Şimdi Ara

Sony Xperia Z1 mi? Apple iPhone 5 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben telefon almaya karar verdim fakat sony xperia z1 le apple iphone 5 arasında kaldım
    hızlı ve stabil bi telefon olsun istiyorum sony nin su ve toz geçirmeme özelliğide hoşuma gidiyor arada bi oyun oynarım fotoğraf çekerim ama kalitesi çok iyi olmasa da olur iphone nunkide yeter bana interntte gezinir
    müzik dinlerim
    ama android bir süre sonra yavaşlama kasma yapıyor diyolar ama bi tek bu konu kafamı karıştırdı
    sizce hangisini alıyım ?

• Xperia Z > Iphone 5
    ki sen Z1 diyorsun süreklilik olsun istiyorsan 1-2 sene gibi bir vakit kullanmak istiyorsan Kesinlikle Z1 , Iphone 5'i 2 sene sonra kullan '' ay ezk slk iphone5 kllnyr'' gibi laflarla karşılaşabilirsin
  • bide en az 3 sene falan kullanmak isterim yani her sene o kadar para verip telefon almam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tamercoban

Xperia Z > Iphone 5
    ki sen Z1 diyorsun süreklilik olsun istiyorsan 1-2 sene gibi bir vakit kullanmak istiyorsan Kesinlikle Z1 , Iphone 5'i 2 sene sonra kullan '' ay ezk slk iphone5 kllnyr'' gibi laflarla karşılaşabilirsin

öyle demeleri umrumda olmaz en az 3 sene kullanabilirsem ve stabilliğini koruyor olmasını isterim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: waddawidi

quote:

Orijinalden alıntı: Tamercoban

Xperia Z > Iphone 5

öyle demeleri umrumda olmaz en az 3 sene kullanabilirsem ve stabilliğini koruyor olmasını isterim :)

Z1 google yeni güncellemelerini alır ama illa stabilite diyorsaniz ios alın yani iphone

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikisi tahminen kaç yıl daha güncelleme alır ve hızlı kalır ?
  • Söz konusu olan stabiliteyse tabii ki ios tabii ki iphone 5. Androidçi olmama rağmen maalesef hep bir şeyler eksik kalıyor.

• İos artik eski ios degil,gittikce kotulesen yazilim ve telefonlar bunlar,Z1 gibi bir telefonla iphone 5 arasinda kalmissin,biri mercedes digeri dacia xperia s 4.2 ye kadar aldi 2011 model telefon,Z1 de ustun bir telefon ve inan bana 2 sene rahat guncelleme alirsin 1 senede oyle kullanirsin. Eger duzgun ve uzun sure kullanacgim diyorsan z1 ama bir cok kisi 1-2 sene gidiyor diyor bu kisiden kisiye degisiyor,sen duzgun kullan durduk yerde yorma telefonunu 2-3 sene bile gider ben bir telefonu 2 haftada kullandigim oldu 3 senede. Uzun lafin kisasi duzgun kullanacagim ve guncellemeleri zamaninda yapacagim dersen bi sey olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: ferrari091

İos artik eski ios degil,gittikce kotulesen yazilim ve telefonlar bunlar,Z1 gibi bir telefonla iphone 5 arasinda kalmissin,biri mercedes digeri dacia xperia s 4.2 ye kadar aldi 2011 model telefon,Z1 de ustun bir telefon ve inan bana 2 sene rahat guncelleme alirsin 1 senede oyle kullanirsin. Eger duzgun ve uzun sure kullanacgim diyorsan z1 ama bir cok kisi 1-2 sene gidiyor diyor bu kisiden kisiye degisiyor,sen duzgun kullan durduk yerde yorma telefonunu 2-3 sene bile gider ben bir telefonu 2 haftada kullandigim oldu 3 senede. Uzun lafin kisasi duzgun kullanacagim ve guncellemeleri zamaninda yapacagim dersen bi sey olmaz

