Şimdi Ara

Sopranos devam etmelimiyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu dizinin ilk bölümünü izledim ama pek bir şey anlamadım fazla karakter var ilerde anlarmıyım devam edeyim mi diziye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bence the wire'ı izle
  • 20 yaş üstüne hitap eden bir dizi bence. Eğer o gruptaysan hemen devam et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: consumeobeydie

bence the wire'ı izle

The Wire nasıl bir dizi konusunu kısaca özeylermisin sopranosa breaking bad in boşluğunu doldurmak için başlamıştım bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: LIFPitbull

quote:

bence the wire'ı izle

The Wire nasıl bir dizi konusunu kısaca özeylermisin sopranosa breaking bad in boşluğunu doldurmak için başlamıştım bu arada

Breaking Bad'e göre daha az seyirciye oynuyor. Ama gerçekçi olduğu için eninde sonunda hoşuna gidiyor. Sopranos'un yanında ne Breaking Bad ne başka birşey, hepsi hiç kalır. (Sopranos'a yanaşabilecek belki The Wire var, onu daha izleyeceğim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chucky Pancamo -- 1 Ekim 2013; 20:43:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chucky Pancamo

quote:

quote:

bence the wire'ı izle

Breaking Bad'e göre daha az seyirciye oynuyor. Ama gerçekçi olduğu için eninde sonunda hoşuna gidiyor. Sopranos'un yanında ne Breaking Bad ne başka birşey, hepsi hiç kalır. (Sopranos'a yanaşabilecek belki The Wire var, onu daha izleyeceğim)

zannetmiyorum sopranosun breaking bad kadar iyi olacağını tamamen zevk meselesi tabi senin tavsiyeni dinleyeceğim bi the wire ye göz atacağım saol

• quote:

quote:

quote:

quote:

bence the wire'ı izle

zannetmiyorum sopranosun breaking bad kadar iyi olacağını tamamen zevk meselesi tabi senin tavsiyeni dinleyeceğim bi the wire ye göz atacağım saol

Eğer bölümleri arka arkaya izlemez de böyle toplam 1 aya felan yayarsan Sopranos'u, ne kadar derin olduğunu anlarsın dizinin. Dizide hemen hemen herşey var, bu sözü açıklamayacağım yalnız. Breaking Bad'de ise inanılmaz eksikler var Sopranos'a göre.

Edit: Tabiki zevk meselesi, ama dizideki olayların, anlatılmak isteneni bir kağıda döksen Sopranos, Breaking Bad'in 5 katı eder. Senaryo öyle rastgele adamın kafasından uydurduğu basit birşey değil Sopranos'ta.
    Breaking Bad'de ise yine kompleks bir senaryo, ama senaryonun hoşa giden kısmı herşeyin olması değil sürekli bir yerlere atıfta bulunması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chucky Pancamo -- 1 Ekim 2013; 20:54:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HiMYM Vs Friends Sizce Hangisi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2-3 sezon izle ki ancak içine girersin o ailenin. Kitap gibidir gerçekten her bölümün ayrı ayrı zevk alıyor insan, harikulade bir dizi. Dizinin ayrıntıları, karakterlerin psikolojileri çok geniş. Devam etmeni öneririm. Ama gerçekten 19 yaş altına hitap etmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed Wood

2-3 sezon izle ki ancak içine girersin o ailenin. Kitap gibidir gerçekten her bölümün ayrı ayrı zevk alıyor insan, harikulade bir dizi. Dizinin ayrıntıları, karakterlerin psikolojileri çok geniş. Devam etmeni öneririm. Ama gerçekten 19 yaş altına hitap etmiyor.

İmza-mesaj uyumu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed Wood

2-3 sezon izle ki ancak içine girersin o ailenin. Kitap gibidir gerçekten her bölümün ayrı ayrı zevk alıyor insan, harikulade bir dizi. Dizinin ayrıntıları, karakterlerin psikolojileri çok geniş. Devam etmeni öneririm. Ama gerçekten 19 yaş altına hitap etmiyor.

