Şimdi Ara

Sony Xperia XZ inceleme 'Sony'nin en iyi telefonu test masamızda' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
1
Favori
3.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kamera tuşu ile kameranın hemen aktif olması güzel bir özellik ama bir Sony kullanıcısı olarak şunu da eklemeliyim ki kamerada fotoğraf ölçek ayarını kendisi en yükseğe getiriyor yani fotoğrafı olabilecek en büyük ölçüde çekiyor ve bu da telefon hafızasını tamamen dolduruyor her seferinde mauel ayara getirerek çekmeniz gerek ki bu da oldukça uğraştırıyor. Sizin ayarladığını bir ayarda sürekli çekmesini sağlayamadım ben.

    İkincisi Samsung vve İphone'nun düşündüğünü Sony yapamıyor. Yani kullanıcının avuç içine getirerek kullandığı bu telefonların kenarlarını oval ve el dostu yapmıyor illa sert ve köşeli kenarlar ile avuç içinizi fena halde acıtacak tasarımda inat edior.

    Ya bir kılıf kullanacaksınız yada iki elinizde kullanacaksınız. Bu da kullanıcı dostu olmadıklarının ve test aşamasına bu tür istekleri kabul etmemelerinin gerekçesini merak ettiriyor. Apple Samsung düşünürken Sony niye buna özen göstermiyor hayretler içindeyiz. Firma kendi kendini sabote ediyor.





  • travers kullanıcısına yanıt
    Adamların patlayan telefonu Sony nin taş gibi telefonundan daha çok sattı. Samsung piyasadan toplamasa emin ol Sony den daha çok satar. Xperia su geçirmez telefonu yaptı ne kadar etki yaptı satışlara ? Aynı teknolojiyi yıllar sonra Samsung Apple yapınca olay oldu. Apple Sony nin lenslerini kullanıyor woooov aynı lensle kendi kamerasını yapıyor kimsenin umurunda değil. Xperia Arc S gibi müthiş tasarım yapan şirkette 10 yıldır milleti heycandıracak hangi ürünü var Sony 'nin? Biz Sony e hayran büyüdük ama yıllardır o kadar kötü yönetiliyor ki marka bilinirliği LG nin bile arkasında kaldı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • XZ yi bekledim, şuanda da fiyatın düşmesini bekliyorum.
    Ürünü-firmayı karalama çalışmaları çok başarılı ve takdire şayan...
    Sony 'yi kullanmadan dış görünüşe bakarak karalamak çok kolay :)
    Sony'ni servisinden müzdarip olanlar, samsung servisinin yada lg servisinin eline hiç düşmüşler mi?
    Sony servisinden kastım teleservice değil teleservice bilen bilir; her markaya hizmet veren servis ağıdır.
    Sen herhangi markayı teleservice eline verdin mi ağlarsın arkadaş bu su götürmez bir gerçek...


    Sony evet tasarım olarak birbirine çok yakın ürünler yapıyor, ama ben sony'yi uzun yıllardır kullanan biri olarak zaten bu tasarımı seviyorum!!! Sony de bunu biliyor:)
    Yani sony nin derdi samsung kullanan "etraftan farklı dursun" derdindeki kullanıcıları mutlu etmek değil :)

    Sony nin derdi sağlamlık hissi vermek,akıcı , fiyat-performans ürünleri sunabilmek...

    Z2 ilk piyasaya çıktığında yanlış bilmiyorsam 1800 tl civarıydı 8o zamnki ötv filan tabi bu kadar uçuk değildi) ben telefonu 1300 tl ye Sony Türkiye garantili aldım... Bir ürüne pahalı diye parasına göre sınıflandırma yaparak konuşacaksak birinin piyasa çıkış fiyatı öbürünün piyasaya oturmuş fiyatıyla karşılaştırmak pek de dürüstçe değil... ;)
    şimdi xz ile 7+ yada edge7 yi (modelleri bilmiyorum pek plastiğe para vermek bana göre değil) karşılaştırmak doğru değil...

    xz ile bu bahsi geçen modellerle fiyat-performans karşılaştırmasını ancak piyasada yeterli fiyata gelince yaparsınız...

    ben xz yi 2000 tl ye düşmesini bekliyorum hatta 1800-1900 lere düşeceğini düşünüyorum...

