Şimdi Ara

Sony Vaio Notebook acilmiyor. Bip Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    elime 2. el bir Sony Vaio VGN-FZ21M notebook gecti. notebook'u acar acmaz Sony logosu geldikten sonra bos siyah bir ekran cikiyor ve dinmeyen kesintili bir bip sesi geliyor.
    Notebook'u acmadan önce harddiskini cikarip tekrar takmistim. (SATA harddisk). Ondan olabilir mi? Yada sorun ne olabilir? Setup, DEL, F2, F10 hic biri ise yaramiyor. Amacim öncelikle harddiski formatlayip Notebook'u parcalayarak tüm bilesenleri ayri ayri Ebay de satmak. Suan icin ama neyin sorun oldugunu bilemiyorum. Ram ler mi? Harddisk mi? Ana Kart mi?
    Bunu nasil anlayabilirim?

Simdiden tesekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: beterman

Selam Arkadaslar,
    elime 2. el bir Sony Vaio VGN-FZ21M notebook gecti. notebook'u acar acmaz Sony logosu geldikten sonra bos siyah bir ekran cikiyor ve dinmeyen kesintili bir bip sesi geliyor.
    Notebook'u acmadan önce harddiskini cikarip tekrar takmistim. (SATA harddisk). Ondan olabilir mi? Yada sorun ne olabilir? Setup, DEL, F2, F10 hic biri ise yaramiyor. Amacim öncelikle harddiski formatlayip Notebook'u parcalayarak tüm bilesenleri ayri ayri Ebay de satmak. Suan icin ama neyin sorun oldugunu bilemiyorum. Ram ler mi? Harddisk mi? Ana Kart mi?

Simdiden tesekkürler

arkadaşım aslında bip sesleri genel de farklıdır mesala şöyle anlatayım geçende bir bilgisayar getirdiler up uzun bip sesi var ben ekran kartını değiştirdim ve düzel di başka bir zaman da psu yu değiştirdim düzeldi demek istediğim şu en çok bu ikisin de bu uzun bip çıkar ama buna ilaveten işlemci ve ram da de çıkabilir ama seyrek

• Ekran karti olabilir. Daha önce notebook ekrandaki bozukluklardan renk kaymalarindan sikayet almisti. Ici acildi birseyler yapildi sözde düzeldi. Ilk acilista Sony logosu sorunsuz görüntüleniyor. Fakat daha sonra iste siyah ekran ve uzun kesintili bip sesi geliyor. Bu halde harddiskide formatlamam mümkün degil. CD den boot edip yardimci bir programla harddiski formatlamak istemistim ama herhangi bir islem yapamiyorum. Ekran karti disindaki tüm bilesenleri ayri ayri Ebay de satmayi düsünüyorum. (ram + islemci + harddisk + klavye + pil + adaptör + cd sürücü)
  • quote:

Orijinalden alıntı: beterman

Selam Arkadaslar,

Simdiden tesekkürler

uzun zamandır yeni (!) sistemlerden uzak kaldım ama.. mesajını okuyunca aklıma direk klavye geldi.. eğer bilgin var ise makinenin klavyesini sök ve öyle aç..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.