Şimdi Ara

Sony NW-A805 İncelemesi ::..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sony NW-A805


    Walkman serisinin yeni videolu cihazı NW-A805, ince, uzun pil ömrü sunan ve kullanışlı bir taşınabilir müzik cihazı

    Sony'nin Walkman serisi dahilinde satışa sunduğu ilk videolu cihaz NW-A800'ün 2GB hafızaya sahip olan NW-A805 modeli, test merkezimize ulaşan eğlenceli cihazlardan biri. Mavi, beyaz, siyah ve pembe renk seçenekleri bulunan NW-A805, 53 gram ağırlığında ve 9.1 mm inceliğinde oldukça şık bir cihaz. 2 inç büyüklüğünde LCD ekranın altında yuvarlak olarak tasarlanmış üç adet menü tuşu bunuyor. Cihazı, kullanımı oldukça rahat olan bu tuşlarla yönetiyorsunuz. Yan kısmında ses ayar ve sıfırlama (reset) düğmesi, arka kısmında tuş kilidi (hold) düğmesi, alt kısmında ise kukalık ve USB girişleri yer alıyor. ATRAC, MP3, WMA ve AAC formatında yaklaşık 1300 müzik parçası yüklemenize imkan tanıyan NW-A805, Dijital Sound Enhancement Engine(DSEE) teknolojisi sayesinde müziği sıkıştırarak oluşan kayıpları en aza indiriyor. Böylece ses kalitesinden ödün verilmemiş oluyor. Cihazın içinde parçaları listelemenize imkan tanıyan 5 adet 'bookmark list', ayrıca albüm, artist ve şarkılar gibi kısımlar bulunuyor. Heavy, pop, jazz, unique ve normal olmak üzere 5 adet ekolayzır modu, tüm bunların yanı sıra çalma geçmişi ve rastgele çalma gibi özellikler de barındıran cihaz, sunduğu fonksiyonlarla hem kullanışlı hem de eğlenceli bir alternatif oluşturuyor.
     Sony NW-A805 İncelemesi ::..

    Bildiğiniz gibi MP3 çalar ya da taşınabilir medya cihazlarına veri transferinin en rahat yolu, USB bağlantısı kurulduktan sonra bilgisayarınızda bulunan dosyaları 'sürükle-bırak' yöntemi ile aktarmaktır. Ne yazık ki Sony NW-A805'e veri transferi için ürün kutusundan çıkan özel yazılımı kullanmanız gerekiyor. Veri transferi için ayrıca bir yazılım kullanmak her ne kadar düzenli bir arşiv için şart gibi görünse de oldukça can sıkıcı bir hal alabiliyor. Çünkü her gittiğiniz yere yanınızda yazılım CD'nizi de taşımanız gerekiyor. Fakat şunu da eklemeliyim ki cihazı harici bir disk olarak tanıtmak mümkün. Tabii harici bir disk olarak tanıtıldığında sadece depolama görevi görüyor. Bu da demek oluyorki arkadaşınızın bilgisayarından hoşunuza giden müzik ve video dosyalarını cihaza aktarabilirsiniz fakat bu müzik ve videoları dinlemek veya izlemek için evinize döndüğünüzde yine Sony yazılımını kullanmanız gerekiyor. USB üzerinden şarj olan cihaz, 30 saat müzik dinleme, 8 saat de video izleme süresi sunuyor. Rakipleri içinde en uzun pil ömrü bulunan cihazlardan biri olması NW-A805 için önemli bir avantaj. Cihazın bir diğer eksiği ise orijinal kulaklığının çok şık ve rahat bir kullanım sunmasına rağmen kablosunun çok kısa olması. Bu durum yolda müzik dinlemek isteyenlerin cihazı sürekli elinde tutmalarını gerektiriyor. 2GB hafızasına yaklaşık 7 saatlik video dosyası alabilen NW-A805'in görüntüsü de ses kalitesi kadar başarılı. İlk etapta ekran video izlemek için küçükmüş gibi gelse de seyahat ederken keyifli bir yol arkadaşına dönüşen NW-A805'in ekranı yatay ve dikey olarak kullanılabiliyor. MPEG4 formatında video ve JPEG formatında fotoğraf yüklemeniz de mümkün. İlle de FM radyo özelliğine sahip bir cihaz istemiyorsanız Sony’nin ilk videolu walkman cihazlarından olan NW-A805, şık tasarımı, uzun pil ömrü, başarılı ses ve görüntü kalitesi ile incelemeden geçilmemesi gereken cihazlardan biri.





