Şimdi Ara

>>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<< (120. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.361
Cevap
50
Favori
945.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: albts

quote:

Orijinalden alıntı: kayalık

Herkese merhabalar.
    Sony müzik seti almayı düşünüyorum. Maksimum 1000 YTL civarı evde kaliteli müzik dinlememi sağlayacak bir set arıyorum. Bu konularda pek deneyimim yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

o paraya yazık etme derim orta halli güzel bir hi-fi sistem kurabilirsin (kaliteli müzik dediğin için yazdım)

Alıntıları Göster
    Arkadaslar evde sony rx 99 modeli var. Pc de dinlemek için hangi ses kartını almamı tavsiye edersiniz ? yardımcı olursanız sevinirim hoscakalın...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bir Serzeniş

Arkadaslar evde sony rx 99 modeli var. Pc de dinlemek için hangi ses kartını almamı tavsiye edersiniz ? yardımcı olursanız sevinirim hoscakalın...

Alıntıları Göster
    sadece müzik için; asus xonar serisinden bir kart tavsiye ederim. DX2 olabilir daha önce kullandım müzik için iyi bir karttır 2. eli 150-160 civarı. Ya da stereo M-audio 24/96 bulabilirsen al bu biraz pahalı 250 tl civarı..Müzik için x-fi cart curt önermem, x-fi fatality kullandım müzikseti bağlı şekilde pek tat vermedi daha sonra xonar'ı aldım...Ancak pc'den müzik dinleme ile direkt audio cd'yi sette dinleme arasında hissedilir derecede fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leone_510 -- 4 Kasım 2009; 23:19:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Leone_510

sadece müzik için; asus xonar serisinden bir kart tavsiye ederim. DX2 olabilir daha önce kullandım müzik için iyi bir karttır 2. eli 150-160 civarı. Ya da stereo M-audio 24/96 bulabilirsen al bu biraz pahalı 250 tl civarı..Müzik için x-fi cart curt önermem, x-fi fatality kullandım müzikseti bağlı şekilde pek tat vermedi daha sonra xonar'ı aldım...Ancak pc'den müzik dinleme ile direkt audio cd'yi sette dinleme arasında hissedilir derecede fark var.

Alıntıları Göster
    mrb arkadaşlar herkese selamlar bu siteye üyelğim eski ama sadece yorumları okudum pek yazmadım bende sizler gibi sony hastasıyım elimde şu an 2 adet rx99 var bu setin hastasıyım bunlardan hariç birde lbt xb8av vardı ama onu sattım malesef şimdi arkadaşlar RSAN arkadaşa bi sorum olcak satmış olduğu lbt xg80 müzik seti lbt nin son modeli olanmıdır yoksa üzerine daha güçlü olan bir lbt çıktımı merakım bu birde kardeş bu setin hoparlörleri 6 ohm mu 8 ohm muydu resimlerden gördüğüm kadarıyla 6 galiba eğer ölyse çok basit.. selamlar.

Arkadaşlar birde elimde 2 adet fazladan sony rx 88 hoparlör var fazla olduğu için kullanmıyorum satıyorum ilgili arkadaşlarla görüşebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ercan42

mrb arkadaşlar herkese selamlar bu siteye üyelğim eski ama sadece yorumları okudum pek yazmadım bende sizler gibi sony hastasıyım elimde şu an 2 adet rx99 var bu setin hastasıyım bunlardan hariç birde lbt xb8av vardı ama onu sattım malesef şimdi arkadaşlar RSAN arkadaşa bi sorum olcak satmış olduğu lbt xg80 müzik seti lbt nin son modeli olanmıdır yoksa üzerine daha güçlü olan bir lbt çıktımı merakım bu birde kardeş bu setin hoparlörleri 6 ohm mu 8 ohm muydu resimlerden gördüğüm kadarıyla 6 galiba eğer ölyse çok basit.. selamlar.

Arkadaşlar birde elimde 2 adet fazladan sony rx 88 hoparlör var fazla olduğu için kullanmıyorum satıyorum ilgili arkadaşlarla görüşebiliriz.

Alıntıları Göster
    DUYURU:

Arkadaşlar elimdeki Sony mhc-rg 333 mini-hifi sistemimi Satmak istiyorum bilginize..

Takasa sadece Monitorle olur..

