Şimdi Ara

Sony Xperia™ İON 4.4.2 CM11 & Root & CWM & Kernel & ROM Yükleme & Bootloader (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
5
Favori
17.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xperia ION için tarafımca 4.4.2 Kitkat Rom yayınlanmıştır.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2697415

Wipe Data, Format System yaptıktan sonra

Rom'u flashlayın. Hemen ardından Gapps'ı flashlayın. Bu kadar.

Telefonu yeniden başlatın..

-

Ayrıca bu romun üzerindeki mevcut kernel ile Cpu saat hızını 1.7 ye kadar overclock yapma imkanınız olacak.
  • 2-3 gündür aklımda olan rom işlemlerini bu gece/yarın yapacağım inşallah. Gerekli dosyaları indiriyorum şuan, telefona %100 şarj veriyorum.

Hocam rom olarak hangisini kullanmalıyım siz akıl verin

@|ZorbeY|

Edit: rootlayamadım, lanet ettim 4.0.3 launcher apk buldum 4.1.2 den 4.0.3 görünüme 200 kblık bi dosyayla geçtim şuanlık başka derdim olmasın yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maketle -- 6 Haziran 2014; 6:53:20 >
  • benim bi sorum olucaktı bootloader allowed: no ise ne yapmamız lazım o kadar araştırdım herkes yes için anlatım yapmış
  • normalde bootloader kapalı ıse Yes yazar ama acarsanız no yazmaz yes yazısı gıder. No mu yazıyor?
  • Ben xperia ion kullanıyorum ve android'ini 4.4.2 ye geçirmeye çalışıyodum. Sonra TWRP açıldı sonra yanlışlıkla yerşeyi silindim ROM'lar gapps'lar. SD cart'ı çıkartıp pc'ye bağladım içine ROM'ları attım ama SD cartı okumadı. Lütfen yardımcı olurmusunuz
  • Cevabını zı attığınız özel mesaj a yazdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet2105

Ben xperia ion kullanıyorum ve android'ini 4.4.2 ye geçirmeye çalışıyodum. Sonra TWRP açıldı sonra yanlışlıkla yerşeyi silindim ROM'lar gapps'lar. SD cart'ı çıkartıp pc'ye bağladım içine ROM'ları attım ama SD cartı okumadı. Lütfen yardımcı olurmusunuz

bu hatayı 1 ay önce mersinde almıştım daha doğrusu advndc wipe bölümüne girip herşeyi seçip silmiştim. Sonra telefon boom. 1 hafta uğraştım telefonu bağlıyorum depolama birimlerini görmüyor sonra hafıza kartına atıyorum onu da görmüyor. En sonunda kurcalarken artık son zamanlarda hani ümidi kesersiniz ya o durumdayken üstte hafıza seçme bölümü varmış orda sdcard seçili onun yerine external_sd seçince taktığımız sd kart açılıyormuş Eee bilmeyince böyle oluor :D

Yalnız burdan bi uyarım var arkadaşlar ben bu romun en güncel versiyonunu yükledim üzerine en güncel stock gapps attım kullandım yaklaşık 4 aydır kullanıyordum bugüne kadar. Telefon bazen an oluyor donuyor kalıyor. Bazen an oluyor çok yavaşlıyor ama bu anlar dışında o.c yaparsanız canavar oluyor. Ha o.c yaparsanız şarj süreniz 1 güne düşer diğer türlü şahsen ben 2 günü rahat görüyordum. Ama dediğim gibi an ve an telefonda donmalar oluyor bu donmalar bazen telefon kapatıp açmadan geçmiyor bazen de çok yavaşlıyor. Eğer bunlara varım derseniz cihazın performansı (donmalar hariç) şarj süresi ve aklınıza gelecek bir çok özelliği bana göre daha iyi oluyor.

Tek sevmediğim yanı cm de Apollo kadar saçma bi mp3 player var. Onun yerine player pro yu tavsiye ederim. Google play de arayın direk çıkar triali indirin deneyin.Ama denerken Dsp ses paketini de indirmeyi unutmayın. Ses paketi + ekolayzr ayarları ile muhteşem bir ses şöleni. Sony wolkman uygulamasından bile kat kat iyi.

Size bir uyarım daha var bugün orjinal roma geçmekteki nedenim. Cihazımın o.c sonrası dokunmatik ekranının bozulması. Nasıl mı oldu ? Şöyle ion a siz gidip cm rom yüklediniz nerdeyse boş rom. Şimdi bide o.c yapınca işlemci hiç engele takılmadan direk 1.89 a çıkıyor ve o hızda uzun süre kullanınca hele bide şarjda ise telefon elde tutulmaz hale geliyor resmen el yakıyor.. Eee bundan ne olacak diyenler vardır elbet işte onlar iyi dinlesin işlemcinin tam üstünde bulunan yaklaşık 3cm lik bir alanın dokunmatiği artık çalışmıyor. İşlemci altta ısınınca üstteki dokunmatik zarar gördü tabi diğer paraçlar da görebilir dikkat edin.

Dipnot. Batarya kalibrasyonu yapmayı unutrsanız batarya süresi stock romdan bile kötü hale gelir unutmayın. Her rom yüklediğinizde batarya kalibrasyonu yapmanızı şiddetle öneriyorum. Yoksa piliniz çabuk biter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akr3p0lis -- 18 Eylül 2014; 22:17:54 >

• arkadaslar merhaba , root yapamıyorum acaba neden ? derleme no aynı , dediğiniz gibi runme.win calıstırıyom enterlıyorum ama olmuyor.bir yardım lütfen  Sony Xperia™ İON 4.4.2 CM11 & Root & CWM & Kernel & ROM Yükleme & Bootloader
  • bu asamada kalıyormu?
  • rissiqua kullanıcısına yanıt
    xperia s için cm 11 nerden indirebilirim link verebilirmisiniz hocam..
  • http://forum.donanimhaber.com/m_73775867/tm.htm burdaki adımları tek tek uyguladım. başlarda hiçbir problem yoktu ama mesaj 4 ten sonra yani cwm yükledikten sonra cihaz kapanıp açılmaya başlamaya başladı. bi süre öyle devam etti. güç+ses açma tuşuna basarak cihazı kapattım. ve sonra cihaz bi daha açılmadı. hiçbir tepki vermiyor. şarja takıyorum kırmızı ledi dahi yanmıyor. ne yapmamız gerekir. acil yardım edin.......
  • Merhaba arkadaşlar, Note 4'e geçmem sebebiyle Xperia ION'umu satmak üzere ilana koydum.

Eğer ilgilenen olursa detaylara ;http://forum.donanimhaber.com/m_99829926/f_//tm.htm#99829926 bu konu üzerinden ulaşabilir.

Teşekkürler.
  • Beyler Ion için Xposed Framework yükleyebilen var mı?
  • selamun aleyküm bendede maalesef xperia ion var 3-4 aya kadar 1 milyarlık telefonuma 2 milyar verseler değişmezdim ama artık güncelleme gelmeyince facebook bile zar zor açılıyor bütün oyunlar kasıyor. herşeyi göze aldım fakat ben bu anlatılanları kesinlikle yapamam çünkü bişey anlamıyorum telefonumu bi telefoncuya götürsem ücret karşılığında halledermi , veya kim halleder yardım edin yoksa satıcam artık tak etti
  • hocam telefoncu yapar fakat bulmak cok zor ımkansız gıbı. yakınımda olsanız yapar verırdım tabı
  • Bende bu romu CM11'i kullanmaktaydım, çok büyük olmasada ufak tefek sorunlarla karşılaştım, en sonunda buradaki romu buldum. bu telefon için denediklerim arasında en iyi sayılır, şimdilik sıkıntısını görmedim. tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mARD -- 30 Aralık 2014; 12:19:35 >
  • arkadaşlar telefonu rootlama yaparken brickledim. Xperi ion lt28h. Flashtool ile stock rom yüklemeye calısıyorum. ama beceremiyorum bir türlü. nerde yanlış yapıyorum acaba bana biri yardımcı olabilir mi ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: october7

arkadaslar merhaba , root yapamıyorum acaba neden ? derleme no aynı , dediğiniz gibi runme.win calıstırıyom enterlıyorum ama olmuyor.bir yardım lütfen  Sony Xperia™ İON 4.4.2 CM11 & Root & CWM & Kernel & ROM Yükleme & Bootloader

aynı sorun bende de oluştu nasıl çözebildiniz acaba ?

• Bu doğru bir aşama bu geldiği zaman cihazın ekranında yazı gelmesi gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anlatım çok iyi konu için teşekkürler .
    yanlız unlock kod almak için girmemiz gereken sony sitesi açılmıyor başka bir çaresi var mı acaba

edit : bu mesajdan sonra site açıldı , buraya yazmamı bekliyormuş galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hadouken06 -- 15 Haziran 2015; 21:33:19 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.