    'mobimag' ten alıntıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eP_362 -- 7 Şubat 2008; 21:29:51 >







  • Özellikleri güzel ama tasarımı biraz kötü bence.Hem Ipod'a hem de çakma cihazlara benziyor biraz.Daha başarılı bir tasarım yapılabilirdi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fernsehn

    Özellikleri güzel ama tasarımı biraz kötü bence.Hem Ipod'a hem de çakma cihazlara benziyor biraz.Daha başarılı bir tasarım yapılabilirdi.


    HADİ YAA
  • Dün aldım.

    Tek eklimeyle muhteşem bi cihaz. Ne B serisi ne E serisi.
    A serisi işi götürdü gibi.

    Hele video seyrederken kendinizi cep sinemasında falan zannediyosunuz.
    Bursa ElectroWorld'den 299 YTL'ye aldım. 2 GB tabii ki.
    4 GB'da gelecekmiş ama bekleyemedim.

    Hiç abartmıyorum o kulaklıklarla sanki Bang & Olufsen'de dinliyormuşsunuz gibi ses net, gür ve berrak.


    PS: Oh rahatladım yahu Neydi o cep telefonlarına 1 GB, 2GB, 4GB kartlar atıp da sonra şişmelerini izlemek, artık telefon ayrı...Mp3 player ayrı.

    Demek ki o aylık teknoloji dergilerindeki adamların (NewTech, T3, Stuff falan gibi) bir bildikleri var. Hepsini ayrı ayrı alıyorlar

    Hadi kolay gelsin

    Bir PS daha: Bir de Cowon'u gör demeyin, bilmiyorum kullanmadım, ayrıca bu dodge viper'ım varken niye Ferrari almadın ?!?! gibi bi soru olur !
    Sadece bir deneyin, göreceksiniz diyorum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Chandler B.

    Dün aldım.

    Tek eklimeyle muhteşem bi cihaz. Ne B serisi ne E serisi.
    A serisi işi götürdü gibi.

    Hele video seyrederken kendinizi cep sinemasında falan zannediyosunuz.
    Bursa ElectroWorld'den 299 YTL'ye aldım. 2 GB tabii ki.
    4 GB'da gelecekmiş ama bekleyemedim.

    Hiç abartmıyorum o kulaklıklarla sanki Bang & Olufsen'de dinliyormuşsunuz gibi ses net, gür ve berrak.


    PS: Oh rahatladım yahu Neydi o cep telefonlarına 1 GB, 2GB, 4GB kartlar atıp da sonra şişmelerini izlemek, artık telefon ayrı..**** player ayrı.

    Demek ki o aylık teknoloji dergilerindeki adamların (NewTech, T3, Stuff falan gibi) bir bildikleri var. Hepsini ayrı ayrı alıyorlar

    Hadi kolay gelsin

    Bir PS daha: Bir de Cowon'u gör demeyin, bilmiyorum kullanmadım, ayrıca bu dodge viper'ım varken niye Ferrari almadın ?!?! gibi bi soru olur !
    Sadece bir deneyin, göreceksiniz diyorum.





  • @leylandi

    Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nw-a808 ve ipod
    18 yıl önce açıldı
    Sony NW-S203F ARIYORUM
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.