Şimdi Ara

Sony PlayStation 5'in prototipine ait fotoğraflar ortaya çıktı iddiası [Güncellendi] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
8.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evo_4

    Oyun fiyatları bir yana, oyun yapım süreleri bıktırdı beni. Minimum 5 sene bekle ama 1 günde bitsin. Sony zaten kaç yıldır aynı oyunları ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyor. Hala hiç birinden net çıkış tarihi yok. Bu E3'ü de pas geçiyorlar. Neslin sonuna geldik bu aşikar. Bir an önce 2019 gelsede herşey netleşse. İyice sıkmaya başladılar. Milletteki bu peygamber sabrını da anlamıyorum. Hala bu oyunların 2020'den önce gelmeyeceğini savunanlar var. 2020'ye kadar yeni konsolu çıkartmayıp, 2019 bitmeden tüm exc. oyunları çıkartmamak resmen ihanettir. Adamlar ellerinde Tlou 2 ve Death Stranding var diye resmen yatmaya alıştılar. Microsoft'un başarısızlığı ve Sony'nin oyun konusunda rakipsiz olması iyice bir taraflarını kaldırdı. Aynı firmadan, 2 senede bir çıkan ama kaliteli oyunlar olduğu Ps2 dönemini özledim.
    Ps2 zamanındaki gibi kolay değil ki oyun yapmak, şimdi öyle basit grafiklerle hikayelerle çıkan oyunları gömüyorlar anında. Rockstar 8 senede yaptı Red Dead Redemption 2’yi ona göre de para kazandı ama.



    http://www.milliyet.com.tr/red-dead-redemption-2-dunya-oyunhaberleri-haber-2774428/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dark dragon kullanıcısına yanıt
    O dönem kolay mıydı önce onu bir düşünmek lazım. Şimdi her türlü imkanın fazlası var. Bahsettiğim oyunlar her yıl çıkan Ubi veya Ea oyunları değil. Dmc, Silent Hill, Gta, Gow, Resident Evil, Gta, Mgs ve Sony'nin kendi stüdyolarından çıkan klasik oyunlar. Her birinin arasında 2 maksimum 3 yıl var. Ama hepsi bir öncekinin üzerine koymuş harika oyunlar. Ilk aklıma gelen örnek, Silent Hill 2 ve 3'ün yapım aşaması videoları. Tek bir ofiste 8-10 bilgisayarla adamlar korku türünde hala daha iyisi olmayan işler çıkarmışlar. Rockstar, Capcom ve Kojima gibi yapımcıların da ona keza imkanları ve kazançları simdikiyle kıyaslanamaz bile.

    Rdr 2 8 yılda yapılmış diyorsun. Adamlar 8 yıldan kısa sürede bütün Ps2 oyunlarını sürmüş piyasaya. Her biri birbirinden güzel oyunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evo_4 E kullanıcısına yanıt
    Kendin söylemişsin aslında cevabı; "Şimdi her türlü imkanın fazlası var." Tam da bu yüzden uzun sürüyor zaten, o dönem oyun geliştirmek daha kolaydı çünkü işin teknik kısmı bugünkü gibi hem imkanlara sahip değildi hem de her şeyin önüne geçmemişti. Hani buna rağmen yine 2 yıl sürüyordu ama kafalarını hikaye, karakter ve nice detaya odaklayacak daha fazla vakitleri vardı. O zaman yapılan oyunlarda ışık kaynağı sabit, gölgeler sabit, mekanlar statikti hatta daha fenası RE4'e kadar tüm RE oyunlarının arka planı 3B bile değildi, 2B render alınan resim koyup geçiyorlardı. Üstelik çalıştıkları ölçekler de küçüktü. Öyle 20 yıl öncesine gitmeye de gerek yok, 2010'da çıkan AC:Brotherhood'un haritası 2 km2, RDR2 ise 90km2 bir de bu ölçeğin üzerine adamların uğraştığı teknik seviyeyi ekle, uzun sürmesi çok normal.

    Bununla beraber sektör de değişti, oyun oynayan topluluğun yaş ortalaması sürekli düşüyor, ilgi alaka farklı yönlere kayıyor. Şimdi şu şartlarda bu işten para kazanan adamların da çok seçeneği yok, ya oturup uğraşacaklar ya da kısa yoldan gidecekler. Misal COD işte 2018 başında duyuruldu sene bitmeden çıktı. Ancak geldiği noktada bir zamanların hikayesi ile sektöre damga vuran oyunu para kazanma uğruna battleroyal oyunu oldu. 1 yılda da en fazla böyle bir iş çıkıyor ortaya, o yüzden her ne kadar RDR2 istisna olsa da ortalama 3 ile 5 yıllık geliştirme süreci mevcut görsel seviyenin geldiği noktayı düşünürsek fazlasıyla ideal bir zaman.




  • evo_4 E kullanıcısına yanıt
    Konsolda hikaye ağırlıklı ex oyun için 5 sene normal.bir.zaman bu adamlar fifa çıkarmıyor her sene. Gow4 gibi last of us gibi oyunlar çok zahmetli ve detay istiyor. Sadece grafik yeterli.değil. Bunlar zaman alıyor. Ps1 ps2 dönemi değil artık. Rdr2gibi geniş oyunlar çok zaman alıyor. Diğer türlü yeni oyuncu milleti pubg kafasında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evo_4 E kullanıcısına yanıt
    Eski oyunlar zamanına göre güzeldi tabi ama günümüzde çok basit kalıyor, o zaman haritalar küçüktü, animasyonlar basitti, oyunların çoğunda seslendirme bile yoktu. Şimdi ünlü oyuncular seslendirme yapıyor, özel müzik albümleri yapıyor, animasyonlar motion capture ile bir sürü emek vererek yapıyorlar, en basit npc’lerdd bile seslendirme yapılıyor. Artık büyük firmalar mükemmel oyunlar yapmak zorunda yoksa yerin dibine sokuluyor bütün itibarları bitiyor o yüzden çok uğraşıyorlar. Artık 4-5 seneden önce baba oyun çıkmıyor, her sene çıkanları görüyoruz zaten hep leş oyunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PS5 bugün çıksa fiyatı 4000-4500 TL olacak.. 2020 de dolar kuru nasıl olur tahmin etmek zor.. Yinede kaba taslak bir şey koyarsak ortaya 2020 de 5000 TL üzeri piyasaya çıkması çok muhtemel..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her gördüğünüz uyduruk fotoyu paylaşın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500 dolar.. 4 bini geçecek demekki ülkemizde..

  • Seyrim kullanıcısına yanıt
    500*6.5*1.2=3900 tl gibi bir fiyattan girer bugün itibari ile. 2020 de dolar 10 lira olur en az. Ps5 6000 liradan girer. Öyle ya da böyle hepimize girer

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1520extreme 1 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam..
  • Bu fiyatlarla artık tamamen zengin sınıfına ait bir hobiden öteye gidemez, benim için konsol devri ps4 le bitmiştir artık.

    Bu arada türkçe içeriğede güle güle diyin kimse bir avuç insan için uğraşmaz.

    + muhtemelen sony tr kapanacak zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.