Şimdi Ara

>>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<< (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.348
Cevap
51
Favori
928.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @electronica şimdi konu burada Sony müzik setlerinden sapıyor ama sana yardımcı olmak adına pc ses sistemleri ve ses kartları ile ilgili bilgi vermeye çalışacağım Öncelikle ses kartı için düşündüğün model gayet iyihttp://www.hepsiburada.com/creative-pci-express-sound-blaster-x-fi-titanium-ses-karti/productDetails.aspx?categoryid=218&productid=bd8501227 linkini de vereyim göz atarsın. Bu ses kartı ile oldukça kaliteli ses alabilirsin pc den. Ayrıca kartın üzerinde optik bağlantı seçeneği de var yani dijital dekoderli bir sistem aldığın vakit optik kablo ile ses kartına direk bağlantı yapabilirsin. Ses kartı konusunda sıkıntı yok ama hoparlör konusunda sizin ihtiyaçlarınız doğrultusunda seçeceğiniz hoparlörler daha fazla diyebilirim. Verebileceğiniz maksimum tl de önemli elbette yani ona göre bir sistem seçmeniz gerekebilir ama ben yine de pc de üst seviye olan ve ülkemizde rahatlıkla bulabileceğiniz ses sistemlerini yazayım:
    -Creative Gigaworks S750
    -Creative Gigaworks G500
    -Creative Megaworks 550 (artık sıfırı üretilmediği için anca ikinci el olarak bulabilirsiniz)
    -Logitech Z-5500 (Dijital bağlantı yapabilirsiniz)
    -Logitech Z-2300
    -Microlab Mc-X10D (Dijital bağlantı yapabilirsiniz)

Bunlar ilk aklıma gelen üst seviye pc ses sistemleri herbiri güçlü ve kaliteli sistemlerdir ama tabi herbiri diğerine göre farklılıklar da içeriyor. Logitech marka hoparlörler daha çok düşük frekansta ki seslerde başarılı iken Creative marka hoparlörler yüksek ve orta frekans sesler de başarılıdır. Microlab ise ortalamayı yakalamaya çalışan bir markadır. Yukarıda önerdiğim Mc-X10 güçlü baslara ve temiz tizlere sahip bir model ama orta frekans sesleri vermede Creative gibi başarılı değil. Logitech'in yukarıda ki modelleri yüksek ses çıkışına sahipler ama Z-2300 modeli 2.1 şeklinde bir hoparlör sistemi sizin film izleyeceğinizi de düşünürsek bu model sizin için uygun olmayabilir. Yukarıya yazılacak daha bir çok kaliteli marka ve modelleri var ama çoğu 2.1 şeklinde olduğu için yazmak istemedim gerçi Z-2300 ü yazdım gücü ile düşünüldüğü zaman nispeten uygun fiyatlı olduğu için. Yoksa Altec, Jamo ve Acoustic Energy gibi birbirinden kaliteli markaların da bir çok multimedia hoparlörü var ama bu markaların hoparlörleri ülkemizde malesef oldukça pahalıya satılıyor o nedenle pek fiyat/performans ürünleri oldukları söylenemez. Bana soracak olursanız Z-5500, G500 ve S750 arasından birini seçerdim. Bu üç sistemde güçlü ve kaliteli sistemler ama sizin istekleriniz arasında müzik dinlemek de olduğu için Z-5500 bu konuda sizi tatmin etmeyebilir ama onunda çok iyi bir avantajı var dijital decoder. G500 ile S750 ise analog sistemler ama genel ses kaliteleri de çok yüksek. Özellikle S750 oldukça kaliteli bir sese sahip ama onunda büyük bir handikapı var o da fiyatı. Malesef 900 ila 1000 tl arasında bir rakamdan satılıyor ve fiyat/performans oranı pek de iyi değil. Bu kadar para verebiliyorsanız Sony müzik seti almak çok daha mantıklı olabilir her ne kadar üzerinde bulunan bir çok bölümü kullanmayacak olsanız bile. Geriye Creative G500 ve Megaworks 550 kalıyor. Megaworks 550 yi sıfır olarak bulamayacağınızdan dolayı ikinci el alıp almamak size kalmış. Eğer ikinci el hoparlör almak sizin için sorun olmaz ise tercih edebilirsiniz ki şimdiye kadar üretilmiş en kaliteli multimedia sistemlerden birisidir ayrıca 5.1 olmasına rağmen oldukça müzikal bir hoparlördür tabi ki multimedia sistemler kategorisinde Eğer Megaworks 550 yi ikinci el olmasından dolayı tercih etmem diyorsanız G500 çok iyi bir seçim olacaktır. Hem 5.1 olması hem de Logitech'den daha müzikal olması hem de performansına göre fiyatının makul bir seviye de olması bakımında tercih edilebilir. Ama o da malesef analog bir sistem. Eğer sizin için alacağınız sistemin dijital veya analog olması çok önemli değilse bence G500 ü tercih edin ama yok illa ki dijital bir sistem olmalı derseniz tercihinizi Z-5500 den yana kullanın ama bu sefer de müzikal bir sistem almadığınız için kaliteli bir biçimde müzik dinleme ihtiyacınızı başka bir set alarak gidereceksiniz bu da ek masraf olacaktır siz en iyisi bu yazdıklarımı iyice bir okuyun ve düşünün. Sizin için en uygunu hangisi ise onu tercih edin.

