Şimdi Ara

Sony'nin yeni aynasız Amirali A9 tanıtıldı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sony Alpha A9, yani full frame aynasızların yedincisi, A7 serisinin hız canavarı haline dönüştürülmüş hali daha yarım saat kadar önce duyuruldu. Özellikleri zaman zaman farklı biçimlerde kulaklara çalınsa da A9 serisinin performans için tasarlandığını görüyoruz.




    24,2MP Full Frame Sensör

    Sensör hakkında daha geniş bilgiye sonraki yazılarımızda yer vereceğiz. Çünkü hala onunla ilgili net bir bilgi yok. Zira sensörün megapiksel anlamında A7R II’den düşük oluşu şaşırtmasın, zira burada Sony’nin başka bir planı var gibi.



    Geliştirilmiş Vizör

    Vizör çözünürlüğü 3.7Milyon Noktaya sahip. Bu demek oluyor ki fotoğrafı çektiğiniz andan önce bile yüksek kalite ön izleyebiliyorsunuz.

    Dahili 4K Video

    Daaha önce de A7R II ve A7S II modellerinde olduğu gibi dahili olarak UHD 4K / 30p video çekimi yapabiliyorsunuz. Herhangi bir kayıtçı gereği duymadan bu işlemi yapabiliyor olmak ve sadece hafıza kartına aktarım yaparak 4K kalitesine ulaşmak harika bir şey.




    20fps Seri Çekim Hızı

    Tam karede yüksek megapiksel değerinde 20fps seri çekime ulaşabilen bir aynasız daha önce üretilmedi. Bakalım Sony A9‘dan daha neler gelecek.




    693 Nokta AF

    Artık net fotoğraf çekemiyorum diyenlerin derdine son. Zira bu makine kendi kendine bile netleyebilir. Bu kadar fazla nokta ne işe yarayacak diyenleri duyabiliyorum. Hobi amaçlı kullanıcılar ve fotoğrafçılar için değil genel anlamda video çekenler ve foto muhabirler ve spor muhabirleri için harika bir özellik.




    5-Axis SteadyShot

    Bunu A7 serisinin ikinci versiyonları olan A7 II, A7R II ve A7S II modellerinden biliyoruz zaten. Bu alanda bir güncellemeye gerek yok ki daha ne yapacak zaten diyebilirsiniz.

    Magnezyum alaşım gövde ve Çift SD Kart yuvası

    Çift kart yuvası Sony A9 ile video çekimi yapacakları sevindirecek bir özellik. İki adet 256GB ile bir sinema filmi çekeriz artık. Bu özelliğin gelmesi iyi oldu zira kart tak çıkar derdinden ziyade bu işlemi yaparken ki sarfedilen zarar yadsınamaz. Kartı bir kere takıp çıkarsanız bile bu narin şeylere zarar verebilrsiniz. Hiç olmadı içindekilerin aktarımına etki edebilir.

    BIONZ X Görüntü İşlemci ve 204.800 ISO

    Bu ISO değeri birçok kullanıcı için yeterli bir seviye. A7S II deki performansı gösterebilir mi hep beraber inceleyeceğiz. Tahminen etkin piksel ile doğru orantılı olarak ISO performansını bir tık aşağı çekmek doğru bir yol izlenimini veriyor bana da.

    Genel olarak kısaca değerlendirdik. Bence Sony A9 oldukça iyi bir fotoğraf makinesi ve aynı zamanda video kamera işlevi görecek bir cihaz. Özellikle hareketli sahnelerin bir numaralı tercihi olacak gibi. Zira seri çekim ve netleme hızları ile oldukça iyi teknik özelliklere sahip. Sony A9 fiyat olarak $4500 gibi bir Amerika fiyatına sahip. Bu ürünün Türkiye’deki fiyatı merak konusu olsa da tahmini rakamların $5200 seviyesinde olacağını söyleyebiliriz. Bu da dikkat çekici bir rakam. Yaklaşık olarak 20 Bin TL.

    Alıntıdır.







  • Anasayfa'da haber çıkmadı? iphone , samsung olmayınca yazmıyorlar.
    Makina 10 numara görünüyor. Fiyatı gerçekten çok uçuk .Aslında ben 70 yada 100mp bekliyordum 24mp düşük geldi çünkü a7r2 42mp iken bunda 24mp çekmeleri garip durdu.

    http://www.sony.com/electronics/interchangeable-lens-cameras/ilce-9/specifications

    tek bir sorun 4499$ dolar gerçekten çok yüksek, hele bizim ülke için bir araba fiyatına denk geliyor.

    http://www.pdnonline.com/gear/cameras/sony-a9-vs-canon-1d-x-mark-ii-vs-nikon-d5/




  • Sony galiba bu sektörün lideri ve yol çizeni olacak. İlk ff aynasız modeli de çıkartmışlardı, sonra a7 serisi, şimdi de a9... İnsanın shut up and take my money diyesi geliyor.
  • Özellikler 10 numara da fiyat olmamış.dokunmatik karan yok mı bunda. Herşeyi köy onu koyma sakın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • canon nikon neden gövde de görüntü sabitleme kullanmazlar anlamıyorum . son çıkan aynasızın da gövdede titreşim engelleme vardı ama sanırım sadece video da kullanılabiliyordu. fiyat zaten 5 6 bin tl civarı. yani canon 6d alınabilir onun yerine. ayrıca odak hassasiyeti de +1 ev miş. 80d nin sensörünü falan kullanıyor diyorlardı neden bu kadar kötü bir düşük ışık odaklanma performansı var anlamadım. 6d de videoda af yapamıyormuş. Sony nin aynasızlarında da batarya ömrü ve düşük ışıkda odaklanma hızı konusunda yetersizlik var . yani zilediğim videolarda genelde bu yönde eleştirilyordu. bir de bir sür para veriyoruz bari FF lerde dokunmatik ekran olsaymış

    sony de göz tanıma özeliği çok iyi. 700d de yüz tanıma var daha bir kere tanıdığını görmedim birini

    yine focus peaking gibi teknolojilerde artık standart olmalı.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.