haram olmuyor.Sonra bu çalinti sorularla olusturduklari kitaplari 50-60 tl ye almaya mecbur olan öğrencilere satiyorlar bunda da sıkıntı yok ama biz imkanimiz yetmedigi icin gidip fotokopi çekince sıkıntı oluyor.Yok öyle yağma.Sırf bunlara para yedirmemek icin para toplayip eve yazici aldim.İhtiyacim olan kitabi basip işime bakiyorum.Herkes boyle yapsa super olacak.

• Milletin emeğini gasp ediyorsun işte.İleride kitap çıkardığını düşün.Adamın biri para vermeden kullanıyor.Ne hissedersin?
  • seilicious kullanıcısına yanıt
    Hocam bence tartışılacak bir konu bile değil. Emek hırsızlığıdır pdf çıktısı almak. Yurtdışı kaynaklı bi kitap vardır türkiyede bulamıyorsundur falan anlarım belki ama her yerde satılan kitabın 15-20 tl ucuza alcam diye çıktısını almak benim ahlak ve vicdan anlayışıma uymuyor. Kendinin bi şey ürettiğini düşün, bir sürü emek verdiğini belki birkaç yıl uğraştığını, sonra insanların onu bir şekilde senin hakkını vermeden elde ettiklerini düşün. Empati yapan kişi etik olarak bunun yanlış olduğunu anlar. Ekonomik durumunuz kötü gerçekten bu yüzden iyi araştırıp iyi kitapları almak lazım. Çoğu kişi aldığı kitapların yarısını bile çözmüyor. Tavsiyem sadece kullanacağından emin olduğun kitapları al.

• quote:

Orijinalden alıntı: helixSNAA

Milletin emeğini gasp ediyorsun işte.İleride kitap çıkardığını düşün.Adamın biri para vermeden kullanıyor.Ne hissedersin?
    eğitim kitabıysa umrumda olmazdı, eğitim bu, faydası sadece bize değil ki.
  • Eğitim amaçlı bi makele yazarken alıntı yaptığında bunu belirtmesen bile hırsızlık olarak görüyor bunu tüm dünya. Eğitim amaçlı diyip işin içinden sıyrılmak kendi vicdanını kandırmaktır bence hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullah199

bu konuda haklısınız, benim kararsız olmamın sebebi de bu zaten. bana göre eğitim ve eğitimle alakalı materyaller ücretsiz olmalı fakat emek sahibi buna paha biçmiş. vicdanım izin vermiyor ama bilemiyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullah199

Eğitim amaçlı bi makele yazarken alıntı yaptığında bunu belirtmesen bile hırsızlık olarak görüyor bunu tüm dünya. Eğitim amaçlı diyip işin içinden sıyrılmak kendi vicdanını kandırmaktır bence hocam.
    rahatlatmıyor, ücretsiz olması gerektiği benim düşüncem, ürünün sahibi izin vermeyince bir şey diyemiyorum işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: helixSNAA

Bu mesaj silindi.
    ben yaptım mı dedim? hayır. insanların fikirlerini merak ettim, kendi fikrimi de açıkladım. benim fikrim yazarın izin vermediği gerçeğini değiştirmiyor tabii ki.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.