Bu arada @_DIESEL_ dostum Megaworks 550 ile Z-5500 ün iyi bir uyum sağlayacağını düşündüğünüzü söylemişsiniz ama önemli bir noktaya değinmem gerekiyor Logitech Z-5500 e hangi hoparlörü bağlarsanız bağlayın genel anlamda değişen çok fazla şey olmadığını göreceksiniz çünkü Z-5500 ün uydularında bir hoparlör filtresi (crossover) bulunmamakta bu da demek oluyor ki uydu hoparlörler yerine hangi hoparlörü takarsanız takın taktığınız hoparlör karakteristik açıdan Z-5500 uyduları gibi çalacak. En fazla tiz seslerde bir fark duyabilirsiniz. Bunu farklı marka hoparlörler ile denedim Z-5500 ün uyduları ile aynı empedansa sahip bazı hoparlörleri taktım ve sonuç az önce yazdığım gibi çıktı. Örnek olarak Tannoy mx 1 hoparlörleri verebilirim. Bu hoparlörleri ilk aldığım zaman Z-5500 ün uydularının yerine kullandım bir süre ama değişen tek şey daha net tiz sesler idi, Tannoy'un 5.25" lik woofer ından hiçbir şekilde bas sesler duyamıyordum çünkü Z-5500 ün amfisi uydulara bas sesleri yollayacak sinyanller göndermiyordu o nedenle Tannoy'lar Z-5500 uyduları gibi çalmaya çalıştılar. Sonra vasat bir stereo amfi ile yaptığım denemeler de amfim kaliteli olmamasına rağmen 5.25" lik woofer ların çok iyi bir şekilde bas verebildiğine şahit oldum. Öte yandan Creative S750 ve G500 gibi hoparlörlerin uydularında hoparlör filtresi kullanıldığından dolayı sonradan uyumlu olan bir hoparlör taktığınız zaman sonuç Z-5500 deki gibi olmayacaktır. Ama ben şahsen bu tür bir uygulamayı da tavsiye etmiyorum çünkü sonuçta aldığınz sistem hi-fi sistemler gibi farklı kombinasyonlarla denenecek şekilde üretilen sistemler değil aldığınız gibi kullanın şeklinde cihazlar o nedenle Solo 7 nin veya Megaworks 550 nin hoparlörlerini Z-5500 de kullanmak veya bu tür bir kombinasyon yapmak bana göre gereksiz bir deneme olacaktır.

• Valla bendede 2006 yılında aldığım 2 hoparlörlü(2x15 watt rms)'nün verdiği bass'tan komşular şikayet ediyo, sizin gösterdikleriniz herhalde apartmanda düğün yapar
  • s.a arkadaslar sıtede yenı degılım ama yenı msj atıyom sızden bı yardım isteyecem . ben de bitane sony mhc vx8 var 200+200 rms li bı hoparlor baglamıstım son derece baslı bı muzık de sesı 20 cıvarına kadar getırdım bagladıgım hoparlorun kabloları dısarıda oldugu için birbirine temas etti ve güm..:(

ondan sonra cihazı actıgım zaman dırek karsıma push power protecjt diye bi zaı geldı.
    nese ben cıhazı soktum cıkısının serı nosunu aldım stk 411-240 e adana da buldum aldım taktım tam olarak duzelmedı muzık calarken ses cızırtılı cıkıyor genellıkle tiz seslerın de cok ksık ken bıse yok ses 10 lardaken tızlerı cızırtılı verıyor hanı radyo dınlerken cekmez de verır ya onun gıbı acaba cıkısdan farklı bıyer daha da mı zarar gordu kondansator gibi anlayan arkadaslarım yardımcı olursa sevınırm hot... canirtuk@hotmail.com şimdiden tskkurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: canirtuk

