|
Bildirim
|
hayırdır sen kimi hangi işlevle suçluyorsun? adam burda bir soru sormuş bi şerefsizlik yapmadığı kalmış. madem çok biliyorsun her şeyi o zaman anayasa denilen büyük bir kanun kitabı var aç onu e tabi senin en büyük işlevin bakkaldan süt almak olunca bilmezsin pek. kanun maddesinde eğitim materyallerini eğitim amaçlı kullanmak suç değildir bu dünyadaki bütün ülkelerde beğenmediğin 3. dünya ülkelerinde bile böyledir. arkadaş çoğaltıp satmaktan veyahut pdflerini satmaktan bahsetmediğine göre kullanması tamamen yasal ve kanuna uygundur. burada millete paran yoksa git çalış diyeceğine lütfen önce git karakterini düzeltmeye çabala.
|
Üzerinde fotokopi çekilmesi yasaktır,kul hakki falan yaziyor butun kitaplarin ama neredeyse hepsi sağdan soldan soru caliyor.O haram olmuyor.Sonra bu çalinti sorularla olusturduklari kitaplari 50-60 tl ye almaya mecbur olan öğrencilere satiyorlar bunda da sıkıntı yok ama biz imkanimiz yetmedigi icin gidip fotokopi çekince sıkıntı oluyor.Yok öyle yağma.Sırf bunlara para yedirmemek icin para toplayip eve yazici aldim.İhtiyacim olan kitabi basip işime bakiyorum.Herkes boyle yapsa super olacak.
|
Cebin hangi şekilde rahat ediyorsa öyle yap cebini düşün
![]() |
Hocam bence tartışılacak bir konu bile değil. Emek hırsızlığıdır pdf çıktısı almak. Yurtdışı kaynaklı bi kitap vardır türkiyede bulamıyorsundur falan anlarım belki ama her yerde satılan kitabın 15-20 tl ucuza alcam diye çıktısını almak benim ahlak ve vicdan anlayışıma uymuyor. Kendinin bi şey ürettiğini düşün, bir sürü emek verdiğini belki birkaç yıl uğraştığını, sonra insanların onu bir şekilde senin hakkını vermeden elde ettiklerini düşün. Empati yapan kişi etik olarak bunun yanlış olduğunu anlar. Ekonomik durumunuz kötü gerçekten bu yüzden iyi araştırıp iyi kitapları almak lazım. Çoğu kişi aldığı kitapların yarısını bile çözmüyor. Tavsiyem sadece kullanacağından emin olduğun kitapları al.
|
Bunu yorumlayamayan okul okumasın bir zahmet,e dini açıdan kul hakkıdır, etik açıdan hırsızlıktır.
|
Şimdi kullan. İleride para kazanmaya başladığında kitapları satın al ve ihtiyacı olan birine ver.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenlyBlue -- 21 Eylül 2019; 16:32:56 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 21 Eylül 2019; 17:9:37 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|