Şimdi Ara

Sony MDR-EX110AP İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Media Markt üzerinden Anneler gününe özel 39 tl'ye almış olduğum bu kulaklığı almayı düşünen diğer arkadaşlarda fikir oluşması adına inceleyeceğim. Ben kulaklığın beyaz rengini aldım ancak siyah ve kırmızı rengi de olduğunu ekleyeyim.

    ---Kutu Tasarımı Ve İçindekiler---
    Bu kulaklık giriş seviyesi bir ürün olduğu için kutu tasarımı ve içinden çıkacak aksesuarlar kısmında büyük bir beklentide olmamak gerektiğini başta belirteyim. Kutu gayet basit ve ürünün tanıtımını anlaşılabilir kılacak detaylara sahip. İçinden kulaklık üzerindekilerle birlikte 4 adet kulaklık silikonu çıkıyor ve bu silikonların iç kısımları boylarına göre renklendirilmiş. Ayrıca kulaklık kablosunun uzun olması nedeniyle içinden bir tane kulaklık sarma aparatı çıkıyor. Son olarak dkullanım kılavuzu ve garanti belgesi çıktığını da belirteyim.
    Sony MDR-EX110AP İncelemesi
    Sony MDR-EX110AP İncelemesi
    Sony MDR-EX110AP İncelemesi
    Sony MDR-EX110AP İncelemesi

    ---Tasarım---
    Belki de kulaklık adına en iyi şeyleri diyebileceğim kısma geldik. Kulaklığın kutusu bile ele alındığında çok hafif geliyor ve kulaklıkığın kendisi de aynı şekilde hafif. Kulaklığı kullanırken neredeyse kullandığınızı bile hissettirmiyor. Ayrıca sürücülerin bulunduğu kısmın parlak bir materyal ile kulaklığın kablosunun devamı şeklinde tasarlanmış olması şık bir görünüm oluşmasını sağlamış. Kablo ise çok çabuk karışabilen ince ve tırtıklı bir yapıya sahip. Üzerinde bir adet tuşa sahip ve mikrofonu barındıran düğme bulunuyor. İçinden çıkan aparatı ise kablonun uzunluğu ve çabuk karışması nedeniyle kullanmanızı öneririm.
    Sony MDR-EX110AP İncelemesi
    Sony MDR-EX110AP İncelemesi
    ---Ses Kalitesi---
    90 tl fiyat etiketine sahip bir ürünün ses kalitesi açıkçası vermek istediğini ortaya koyamıyor. Kutusunun üzerinde "yüksek kaliteli ses" yazmasına karşın bilgisayarım ve telefonum üzerinden %60-70 ses yüksekliğinde müzik dinlesem bile yine de seste çıtırdamalar ve aynı anda sahnenin birçok sesi yutması nedeniyle çoğu detayın uğuldamaya dönüştüğünü rahatlıkla fark edebiliyorsunuz. Ancak 40 tl'ye alınmış olduğunu hesaba katarsak ses kalitesinin bu fiyata göre çok normal hatta biraz daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Ses aralığının geniş olması belki de kulaklığın ses kalitesimi bir yerden kurtarmasını sağladı. Çünkü ne kadar dengesiz bir sahne sunarsa sunsun bu aralığın geniş olması şarkının farklı bir tonunu yakalamanızı sağlıyor. Ayrıca kablo ucunun altın kaplama olması da sesin çıkışını kalitelileştiren bir etken daha gösterilebilir. Bass, mid, tiz sesler olarak ele aldığımızda ise bu aksesuarın en zayıf halkasının tiz sesler olduğunu söyleyebilirim. Yarı ses yüksekliğinde bile tiz seslerin çatırdamaya dönüştüğünü duyabiliyorsunuz. Bass seslerin çok yapay bir hissiyat bıraktığını, mid seslerin ise ortalama altında olduğunu söyleyebilirim. Son olarak sahne genişliğine detaylıca değinirsem eğer bu genişliğinin çok dar olması nedeni ile bazen sesin normala göre daha dar geldiğini ve bu sıkışıklık nedeni ile çoğu detayın bir uğultunun arkasında kaldığını hissedebiliyorsunuz.

    ---Son Karar ve Fiyat---
    Ürünün etiket fiyatı 90 tl. O fiyata telefonların içinden çıkan kulaklıkları ve diğer kulaklık üreticilerine ait güzel ürünleri bulma şansınız var. Ve bu kulaklığı o ürünler ile rekabet edecek kadar kaliteli bulmadığımı belirtmeliyim. Bu kulaklığın hak ettiği fiyat seviyesi bence 40-60 tl arası olmalıydı. Bu fiyat aralığı üzerinde bu kulaklığı almak isteyenlere kesinlikle söylüyorum ki almak büyük bir hata olacaktır.

    Artılar
    -Tasarım
    -Altın kaplama jak
    -Geniş frekans aralığı
    Eksiler
    -Sahne genişliğinin sesi daraltacak kadar dar olması
    -Tiz seslerin vahim derecede kötü çıkması
    -90 tl fiyat etiketinin bulunması
    -Kablonun çabuk dolanması
    -Kablo uzunluğunun fazla tutulması

    Teknik Özellikler
    Ağırlık: 3 g
    9 mm dinamik sürücü
    Frekans Tepkisi (Hz): 5–24.000 Hz
    Hassaslıklar (dB / mW): 103 dB/mW
    Empedans (ohm): 16 ohm (1 KHz)
    Kablo Tipi: Y şekilli
    Kablo Uzunluğu: 1,2 m
    Fiş: Altın kaplamalı L-şekilli stereo mini



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkgamer_gs -- 23 Mayıs 2017; 15:50:46 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.