Şimdi Ara

Sony Xperia 5 IV tanıtıldı: Yüksek kapasiteli batarya, kompakt tasarım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
5.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Haftaya cihaz elimde olur insaAllah 😊 paylaşırım fotolari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 Gen 1 mi? Keşke şu güzelim telefonu gelmiş geçmiş en sorunlu Snapdragon yonga setlerinden biri ile mahvetmeselerdi. Ne güzel 8+ Gen 1 çıkmış, neredeyse tüm sorunlar törpülenmiş, yeni yonga seti ile çıkarsana...

  • Sony kâr ediyor mu daha telefonlardan


    Yoksa, piyasada var olalım hesabı mı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 3 Eylül 2022; 15:1:32 >
  • türkiyede satışa sunulmayacak telefonun haberi yapılıyor. satışa çıksada 3-5 eski fanboy hariç kimse almaz.

  • Telefon olayinda sasirtici sekilde zayif sony

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • palamutix P kullanıcısına yanıt

    Hayırdır 2019 yerel seçimlerini adamdan saymıyor musunuz?

  • emrekaradag kullanıcısına yanıt

    Muhalefet buz gibi başarısızdır. Akepenin kötü yönetimini , yetersizliğini ve ülkeyi soktuğu durumu fırsat bilip , kendisinin de tüm eksikliklerini görmelerine - kafalarına kakıla kakıla söyleniyor- rağmen hükmetmeye talip olmaktadır.

  • Telefonun adında hayır yok xperia 5 ıv isme bak hayret. Amiral Z serisi deval etmeli idi

  • DXomark testlerini görsek, kamera performansı güzel olursa ben bu telefonu alırım ilk yurt dışına çıkışta. 1000 euro, taxfree ile 850 civarına gelir, 850*18= 15.300 TL + 2700 TL kayıt ücreti toplamda 18.000 TL ye gelir. Bizim piyasada bu fiyata bundan iyi telefon var mı ?

  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Sony hakkaten çıldırmış. boş telefona uygulama kuramamak nedir. 2015 yılının sonunda telefon tanıtıyosun ki zaten çoğu müşterinin eline 2016'da geçecek bu telefon, yıl olmuş 2016 hâlâ uygulama kurulamaz derecede düşük hafıza çıkartıyolar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışındayım telefonu buldum (2. el) ulan ne güzel alıcam filan ama ne ekran koruyusu var ne kılıfı. Sıfırından da şarj çıkmıyormuş. Hadi şarjı ayarlarız da hiç kılıf vs olmaması nedir arkadaş? Manyak mısınız siz?


    ebayda filan buldum ama ne Apple gibi envai çeşit kılıfı ve Samsung veya Çinliler gibi renk renk seçeneği var. Düz silikon (şeffaf) kılıf bile yok. E be Sony.. Çok bile yaşadın bu kafayla..

  • Türkiye'ye ne zaman gelecek

  • Sony Xperia 5 IV tanıtıldı: Yüksek kapasiteli batarya, kompakt tasarım

    Selam arkadaşlar. Yaklaşık bir aydır Xperia 5 IV kullanıyorum. 5 V ile kıyasladığımda kaba görünen görsel tasarımı, bazı özelliklerinin (bildirim LED'i gibi) kırpılmış olması, lakin en çok da aralarındaki 150 Euroluk fiyat farkından ötürü 5 IV'yi tercih ettim. Bu süreçte kamerayı bolca kullandım, çok sayıda 4K video kaydettim ancak SD 8 Gen 1 kaynaklı ısınma problemini çok fazla yaşamadım. Muhtemelen ekranı 60 Hz'e sabitlediğimden veya mevsimin kış olmasından da ısınma sorunu yaşamamış olabilirim, ancak işlemcinin yüke girdiği senaryolarda bataryanın fazlaca cömert davrandığı da gerçek.


    Cihaz kutudan T-800 gibi cıscıbıl çıkıyor, ekstra ne kablosu ne de aksesuarı mevcut. Genel deneyim olarak Xperia sayfalarında yıllardır dillendirdiğimiz eksikliklerin büyük oranda çözüldüğü bir telefon yapmışlar sonunda. Kamerasının kaabiliyetlerine ekstra hayran kaldım. Hepsi Basic modda hiçbir ek ayar yapılmadan çekildi, ayar yapıldığında çekebileceği fotoğrafları siz düşünün ki dibine kadar açmışlar ayarları (Şükürler olsun SONUNDA!..) Değerlendirmeniz adına birkaç örnek atıyorum:


    Sony Xperia 5 IV tanıtıldı: Yüksek kapasiteli batarya, kompakt tasarım


    Sony Xperia 5 IV tanıtıldı: Yüksek kapasiteli batarya, kompakt tasarım


    Genel olarak artı ve eksilerini özetleyecek olursak.