• quote:

Orijinalden alıntı: satoyama

quote:

Orijinalden alıntı: kayalık

Herkese merhabalar.
    Sony müzik seti almayı düşünüyorum. Maksimum 1000 YTL civarı evde kaliteli müzik dinlememi sağlayacak bir set arıyorum. Bu konularda pek deneyimim yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

o paraya yazık etme derim orta halli güzel bir hi-fi sistem kurabilirsin (kaliteli müzik dediğin için yazdım)

Vallahi orta halli olacak ve sony'deki kaliteyi verecek bir sistem ayarlamak ortalama 2500 YTL eder... ha eğer ben gider Roadstar ürünleriyle dizerim diyorsan o başka... Hesap belli...

orta halli bir ampf. 1500 TL - reference kolon 1000 TL >> daha SACD - vs. gibi extralari da saymiyoruz :) siz biraz fiyatlari takip etseniz iyi olur...

• quote:

Ama tekrar edeyim. Sony RX 99 ile dinleyeceğim... 2 Front 2 Surround Desteği olan bir kart yokmu acaba ? ben 5.1 gibi sistemlere uyumlu olması şartını istemiyorum...teşekkür ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bir Serzeniş

quote:

Ama tekrar edeyim. Sony RX 99 ile dinleyeceğim... 2 Front 2 Surround Desteği olan bir kart yokmu acaba ? ben 5.1 gibi sistemlere uyumlu olması şartını istemiyorum...teşekkür ederim..

Alıntıları Göster
    @bilemezsinki

acaba ne biliyorsun merak ediyorum

ama beni yanlış anladığın aşikar

fakat para senin paran kalite anlayışı senin, ama roadstar derken neyi kastetdiğini anlamadım bu konuda benimle aşık atmanı pek tavsiye etmem sony lbt ye 1000tl vereceksen de para senin paran

• quote:

@bilemezsinki

fakat para senin paran kalite anlayışı senin, ama roadstar derken neyi kastetdiğini anlamadım bu konuda benimle aşık atmanı pek tavsiye etmem sony lbt ye 1000tl vereceksen de para senin paran

Alıntıları Göster
    arkadaşlar 350-500 arası bir sony istiyorum 0 nerden bulabilirm ve hangi marka tavsiye edersiniz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: freedyxxx

MERHABA ARKADASLAR SITEDE YENIYIM.BENIM GIBI SONY HASTASI DOSTLAR ARASINA KATILDIGIM İÇİNDE COK MUTLUYUM.BENDE 1996-1997 YILLARI ARASINDA YURTDISINDAN OZAMANIN PARASIYLA 1700 MARK A GETİRTMİŞ OLDUGUMUZ SONY HCD-RX80 SET VAR.ORTALAMA 13 YILDAN BERİ BİR CİHAZ HİÇMİ PROBLEM CIKARMAZ HALA TAŞ GİBİ EN UFAK Bİ PROBLEMİ YOK.BİRKEZ TAMİR YÜZÜ GÖRMEDİ.SİMDİKİ COGU SETIDE RAHAT BASTIRIR.ARKADASIMDAKİ MHC-GN88D İLE KAPIŞTIRDIM.O DEV GİBİ SET BENIM CANAVARIN YANINA BILE YANASAMADI KESINLIKLE.BIDE ÜZERİNE 7500 W YAZMISLAR.TABI BU KAPISTIRMA OLAYI ARKADASIN MÜSTAKİL EVINDE OLDU SU ANA KADAR APATMAN İÇİNDE VOLUMU 15 TEN YUKARI ACAMADIM.NEYSE SORUMA GELELIM.BEN BU SETE 2 ADET RX88 KOLONU ALDIM.MAKINAYA RX88 LERI BAGLADIM.RX80 KOLONLARIDA RX88 LERE BAGLADIM.SIMDI BU MAKINADAN CIKAN MESELA 100W GUC İKİYEMİ BÖLÜNÜR? YOKSA HER İKİ KOLONDA 100 ER W CEKER TOPLAMDA 200W CEKIP SESI İKİYEMI KATLAMIS OLUR.YARDIMCI OLUSANIZ COK SEVINIRIM.DAHADA SORULARIM OLACAK SONRALARI SIZLERE.BUNUN DISINDA BIZDE BIR ADETTE MHC-RX88 VAR.SENELERDIR ONUDA KULLANIYORUZ ODA TAS GIBI.AMA RX80 BI BASKA BENIM İÇİN.YALNIZ SUNU KESIN SONY ESKI SONY DEGIL.O ESKI SETLERDEKI SAGLAMLIK VE GÜÇ SİMDİKİLERDE KESINLIKLE YOK.ÇÜNKÜ ARTIK JAPON SONY YOK.SAYGILAR.

>>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<<

benimde eskiden bir rx88 im vardı hala durur kendisi taş gibidir
    arkadaş sorunu cevaplamış ama ben biraz daha teknik detaya girmek istedim yazını ve cevapları okuyup geçemedim...

rx80:üzerinde yazdığı gibi 55+55w rms değerinde çıkış gücü vardır
    rx88:üzerinde yazar eğerki gördüysen 100+100w değerindedir ve fonksiyon güç bakımında daha üst düzey bi sistemdir..

şimdi 4 hopalörle (ki sonraki ikisi orj değil ve daha güçlü!!) 2x55w olan rx80 i yorma derim hem palalel bağladığın için ohm Ω değeri ikiye bölünmüş ve hopalörler tarafından çekilen güç ikiye katlamış olacak rx80 nin çıkışlarına uzun kullanımda bir zarar vermesi mükündür.
    bencede o cihazın orjinalini bozma derim hele hele rx80nin 16Ω surround çıkışlarını sakın rx88lerin hoparlörlerini bağlama
    orjinali korunmuş cihaz güzel cihazdır iyi günler

Alıntıları Göster
    @SATAYOMA ; İLGİNE TEŞEKKÜR EDERİM YAZINI OKUYALI BIRAZ UZUN ZAMAN OLDU AMA ANCAK YAZABILIYORUM.

İLK YAZIMI DİKKATLİ OKUDUYSAN BENDEDE RX88 VAR SOYLEMISTIM.SENDEDE VARMIS SEVINDIM BUNA SANSLISIN...VE IKIMIZDE RX88 IN NE KADAR GUCLU OLDUGUNU BILIYORUZ...FAKAT BEN RX80 IMI HERZAMAN DAHA FAZLA SEVMISIMDIR...VE HEM GORUNTUSUNE GUZELLIK KATSIN HEMDE SESI DAHADA YAYMASI AMACIYLA EKSTRADAN SS-RX88 HOPARLÖR ALIP BAGLADIM SETIME...ONCEKI SAYFADA FOTOLARINI GOREBILIRSIN...APARTMANDA OTURMAM NEDENIYLE SON SESINI ACAMIYORUM EN FAZLA VOLUME 17 KADAR FALAN ONDADA DUVARLAR TITRIYOR SIKAYETE GELIYOLAR....SU ANA KADAR SON SESINI KANKAM ASKERE GIDERKEN YAPTIGIMIZ EGLENCEDE ACMISTIM ACIK HAVADA MAHALLE EGLENMISTI BU SETLE .... NEYSE GELELIM SADATE; VENOM800 KARDESIMIZ EKSTRA KOLONLARI BAGLADIGINDA CEKILEN GUC ARTMAZ MEVCUT GUC SADECE İKİYE BOLUNUR DEMISTI...SEN İSE CEKILEN GUC IKIYE KATLANIR VE SETIN CIKISLARINA ZARAR VERIR DIYOSUN...HANGISI DOGRU ACABA???? BEN KOLONLARI BAGLADIM GAYETTE HOS OLDU VE SES SANKI DAHADA ARTTI BU VENOM 800 UN DEDIGI GIBI SESI YAYDIGI ICINMI YOKSA SENIN DEDIGIN GIBI CEKILEN GUC IKIYE KATLANDIGI ICINMI???YALNIZ SUNU SOYLEYIM NAZAR DEGMESIN SETIME
    6 TANE KOLONU BAS BAS BAGIRTIYOR...

SANIRIM BIRAZ UZUN VE SIKICI OLDU AMA SAYGILAR CEVABINIZI BEKLEYECEGIM......

