|
merhaba bende de son 55a80k oled modeli var..2 yıldır teledünya cı conax modul ıle beraber kullanıyordum.. tek kumanda ıle kullanmak kanal geçişleri yavaş olmasına ragmen büyük konfor sağlıyordu. fakat gectiğimiz ay bahsi geçen mozaiklenme sorunu ile karşilaştım. televizyonunda hem teledunya hem de genel türksat uydusu ile bağlantı yapmıstım. ben mozaiklenme sorunun sadece teledünya izlerken olduğunu düşünürken uydu yayınlarında da aynı mozaiklenmenin olduğunu gördüm.. sorunu çözmek için denemediğim yöntem kalmadı.tesisatı bile komple gözden geçirdim. yazılımdan olabileceğini düşündüm vs vs.. teledünya ve kablonette ihtiyacım olmadığı halde bile fiber alt yapısıyla değiştirdim...(belki eski kablolar yıpranmış olabilir diye) ama sonuç nafile hem uydu hemde teledünya yayınlarında izlenemeyecek kadar artan bir şekilde mozaiklenme olduğunu gördüm.. hem uydu hemde teledünyanın sinyal kalitesi de en üst seviyede olmasına rağmen... mecburen teledünya ikutu ya geçtik...modülü de arkadan çıkardık... sorun "tamamen modül giriş yuvasında" bu net teşhis. çünkü modülü çıkarınca uydudaki mozaiklenme sona erdi...boş modülü yuvasına takınca mozaiklenme tekrar başlıyor(uydu yayınında olmasına rağmen) .. yetkili servise mozaiklenme ile ilgili görüntüleri yolladığımda bana ana kartın sorunlu olduğunu söyledi..kartın fiyatı yeni bir oled tv parası kadar neredeyse. aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yol göstermek için bu yazıyı paylaşıyorum... bu sorunu yaşayanlar boşuna zaman harcamasın..çünkü conax modül yerine denemk için ırdeto modül taktığımda bile sorun yine aynı malesef..modül takılmadığında en ufak bir mozaiklenme bile yok. söylediklerim dışında fikri olacak arkadaşlar var ise yada çözüm bulmuş olanlar yine de duymak isterım. herkese selamlar...bu arada kullandığım modülü bir arkadaşa verdim.başka marka bir televizyonda sorunsuz kullanıyor. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler