Şimdi Ara

Sony Xperia Neo Arkaplanda Çalışan Uygulamalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
6.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Bu Sony Ericson Xperia Neo'da Arka Planda Çalışan Uygulamaları Nasıl Kapatabiliriz.Hangii Programı Kurmak Gerekir Yardımcı Olurmusunuz

• arka planda çalışan uygulamaları kapatan programları önermem. kimse önermiyor zaten. sebebi;

bu tarz programlar o programı kapattığı zaman sürekli kapalı kalmasını sağlamıyor, sadece o an için kapatıyor. sonra program tekrar başlıyor kafasına göre. bu da gereksiz işlem gücü harcanmasına neden oluyor ve şarjı olumsuz etkiliyor.

ram doldukça ve yer gerektikçe android zaten kendisi o an gerek duyulmayan uygulamaları kapatıyor, sonuç olarak ram problemi de yaşamıyorsunuz telefonunuz kullandığınız uygulamalar için yeterli ise.
  • telefonu yeni aldım önceden 5800 vardı onda kapatabiliyordum sarj uzun süre dayansın diye kapamak istiyorum bunların arka planda beklemesi androiddede sarj süresini etkilemiyorise acık dursa sarj süresi azalır yada kısalırmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: yumyjikk

telefonu yeni aldım önceden 5800 vardı onda kapatabiliyordum sarj uzun süre dayansın diye kapamak istiyorum bunların arka planda beklemesi androiddede sarj süresini etkilemiyorise acık dursa sarj süresi azalır yada kısalırmı

arka planda çalışmaları illaki azaltıyor şarj süresini, ama sen programla kapatmaya çalıştığında onlar tekrar açılmaya çalıştığı için daha da azalıyor şarj süren.

tabi ben kendi kendine açılan uygulamalar için konuşuyorum, kendin açıp kapatabildiğin uygulamaları kullanmadığın zamanlarda kapalı tutarsan şarjına olumlu etki olacaktır.
  • normal olarak kapatamıyorumda önerebilecegin program varmı?
  • quote:

normal olarak kapatamıyorumda önerebilecegin program varmı?

dediğim gibi programa girip de kapatamadığın uygulamaları task killer'la kapatmaya çalışırsan şarjın daha da kötü olur.

yine de programı söyleyeyim;

https://market.android.com/details?id=com.rechild.advancedtaskkiller&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5yZWNoaWxkLmFkdmFuY2VkdGFza2tpbGxlciJd

• peki programsız nasıl kapatacagım yardımcı olurmusun programa giriyorum ama cıkıs falan göremiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

peki programsız nasıl kapatacagım yardımcı olurmusun programa giriyorum ama cıkıs falan göremiyorum

mesela hangi program?
  • ya telefonu yeni aldımya ayarlar rehber vb herşey arka planda duruyor ortadaki menü tusuna basılı tutunca hepsi geliyor kamera oyunlar herşey

nasıl kapatabilirimki
  • quote:

ya telefonu yeni aldımya ayarlar rehber vb herşey arka planda duruyor ortadaki menü tusuna basılı tutunca hepsi geliyor kamera oyunlar herşey

nasıl kapatabilirimki

orada gördüklerinin tamamı o an çalışan uygulamalar değil, sırayla son kullandığın uygulamalar.

zaten dediğim gibi rehber olsun iletiler olsun bunları kapatmaya uğraşma bırak çalışsın. sen biraz nokia, symbian gibi düşünüyorsun anladığım kadarıyla.

ha mesela haberturk uygulamasını kullandın işin bitti çıkarken kapatıp çıkarsın. android böyle yani...
  • hmm ozaman orda gözükenler hali hazırda çalışmıyor öyle degilmi sadece en son acılanları gösteriyor ozaman bunların şarjla ilgisi olmaz herhalde

teşekkür ederim yardımın için :)
  • quote:

hmm ozaman orda gözükenler hali hazırda çalışmıyor öyle degilmi sadece en son acılanları gösteriyor ozaman bunların şarjla ilgisi olmaz herhalde

ne demek, önemli değil

mesela rehber, android onu kapatana kadar çalışıyor. ama orada gözükenler arasında çalışmayanlar da var. dediğim gibi kendin kapatamadığın uygulamaların seçimini android'e bırakmak daha mantıklı.

iyi akşamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Eau Rouge aan Raidillon

quote:

hmm ozaman orda gözükenler hali hazırda çalışmıyor öyle degilmi sadece en son acılanları gösteriyor ozaman bunların şarjla ilgisi olmaz herhalde

ne demek, önemli değil

mesela rehber, android onu kapatana kadar çalışıyor. ama orada gözükenler arasında çalışmayanlar da var. dediğim gibi kendin kapatamadığın uygulamaların seçimini android'e bırakmak daha mantıklı.

iyi akşamlar

Androidin kapaması icin nerden nasıl seçecegim ?

• quote:

quote:

quote:

ne demek, önemli değil

iyi akşamlar

Androidin kapaması icin nerden nasıl seçecegim ?

seçemeyeceksin, kendisi karar veriyor. ram ihtiyacı olduğunda kapatır genelde. veya telefon çok fazla bekleme modunda kaldığı zaman.

ayrıca rehber gibi birşeyin açık kalması şarja çok etki etmez. sürekli açılıp kapanması şarjın için daha kötü olur.

• hmm anladım tekrar tekrar teşekkür ederim
  • ics 4 ile bu sorun tarihe karışacak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: last_legant

ics 4 ile bu sorun tarihe karışacak..

nasıl bir çözüm bulmuşlar?

benim telefonuma ics gelmeyecek ama merak ettim yine de..
  • quote:

quote:

ics 4 te gördüğüm kadarıyla ios 4 ve bada işletim sistemlerinde olduğu gibi home tuşuna basılı tutunca çalışan uygulamalar görüncek ve istenen kapatılacak.
  • quote:

quote:

quote:

ics 4 te gördüğüm kadarıyla ios 4 ve bada işletim sistemlerinde olduğu gibi home tuşuna basılı tutunca çalışan uygulamalar görüncek ve istenen kapatılacak.

iyiymiş o zaman...
  • quote:

quote:

quote:

Evet icsde home tuşuna basılı tutunca çalışan uygulamalar görünüyor ve yana doğru sürükleyip kapatılabiliyor. Ama çalışan uygulamaları kapatmaktan ziyade kapattıktan sonra kendi kendi açılmasını engellemeleri gerekiyor. Eğer bunu yapabilmişlerse android büyük bir yol katetmiş demektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.