• quote:

Orijinalden alıntı: hknsmrc

arkadaşlar 350-500 arası bir sony istiyorum 0 nerden bulabilirm ve hangi marka tavsiye edersiniz

Alıntıları Göster
    @hknsmrc MERHABA 350-500 TL ARASI SIFIR SONY ARIYORSUN!!!! BU FİYATA ANCAK SONY MİKRO SİSTEM ALABİLİRSİN YANİ GİRİŞ SEVİYESİNDEKİ SETLER...BUNLARDA SENIN IHTIYACLARINA YETERINCE CVP VERMEZ SANIRIM...SENIN YERINDE OLSAM SIFIR ALMAK YERINE TEMIZ KULLANILMIS SONY LBT-RX-RXD SERİLERİNDEN BİR SET ALIRDIM.SOYLEDIGIN FİYAT ARALIGINDA BU SETLERDEN SAHIBINDEN.COM VE GITTI GIDIYOR COM. DA BULABILIRSIN...VE EMIN OL BU FIYATA BIR SIFIR BIR MIKRO ALMAK YERINE DEDIGIM SECIMI YAPARSAN PİŞMAN OLMAZSIN....

EGER KARARINI VERIR VE SETINI ALIRSAN BIZLERLE PAYLAŞMANI DILERIM.SAYGILAR

• quote:

Orijinalden alıntı: satoyama

@bilemezsinki

Burada ozanlık yaptigimiz yok aşık atalim... roadstar derken yani ucuz kalitesiz malzemelerle yapılmıs çin ürünlerini kasettim. Burada herkes fikrini ve bildiklerini paylasiyor yada öngörü sunuyor...Hepsi bu...Kendini kasmaya gerek yok relax ol... :)

• quote:

Orijinalden alıntı: uludagnet

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    yıl 95-96 o zamanlar metro grosmarket yeni açılmış güneşlide o zamanın rx serileri yan yana rx 30 rx 70 rx 90 hepsi full ses çalıyor şarkıda daft punk around the world (90 ların hit parçasıydı) bizde abimle set alamaya gitmişiz o zaman bir görüştü hasta olmuştum sony setlere o güçlü bassları distorsiyonsuz sesleri hayran bırakmıştı beni bu zamana kadar çok set elimden geldi geçti mağazalarda olsun arkadaşlarda olsun çoğunu test ettim ama müzikte hala o tadı alamıyorum setime gelicek olursak hala 0 gibi duruyor rx30 canavar gibide sesi var hey gidi yıllar

forever SONY

• quote:

Orijinalden alıntı: bowers wilkins

yıl 95-96 o zamanlar metro grosmarket yeni açılmış güneşlide o zamanın rx serileri yan yana rx 30 rx 70 rx 90 hepsi full ses çalıyor şarkıda daft punk around the world (90 ların hit parçasıydı) bizde abimle set alamaya gitmişiz o zaman bir görüştü hasta olmuştum sony setlere o güçlü bassları distorsiyonsuz sesleri hayran bırakmıştı beni bu zamana kadar çok set elimden geldi geçti mağazalarda olsun arkadaşlarda olsun çoğunu test ettim ama müzikte hala o tadı alamıyorum setime gelicek olursak hala 0 gibi duruyor rx30 canavar gibide sesi var hey gidi yıllar

forever SONY

Alıntıları Göster
    @BOWERS

SONY HCD-RX30 SETİNİ ZAMANINDA ALDIĞINDA KAÇ PARA VERMİŞTİN HATIRLIYORMUSUN????

• quote:

@BOWERS

Alıntıları Göster
    R.M.S (Root Mean Square)
    Alternasları ölçmek için bir ölçü metodudur. Tam anlamı, değişik frekanslarda alınan ölçümlerin karelerinin ortalamalarının karekökünü ifade eder.Harmonik formda yer değiştirme hareketine sahip bir hoparlör gövdesi üzerindeki bir noktaya ait yer değiştirme, hız ve ivme cevapları basit formda aşağıdaki şekilde verilebilir.
    , , . Titreşim ölçümü sonucunda hoparlörün etki alanının belirli bir noktasından alınan cevaba Fourier dönüşümü uygulanarak bu nokta için elde edilen cevabı oluşturan harmonik bileşenlerin frekansları elde edilebilir. Sürekli bir sinyal için Fourier dönüşümü
    şeklindedir.
    Titreşim ölçümü ile elde edilen veriler sayısal olarak saklanabildiği için Fourier dönüşümü yerine hızlı Fourier dönüşümü kullanılır. Hızlı Fourier dönüşümü n adet örneğe sahip bir x ölçüm sinyali için
    formülü ile hesaplanır.
    Ölçülen titreşim cevaplarına ait enerji içeriği sinyalin kare ortalamalarını karekökü (RMS) ile belirlenebilir. n adet örneğe sahip bir x sayı dizizi için RMS değeri
    şeklinde hesaplanır ki bunu sentezleyip topalyıp formülleri yazmak bile yazının tamamını yazmaktan onkat daha zordur.Bana göre ses için rms tabiri kullanmak çokta doğru değildir.Şunuda gözardı etmemek lazım böyle ölçümlerde çoğu kataloğ değeri gerçek değerlerlerle asla bağdaşmaz.Hava şartları ,ortam sıcaklığı ,malzeme genleşmeleri hatta araç içinde unutulan biraz mdf tozu bile bu durumu değiştirebilecek faktörlerdendir.

P.M.P.O (Peak Music Power Output)

Hoparlörlerin anlık olarak dayanabileceği maksimum gücü gösterir.Hoparlörün zarar görmeden çok kısa süreli (mili saniye)olarak çıkabileceği gücü ifade eder. Gücü tarif edebilmenin mantıklı bir yolu değildir. Sadece anlık olarak kaldırılabilecek yük miktarını temsil eder.Genel itibariyle pek sesi çıkmayan ürünler üzerine abartılı rakamlarla yazılan kaçamak bir pazarlama yöntemi olarak kullanılır..

Biraz daha mantıksal döngü kullanmak gerekirse 12 volt 60 amper bir aküden kısa devre halinde bir mili saniye de 500 amper çekilebilir.Doğrudur.Ama bunun sonucunda artık ortada akü yoktur..

Operating Power (Çalışma gücü)

Hoparlöre bir ve üç metre uzaklıkta duran 96dB ve 86dB ses basıncı elde edilmesi sırasında hoparlörün harcadığı elektrik gücüne Operating power yani çalışma gücü denir. Watt cinsinden gösterilir ve hoparlörün minimum yıpranma ile verebileceği ses gücünü ifade eder.

Musical Power (Müzik Gücü)
    Ses kalitesi cinsinden hoparlörün gücü ile alakalı yapılan en mantıklı ölçüm birimidir. Osilaskopta gözlenen frekanslardaki sinüs işaretinin bozulması yani distorsiyon üretmeye başlamadan hemen önceki çalıştığı gücü Watt cinsinden ifade eder. Ölçüm yapılırken müzik veya konuşma yaklaşık frekanslarında yani 25Hz den küçük çeşitli frekanslarda sinyaller hoparlöre verilir ve distorsiyona girdiği Watt değeri müzik gücü olarak belirlenir.

@@@@ ARKADAŞLAR GERÇİ ÇOĞUNUZ BİLİRSİNİZ BUNLARI AMA EK BİLGİ OLSUN YENİ BAŞLAYAN ARKADAŞLARDA FAYDALANSIN DİYE YAZDIM @@@@

YANİ NE İMİŞ SETLERİMİZDE P.M.P.O DEĞERİNE DEĞİL R.M.S DEĞERİNE BAKACAKMIŞIZ...AMA NE YAZIKKİ ŞİMDİKİ YENİ NESİL SONY SETLER GENELDE ÇİN ÜRETİMİ OLDUĞU İÇİN YADA SONY KALİTESİNİ DÜŞÜRDÜĞÜ İÇİN YAZAN R.M.S DEĞERİ BİLE GERÇEĞİ YANSITMIYOR...SADECE GÖRÜNTÜYLE İŞ BİTMİYOR...ESKİLERDEN MESELA RX88 100+100 W ORTALIĞI GERÇEKTEN YIKIYOR BASLARI BİNAYI SALLIYORSA ....SİMDİLERDEN ÜZERİNDE 680W R.M.S 7500 W P.M.P.O YAZAN BİR SETİN İNSANI TERS ÇEVİRMESİ LAZIM SESİ AÇTIĞINDA... AMA HİÇTE ÖYLE OLMUYOR...BOŞ YERE DEĞİL DENEDİMDE KONUŞUYORUM...ABARTISIZ SETİN GÜÇÜNÜN 2-3 KAT FAZLASINI YAZIYORLAR ÜZERİNE....AMA ŞUDA BİR GERÇEK GENEL OLARAK BAKILDIGINDA SONY NIN ELINE SU DOKECEK BASKA MARKA TANIMIYORUM...SONY KALITESIZ DEMIYORUM SADECE OLDUGUNDAN ASIRI ABARTI GUCLU GOSTERMEYE CALISIYOR YENI NESIL SETLERINI...BENIM FIKRIM BU....

