Şimdi Ara

SONY XPERIA P vs. HTC One S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir veya iki ay içerisinde akıllı telefon almak istiyorum. Telefonda en çok önem verdiğim şeylerden birinin kasa yapısı olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Zira plastik kasalardan nefret ediyorum.

Bu yüzden de bu iki telefonu seçtim. İkisinin de kasa yapısı yekpare ve farklı malzeme kullanımı var. İki telefon için de açılmış şu ve şu başlıkları okudum. SONY'nin tasarımını daha çok beğendiğimi belirterek, özellikleri açısından:

1 - HTC One S işlemcisi XPERIA'ya göre üstün. Bu çok fark yaratır mı?

2 - Ekranları farklı, biri sAMOLED, diğeri TFT LCD. Bir kaç video izledim ve sanki HTC daha iyi görünüyordu. XPERIA P'de beyaz renk sarımsı duruyordu. Gerçekten de öyle mi?

3 - HTC siyah olanında kasada renk atması vs. sorunlarının olduğunu okudum. Gri renkte de bu durum var mı?

XPERIA P'yi henüz kullanan olmadığını düşünerek, HTC One S kullanan arkadaşların (bu arada kullanan arkadaşlar telefonu yurt dışından mı getirdi?) telefon hakkındaki düşüncelerini de okumak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaFiAMaX -- 27 Mayıs 2012; 21:31:12 >

• 1- Yaratır, daha güçlü donanıma sahip model daha uzun ömürlü olur, ayrıca kullanımı da etkileyebilir sonuçta hızı belirleyen faktör donanımın gücüdür.

2- Super Amoled kesinlikle TFT LCD'den daha başarılı bir ekran türü. Yalnız, One S'in ekranı Pentile alt piksel dizilimine sahip olduğu için ve aynı çözünürlükte olmalarına rağmen Xperia P'ninkinden daha büyük olduğu için netlik olarak Xperia P önde olacaktır. Renk doygunluğu, parlaklık, kontrast, gerçek siyah verebilme gibi konularda da One S önde olacaktır.

3- One S'in siyahının ilk parti üretiminde kasanın kaplamasının soyulma sorunu vardı, sonraki partilerde bunu düzeltecekler. Ancak yeni partiler satışa sunuldu mu onu bilmiyorum. Gride ise böyle bir durum yok, zira siyah ile gri kasanın üretim şekilleri ve kullanılan maddeler de farklı.

Ben One S'in gerek güçlü donanımı, gerek tasarımı (inceliği büyük bir etmen), gerek malzeme kalitesi (plastik kasa sevmem demişsiniz, Xperia P'nin de kasası plastik diye biliyorum), gerekse daha büyük ekranı gibi sebeplerden daha makul bir seçim olacağını düşünüyorum. Tabii ki herkesin beklentileri farklıdır, kararı karşılaştırıp kendiniz verin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepanto -- 27 Mayıs 2012; 21:41:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lepanto

1- Yaratır, daha güçlü donanıma sahip model daha uzun ömürlü olur, ayrıca kullanımı da etkileyebilir sonuçta hızı belirleyen faktör donanımın gücüdür.

2- Super Amoled kesinlikle TFT LCD'den daha başarılı bir ekran türü. Yalnız, One S'in ekranı Pentile alt piksel dizilimine sahip olduğu için ve aynı çözünürlükte olmalarına rağmen Xperia P'ninkinden daha büyük olduğu için netlik olarak Xperia P önde olacaktır. Renk doygunluğu, parlaklık, kontrast, gerçek siyah verebilme gibi konularda da One S önde olacaktır.

3- One S'in siyahının ilk parti üretiminde kasanın kaplamasının soyulma sorunu vardı, sonraki partilerde bunu düzeltecekler. Ancak yeni partiler satışa sunuldu mu onu bilmiyorum. Gride ise böyle bir durum yok, zira siyah ile gri kasanın üretim şekilleri ve kullanılan maddeler de farklı.

Ben One S'in gerek güçlü donanımı, gerek tasarımı (inceliği büyük bir etmen), gerek malzeme kalitesi (plastik kasa sevmem demişsiniz, Xperia P'nin de kasası plastik diye biliyorum), gerekse daha büyük ekranı gibi sebeplerden daha makul bir seçim olacağını düşünüyorum. Tabii ki herkesin beklentileri farklıdır, kararı karşılaştırıp kendiniz verin derim.

Sayın Lepanto,

Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim. XPERIA P de plastik kasa bulunmuyor. HTC One S gibi yekpare ve alüminyum. Size yapımı ile ilgili videoyu ekliyorum:

Bu arada, XPERIA S ve HTC One S bechmark karşılaştırmasında KILL task kullanılırken SONY'de kullanılabilir RAM 400 MB civarı iken HTC'de 200 MB. Bu fark arayüzden mi kaynaklanıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaFiAMaX -- 27 Mayıs 2012; 22:27:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MaFiAMaX

Sayın Lepanto,

Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim. XPERIA P de plastik kasa bulunmuyor. HTC One S gibi yekpare ve alüminyum. Size yapımı ile ilgili videoyu ekleiyorum:

Bu arada, XPERIA S ve HTC One S bechmark karşılaştırmasında KILL task kullanılırken SONY'de kullanılabilir RAM 400 MB civarı iken HTC'de 200 MB. Bu fark arayüzden mi kaynaklanıyor?

Xperia S'in kasası plastikti de alt modelinde daha iyi kasa kalitesi sunacaklarını tahmin etmediğim için öyle demiştim ama yanılmışım kasası kaliteli duruyor. HTC'nin Sense arayüzü biraz ağır diğer arayüzlere göre, ancak gerek görsellik gerek de işlevsellik olarak genel kanı Sense arayüzünün daha başarılı olduğu yönünde. Ama Sense diğer arayüzlerden fazla ram harcıyor, bu HTC cihazlarında genel bir sorun.
    Bu arada Xperia S'teki sarı ekran sorununu Xperia P'de de yaşayanlar varmış, yurtdışından alacaksanız burada garantisi olmayacağı için değişim yapmanız zor olur problem çıkarsa, almadan önce bir araştırmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepanto -- 27 Mayıs 2012; 22:26:23 >

• Ben de XPERIA S'in kasasını öyle görünce çok şaşırmıştım. Sanırım ilk model aceleye geldi Tabi şaka bir yana her kesime hitap etmek için plastik kasa da çıkaracaklar. Çünkü plastik kasayı sevenler de var. XPERIA 'da beyazın canlı olmadığını görüyorum. Yurt dışı almayı düşünmediğim için bu ekran konusu iki telefonu da ellerimle kontrol ettiğimde netleştireceğim. İki telefon da Haziran sonunan kadar Türkiye'de olur diye tahmin ediyorum. Az önce anadtech'te HTC One S'te kullanılan işlemciyi okuyordum da bayağı bir artısı var ARM Cortex A9 işlemcilere göre. Açıkcası HTC One S'in fiyatı çok pahalı olmazsa ikisi arasında bayağı bir gidip geleceğim.

Düşüncelerinizi paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.