    Telefonun görüntüsünde pek dğeişiklik olmadığı resimlerde görülüyor, bu telefonu hiç merak edip gidip elinize aldınız mı?
    bu telefonun verdiği premium his plastik tutularak alınmaz arkadaş:)

    ayrıca dipnot: sony kullanıcısı, cep telefonunu, samsung kullananlar gibi yada apple kullananlar gibi üst modele çıktı diyerek değiştirmez, bozulunca 3-4 yıl sonra değiştirir ;)

    Sony ürünleri de buna göre yapılır...
    her zaman yazıyorum, bir telefon düşerken reflex ile tekme atarsan ve teleofn o hızla beton zemine düşerse ne olur?
    sağlamsa SONY olur :) ;)

    iyi karalamalar arkadaşlar, sony yi bilen bilir...




  • canmania C kullanıcısına yanıt
    Sonynin tek problemi yönetimsel zaten. Biz Sony agresif tasarımları ve teknolojide çığır açan icatlarıyla biliriz. Tabi onun paralelinde müthiş bir pazarlama stratejisi. Şimdi ise eski günlerini mumla arıyor.

    Arc s, walkmanler, rayler, Sler gibi güzel tasarımlar gitti malesef.
  • LG G5 ile nasıl yarışıyor acaba Sony XZ?

    ne Samsung ne LG ile yarışamaz Sony

    Telefonda bir kere

    Optik sabitleme yok?
    Telefonun yarısı çerçeve
    RAm 3gb( hayır 4 olsun ileride de kullanalım ne zararı var 1 gb ram fazla olmasının?)
    Batarya çıkmıyor
    Ekran full hd
    Kızılötesi yok


    neresi LG G5 veya s7 ye rakip acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swat882 -- 3 Kasım 2016; 17:52:46 >
  • ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
  • Dış görünüşe bakmayın diyen arkadaşlar merak ediyorum ruhlar aleminde mi yaşıyorsunuz bugün dünya üzerinde satışları etkileyen faktörler ilk fiyat ikincisi tasarım içerik özellikler standart zaten qualcom snapdragon işlemci sony sensör eeee ne kaldı geriye tasarımdan başka sorarım size cevap belli birbirimizi kandırmayalım arkadaşlar Apple ve samsung haricinde arge innovasyon yapan marka yok

  • Arkadaşlar telefonu alalı yaklaşık 1 hafta oluyor. s6'dan sonra(edge değil normali) htc 10 kullanmıştım. Daha sonra da bu telefonu aldım. Şuana dek kullandığım en iyi telefon diyebilirim. Kasası inanılmaz kaliteli, elde tuttuğunuz zaman hissediyorsunuz ve kamerası inanılmaz. (mutlaka test edin)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dobrasam

    Dış görünüşe bakmayın diyen arkadaşlar merak ediyorum ruhlar aleminde mi yaşıyorsunuz bugün dünya üzerinde satışları etkileyen faktörler ilk fiyat ikincisi tasarım içerik özellikler standart zaten qualcom snapdragon işlemci sony sensör eeee ne kaldı geriye tasarımdan başka sorarım size cevap belli birbirimizi kandırmayalım arkadaşlar Apple ve samsung haricinde arge innovasyon yapan marka yok

    tasarım konusu kişiye göre değişir.
    Bence Sony 'nin tasarımları daha başarılı , daha ağır başlı duruyor. Kimi takım elbise ile rahat eder, kimisi şort-tişort ile, zevkler ve renkler meselesi.

    "dünyada" demişsiniz ama bence dünyada "fiyata" bakan çok az ülke var , bu genelleme çok çok yanlış...diğer ülkelerde bu kadar ahım şahım rakamlar yok! abd ile Türkiye arasında 2000 tl civarında bir fark vardı iphone 7 için...

    qualcom,snapdragon bunlar chip,
    bu chipler nerde lehimlenmiş kim test etmiş,hangi plaket kullanılmış hangi direnç hangi kondansatörvb. kullanılmış bunun önemi yok yani?
    o halde note7 neden patladı? Aynı işlemciydi ama:)

    arge yapmıyorlar, onlar photoshop üzerinde tasarım yapıyorlar :)
    argeyi yapan firma sağlam durur, patlamaz...

    Sony fanlığı yapma niyetinde değilim ama karalamalara da müsade etmek pek tarzım değil...

    içerik aynı ve özellikler standart ise geriye sağlamlık diye faktör kalır.


    ki bence içeriklerde farklı...
    Sony'nin menüsü standart alışılmış menü ve ben yeni telefona geçtiğimde hiç zorlanmadan herşeyin yerini bulabileceğim... xperia s den beri aynı,Apple iphone 3 den beri aynı menüyü kullanırken 1 tek elleştiri almıyor, sony yaptı mı millet yenilik diye tutturuyor:)

    anlamak güç...




