Şimdi Ara

SONY XPERİA SP(C5303) ROOT ve CMW

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ÖNEMLİ NOT BUNLARI 4.1 SÜRÜMDE UYGULAMIŞTIM 4.3 İÇİN DENEMEDİM SORUN OLMASININ NEDENİ MUHTEMELEN ODUR ÇÜNKÜ 4.3 KERNELİ KURMAK GEREKLİ

Arkadaşlar Xperia Sp için Root ve CMW yükleme işlemlerini anlatacağım . Öncelikle şunu belirteyim . İşlemleri harfiyen uyguladığınız sürece telefonunuza herhangi bir zarar gelmeyecektir.

ROOT

Root işlemini bir program üzerinden otomatik olarak yapacağız.
    Yani program yapacak.
    Fakat bu program telefonun tüm kernel sürümlerini desteklemiyor o yüzden ilk olarak telefonu , programın desteklediği bir sürüme döndüreceğiz .
    Bunu yaparken Flashtool programını kullanacağız.

http://d-h.st/tZh = FLASHTOOL

Yukarıdaki dosyayı indirin. Klasöre çıkarın ve girin.
    İçinde libs adlı bir klasör ve flashtool-drivers adlı bir uygulama göreceksiniz.
    Uygulamayı çalıştırın . İlk adıma next deyince karşınıza şöyle bir şey çıkacak .

Flashmode Drivers ı işaretleyip Install diyoruz.
    Not: Yükleme sırasında başka bir pencere açılacak ve kısa aralarla windows size uyarı verebilir. Siz hepsine yine de yükle deyin.
    Evet yükleme tamamlandıktan sonra flashlayacağımız kernleli buradan indirin =http://d-h.st/Kh7
    Yukarıdaki kerneli direk masaüstüne indirin veya indirdikten sonra taşıyın.

Daha sonra kernele sağ tıkayıp salt okunur ve engellemeyi kaldır yapıp uygulayın .
    Şimdi flashtool uygulamasını çalıştırın
    Sol köşedeki şimşek simgesine tıklayın .

Daha sonra küçük bir kutucuk gelecek Flashmode ve Fastboot mode seçenekleri gelecek .
    Flasmodeyi seçip ok deyin. Sonra karşınıza firmware selection ekranı gelecek.

Üç noktaya tıklayın ve daha sonra Choose a folder ekranında ev simgesine tıklayın böylece masasütünü seçmiş olacaksınız. (Yukarıda söylediğim gibi flashlayacağımız
    kernel dosyası masaüstünde olmalı. ) Open deyin ve Flashtool kerneli görecek. Şu şekilde görünecek.

Ok dedikten sonra karşınıza şöyle bir uyarı gelecek.

Telefonu kapatın 30 saniye kadar bekleyin . Sonra tekrar kabloyu takın . Ama takarken ses kısma düğmesine basılı tutup öyle takın . Düğmeyi bırakmayın bekleyin . Uyarı kendiliğinden kapanacak ve daha sonra flashtool penceresinin alt kısmında yükleme yüzdesi görünecek.
    Flashing finished yazısını gördükten sonra flashtoolu kapatın. Telefonu açın. Buradan rootta bize yardımcı olacak dosyayı indirin =http://d-h.st/1Gp
    Klasöre çıkarın ve runme_win i çalıştırın.

Telefonu pcye bağlayın .(Bilinmeyen kaynaklar ve hata ayıklama etkin şekilde. ) programda 1 e basın ve bekleyin .
    Birkaç işlem olacak ve telefon yeniden başlayacak .
    Açıldığında SuperSU yüklü olacak.
    Hayırlı olsun .
    Şimdi sıra güncel kerneli geri yüklemekte. Dosyayı buradan indirin =http://d-h.st/fv8
    Masaüstüne atın ve daha sonra ilk kerneli yüklediğim şekilde aynı adımları izleyerek yükleyin.

CMW KURULUMU

Dosyayı buradan indirin.CWM
    Klasöre çıkarın .Telefonu açık şekilde bilgisayar bağlayın. Ve install.bat ı çalıştırın. 1 e basıp bekleyin bir kaç işlemden sonra telefon yeniden başlatılacaktır. CMW yüklenmiştir . CMW ye girmek için telefon açılışında SONY yazısı çıktığında art arda ses açma tuşuna basın.
    Not : Alıntıdır . Kendim hepsini denedim çalışıyor bir sorun yok .
     SONY XPERİA SP(C5303) ROOT ve CMW SONY XPERİA SP(C5303) ROOT ve CMW SONY XPERİA SP(C5303) ROOT ve CMW SONY XPERİA SP(C5303) ROOT ve CMW SONY XPERİA SP(C5303) ROOT ve CMW SONY XPERİA SP(C5303) ROOT ve CMW

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taffoo -- 21 Mart 2014; 16:21:55 >

• Güzel konu önlerden yer alalım
  • sony sürekledi bizi buna :)
  • eyvallah
  • Eline sağlık müsaid bir zamanda deneyeceğim.
  • SM0K kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle biz istermiydik böyle şeylerle uğraşmayı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen.md

Eline sağlık müsaid bir zamanda deneyeceğim.

Dene hocam ben denedim bizzat bi sıkıntı olmadı değişiklik :D
    Tema font vs kurabiliyosun :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG G3 Root
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • taffoo kullanıcısına yanıt
    Hocam cwm linkleri ölmüş
  • hocam harddiskte var benim yarından sonra upload edebilirim malum vize haftası
  • beyler ben anlatıldığı gibi yaptım ama telefon açılırken sony logosu sönüyor nolucak açılmıyor telefonum bi yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: taffoo

Roott

Kulübün ana sayfasına yapıştırdm beğendim;)

teşekkürler
  • Eline sağlık hocam yalnız CMW değil CWM
  • iki seferdir deniyorum flashtoolla yükleme sırasında bir sorun oluyor ve açılışta sony yazısında takılıp sürekli yeniden başlıyor ve telefon açılmıyor.yazılım güncelleme yapmak zorunda kaldım ikisinde de.. flashtoolda yükleme yüzdesi görünüyor, flashtool finished yazısını da görüyorum ama programı kapatıp telefonu açmaya çalışınca açılmıyor.sürüm 4.3 ondan mı acaba? önce downgrade mi yapmam lazım?
  • ozgcn O kullanıcısına yanıt
    hocam flashtool ile flasha basmadan önce sağ altta no final verification var ona tik koy öyle dene . Olmaz sa 4.1 düşüp öyle denersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ouzqan -- 21 Mayıs 2014; 13:43:54 >
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    bende sağ altta öyle bir şey yazmıyor
    İşaretledim hocam.
    yine olmadı :(
  • 4.1 e düşüp yapın .
    ben şimdi root işini hallettim ama kafama takılan bir şey var. sürüm şuan 4.1.2'ye düştü.ve kısa süre sonra sistem güncellemesi uyarısı geldi.12.0.A.2.254 olarak..bu sürüm 4.3'e yükseltmek için değil anladığım kadarıyla, sadece küçük geliştirmeler içeriyor sanırım.boyutu 83,7 mb..bunu yüklesem root gider mi? yoksa root sadece 4.3'e yükseltince mi gider?
    Yüklersen gidebilir ben 4.3 te denemiştim benzerini yükleyememişti ama yine de deneme istersen .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.