Şimdi Ara

Sony Vaio format ve garanti hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün Carrefour alışveriş merkezinden Sony marka bir dizüstü aldım. Fakat yazılım konusunda bir sıkıntım var. Mevcut sistem Windows 7 Home Premium ve sadece C sürücüsü var. Bu da demek oluyoki yedekleme şansım yok. Kendim format atsam ve Ultimate sürümü yüklesem garanti konusunda sorun yaşar mıyım. Ya da format haricinde alternatifim var mıdır? Neden böyle yapmışlardır anlam veremedim.

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

• Mevcut recovery bölümünü silmeden işletim sistemi yükleyebilirsiniz problem olmaması lazım.
    Asıl probleminiz işletim sistemi değil de HDD yi bölümlendirmek istiyorsunuz. HDD yi içindeki bilgileri silmeden bölümlendirebilirsiniz ama her zaman bir risk mevcuttur. Partition magic gibi programlarla istediğiniz gibi bölüm oluşturabilirsiniz. Benim tavsiyem C kısmına programlarınızı yükleyin, D sadece yedek olsun, formatlama yapıldığında D ye yükleme yapmışsanız bu sefer D yi de biçimlendirmek gerekecek, yedek olarak kullanmanın bir anlamı olmuyor. Boyutlarını ayarlarken bunu dikkate alın isterseniz.
  • Bilgisayarınız hayırlı olsun. Format atarak garant dışı kalmaz istediginiz işletim sisteminizi yükleyebilirsiniz. Recovery bölümü var ona karışmayın yanlız zaten 10 gb gibi bi alan kaplıyor.
  • benim bildigim dinamik diskler bolunmez ve bicimlendirilemez.windows dvd sayesinde c ye format atip yeni bir part olusturmak istediginizde bunu size sogleyecektir.

belki win7 acikken program yardimiyla ikinci bir bolum olusturulabilir.

garanti konusunda istediginizi sililp yukleyebilirsiniz ancak isletim sistemini yeniden kurmazlar.yada yeniden yedek den yuklemezler.belki bir istisnadir acerdan aldigim laptopun tum bolumlerini sildim 3 parcaya ayirdim.bi sure sonra pc arzilandi servise verdim.dediler yeniden kurucazz ozel bir seyiniz varsa kurmayalim dediler hayir dedim yeniden aldigimda gene recovery vardi.aizin ki gibi gene tek part

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lyldz -- 11 Eylül 2011; 0:11:43 >
  • aaaaaaaa

daha dün yaptım komşuya öncelikle hayırlı olsun artık bu şekilde veriyorlar pc leri öncelikle
    asla ve asla h.prem. vazgeçme şimdi
    sağ tık yönetten disk yöneticisini aç c kısmına sağ tık yapıp birimi küççült deyiver
    küçültme alanı sorgulanıyor kısmı biraz vakit alabilir kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.