s.a arkadaslar sıtede yenı degılım ama yenı msj atıyom sızden bı yardım isteyecem . ben de bitane sony mhc vx8 var 200+200 rms li bı hoparlor baglamıstım son derece baslı bı muzık de sesı 20 cıvarına kadar getırdım bagladıgım hoparlorun kabloları dısarıda oldugu için birbirine temas etti ve güm..:(

ondan sonra cihazı actıgım zaman dırek karsıma push power protecjt diye bi zaı geldı.
    nese ben cıhazı soktum cıkısının serı nosunu aldım stk 411-240 e adana da buldum aldım taktım tam olarak duzelmedı muzık calarken ses cızırtılı cıkıyor genellıkle tiz seslerın de cok ksık ken bıse yok ses 10 lardaken tızlerı cızırtılı verıyor hanı radyo dınlerken cekmez de verır ya onun gıbı acaba cıkısdan farklı bıyer daha da mı zarar gordu kondansator gibi anlayan arkadaslarım yardımcı olursa sevınırm hot... canirtuk@hotmail.com şimdiden tskkurler

çıkış katındaki diğer parçalardada sorun çıkmış demekki göz atmak lazım kondansatörlerde dirençlerde yanmış olan var mı bir kontrol et

• quote:

Orjinalden alıntı: electronica

@DIESEL öncelikle yorumun için teşekkürler..
    Yazdığını tam olarak anlayamadım. Biraz daha açıklayıcı bilgi verebilir misin?
    Z 5500 ve Megaworks THX550 ikilisini aynı anda kullan mı diyorsun?
    Megaworks THX550 ve Solo 7 ikilisini mi ayna anda kullan diyorsun?
    Yoksa sadece Megaworks THX550 yeter mi diyorsun? Ses kartı önerini unutma ...

Müzikal açıdan Megaworks THX550 ile ilgili hiçbir tecrübe ve bilgim yok.
    Sadece Z5500 ismini daha çok duyuyoruz. Belki bunun altında kayboluyor.
    Müzik için önerdiğin Megaworks THX550 ürününü unutmayacağım. Bu ürünün Z5500 'den farkı nedir?
    Bilgisayarımda kaliteli müzik dinlemek, 720p film izlemek istiyorum. Öneriler için teşekkürler ...

@venom@ konuyu özetlemiş , fakat size demek istediğim z5500 yanında kullanabileceğiniz bir kolon arıyorsanız thx 550 kolonları nispeten solo7 den daha uyumlu olacaktır fakat sonucun mükemmel olacağını garanti edemem en azından orjinal sesten daha iyi olacağı kesin , bunlarla uğraşmayıp direkt olarak thx 550 alabilirsin fakat analog olduğu için dekoder eksikliğini hissedebilirsin ...
    Ses kartı için x-fi xtreme gamer iyidir bunun yanı sıra 2.el audigy 2zs bakabilirsiniz...

• Arkadaşlar merhaba Sony MHC-V818 cihazımın jog dial tuşu temizlik yaptıktan sonra çalışmaz oldu yalnız tuşları silerken teyp çalışıyordu temizlik yaptığım bez kuru sayılabilecek kadar nemliydi yani kısa devre yapmış olamaz acaba jog dial ı devre dışı bırakan bir yerleremi bastım bilemiyorum arızadan sonra birde resetlemek için power + enter/next + stop tuşlarına aynı anda bastım fakat reset olayı gerçekleşmedi reset ve jog dial çevirmeli anahtarı tekrar aktif hale getirmem için yardımcı olursanız sevinirim. İyi akşamlar.
  • quote:

çıkış katındaki diğer parçalardada sorun çıkmış demekki göz atmak lazım kondansatörlerde dirençlerde yanmış olan var mı bir kontrol et

tesekkur ederım arkadasım ilgilendiğin için kondansatorlerın yanık olup olmadıgını nasıl anlayacam bılsem degıstırırım bu ıslerden anlıyorum cıkıs orıjınal cıkıstan kayanaklanmıyo cızırtı
  • öncelikle herkese iyi günler dilemek istiyorum. ben mzüik setleri konusunda pek tecrübeli değilim. bilgisayar donanımcılığında iyiyim ama müzikten anlamıyorum pek. creative 2+1 bi sistem kullanıyordum bilgisayarımda ama artık bu doyurmuyor ve uzun araştırmalarımdan sonra maksimum 500 tl lik (kredi kartına 12 taksit düşünüyorum) masrafla kendime bir hoparlöer alacağım. uzun araştırmalarımdan sonra en çok bu modeli beğendim.
    http://www.sony.com.tr/product/hfs-cd-music-system/mhc-rg595#pageType=TechnicalSpecs
    ama bu modelle de arasında kalıyorum
    http://www.sony.com.tr/product/hfs-cd-music-system/mhc-gt111#pageType=TechnicalSpecs
    çünkü dediğim gibi çok tecrübeli değilim. eğer siz bu fiyat başka bir model önerirseniz (ikinci el bi lbt mi bulup alsam diye de emin olamadım) bu arada bilgisayara bağlamayı düşünüyorum ve hangi girilten bağlayacaığımı da bilmiyorum daha doğrusu bu sistemlerde varmı onu bilmiyorum. ya da biraz daha açıklama yaparsanız sevineceğim. çünkü nette araştırdım ve en kaliteli mekan olarak donanımhaberin bu başlığını buldum. mesela 6 yollu çift hibrit hoparlör ne 2 yollu olanla arasında çok fark olur mu. bu sistemler rms kaçtır acaba? rg595'in aux çıkış yokmuş sanırım (varsa da ne işe yarar) bir de eğer bilginiz varsa usb girşi varmı ondan da emin olamadım hepsiburada olmadığı söleniyor çünkü. aslında ipod dock lı modelleri olduğunu da gördüm sony nin ama onlar doğru düzgün kaliteli olanı yok sistem olarak. gt111 modeliyle arada bu yüzden kalıyorum zaten. rg595'te sadece groove var ama gt111 z groove var ses teknolojileri daha iyi sanırım vede çıkış destekleri daha çok sanırım. bu iki modeli bana iyi ve kötü yanlarıyla karşılatırır mısınız. yada maksimum 500 tl ye kadar bilgisayara bağlayabileceğim alternatif sistemler önerir misiniz. ben hem ses kalitesi iyi olan bassıyla ve tiziyle çok keskin berrak bir sistem arıyorum hemde kullanabilirlik açısından ipod usb vs. gibi destekleri olan bişeyler arıyorum. bunlar illa olmak zorunda değil ama olsa da iyi olur. en azından usb grişi. bir şey daha sormak istiyorum. bunları gidip dinleyerek deneybileceğim bir yer varmı istanbulda. mediamarkta gitmeyi düşünuyorum haftasonu. başka nerelerde bulabilrim acaba. apartmanda oturuyorum 1000 wat lık hayvanlar gibi ses açabilceğim bir sistem olmasındansa az seslerde dahi beni tatmin edicek kalitede bişey olmasını istiyorum. ama gene de ses sonuna kadar açtığımda rahatsız olacağım seviyeye kadar çıkabilsin isterim:) rock metal ağırlıklı müzik dinliyorum. ama techno house tarzı şeyler de oluyor arada. şimdiden hepinize çok teşekkür ederim. tecrübelrinizi ve bilgilernizi benimle paylaşıp yol gösterirseniz çok sevineceğim :)

bu arada sistemleri bu fiyatlara buldum en uygun:

bir de bu var aslında ama karasızım bu konuda hala. rg495 in usb girişi yok hemde az bi fiyat farkı için rg595 almak daha mantıklı sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkeru -- 19 Mart 2009; 1:33:21 >

• ben olsam 2007den sonra çıkan sonylere bakmazdım.Aslında forumda çok sağlam arkadaşlarımız var eğer ikinci el almak istersen onlara danışabilirsin.
  • bi model öneribilirseniz sevineceğim?
  • quote:

quote:

tesekkur ederım arkadasım ilgilendiğin için kondansatorlerın yanık olup olmadıgını nasıl anlayacam bılsem degıstırırım bu ıslerden anlıyorum cıkıs orıjınal cıkıstan kayanaklanmıyo cızırtı

dirençler yanmışsa kararır belli eder kondansatörlerde şişer onuda anlarsın değer kaybetmiş olabilir aynı değerlerde alıp takabilirsin çıkış katını değiştirdiğine göre bunlarıda yaparsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nymphadora

http://www.youtube.com/watch?v=j5Kqln1PTmc

bu nasıl birşey

aşmış bir sistem bass I love you ve son ses
  • quote:

s.a arkadaslar sıtede yenı degılım ama yenı msj atıyom sızden bı yardım isteyecem . ben de bitane sony mhc vx8 var 200+200 rms li bı hoparlor baglamıstım son derece baslı bı muzık de sesı 20 cıvarına kadar getırdım bagladıgım hoparlorun kabloları dısarıda oldugu için birbirine temas etti ve güm..:(

can kardeşim bahsettiğin sistem son derece kaliteli ve sağlam ses düzeyi olan bir sistemdir yanlız çıkışların genellikle değiştirirken bacaklardaki bağlantılardan kaynaklanan kısa devre yapma olayı olmuş olabilir.yada örnek 3.bacak bağlantısının uzantı yolunda bulunan bir direnç te yanmış olabilir sana tavsiyem al eline volt metreyi ölç diyecem ama o şekilde bulamazsın daha çok bozulmadan tez zamanda bir servise götürürsen iyi olur.birde sistemin sağ yan plakasında bulunun ses çıkış kanallarının üzerindeki dirençlere bak derim oradaki dirençlerde karaltı veya yanık gibi bir durum var ise ondanda kaynaklana bilir kolay gelsin kardeşim

• Merhaba arkadaşlar sony midi müzik seti alacağım fakat karar veremedim bu modellerden hangisini almalıyım benim için sıralarsanız sevinirim. Şimdiden teşekür ederim. Modeller şunlar : SONY MHC-VX88 / SONY MHC GN90D / SONY MHC- GN88D / SONY LBT-XB88AVK / Sony XB-8AV / SONY LBT XGV10AV /
  • Bu migrosta 300 liraya satılıyor.Açıklama kısmında da dvd li diyor.Migrosun broşüründe de dvd özelliği var yazıyor.Cd/mp3-dvd yani.Fakat sony nin internet sitesinde bu cihaz dvd siz diyor.Yoksa broşürü yanlışmı okudum.

Sony MHC EC68

http://www.kangurum.com.tr/kangurum3-web/showProductDetail.do?psi=7767586&shopCategoryId=9554&isSearchResult=true

>>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<<

Sanırım broşür ve kısa açıklama kağıdı hatalı basılmış.Çünkü internette ki migroskopta dvd özelliği yazmıyor.

Ayrıyeten ürün kodu farklı MHC E68 .

>>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<<

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fetih -- 8 Nisan 2009; 23:15:20 >

• selam arkadaşlar. bende de sony rxd 9 müzik seti var. 5 yıldır kullanıyorum. mükemmel bir cihaz. çoğu kez son seste dinlerim. evin camları patlıycak gibi oluyor. hiçbir problem yaşamadım diyebilirm. sadece sesi açmaya kapamaya yarıyan pot u değiştirdim. zamanla iyi algılamıyor. şimdi orta göbekte bulunan ,fm cd geçişlerini sağlayan tekerleğin pot u iyi çalışmıyor. yakın tarihte onuda değiştircem..sony stk entegrelerini çok iyi işlemiş ve kusursuz denilebilecek bir ses çıkarmayı başarmış. son seste dahi net, ve güzel. özellikle düşük seslerde bile verdiği bass inanılmaz. kolon kabinlerinin yan hava boşluklarından çıkan hava her yeri titretiyor.tek diyeceğim, Allah herkese nasip etsin.
    bu arda bir sorum var. fm kayıt ederken eğer fm de rds ile gelen bir yazı varsa, daha fm in konumunu bile (1,2....20) seçemeden rds yüzünden kanalın yayınladığı yazı çıkıyor. bu rds yi o anlık kapatmanın bir yolu var mı acaba?? ve birkaç foto paylaşayım
    http://img91.imageshack.us/img91/2765/img0005n.jpg[/simage][/url]

http://img91.imageshack.us/img91/3865/img0001dko.jpg[/simage][/url]

http://img91.imageshack.us/img91/8009/img0002tmr.jpg[/simage][/url]

• arkadaşlar bende sony hastasıyım. vx8 müzik setim var. yalnız optical out mu digital out diye bir yer var arkasında o kısım ne işe yarar tam olarak. bilen varsa yazsın. bu digital out dediğim şey dvd playerde de mevcut. bilen biri yardımcı olursa sevinirim. saygılar ve sony setlerle bol müzikler.
  • optik çıkış setteki sesi başka bi amfiye taşımaya yarar dijital çıkıştır
  • 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.