Arkadaşım neye dayanarak yazıyorsun bunları? İos eskisinden daha iyi ve kullanışlı oldu! Ekranının ufak olması dışında iphone 5 halen en komple cihazdır ister kabul edin ister etmeyin. Diğerlerine hayvan gibi donanım koydukları halde iphone onlardan çok daha düşük donanımla aynı performansı vermektedir. Üstelik marketi halen çok daha iyi androidden. Ben androidi çok sevmeme rağmen bir türlü giderilemeyen çöp uygulamalar yüzünden android cihazlardan uzak duruyorum ki karıştırıp kurcalamayı, rom yüklemeyi root yapmayı da severim. Fakat bir türlü stabilite ve birbiriyle uyumlu çalışma stabilitesi yakalanamıyor. Hep eksik kalan şeyler mevcut. Mesela şu sıralar lg g2 araştırıyorum fakat o konuda bile illa yazılımın kasmasına, donanımın sapıtmasına, pili sömürümüne sebep olan uygulamalar olduğunu görüyorum ki 3000 mah pil var alette. Ben benim i5 ile az kullandığımda 2 günü rahat tamamlıyorum ki evdeysem wifi açıktır, dışarıya çıktığımda da edge yada 3g. Donma yok, çökme yok, kapanma yok. İphone'culara sorun bakalım en son telefonlarını ne zaman kapatmışlar? Ayrıca güncelleme mevzusunu söylememe gerek yok. Şak diye alıyorsun güncellemeyi. Android dünyasında google cihaz hariç diğerleri için aylarca beklersin ki öyle olmamalı. Ufak ekran yeter dersen i5 al derim, takır takır kullanırsın, premium hissi de cabası ki benim önemsediğim şeyler değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: norton772

quote:

İos artik eski ios degil,gittikce kotulesen yazilim ve telefonlar bunlar,Z1 gibi bir telefonla iphone 5 arasinda kalmissin,biri mercedes digeri dacia xperia s 4.2 ye kadar aldi 2011 model telefon,Z1 de ustun bir telefon ve inan bana 2 sene rahat guncelleme alirsin 1 senede oyle kullanirsin. Eger duzgun ve uzun sure kullanacgim diyorsan z1 ama bir cok kisi 1-2 sene gidiyor diyor bu kisiden kisiye degisiyor,sen duzgun kullan durduk yerde yorma telefonunu 2-3 sene bile gider ben bir telefonu 2 haftada kullandigim oldu 3 senede. Uzun lafin kisasi duzgun kullanacagim ve guncellemeleri zamaninda yapacagim dersen bi sey olmaz

Arkadaşım neye dayanarak yazıyorsun bunları? İos eskisinden daha iyi ve kullanışlı oldu! Ekranının ufak olması dışında iphone 5 halen en komple cihazdır ister kabul edin ister etmeyin. Diğerlerine hayvan gibi donanım koydukları halde iphone onlardan çok daha düşük donanımla aynı performansı vermektedir. Üstelik marketi halen çok daha iyi androidden. Ben androidi çok sevmeme rağmen bir türlü giderilemeyen çöp uygulamalar yüzünden android cihazlardan uzak duruyorum ki karıştırıp kurcalamayı, rom yüklemeyi root yapmayı da severim. Fakat bir türlü stabilite ve birbiriyle uyumlu çalışma stabilitesi yakalanamıyor. Hep eksik kalan şeyler mevcut. Mesela şu sıralar lg g2 araştırıyorum fakat o konuda bile illa yazılımın kasmasına, donanımın sapıtmasına, pili sömürümüne sebep olan uygulamalar olduğunu görüyorum ki 3000 mah pil var alette. Ben benim i5 ile az kullandığımda 2 günü rahat tamamlıyorum ki evdeysem wifi açıktır, dışarıya çıktığımda da edge yada 3g. Donma yok, çökme yok, kapanma yok. İphone'culara sorun bakalım en son telefonlarını ne zaman kapatmışlar? Ayrıca güncelleme mevzusunu söylememe gerek yok. Şak diye alıyorsun güncellemeyi. Android dünyasında google cihaz hariç diğerleri için aylarca beklersin ki öyle olmamalı. Ufak ekran yeter dersen i5 al derim, takır takır kullanırsın, premium hissi de cabası ki benim önemsediğim şeyler değildir.

Ben 2010 dan beri ios kullaniyorum ve ipodtouch 2 den 5 e kadar hepsini aldim ve ios 7 den sonra dahada kotulesiyor,adamlar 3200 tl veriyor mavi ekran sorunu cikiyor bastan baslatiyor telefonunu. Bencede google playde cok ama cok gereksiz ve reklam dolu uygulamalar var ama androidden ustun yapamaz. İos sadece iphone da var ve ios baska bir sirkette olsaydi ondada yazilim ve stabilitize sorunlari olurdu. İosun iphone u var androidin nexus u var sen hic nexus da bir sorun gorebiliyor musun saf android. İphone da o kadar akici calismasinin nedeni ekrani hala retina ve benim ipod touch da ip4s ozellikler var ve app store da kasmalar yapiyor ayni zamanda vine a benzer videolardada kasma yapiyor. İos 7beta da iphone 5 bile kasmalar oluyordu. Ben geri kalmis bir teknolojiye eskiden iyi oldugunu dusunup almam. Ama amerika sartlarinda turkiyede satilsaydi alinmaya deger cunku o telefon en fazla 1200 tl verilir

• quote:

quote:

quote:

Ben 2010 dan beri ios kullaniyorum ve ipodtouch 2 den 5 e kadar hepsini aldim ve ios 7 den sonra dahada kotulesiyor,adamlar 3200 tl veriyor mavi ekran sorunu cikiyor bastan baslatiyor telefonunu. Bencede google playde cok ama cok gereksiz ve reklam dolu uygulamalar var ama androidden ustun yapamaz. İos sadece iphone da var ve ios baska bir sirkette olsaydi ondada yazilim ve stabilitize sorunlari olurdu. İosun iphone u var androidin nexus u var sen hic nexus da bir sorun gorebiliyor musun saf android. İphone da o kadar akici calismasinin nedeni ekrani hala retina ve benim ipod touch da ip4s ozellikler var ve app store da kasmalar yapiyor ayni zamanda vine a benzer videolardada kasma yapiyor. İos 7beta da iphone 5 bile kasmalar oluyordu. Ben geri kalmis bir teknolojiye eskiden iyi oldugunu dusunup almam. Ama amerika sartlarinda turkiyede satilsaydi alinmaya deger cunku o telefon en fazla 1200 tl verilir

Iyi de nexus ile İphone kıyaslamıyoruz. Z1 ile i5 kıyas konusu olan. Ayrıca iOS 7 veya değil artık ve çok stabil buna emin ol

• quote:

quote:

quote:

quote:

Iyi de nexus ile İphone kıyaslamıyoruz. Z1 ile i5 kıyas konusu olan. Ayrıca iOS 7 veya değil artık ve çok stabil buna emin ol

Android telefonlari elestirdin bende ios u. İos artik o kadar iyi degil,eger iyi calismasini istiyorsan en yenisinden almak zorundasin

• Iphone ıos7 ile birlikte parçalandı. Eskiden bu kadar çok problem duymazdım ben. Herkes ios 7'nin donmasından ve saçma sapan problemler çıkarmasından dert yanıyor.
    Yani 2 ay önce gerçekten kimse diyemezdi ios şöyle böyle , herkes bilirdi stabil ama ios 7 ile Iphone 4 rezil bir duruma düştü, 4s yine ona nazaran iyi onun kadar kötü değil, iphone 5 inceledim yavaşlık göremedim.
    Ama 10 iphone 5'den 6-7 si sorunlu olduğunu söylüyor ve eski güncellemeye geri dönmek istiyorsa vardır bir şey.
  • İphone 4 ve 4s için bir şey diyemem ama bende ipad3 ve iPad mini de var ve onlarda sorunsuz çalışıyor iOS 7. Ben önce bekleyip baktım i5'de nasıl diye. Sonra baktım sorun yok hepsini güncelledim ve gram pişman değilim ama 4 ve 4s'i bilmiyorum. Android ile ios'u kıyaslamanın sebebi bir cihazın android diğerinin de iOS olması.

