Şimdi Ara

SONY STR-DN 1080 7.2 ATMOS DTS-X ..KULLANANLAR VE PAYLAŞIM BAŞLIĞI (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
867
Cevap
33
Favori
52.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • byvolcan kullanıcısına yanıt
    üstad str dh 790 da kumanda üstündeki display tuşuna basınca sırayla avr ekranında ses formatı , kullanılan giriş, ses vb. gibi ekranda çıkıyor. hangisinde bırakırsa o sürekli kalıyor. mesala atmosda bırakdın. yayını açınca ses formatı kayıyor (atmos yada dtsx). sonra kalıyor. sizde varsa kumandada böyle bituş dene istersen

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • teşekkürler cevaplar için akşam deniyecem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dousk

    Kumandadan olmuyor. Avr üzerindeki display tuşu ile istediğiniz bilgiyi ekrana sabitleyebiliyorsunuz. Ben ekranda ses bilgisini görüyorum mesela...
    Teşekkürler oldu 🤗
  • Siz hangi modda tutuyorsunuz arkadaşlar sesi direct/a.f.d ?
  • Ben a.f.d. de kullanıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dousk -- 14 Nisan 2021; 16:47:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • a.f.d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba dolby atmos bir film açtığımda önce ekranda datmos yazıyor sonra dolbt digital+ a dönüyor bu sorunu yşayan varmı acaba sürekli datmos yazması gerekmiyor mu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Christopher Moltisanti

    Merhaba dolby atmos bir film açtığımda önce ekranda datmos yazıyor sonra dolbt digital+ a dönüyor bu sorunu yşayan varmı acaba sürekli datmos yazması gerekmiyor mu?

    Atmosun 2 formu var. E-AC3 (Dolby Digital+, sıkıştırılmış) + Atmos metadatası veya TrueHD(kayıpsız) + Atmos metadatası.


    Bu DD+ yazısı Atmos'un ilk formu olduğuna delalet. Atmos çalışmıyor anlamına gelmiyor.

  • Öncelikle herkese selamlar.orta vadede aslında tv almak gibi bir planım var fakat ben hala ses sistemleri forumlarında dolanıyorum.Şuan Samsung HW-F751 saundbar kullanıyorum.televizyonun sesinden çok daha iyi olduğu kesin fakat fazlada bir numarası yok.Çok ilgimi çeken fakat yıllardır ertelediğim avr işini,orta vadede gerçekleştirmek istiyorum.giriş seviyesi denon x2700 kullanıcı paylaşımlarından buraya geldim. Orda Sony 1080 tecrübe etmiş arkadaşlar şiddetle tavsiye etmişler.Buradada aynı şekilde geçiş yapanların hepsi gayet memnun.Ara ara kafama sorular takılıyor ve hemen sistem kuramasamda şimdiden merakımı gidermek istiyorum.
    Mesela bağlantı konusu.büyük ihtimalle mibox,daha sonra belki ps5 ile kullanılacağını düşünürsek,tüm bağlantılar tvde mi olmalı avr demi?avr de olacaksa ps5 8k desteği kullanılamayacak demektir.O zaman bağlantıları televizyona yapıp tv yi eArc üzerinden avr ye bağlansa herhangibir dezavantajı olurmu?Eger baglantılar tv ye yapılıp oradan avr ye girilecekse,avr nin kaç K olduğunun bir önemi varmı?
    İlk etapta 2.0 kullanmayı düşünüyorum.Klipsch rf 82 kule tipi hop.ile uyum nasıl olur sizce(oda 30mk)?
    %85 tv,YouTube,Netflix %15 müzik amaçlı kullanılacak diyebilirim.Pre out olmadığı için sterio bir cihaz bağlanamayacak diye biliyorum ama müzik konusunda o kadarmı kötüdür?Gerçi 10 senedir hayata geçilemedim şu avr işini.Pre out olsada sterio işine girermiyim bilemiyorum🤔
    Sizce samsung saundbardan sonra,Sony 1080-klipsch macerasına girmeye değermi (malum işin birde maddi boyutu var)..?
    Biraz uzun oldu farkındayım:)Daha avr işine adım atamamış birisi olarak ilk defa yazıyorum. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.Selamlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkans1907 -- 27 Nisan 2021; 8:56:46 >