  • xz mi alsam xioami mi5s alsam karar veremedim yorumları çoğunu okudum haladaha karar veremedim bundan önce hep sony kullandım
  • pezdum kullanıcısına yanıt
    XZ'yi 2500 den aşağı alamazsın. Mi5 ise 1300 tl civarında bulunabilir. En kötü 1500'e alırsın. Donanım olarak ikisi de eşit. Yani XZ'de yapıp da Mi5'de yapamayacağın ne var ki? Cebinde kalacak 1200 tl seni Mi5 almaya teşvik etmiyor mu?
  • tachyon kullanıcısına yanıt
    2000tl felan nakitte cevirmek için satıyorlar xz yi
    kamera ses perf. mi5s de nasıl onları bilmiyorum
  • pezdum kullanıcısına yanıt
    Biri Çin malı diğeri Japon malı. Aradaki farkı anlarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığı atan ağabey z genç x gelmiş diyorda aynı takoz yani farkı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: swat882

    LG G5 ile nasıl yarışıyor acaba Sony XZ?

    ne Samsung ne LG ile yarışamaz Sony

    Telefonda bir kere

    Optik sabitleme yok?
    Telefonun yarısı çerçeve
    RAm 3gb( hayır 4 olsun ileride de kullanalım ne zararı var 1 gb ram fazla olmasının?)
    Batarya çıkmıyor
    Ekran full hd
    Kızılötesi yok


    neresi LG G5 veya s7 ye rakip acaba?

    Biraz araştırıp da konuşmanı tavsiye ediyorum
    Sonynin optik sabitleme yerine ne kullandığını ve optik sabitlemeden daha iyi olduğunu biliyormusun? Çerçeveler yüzünden s7 edgenin ne kadar dayanıksız olduğunu biliyor musun? Ayrıca çerçeve oranının lg g5den ve iphone 7den daha iyi ve s7edgeden yüzde 4 daha düşük olduğunu biliyor musun?Xznin iphone 7 plus kadar hızlı ve stabil olduğunu biliyor musun? Bataryanın apple samsung huawei htcde de çıkmadığını ayrıca xzde bataryanın çok daha uzun ömürlü olması için çalışmalar yapıp xzde bunu sunduğunu biliyormusun? Samsung bataryalarının çok kalitesiz olup bir süre sonra performansının çok fazla düştüğünü lgye batarya yetiştirilemediğini appleda şarj aletleriyle dolaşıldığını biliyor musun? Ekran Full hd olmasının dezavantajının olmayıp avantajları olduğunu biliyormusun? Full hd olmasına rağmen mükemmel ekranı olup diğer markalardan çok daha yüksek parlaklığı olduğunu biliyor musun? Kızılötesinin samsung htc ve appleda da olmadığını biliyor musun?

    Bunları zaten bilseydin böyle boş bir yorum yapmazdin.

    Bir de şu kızılötesini kaç kere televizyon başına geçip kumandayi bırakıp kanal değiştirdin? 1 metre mesafeden sonra çalışmaması da cabası.

    Boş konuşmada bir numara olmuşsunuz.Bravo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khankam -- 4 Kasım 2016; 22:29:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: khankam

    quote:

    Orijinalden alıntı: swat882

    LG G5 ile nasıl yarışıyor acaba Sony XZ?

    ne Samsung ne LG ile yarışamaz Sony

    Telefonda bir kere

    Optik sabitleme yok?
    Telefonun yarısı çerçeve
    RAm 3gb( hayır 4 olsun ileride de kullanalım ne zararı var 1 gb ram fazla olmasının?)
    Batarya çıkmıyor
    Ekran full hd
    Kızılötesi yok


    neresi LG G5 veya s7 ye rakip acaba?

    Biraz araştırıp da konuşmanı tavsiye ediyorum
    Sonynin optik sabitleme yerine ne kullandığını ve optik sabitlemeden daha iyi olduğunu biliyormusun? Çerçeveler yüzünden s7 edgenin ne kadar dayanıksız olduğunu biliyor musun? Ayrıca çerçeve oranının lg g5den ve iphone 7den daha iyi ve s7edgeden yüzde 4 daha düşük olduğunu biliyor musun?Xznin iphone 7 plus kadar hızlı ve stabil olduğunu biliyor musun? Bataryanın apple samsung huawei htcde de çıkmadığını ayrıca xzde bataryanın çok daha uzun ömürlü olması için çalışmalar yapıp xzde bunu sunduğunu biliyormusun? Samsung bataryalarının çok kalitesiz olup bir süre sonra performansının çok fazla düştüğünü lgye batarya yetiştirilemediğini appleda şarj aletleriyle dolaşıldığını biliyor musun? Ekran Full hd olmasının dezavantajının olmayıp avantajları olduğunu biliyormusun? Full hd olmasına rağmen mükemmel ekranı olup diğer markalardan çok daha yüksek parlaklığı olduğunu biliyor musun? Kızılötesinin samsung htc ve appleda da olmadığını biliyor musun?

    Bunları zaten bilseydin böyle boş bir yorum yapmazdin.

    Bir de şu kızılötesini kaç kere televizyon başına geçip kumandayi bırakıp kanal değiştirdin? 1 metre mesafeden sonra çalışmaması da cabası.

    Boş konuşmada bir numara olmuşsunuz.Bravo



    Bilmiş bilmiş birde yorum yapıyor.

    1) Optik sabitlemeden daha mı iyi dijital sabitleme Buna kargalar bile güler dostum. 30 fps de bile titreme yaparken, 60 fps de 4k da çalışmayan dijital optik sabitlemeyi ben ne yapayım? Ayrıca OIS fotoğraf çekim kalitesinde ISO da başrol oynar.

    2) O kadar kalın çerçeveler ile bırakta daha sağlam olsun. Eşşek kadar çerçeve var. Samsung veya diğer telefonları kim kılıfsız kullanıyor? Kılıflar gayet koruyor telefonları.

    3) Hani nerede s7 den %4 daha düşük?

    LG G5 Size 5.3 inches (~70.1% screen-to-body ratio)
    Samsung Galaxy s7 Size 5.1 inches (~72.1% screen-to-body ratio)
    Sony XZ Size 5.2 inches (~70.9% screen-to-body ratio)

    4) Iphone 7 den hızlı ve stabilmiş S7 ve LG G5 tende hızlı ve stabilmi? Bilmesek bizi yiyeceksin ha

    5) BAtarya konusunda bile bilgi sahibi değilsin. 1. si LG G5 te batarya çıkıyor istediğin kadar batary alıp takarsın. 2 yıl sonra batarya bitince atarsın çöpe yenisini alırsın. Samsung ile batarya süresini kıyaslayamazsın bile Sony XZ yi.

    LG G5 (removable) Battery life Endurance rating 60h
    Samsung Galaxy s7 Battery life Endurance rating 80h
    Sony XZ Battery life Endurance rating 72h

    6) Full HD dezavantaj değilmiş. Yok ya

    Sony Xperia XZ inceleme 'Sony'nin en iyi telefonu test masamızda'

    7) LG G5 de kızılötesi var. ve hergün tv, klima, set üstü kutusu aklına gelebilecek her türlü elektronik aleti kontrol ediyorum. 1 metre mesafeden çalılmıyor mu? 5 metreden bile canavar gibi çalışıyor. bilmesek kullanmasak yedireceksin yani

    8) 3 gb Ram ve 4 gb ın tartışmasını yapmam bile senle. Gerek sistem gerek uygulama güncellemelerinde ne kadar önemli olduğunu herkes bilir.


    Bende sizi bilgisizlik ve Sony fanı olarak bir numaralı sıraya oturtuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swat882 -- 4 Kasım 2016; 23:9:41 >