• norton772 kullanıcısına yanıt
    Valla sende o cihazlar var mı bilmem ama, ipad4 oldu polypad.
    iPhone 5'de oldu S3
    iOS 6'da ki akıcılık yok. Stabilite de yerlerde. Animasyonlar aşırı yavaş çalışıyor. Animasyon bitmeden de bir halt yiyemiyorsun. Ipad tam facia. Ekranı yan çevirirsen bile atlama yapıyor. Duvar kağıdı ayarlamak S3'ün rehber açmasından uzun sürüyor. Kaç kez reset attı hatırlamıyorum. Klavye bile donuyor

Ikisinden de soğudum yeminle. İ5'i satıp Xperia Z1 almak istiyorum. Ipad'in alternatifi olmadığı için yenisini bekleyeğim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • stabillik acısından iphone ama donanım olarak z1

• quote:

Orijinalden alıntı: Gürbüz G

Valla sende o cihazlar var mı bilmem ama, ipad4 oldu polypad.
    iPhone 5'de oldu S3
    iOS 6'da ki akıcılık yok. Stabilite de yerlerde. Animasyonlar aşırı yavaş çalışıyor. Animasyon bitmeden de bir halt yiyemiyorsun. Ipad tam facia. Ekranı yan çevirirsen bile atlama yapıyor. Duvar kağıdı ayarlamak S3'ün rehber açmasından uzun sürüyor. Kaç kez reset attı hatırlamıyorum. Klavye bile donuyor

Ikisinden de soğudum yeminle. İ5'i satıp Xperia Z1 almak istiyorum. Ipad'in alternatifi olmadığı için yenisini bekleyeğim.

Valla bu yazdıklarınıza inanamıyorum. Bende ve hanımda i5 ve ayrıca ipad 3 ve ipad mini var ve hepsinde ios 7 var ve gram pişman değilim ve hatta şimdiye kadar bırak reset atmayı takıldığına dahi şahit olmadım. Size çakma iphone 5 vermiş olmasınlar . Beta versiyonu yüklediyseniz yada yazılımın kullanıma sunulduğu ilk bir iki gün indirdiyseniz belki bir sorun oluşmuştur. Bence tekrar yazılım yükleyin. Ben lg g2 düşünüyorum ama tek sebebi büyük ekran olması. Onun dışında gerçektende inanılmaz memnunum. Hatta pişmanlık yaşarmıyım diye düşünüyorum. Çünkü iki yıl tepe tepe s2 kullandım ve bıktım rom mom olaylarından ve android marketteki iğrenç uygulamalardan. Yüklüyorsun bir wallpaper yada tema başlıyor hemen reklamlar gelmeye. Başlıyor abuk sabuk donmalar, kasmalar vs. Ben ios'u hiç sevmem ama uygulamaların kalitesi ve düzgün çalışması kesinlikle inkar edilemez. Benden hariç bir kaç arkadaşım daha var i5'lerine ios 7 yükleyen ve onlarada sordum az önce sorun var mı sizde diye, onlarda kesinlikle sorun olmadığını ve çok memnun olduklarını söylediler. Ama bizim uygulamalar hep güncel. Güncelleme yapılmadığı takdirde sorun olmuş olabilir belki. Fakat z1 herşeyiyle iyi olsa bile androide yine güvenemiyorum ve tabii bir de güncellemenin ne llacağına dair soru işaretleri. Haa bu arada illa da sony seçecek olsam z1 miniyi seçerdim z1 çok kaba yada lg g2, kişisel tercihler bunlar tabii ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 19 Ekim 2013; 20:49:38 >

• norton772 kullanıcısına yanıt
    Bak kardeşim 2007 yılında kimse iPhone nedir bilmezken Amerika'dan iPhone getirtip ziphone uygulamasıyla kırıp Turkcell sim kartla kullanıyordum. Daha app store yokken aklına gelmeyecek yazılımları yüklüyordum. Turkcell operatör logosu, sim rehberini alma vs. Çoğunu unuttum bile.
    Aynı zamanda millet android nedir bilmezken Samsung Galaxy (S değil) kullandım. Sonrasında bütün S serilerini de tabii. Çoğu android telefonu da

Çakma iPhone 5 esprisi ancak senin gibi bir çapsızdan gelirdi, o yüzden yadırgamadım. Haddini bil, saçma sapan konuşma.