yaşım 17 neden 19 yaş altına hitap etmiyor söyleyebilir misin

• Aslında düzelteyim o yanlış cümlemi. The Sopranos'u kaldırabilmek için biraz dizi birikimi ve drama severlik gerekiyor. Dizilere ısınamamış bir insana bu yüzden önermiyorum pek Sopranos'u. Genelde beğenmiyorlar çünkü böyle kişiler. O yüzden yaşla ilgili kısmını düzelteyim, affedin. Sadece birikim gerektiriyor, biraz da olsa.
  • Benim için sopranos breaking bad den bile güzeldir.1)Sopranos 2)Breaking Bad .Her gün ne güzel 1 bölüm izliyordum bitince çok boşlukta hissettim kendimi.
    Karakterlerin hepsini 3-4 bölümde tanırsın.Bir game of thrones daki gibi degil durum
    The wire a bugün başladım yarım saat izledim çok sıkıldım. Sonra devam edecem ama.Bu kadar övüldügüne göre zevkle izleyecegimi düşünüyorum ilerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 2 Ekim 2013; 22:47:46 >
  • Hiçbir dizi, izleyici yaşına yada birikimi olan bir kitleye göre sınıflandırılmaz...

Sopranos'u beğenmek, ne istedğini bilen kişiler için geçerlidir. Sopranos, drama içerikli bir yapımdır. Macera türünde izlemeyi seviyorsanız, Sopranos'a başlamak dahi hatadır. Dram dizisinde aksiyon beklenemez. "Ne zaman aksiyon olacak" gözüyle bakıyorsanız, diziyi anlayamazsınız. Sopranos, seyircinin dramadan beklentilerini fazlasıyla karşılar...

İlk bölümde hatırladığım kadarıyla, karakterleri tanıtıyor. Psikolojik sorunları olan ve aldığı tedaviyi ekibinden gizleyen bir mafya üyesi... Yasal olarak, atık merkezinde görevli... Yaşlı ve huysuz bir anne... Çocuklarıyla iyi ilişkiler kuramayan bir eş... Mafyanın içinde olmasına rağmen ismini duyurmak isteyen ve bu sebeple mafya hikayesinden oluşan bir senaryo yazmak isteyen genç, vs. vs...

Anlaşılmayacak kadar karışık olduğunu düşünmüyorum. İzlerken konuyu kavramaya çalışmalısınız. Seyrederken farklı şeyler hayal edip, dizi bittiğinde herşeyi anlamış olmayı ummak, şühesiz yersizdir.

Breaking Bad gibi diziler tamamen drama değildir. Breaking Bad'i beğenmeniz, dramayı benimsemiş olduğunuz anlamını ortaya çıkarmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi squhze -- 3 Ekim 2013; 12:00:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: squhze

Hiçbir dizi, izleyici yaşına yada birikimi olan bir kitleye göre sınıflandırılmaz...

Sopranos'u beğenmek, ne istedğini bilen kişiler için geçerlidir. Sopranos, drama içerikli bir yapımdır. Macera türünde izlemeyi seviyorsanız, Sopranos'a başlamak dahi hatadır. Dram dizisinde aksiyon beklenemez. "Ne zaman aksiyon olacak" gözüyle bakıyorsanız, diziyi anlayamazsınız. Sopranos, seyircinin dramadan beklentilerini fazlasıyla karşılar...

İlk bölümde hatırladığım kadarıyla, karakterleri tanıtıyor. Psikolojik sorunları olan ve aldığı tedaviyi ekibinden gizleyen bir mafya üyesi... Yasal olarak, atık merkezinde görevli... Yaşlı ve huysuz bir anne... Çocuklarıyla iyi ilişkiler kuramayan bir eş... Mafyanın içinde olmasına rağmen ismini duyurmak isteyen ve bu sebeple mafya hikayesinden oluşan bir senaryo yazmak isteyen genç, vs. vs...

Anlaşılmayacak kadar karışık olduğunu düşünmüyorum. İzlerken konuyu kavramaya çalışmalısınız. Seyrederken farklı şeyler hayal edip, dizi bittiğinde herşeyi anlamış olmayı ummak, şühesiz yersizdir.

Breaking Bad gibi diziler tamamen drama değildir. Breaking Bad'i beğenmeniz, dramayı benimsemiş olduğunuz anlamını ortaya çıkarmaz...

Hocam dizideki ana karakter bunalımda. Bunalımı ise hayattan istediği şeyleri elde edemiyor oluşu, hayattaki insanların acımasızlığı, sadakatin olmayışı, eskiye duyduğu özlem vsvs. şeklinde sıralanabilir. Soruyorum size 15 yaşındaki bir insan için bunlar ne ifade edicek ki? Eskiye duyduğu özlem, 12 yaşına duyduğu özlem mi, veya hayatının büyük bir bölümünün felan bittiğini mi düşünecek o yaştaki birisi? Onlara ver Prison Break izlesinler. Şöyle 25 yaşında, hayata yeni atılmış birisi Tony'nin gözlerinden daha rahat bakabilir, ve aslında bunalımının haklı olduğunu anlayıp empati kurabilir.

Yani dizi zaten seyirciye sunulan görsel bir şey, anlaşılması için yapılan birşey. O yüzden kimse Sopranos karışık demiyor, derin diyoruz sadece, ve o kişilerle empati kurmadığınızda, tek derdiniz yarınki Coğrafya sözlüsü olduğunda konu sizi ilgilendirmeyen bir hal alıyor bana göre.

Siz diye söyledim, yaşınız büyükse bilemem ama yaşı küçüklere hitaben yazdım. O yüzden yaşı küçük arkadaşlara diziyi izleyip heba etmeyin derim ben.

• quote:

quote:

Hiçbir dizi, izleyici yaşına yada birikimi olan bir kitleye göre sınıflandırılmaz...

Hocam dizideki ana karakter bunalımda. Bunalımı ise hayattan istediği şeyleri elde edemiyor oluşu, hayattaki insanların acımasızlığı, sadakatin olmayışı, eskiye duyduğu özlem vsvs. şeklinde sıralanabilir. Soruyorum size 15 yaşındaki bir insan için bunlar ne ifade edicek ki? Eskiye duyduğu özlem, 12 yaşına duyduğu özlem mi, veya hayatının büyük bir bölümünün felan bittiğini mi düşünecek o yaştaki birisi? Onlara ver Prison Break izlesinler. Şöyle 25 yaşında, hayata yeni atılmış birisi Tony'nin gözlerinden daha rahat bakabilir, ve aslında bunalımının haklı olduğunu anlayıp empati kurabilir.

Yani dizi zaten seyirciye sunulan görsel bir şey, anlaşılması için yapılan birşey. O yüzden kimse Sopranos karışık demiyor, derin diyoruz sadece, ve o kişilerle empati kurmadığınızda, tek derdiniz yarınki Coğrafya sözlüsü olduğunda konu sizi ilgilendirmeyen bir hal alıyor bana göre.

Siz diye söyledim, yaşınız büyükse bilemem ama yaşı küçüklere hitaben yazdım. O yüzden yaşı küçük arkadaşlara diziyi izleyip heba etmeyin derim ben.

yaş 17 senin mesajını okuyunca haklı buldum yazdıklarını diziye ilerde bir gün izleyeceğim bu arada mf yim coğrafya yok bizde

• quote:

quote:

quote:

yaş 17 senin mesajını okuyunca haklı buldum yazdıklarını diziye ilerde bir gün izleyeceğim bu arada mf yim coğrafya yok bizde

YGS'de 12 soru civarında var coğrafya, tabiki dersi de var.

Bilirkişi Mod: OFF

• supernatural, how I met bilmem ne, game of thrones, dexter, spartacus. bunları heyecanla bekliyorsan sopranos seni pek sarmaz. ilk yazdıklarımda her bölümde atraksiyon, entirika, olaylar olaylar (supernatural tam anlamıyla atraksiyon zaten. gerçi her bölüm birbirinin aynısı olsa da.)
    sopranos bunlardan farklıdır tarz olarak. seni sarmama ihtimali yüksek çünkü sen her saniye bir şey olsun istiyor olabilirsin bu sana kalmış tabi herkesin zevki farklı.
  • Chucky Pancamo kullanıcısına yanıt
    Dizinin genel hikayesi Tony'nin psikolojik sorunları üzerine kurulu değildir. Ana tabloda Sopranos, suç dramasıdır. İtalyanların, New Jersey eyaletindeki iş alanlarına nasıl hükmettiğini anlatıyor. Karakterlere öykü yaratmak için bazı sorunlar verilmiş. Tony'i sürekli emreden bir karakter olarak tasarlamak yerine, ailesiyle sorun yaşamasını tercih etmişler. Bu sorunlar da en fazla 15-20 bölümde anlatılıyor. Belki saysak, o kadar da çıkmaz. Yani sürekli olarak psikolojiyi baz alan bir proje tanımlaması yanlış olur.

Her bölümde Jennifer ve Tony sahneleri var. Ancak Jennifer, psikologdan çok danışman gibi davranıyor. Tony, psikoloji ile en ufak ilgisi olmayan konuları anlatıyor...

Hikaye 15 yaşındaki kişilere de hitap edebilir. Sorun, hangi türden hoşlandığınızdır. Dramadan keyif almak için karakterin duygularını anlıyor olmak gerekmez. Kaldı ki, bu duygular her yaştan insanın anlayacağı kadar açık işleniyor.

Bir ülkede drama türü, komediden daha fazla izleniyorsa, 15 yaşındaki kişi dramadan anlamaz demek, saçmalıktır...

• quote:

Dizinin genel hikayesi Tony'nin psikolojik sorunları üzerine kurulu değildir. Ana tabloda Sopranos, suç dramasıdır. İtalyanların, New Jersey eyaletindeki iş alanlarına nasıl hükmettiğini anlatıyor. Karakterlere öykü yaratmak için bazı sorunlar verilmiş. Tony'i sürekli emreden bir karakter olarak tasarlamak yerine, ailesiyle sorun yaşamasını tercih etmişler. Bu sorunlar da en fazla 15-20 bölümde anlatılıyor. Belki saysak, o kadar da çıkmaz. Yani sürekli olarak psikolojiyi baz alan bir proje tanımlaması yanlış olur.

Her bölümde Jennifer ve Tony sahneleri var. Ancak Jennifer, psikologdan çok danışman gibi davranıyor. Tony, psikoloji ile en ufak ilgisi olmayan konuları anlatıyor...

Hikaye 15 yaşındaki kişilere de hitap edebilir. Sorun, hangi türden hoşlandığınızdır. Dramadan keyif almak için karakterin duygularını anlıyor olmak gerekmez. Kaldı ki, bu duygular her yaştan insanın anlayacağı kadar açık işleniyor.

Bir ülkede drama türü, komediden daha fazla izleniyorsa, 15 yaşındaki kişi dramadan anlamaz demek, saçmalıktır...

Hemen savunmaya geçtiğin için senin de yaşının küçük olduğu hissine kapıldım. Sopranos dizisinde esas aranan cevap Tony'nin azılı bir suçlu olmasının sebebinin sosyopat oluşu mu, yoksa yetişme tarzı mı olduğu araştırılmaktadır. Son sezonda bu sorunun cevabı mevcuttur.

Suç draması demişsin ama suç draması mı yoksa psikolojik bir dizi mi olduğunu şuradan anlayabilirsin, kaç bölümde Melfi var, kaç bölümde işlenen bir suç var bunları bir yaz ve kıyasla lütfen. Yazın saçmalıktan ibaret.

• Chucky Pancamo kullanıcısına yanıt
    Cevabını verdiğim soruları tekrar yöneltiyorsunuz. Melfi'nin olduğu her bölüm psikoloji üzerine açıklamalardan oluşmuyor...

Sopranos suç dramasıdır. Suçluların verdiği mücadeleyi anlatır. Tony, üzerinde en fazla fikir üretilen karakterdir. Fakat, tüm dizinin Tony ve onun psikolojik sorunlarından ibaret olduğu söylenemez. Diğer karakterlerin üzerinden ilerleyen bölümler mevcuttur. Her sezonda farklı karakterler dahil edip, yeni hikayeler oluşturuyorlar.

Konu şahsi bir tartışmaya gidiyor. Hislerinizin sizi bir çok konuda yanılttığı gerçektir. Yabancı dizilerden ezberlediğiniz süslü kelimelerle gösteriş yapmaya çalışıyorsunuz...

Yaşınızla nasıl bir sorununuz olduğunu bilmiyorum. Sanırım, orta yaş bunalımı içindesiniz. Yada benzer bir sorun olmalı. İnsanların yaşlarıyla bu kadar yakından ilgilenmeniz normal değil. Tony'i boşverelim, psikoloğa ihtiyacı olan kişi sizsiniz...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.