• quote:

@SATAYOMA ; İLGİNE TEŞEKKÜR EDERİM YAZINI OKUYALI BIRAZ UZUN ZAMAN OLDU AMA ANCAK YAZABILIYORUM.

İLK YAZIMI DİKKATLİ OKUDUYSAN BENDEDE RX88 VAR SOYLEMISTIM.SENDEDE VARMIS SEVINDIM BUNA SANSLISIN...VE IKIMIZDE RX88 IN NE KADAR GUCLU OLDUGUNU BILIYORUZ...FAKAT BEN RX80 IMI HERZAMAN DAHA FAZLA SEVMISIMDIR...VE HEM GORUNTUSUNE GUZELLIK KATSIN HEMDE SESI DAHADA YAYMASI AMACIYLA EKSTRADAN SS-RX88 HOPARLÖR ALIP BAGLADIM SETIME...ONCEKI SAYFADA FOTOLARINI GOREBILIRSIN...APARTMANDA OTURMAM NEDENIYLE SON SESINI ACAMIYORUM EN FAZLA VOLUME 17 KADAR FALAN ONDADA DUVARLAR TITRIYOR SIKAYETE GELIYOLAR....SU ANA KADAR SON SESINI KANKAM ASKERE GIDERKEN YAPTIGIMIZ EGLENCEDE ACMISTIM ACIK HAVADA MAHALLE EGLENMISTI BU SETLE .... NEYSE GELELIM SADATE; VENOM800 KARDESIMIZ EKSTRA KOLONLARI BAGLADIGINDA CEKILEN GUC ARTMAZ MEVCUT GUC SADECE İKİYE BOLUNUR DEMISTI...SEN İSE CEKILEN GUC IKIYE KATLANIR VE SETIN CIKISLARINA ZARAR VERIR DIYOSUN...HANGISI DOGRU ACABA???? BEN KOLONLARI BAGLADIM GAYETTE HOS OLDU VE SES SANKI DAHADA ARTTI BU VENOM 800 UN DEDIGI GIBI SESI YAYDIGI ICINMI YOKSA SENIN DEDIGIN GIBI CEKILEN GUC IKIYE KATLANDIGI ICINMI???YALNIZ SUNU SOYLEYIM NAZAR DEGMESIN SETIME
    6 TANE KOLONU BAS BAS BAGIRTIYOR...

SANIRIM BIRAZ UZUN VE SIKICI OLDU AMA SAYGILAR CEVABINIZI BEKLEYECEGIM......

@venom800; dediği de doğru benim dediğimde doğru

eğerki palalel bağlamışsan benim dediğim gibi çekilen güç 2 katına çıkar hem ohm hem watt değeri olarak eğerki seri bağlantı yaparsan güç hoparlör başına bölünür bu işin düz mantığı budur ama sen palalel bağlamışsan fazla zorlama derim
    benim rx88 memlekette annemlerin evinde kaldı, cd çaları çabuk bozuldu ama hala canavar gibi çalışır gençlğimin güzel sesiydi tabi..

• quote:

@BOWERS

68 e almıştım

Orijinalden alıntı: bowers wilkins

quote:

@BOWERS

68 e almıştım

Alıntıları Göster
    Bu bölüme epeydir girmiyordum baya hareketlenmiş burası ne kadar güzel @freedyxxx r.m.s ve p.m.p.o hakkında bilgi yenilemesi yapmanız da güzel olmuş dediğiniz gibi hala bu kavramları bilmeyen arkadaşlar olabilir ve p.m.p.o değerini baz alarak ses sistemi alan arkadaşlar olabilir ki var malesef o nedenle bu terimlerin ne anlama geldiğini hatırlatmanız çok iyi olmuş R.m.s değerleriyle ilgili bende yorumumu belitrmek istiyorum aslında bu değerler hemen hemen bütün müzik setlerinde abartılarak yazılıyor ama belli bir kalitenin üstünde ürünler üreten bazı firmalar en azından gerçeğe yakın değerler veriyorlar halbu ki gerçek r.m.s değerleri yazlasar işler çok daha kolay olacak ama işte pazarlama stratejisi bu olsa gerek yüksek değerleri gören ve konu hakkında pek bir bilgisi bulunmayan son kullanıcı bu ürünü fazla düşünmeden alıveriyor. Açıkcası hi-fi sistemler dışında (onlar arasında da istisnalar var tabi) bir ses sistemi alacağım vakit en son baktığım değer r.m.s değeri olur. Zaten gerçeği yansıtmayan rakamlar kullanıyorlar o nedenle bu değerleri ciddiye alıp sistem seçmek çok doğru değil. Sistemin frekans aralığı, desteklediği teknolojiler, eğer varsa patentli ses teknolojileri, hoparlörlerin empedans değeri, hoparlör sürücülerinin çapları bunlar benim açımdan r.m.s değerine göre daha çok önem taşıyor açıkcası. Mhc Gn 1200-D modelini satın alırken de r.m.s değerleri en son baktığım özelliklerdi, sistemin toplam gücünün beni tatmin edeceğimden emin olduğum için üzerinde yazan abartı rakam beni pek ilgilendirmiyordu açıkcası, bu rakamlar daha çok r.m.s değerine setin ses kalitesi ve diğer önemli özelliklerinden daha fazla önem veren kişileri cezbetmek için yazılıyor. Özellikle son 5-6 sene içerisinde r.m.s değerleri gerçek dışı değerlerce müzik setlerinin üzerinde belirtiliyor. Sonuç olarak bu değerlere bakarak müzik seti alacaksanız hata yaparsınız, önem vermeniz gereken en önemli değer r.m.s değeri olmamalı yoksa hayal kırıklığı da yaşayabilirsiniz en iyisi alacağınız sistemi gidip dinlemek bu şekilde sistemin ses kalitesi ve ses gücü hakkında tecrübe edinmiş olursunuz. Sony'nin üst model mini ve midi sistemleri için de müstakil bir eviniz yoksa setin tüm gücünden faydalanamayabilirsiniz (Benim gibi.) bu da önemli bir detay. Ben müzik dinlerken sesi 20. kademeye bile çoğu zaman getirme gereği hissetmiyorum e o zaman ne diye o kadar güçlü bir müzik seti alıyorsun diyebilirsiniz önceden de dediğim gibi benim bu sistemi alırken birincil olarak hedeflediğim şey sistemin ses gücü değildi, sistemin müzik performansı desteklediği ses teknolojileri ve üst model midi sistemlerde olan özellikleri kendi bünyesinde barındırmasıydı, ses gücü bunlardan sonra geliyordu eğer bu özelliklere sahip ama daha düşük güçte bir model görseydim büyük ihtimalle onu satın alırdım çünkü dediğim gibi setin en son ses kademesi olan 30. seviyeyi hiçbir zaman duyma gereği hissetmeyeceğim, getirmek istesem bile apartman da bunu yapmak evinize şikayet gelmesine neden olacaktır. Bu arada yakın zamanda Doğubank'a gidip ses sistemlerini inceleyeceğim (Satın alma amacıyla değil çok şükür:) umarım yeni modeller görürüm, bu forumda kaliteli müzik seti almak isteyen bir çok arkadaşımız var onlar için iyi bir haber olur inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: venom800

@smartcard:

ciddimisin dostum hakikaten satıyormusun?? satılırmı o yaa varsa eğer bir kaç foto koyabilirmisin acaba

Alıntıları Göster
    fiyat ları nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: atakan22m

fiyat ları nedir

Neyin fiyatlarını sordunuz? Yani model belirtirseniz yardımcı olabilirim.

Orijinalden alıntı: venom800

quote:

Orijinalden alıntı: atakan22m

fiyat ları nedir

Neyin fiyatlarını sordunuz? Yani model belirtirseniz yardımcı olabilirim.

arkadaşın geçmiş mesajlarına bakarsanız aslında konuyla pek ilgili omadığı görülür.
    TV:samsung 51f5570, MEDIA PLAYER: himedia q10 pro, SİNEMA:yamaha rx-v681, polk audio s50, s30, s15, wharfedale dfs-21, svs sb-1000, MÜZİK: yamaha a-s300, focal chorus 706, KABLO:techlink,ixos,QED, Audioquest, MODEM: zyxel P-660HN-F1Z 802.11n kablosuz modem, PC SES: Creative Gigaworks T3, logitech z906, MOBILE MUSIC : fiio x1, hiby r3, iriver h120 20gb, apple ipod 160gb classic, sandisk sansa clip plus 8gb, sennheiser cx300,PHONE: xiaomi mi max 2. video cant kill radio :)
  • 
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.