Şimdi Ara

Soru bankalarının PDF'lerini kullanmak hakkında.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
4.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eğitim kitabı olarak düşünme para kazandığın iş olarak düşün

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • seilicious kullanıcısına yanıt
    hocam ücretsiz olarak devlet kitapları var ve hepimiz biliyoruz ki geneli çöp. Sınavda bi işe yaramıyor. E mecbur soru bankası almamız gerekiyor. Bu adamlar da bu işten para kazanıyor bunu ücretsiz neden yapsınlar. Üniversite sınavı olduğu sürece türkiyede soru bankasına ihtiyaç duyulacak. Kimse de bedavaya kağıt alıp soru yazamıyacağına göre bunların ücretsiz olması mümkün değil bence.

Yok bunda fikirlik bir şey.Bak 18-20 yaşında adamsın.Biri bir ürün ortaya konuyor.Bu bu kadardır diyor.Sen gasp ediyorsun.Devlet sana bedava kitap cıkartıyor.Onunla calisacaksın paran yoksa.Ya da bir işe girip paranı kazanıp alacaksın.Ya da ben bir bok yiyorum , çalıyorum diyeceksin.Bu forumda meshurdur bu konu o yüzden genele söylüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

Eğitim kitabı olarak düşünme para kazandığın iş olarak düşün
    o durumda tabii ki ben de yazar gibi düşünürdüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: helixSNAA

Yok bunda fikirlik bir şey.Bak 18-20 yaşında adamsın.Biri bir ürün ortaya konuyor.Bu bu kadardır diyor.Sen gasp ediyorsun.Devlet sana bedava kitap cıkartıyor.Onunla calisacaksın paran yoksa.Ya da bir işe girip paranı kazanıp alacaksın.Ya da ben bir bok yiyorum , çalıyorum diyeceksin.Bu forumda meshurdur bu konu o yüzden genele söylüyorum
    ömrümde yapmadığım işti, sadece fikir sorup konuşmak istemiştim, ne hırsızlığım kaldı ne bok yemem :D buradaki olay benim alıp gücüm değil, insanların bu konu hakkında ne düşündüğü. korsan romana, korsan filme karşıyım ama bu konuda insanların fikirlerini merak etmiştim daha önce de söylediğim gibi.
    Merak etme abi boşver. İki kere iki dört eder.Ben sizin fikriniz ne diyor muyum? Basit şeyler bunlar.
  • abdullah199 A kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla internet etiğine göre bir PDF'i eğitim amaçlı kullanmakta sıkıntı yok.Bu PDF'i çoğaltmak, paylaşmak ve bu kaynaktan alıntı yapıp belirtmemek sıkıntı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeavenlyBlue

Bildiğim kadarıyla internet etiğine göre bir PDF'i eğitim amaçlı kullanmakta sıkıntı yok.Bu PDF'i çoğaltmak, paylaşmak ve bu kaynaktan alıntı yapıp belirtmemek sıkıntı.
    Palme'nin iki sene öncesine kadar kendi sitesinde de bulunuyordu zaten kitapları ama şimdilerde yok.
  • Bence tam olarak etik değil, ne kadar çok kullansak da maddi zorunluluktan.

İçin rahat etmiyorsa 2. el kitaplara yönelebilirsin

• Bunu yorumlayamayan okul okumasın bir zahmet,e dini açıdan kul hakkıdır, etik açıdan hırsızlıktır.
  • Korsan roman veya korsan filmden farkı olmadığını düşünüyorum bu işin.
    toplumsal ahlak ile ne alakası var

• 12galatasaray12 kullanıcısına yanıt
    Hocam 2.el aldığımızda da yazara bir katkısı yok ki?

Yani yazar açısından fotokopi ile bir farkı yok.
  • İmam Bayıldı kullanıcısına yanıt
    Hocam kitabın ilk sahibinin verdiği parada var ki o katkı? Sen dolaylı yoldan vermiş oluyorsun sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12galatasaray12 -- 21 Eylül 2019; 19:54:37 >
  • helixSNAA kullanıcısına yanıt
    hayırdır sen kimi hangi işlevle suçluyorsun? adam burda bir soru sormuş bi şerefsizlik yapmadığı kalmış. madem çok biliyorsun her şeyi o zaman anayasa denilen büyük bir kanun kitabı var aç onu e tabi senin en büyük işlevin bakkaldan süt almak olunca bilmezsin pek. kanun maddesinde eğitim materyallerini eğitim amaçlı kullanmak suç değildir bu dünyadaki bütün ülkelerde beğenmediğin 3. dünya ülkelerinde bile böyledir. arkadaş çoğaltıp satmaktan veyahut pdflerini satmaktan bahsetmediğine göre kullanması tamamen yasal ve kanuna uygundur. burada millete paran yoksa git çalış diyeceğine lütfen önce git karakterini düzeltmeye çabala.
  • Şimdi eğri oturup doğru konuşalım kitaplar çok pahalı haketmiyor falan diyenler illaki vardır ama arkadaşlar geçin bu işleri adam oturmuş kitap yazmış ve kendince fiyat biçmiş beğenmiyorsanız almazsınız. PDF çıkartmak konusuna gelirsek dine inananlar için dini açından (islam) kesinlikle kul hakkına ve harama giriyor zaten bu tartışmaya kapalı bir konu, fiyat açısından daha ucuz, ahlaki açıdan emek hırsızlığı oluyor, herkes PDF çıkarsa bir sene sonra kitaplar basılamaz hale gelecek yani yanlış bir davranış artık kişinin kendisine kalmış PDF alıp almamak.

• ne kadar kaos dolu bi ortam forum.. kendi fikrimce eğitim işlerine paha biçilemeyeceğini belirttim, PDF olan kitapları çıkarttım demedim ki. arkadaşlar, bu ülkede en iyi okulları kimler kimler yönetiyor, ben fikir paylaşımı yapmak istedim diye ben mi okul okumayayım? bahsettiğiniz düzenle çelişiyorsunuz zira bu ülkede, bildiğim kadarıyla, bu kanunlarda bile suçluyu öldürmek değil, onu ıslah etmek yazar, amaç da topluma geri kazandırmaktır. fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

imza: hırsız ve okul okumaması gereken insan :D
  • Eğitim lüksden çok bir ihtiyaç bir zorunluluk olduğu için ahlaki açıdan bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
  • Kişisel kullanımda anayasal açıdan bir sıkıntı yok. Ve bence meb serbest piyasaya izin vermek yerine kendi soru bankalarını çıkartmalı(ders kitapları gibi dandirik değil).

Ayrıca pdf kul hakkı diye ağlayanlar kesin hayatlarında hiç korsan film izlememiş, oyunlarının hepsine para vermiş ve müziğinide spotify dan dinliyordur.
    Böyle laga luga yapanlara sinir oluyorum. Bide millete akıl veriyor yüzsüz

• NEPENTHEnd kullanıcısına yanıt
    Senle bu konuda tartışmayacağım. Gerizekalı. Block

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.