Yazdıklarının hepsini yaptım merak etme. Hatta sıfırdan yazılım atıp geri yükle yaptım. İos6'daki akıcılık ve stabilite yok. Bunu herkes biliyor. Sizin gibi fanlar göremiyor ne hikmetse.

Şimdi git bak bakalım apple ipad,iPhone forumuna. Millet nasıl yorumlar yapıyor iOS 7 hakkında sonrada eline yüzüne su çarp kendine gel koçum.
    Sürekli başlık açılıyor iOS 6'ya geri dönme diye

Düzenleme : ekleme ve imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6676929F0 -- 19 Ekim 2013; 21:48:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: waddawidi

ikisi tahminen kaç yıl daha güncelleme alır ve hızlı kalır ?

Şimdiden Z2 söylentileri başladı.Xperia Z'ye 4.3 geliyor.Androidde güncelleme alsa bile geç alıyor.Eğer boyut hafıza kartı gibi şeyler önemli değilse bence İphone alın.Ben şahsen o ufacık telefona para vermem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gürbüz G

Bak kardeşim 2007 yılında kimse iPhone nedir bilmezken Amerika'dan iPhone getirtip ziphone uygulamasıyla kırıp Turkcell sim kartla kullanıyordum. Daha app store yokken aklına gelmeyecek yazılımları yüklüyordum. Turkcell operatör logosu, sim rehberini alma vs. Çoğunu unuttum bile.
    Aynı zamanda millet android nedir bilmezken Samsung Galaxy (S değil) kullandım. Sonrasında bütün S serilerini de tabii. Çoğu android telefonu da

Çakma iPhone 5 esprisi ancak senin gibi bir çapsızdan gelirdi, o yüzden yadırgamadım. Haddini bil, saçma sapan konuşma.

Yazdıklarının hepsini yaptım merak etme. Hatta sıfırdan yazılım atıp geri yükle yaptım. İos6'daki akıcılık ve stabilite yok. Bunu herkes biliyor. Sizin gibi fanlar göremiyor ne hikmetse.

Şimdi git bak bakalım apple ipad,iPhone forumuna. Millet nasıl yorumlar yapıyor iOS 7 hakkında sonrada eline yüzüne su çarp kendine gel koçum.
    Sürekli başlık açılıyor iOS 6'ya geri dönme diye

Düzenleme : ekleme ve imla

Espiri bile kaldıramıyorsan gelip de foruma yazma. Ne kadar tahammülsüzsünüz! Bana ne senin ne kullandığından. Burda sidik yarıştırmıyoruz. Ben şahsi fikrimi ve kendi yaşadıklarımı yazdım. Ben bir sürü forumu aynı anda takip ediyorum ve normal i5 kullanıcılar kulübünde bu tarz şikayetler yok.
    Ayrıca sana hakaret eden yok bir şey diyen yok. Terbiyenin ne olduğunu sen öğren öyle gel yaz buraya. Haddi çapı çupu senden öğrenecek değilim, terbiyesizin en alasısın. Atlama hemen her lafa. Ben şahsi fikrimi yazdım ve sorunsuz kullanıyorum dedim. Üstelik ben androidçiyim ios'cu değilim. Fanboylukla itham edebileceğin en son insanken bunu ordan nasıl görebildin hayret ediyorum, nasıl bir göz varsa artık. Bir bak bakalım nerede ne yazmışım ondan snra gel yargıla. Önyargının daniskası var sende bunu diyebildiğine göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 19 Ekim 2013; 22:05:06 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.