    1. Arkadaşım yurtdışından kef kube 8b subwoofer almış yer kaplamıyor performansıda iyi diyor 5000 bandında küçük olması iyi siz ne düşünüyorsunuz fikirleriniz ben  Cambridge Audio Minx X301 Subwoofer diyırum boyutu fiyatı ve kalitesi nedeniyle
  • Selamünaleyküm arkadaşlar . Bir sorunum var. Hdmi'lar arası geçiş yapmıyor AVR. Bir ayarı mı var acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.a arkadaşlar konuyu baştan sona okudum ve bağlantılarla ve kodlarla alakalı baya aydınlandım herkese teşekkür ederim. Benim suanki olan sony setim sadece dolby destekliyor ve ondan 5.1 ses alıyorum tabii DTS den ve digerlerinden alamıyorum artık onun için avr araştırmasına girdim. Sony 790 ile 1080 arasında kaldım ikiside aynı kodları destekliyor ikiside 7.2 atmos eğer uygun olan 790 nı alırsam ne kaybederim 1080 den.
    1080 e 2500tl kadar farkı vermemi sagliyacak artısı nedir.
    Cevaplarsanız ve konuda yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
    Sony sa cs9 subwoofer siparişmide verdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aycar A kullanıcısına yanıt
    1080 daha güçlü ve daha çok giriş çıkış barındıran bir Avr.
    Misal hem tv hem de projeksiyon kullanıyorsanız 1080’deki 2 adet Hdmi çıkışı büyük bir avantaj.

    Bir de 790’da ağ özellikleri yok.
    Misal ağda depolama yaptığınız bir Nas cihazı varsa dlna desteği ile Avr direkt nas’a ulaşıp müzik dosyalarını çalabilir. Yada internet radyolarını vs 1080 ile kendi menüsünden dinleyebilirsiniz

    Bir de ağ özelliği olan bir Avr’yi telefona indirdiğiniz uygulama ile direkt telefondan yönetebilirsiniz.
    Örneğin ben Avr, tv, Digitürk ve medya oynatıcının uygulamalarını telefona indirdim ve tüm cihazları kumanda olmadan telefon ve ağ üzerinden yönetebiliyorum. Kumanda kalabalığı ile uğraşmadan rahatlıkla işimi görüyorum.

    Eğer bu tarz özellikler sizin için önemli ise 1080 için fark verilir. Ama zaten hoparlörler çok iyi değil, arada film için idarelik de olsa çevresel ses verse yeter derseniz de 790 işinizi görebilir




  • Güçlü bir avr her zaman için iyidir diye düşünüyorum şuan olmasa yeri ve zamanı geldiğinde lazım olabileceğini kanısındayım hoporlerim çok iyi olmasa da kötüde değil yıllarca başka hoporlör aratmadı bana zevkle müziğimi filmlerimi dinletti. Eğer bozulursalarda tabiki yükselttirim gücünü kalitesini.

    Dlna dan, Spotify dan filan müzik dinleyeceğimi sanmam ama radyo güzel olur. Müzik zaten USBden ve android box olduğu için YouTube filan takılıyorum ben genelde birde telefondan cihazı yönetmek özelliği iyi olur tabiki. Açıklamalarınız için teşekkür ederim bi nebzede olsa akıl akıldır alım esnasında faydası olacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aycar A kullanıcısına yanıt
    Sony n8n 790 ve 1080 modellerini kullandim. Kesinlikle 1080 diyorum. Çok daha güçlü ve özellikle arka hoparlör sesleri çok daha iyi. Aradaki farka kesinlikle deger. Ayrıca 790 da ön ve center disinda hoparlör cikis terminalleri mandallı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 4 Mayıs 2021; 18:35:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu avr yi 2.1 çaldırabileniniz varmı? Ya stereo veriyor ya multi channel de sub'u aktif ediyor. 2.1 çaldıramadım ben bir türlü..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donjuan008

    1. Arkadaşım yurtdışından kef kube 8b subwoofer almış yer kaplamıyor performansıda iyi diyor 5000 bandında küçük olması iyi siz ne düşünüyorsunuz fikirleriniz ben  Cambridge Audio Minx X301 Subwoofer diyırum boyutu fiyatı ve kalitesi nedeniyle

    Kef kube8b'nin kronik sorunu yok ise kesinlikle onu tercih edin spl değerleri ortada.

    Ancak bu tip bir sw alacaksanız ben olsam minimum kube10b alırdım.

    Kef'in tek kuşku duyulması gereken kısmı çok arıza verebilen swler üretti geçmişte.

    Zamanında Canton sub600 kullanmış birisi olarak minx301 beklediğinizi veremeyecek.

    Kube10bye geçerseniz ben gerçekten sw aldım diyebilirsiniz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dousk

    Bu avr yi 2.1 çaldırabileniniz varmı? Ya stereo veriyor ya multi channel de sub'u aktif ediyor. 2.1 çaldıramadım ben bir türlü..

    Front surround seçeneğinde dinlerseniz ön iki hoparlör ve bass tan ses alırsınız.

  • Ab. Hamsici A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler deneyeceğim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dousk kullanıcısına yanıt

    Son avrlerse nasildir bilmiyorum ama Sony avr kullandigim donemde hoparlorleri buyuk secmezseniz afd modunda genelde stereo sea alacaginizdan sub devreye girer. Bir de straight gibi bir mod varsa onda da devreye girer sanirim. Feont surround modunu isme gore yorumlarsam atereo'ya degil coklu sese yatkin bir mod olarak gozukuyor. Avr'ler arkaya surround hoparlor eklemeyenler icin yazilimsal bir surround modu ekliyorlar. Bu o ise yariyordur.


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.