    Artıları:

    + Cihazın tasarımı oldukça ergonomik ve hafif, çoğu zaman cepte varlığını bile hissetmezsiniz. 21:9 ekran, Bölünmüş Ekran ve Açılır Ekran kullanımları için yeterince kullanışlı. Üstten alttan ufak bir çerçeve payı olması hem size öne bakan 2 hoperlör kazandırıyor hem de bildirim LED'i.

    + Ağırlıklı olarak video kaydeden veya oyun oynayan biri değilseniz, BT, Wi-Fi (veya Celular), NFC ve Location'ı 7/24 açık tutsanız bile cihazın 5000 Mah'lik pili yoğun kullanımda 1,5 günü rahatlıkla çıkarır.

    + 3,5 mm Jak + SD Kart Genişletme desteği mevcut. (SD kart Android 10 ve sonrasındaki telefonlarda sistemin mevcut kararlılığını bozabiliyor, bu yüzden aktif ek hafıza olarak kullanmaktansa tak, içeriklerini yedekle ve çıkar şeklinde kullanılmasını daha uygun buluyorum.)

    + Öne bakan stereo hoparlörler, elinizde tuttuğunuzda ses doğrudan size geldiği için zengin bir deneyim sunuyor. Ses seviyesi çok yüksek değil ancak tatmin edici seviyede, lakin kalite olarak çok tok ve zengin bir dinleti sunuyor. BT kulaklıklarla 360 desteği müzik deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyor. (Jak olmasına rağmen kalitesini maalesef pek keyifli bulamadım, muhtemelen jak daha çok harici mikrofonların takılabilmesi için bu cihazlara konulmuş.)


    Eksileri:

    - Fiyat: Diğer kompakt rakiplerle karşılaştırıldığında 1 yıllık bir telefon için hala fahiş bir fiyata sahip, EU pazarında 700 euro civarlarında satılıyor. Ek olarak bu cihazın Türkiye satışı da mevcut değil, ancak çift sim olması ve eSIM desteklemesinden mütevellit kayıt yaptırılmadan da 4+4+4 sistemiyle ülke içinde kullanılabilir. Diğer taraftan bu cihazın fiyatının bir tık üzerine TR garantili IMEI kayıtlı Samsung s23 gibi telefonlar alabilirsiniz.

    - SD 8 Gen 1: İşlemcinin termal yönetiminin başarısız olması sebebiyle havalar ısındıkça oyunlarda throttle yapma, hatta kamera uygulamasının ısınıp kendini kapatması gibi durumlar yaşanabilir.

    - Agresif Bellek Yönetimi: Ne yazık ki uygulamalarınızı arka plana koysanız bile telefon bir anda tüm uygulamaları kapatıyor ve geri döndüğünüzde uygulamayı kaldığınız yerden değil, en baştan başlarken buluyorsunuz. (Gelişmiş ayarlarda "Suspend execution for cached apps" ayarını kapattığımda bellek yönetimi nispeten toparlıyor ancak diğer rakipleri kadar verimli değil. Bu sorun muhtemelen Sony'nin "Uyarlanabilir Pil" özelliğinin Stok Android'in arka plan uygulama yönetim algoritmasıyla çakıştığı için yaşanıyordur, iki ayarı da kapatarak çözebilirsiniz ancak batarya süreniz normale kıyasla daha da kısalacaktır.)

    - Kamera Yazılımları: Photo pro'nun yazılımsal olarak kaabiletleri iyi ancak arayüzü kesinlikle kullanıcı dostu değil. Ek olarak bu cihazdaki kamera uygulamaları (Photo pro haricinde Cinema Pro ve Video Pro da mevcut) tamamıyla profesyonel içerik üreticileri için oluşturulmuş, sıradan kullanıcılar için değil ki alfa kameralarda gördüğümüz bir ton ince ayar bu uygulamalarda da mevcut.

    - Sınırlı Yazılım Desteği: Büyük Sürüm Güncellemeleri için 2 yıl, Güvenlik Yamaları için 3 yıl. (Birçok marka artık 3 büyük sürüm güncellemesi ve 5 yıl güvenlik yaması verme vaadi ile ürünlerini çıkartıyor.)

    - Kutu içeriği fiyata göre yavan olması: Kutudan sadece telefon ve aile büyüklerinizin sıkılmaması için okuyabileceği tonlarca kullanım kılavuzu çıkıyor.


    Eğer bu eksiler sizin için çok sorun oluşturmuyorsa yaşattığı deneyim bakımından alınıp kullanılabilecek keyifli bir telefon olmuş, lakin ülkemizde doğrudan satışının olmaması, ek olarak Sony'nin 2. el piyasasındaki marka değerinin ve alınırlığının düşük olması sebebiyle Türk kullanıcı kitlesine gönül rahatlığıyla önerebileceğim bir cihaz değil. Vesselam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 27 Aralık 2023; 5:53:15 >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt

    KEŞKE TLF TURKİYEDE SATILIYOR OLSAYDI.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.