  • swat882 kullanıcısına yanıt
    1. Internette bolca karşılaştırma videoları var. Izle öğren. 60 fpsde 5 eksenli sabitleme 3e iniyor.
    O kadar kalın çerçeler derken? Lg daha mi ince? Apple daha mi ince? Lafa bak ya! Bırak da daha sağlam olsun:) Tek düşmede kırılan telefonu daha çok seviyorsun galiba:) Hem 3500 lira para bayılacan hem de kılıflarla telefonu korumaya çalışacan ha? Buna kargalar bile güler dostum. Madem kılıf takacaksın ne diye telefonun tasarımına bakıyorsun? Tasarımı için ince çerçeveleri için telefon alıyor, sonra gidip kılıf takip telefonu çöpe dönüştürüyor;) Ben sonymi kılıfsiz kullanmayi tercih ederim sana ve tasarımı için aldığın telefona kılıf takmana gülerim. Söylediklerinle çelişki yaşıyorsun dostum biraz dikkat et
    3. Burada yanlis anlaşılma olmuş galiba. Daha düşü derken daha kötü olduğunu kastettim. Kendi cümlelerinle de zaten sonynin çerçeve oranının lgden daha iyi olduğuu söylemişsın. Yine söylediklerinle çelişki yaşamışsın.
    4. Ben ne zaman iphone 7den daha hızlı ve stabil olduğunu söyledim? Daha stabil olup olmadığını sorduğu telefonlara bak biri lg diğeri samsung;) 1 sene sonra hantallaşan yavaşlayip kasan arayüz ile androidin en stabil ve hızlısı olan 3 4 sene önceki xperia zyi bile stabil çalıştıran arayuzle mi karşılaştırıyorsun? Bir zye bak bir de s3e peh
    yine aç interneti bir sürü hız testi var. Ipone 7den sadece oyunlarda yavaş olduğunu note7 yi nasıl tokatladığini (Lgyi saymıyorum bile) görürsün.
    Batarya hakkında bilgi sahibi değil miyim?:) Lg g5de batarya değiştiğini bildiğim için bak bakayim alıntıladığin yere ne yazmışim? Samsung ile karşılaştıramazsın bile demiş. Ben sanki xznın s7edgeden daha iyi pili olduğunu söyledim? Ya arkadaşım sen bir benim yazdıklarımi düzgün oku! Aynı boş yorumların gibi boş cevap yazmışsın! S7edge kullanım (ekran) süresi ortalama kaç söylermisin? Ben z5 ile 5.30 6.30 arası alıyorum
    Full hd dezavantaj edilmiş hadi ya
    diyerek sen cevaplamiş mi oldun simdi:) Te Allahım Full hdnın evet bir dezavantajı yok ama avantajı olarak yüksek performans ve oyunlardaki performansı diyim ayrıca pil performansına etkisi de büyük
    5. Kızılötesinde ne mutlu size hocam. Yardımcı oluyorsa size günlük hayatta bir şey diyemem.
    6. Ram konusunda hiç tartışmaya girme aynen
    Sistem ve uygulama güncellemelerinde ne kadar önemli olabilir düşünmem lazım( sen bunu touchwiz sandın heralde:) Teknomarketlere gidip bir bak da 4 gbli lg g5ine ya da s7edgene sonra da gidip xzye bak bakalım ne kadar boş ram varmış?
    Bilgisiz görmek istiyorsanız aynaya bakmanız yeterli demek isterdim ama sizin seviyenize inmek istemiyorum. Beni fan olarak kabul edip de kendinize bakmamanız ayrı konu zaten.

    Neyse size kullandığınız telefon ile iyi günler dilerim. Cevap verseniz bile ben geri cevap vermeyi düşünmüyorum.
    Saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khankam -- 5 Kasım 2016; 0:02:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • batarya değişimi marifet mi :D :D :D
    xperia NEO 4 yıldır var, batarya hala sapasağlam.
    tak kullan ,
    s3 mini 2 yılda 2 batarya pert ;) anladınız siz...

    Sony sağlamlıktır gösteriş değil.

    z2 yi 2 yıldır kullanıyoum 2 büyük güncellemeden sorna fabrika ayarlarına döndüm o kadar... Telefon stabil ve hantallaşmıyor - hatallaşma veriyollarının dandikliği ile alakalı bilginiz olsun...

    hani aynı işlemci aynı ram filan felan tırt yani...
  • en iyilerden
  • 28.10 2016 tarihinde sony xperia xz telefonunu aldım. telefonun menüsünde parmak izi yöneticisi yok yani parmak izini kullanamıyorum yani araçlar-ekran kilidi ve güvenlikte parmak izi yönetisini menüsü yok. telefonu sıfırladım rom attım gene olmadı. internette araştırdım çok kişinin başına gelmiş android 6 marshmallow kullanıcılarının başına gelmiş. çözüm bulan ve ya bulabilecek kişilere teşekkür ederim.Sony Xperia XZ inceleme 'Sony'nin en iyi telefonu test masamızda'Sony Xperia XZ inceleme 'Sony'nin en iyi telefonu test masamızda'Sony Xperia XZ inceleme 'Sony'nin en iyi telefonu test masamızda'




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.