Şimdi Ara

Sony MHC-VX77 Ses Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, geçen gün birisinden Sony MHC-VX77 ses sistemini aldım fakat kullanmak sanırım epey zor. Büyük iki kolon ve iki tane surround ses için ufak tweeter benzeri kolonlar var (isimlerini bilmiyorum, görsel yükleyemedim).


    İlk olarak ses girişini telefonumdan sağladığımı söyleyeyim, müzik seti üzerinde iki adet mic girişi bulunmakta ve mic 1-2 ikisinden birine takarak ses alabiliyorum.


    Şimdi sorunum şu şekilde, büyük kolonları bağladığım zaman, ufak olan diğer iki hoparlörden ses gelmiyor ve tamamen bass sesi alıyorum. Gelen bass sesi de rahatsız edici şekilde, ses cızırtılı ve yırtılarak geliyor. Büyükleri söktüğüm zaman ufak olan hoparlörlerden çok az miktarda ses geliyor, müzik açmadığımda ama müzik setinin sesini sona aldığımda yoğun bir rüzgar sesi alıyorum.

    Müzik sei üzerinde "Mic Level" diye döndürülebilen bir düğme bulunmakta ve onu çok az açmam gerekiyor eğer fazlaca açarsam aşırı cızırtılı iğrenç bir ses alıyorum.


    Tüm hoparlörleri kullanarak temiz bir ses nasıl alabilirim bu sistemden ? Yardım edebilecek var mıdır ?



    Sony MHC-VX77 Ses Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NaughtyDogg -- 24 Haziran 2022; 19:27:33 >







  • Bu tarz sistemlerde ses girisleri arka taraftadir. Mikrofondan neden bagliyorsunuz. Muzik setinizin arkasinda mutlaka "aux input" gibi bir giris vardir. Arka kismin fotografini cekip koyduktan sonra beni etiketlerseniz bakalim duruma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 24 Haziran 2022; 20:9:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Sony MHC-VX77 Ses Sorunu

    Selamlar, girişler bu şekilde geriye sadece optical output kalıyor fakat onu kullanmak istemiyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NaughtyDogg -- 24 Haziran 2022; 20:21:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @vamp Hocam acaba MD/Video kısmı RCA ile aynı mı ? RCA to 3.5mm ile mi bağlamam lazım ? Fakat videolarda mic girişinden bağlamış insanlar ve temiz ses elde etmişler ben niye alamıyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: NaughtyDogg

    @vamp Hocam acaba MD/Video kısmı RCA ile aynı mı ? RCA to 3.5mm ile mi bağlamam lazım ? Fakat videolarda mic girişinden bağlamış insanlar ve temiz ses elde etmişler ben niye alamıyorum

    Ben setlerime rca girislerinden girerim ve muzik seti menusunden hangi giris ise onu secerim. Bu sekilde kayipsiz ses gelir. Sizde rca kablo var ise mutlaka deneyin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RCA kablo var da 3.5mm çeviren yok hocam onu almam lazım. Deneyeceğim fakat üstteki küçük hoparlörlerin niye çalışmadığını anlayamadım ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: NaughtyDogg

    RCA kablo var da 3.5mm çeviren yok hocam onu almam lazım. Deneyeceğim fakat üstteki küçük hoparlörlerin niye çalışmadığını anlayamadım ?

    Kucuk hoparlorler mutlaka derinlik saglayan yanki eko surround hoparlorleridir. Onlar belirli ses seviyleri olmadigi zaman calismayabilir. O hoparlorler belli ses araliklarina duyarlidir. Siz mutlaka arkadaki inputa bir sekilde jack+rca kablo ile giris yapip deneyin. Sistemin radyosu yokmu? Radyo acin hoparlorleri öyle deneyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 24 Haziran 2022; 20:32:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vamp kullanıcısına yanıt

    Radyo çalışmıyor hocam fakat evde eski led tv'den kalma rca to 3.5mm buldum ve gerekli bağlantıları arkadan yaptım. Mükemmel bir ses alıyorum şuan ve tüm kolonlardan ses alıyorum, ses çok temiz. Çok teşekkürler yardımınız için. Sanırım ön paneldeki mic girişleri başka bir şey için.


    Bu arada merak ettiğim bir konu daha, bu sistem 4000w diye biliyorum. Peki prize taktığım andan itibaren 4000w çekmiyor değil mi ? Sistemin max çekeceği watt mıdır bu ?

  • NaughtyDogg kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Sistemdeki ses sorununuzu çözdüğünüz icin cok sevindim. Mic girisi sadece mikrofon icindir. Ses baglantilari daima arkadaki inputlardan yapilir. Sisteminiz kesinlikle 4000w cekmez. Eskiden boyle yazarlardi ses gucu cikisi icin bu degerin prizden cekilen elektrik ile alakasi yok tabiki. Arkada bir yerde etiket vardir orda max kac watt cektigi belki yazar.

    Sisteminizi gule gule kullanin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 24 Haziran 2022; 22:22:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vamp kullanıcısına yanıt

    Buldum hocam 250w tüketiyormuş, gayet iyi. Çok teşekkür ederim :) Bakım yaparak uzun süre kullanmayı planlıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: NaughtyDogg

    Buldum hocam 250w tüketiyormuş, gayet iyi. Çok teşekkür ederim :) Bakım yaparak uzun süre kullanmayı planlıyorum.

    Bakım çok önemli. Tozdan sarsintidan ve sıcaktan uzak tutun. Güle güle kullanin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.