Şimdi Ara

Sony Vegas Pro 13 ile aldığım renderlar karanlık çıkıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ham videoda herhangi bir sorun olmamasına rağmen Sony Vegas Pro 13 ile aldığım renderların rengi orjinalinden daha karanlık çıkıyor yani kontrast artıyor gölgeler koyulaşıyor.

    Video FX altında bulunana Levels, Sharpen, White Balance gibi araçlarla bir derece balance edilebiliyor ama orjinal videodaki görüntüyü yakalayamıyorum.

    Bu sorunla ilgili yapabileceğim bir ayar varmı sizce neden kaynaklanıyor olabilir. Mesela render ayarları için şunu şunu yaparsan düzelebilir dediğiniz bir ayar varmı ?



  • Yabancı forumlarda yaptığım araştırmalar sonucu sorunun kullandığım Mirillis Action adlı kayıt programında "gamma düzeltmesi" özelliğinin bulunmamasından kaynaklandığını öğrendim.

    Eğer bu sorunu yaşayan olursa kayıt programında veya aygıtında gamma düzeltme seçeneği ile kayıt yapmasını öneririm.

    Kayıt sırasında bu özelliği kullanma imkanına sahip değilseniz kaydettiğiniz videoyu başka bir programla render edip Sony Vegas'da işledikden sonra aldığınız renderlarda bu sorun ortadan kalkıyor.

    Mesela ben Mirrilis Action'da "gamma düzeltmesi" özelliği bulunmadığı için çektiğim video kayıtlarını önce kendi içindeki export seçeneği ile render alıp daha sonra Sony Vegas'da işledim.

    Mirillis kullananlar için ufak bir ipucu da vereyim eğer kaydı 60 fps aldıysanız export aracında 60fps ile render alabileceğiniz bir seçenek bulunmadığını göreceksiniz.

    Bu Mirillis ile 60fps render alamayacağınız anlamına gelmiyor export ayarlarında "output profile" seçeneğini "auto" olarak bırakırsanız 60fps olarak render alacaktır.

    Çözüm Türkçe kaynak olarak burada bulunsun belki birilerinin işine yarar şahsen bu sorunun nedenini bulmak için epey zaman harcadım




  • Provezza. kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de var ben çözümü sony vegas video ön izleme kısmındaki izleme ayarını çıtı dosyasındaki renge tona en yakın görünen ayarda ayarladım.

    Bu sayede çıktı dosyası gördüğüm gibi çıkıyor.

    Gerçek bir çözümü varsa haber verirseniz sevinirim arkadaşlar.
  • Bu sorunu hala yaşayan varsa şu videodaki çözüm bende işe yaradı:https://www.youtube.com/watch?v=aLVvgfE_kSI
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.